Klima og sæson

Lavsæson

I lavsæsonen er rejsemålene ganske rolige (gælder også dem, der beskrives som livlige) og en del restauranter, barer og andre serviceerhverv er lukkede. Det er også normalt, at de halvpensionshoteller, der normalt tilbyder valgmulighed mellem frokost og middag, kun serverer middag. Desuden kan måltiderne serveres enklere og ved alternative løsninger, grundet manglende tilslutning.

Beskrevne aktiviteter som f.eks. vandsport er ikke altid i gang i begyndelsen af en sæson, og kan også være stoppet inden alle hoteller er lukkede.

Rejser du til lande omkring, eller øer, i Middelhavet varer lavsæsonen som regel frem til begyndelsen af juni, og starter igen i midten eller slutningen af september. Det kan variere fra rejsemål til rejsemål.

Højsæson

I højsæsonen fungerer alt normalt på rejsemålet, og selv rolige rejsemål syder af liv. Turister fra mange forskellige lande kommer til samme by, og der kan blive trængsel på strande og restauranter.

Højsæsonen ligger primært i juli-august samt december-januar, men kan variere mellem de enkelte rejsemål.

At være opmærksom på

I mange varmere lande påvirker fugt både elektronik og tøj på en anden måde end i Skandinavien, og det kan være godt at have i tankerne, når du pakker til ferien. Du har som rejsende selv ansvar for at håndtere dine ejendel på en korrekt måde.

Da der på flere rejsemål ikke forekommer opvarmning af værelser/lejligheder, kan der i for- og efterårsæsonen synes køligere og mindre bekvemt på værelset/ i lejligheden end forventet.

Klimaoplysninger

Statistiske klimaoplysninger er gennemsnitsværdier og vejret kan en vis uge derfor afvige fra gennemsnitsmålingerne.

De oplysninger vi præsenterer om lufttemperaturer og antallet af regnfri dage på rejsemålene er baseret på målinger fra de forskellige landes officielle meteorologiske vejrstationer (World Weather Information Service) og er indsamlet af SMHI (Sveriges meteorologiske og hydrologiske institut), der indgår i WMO (Den verdensmeteorologiske organisation).

Meteorologiske normalværdier beregnes som middelværdien målt over 30 år (i perioden 1961-1990). Med regnfri dage menes de gennemsnitlige dage pr. måned med mindre end 1 mm nedbør.