Rejser
til
Albanien

Pris fra

...

Hoteller

14

Prisniveau

Priseksempler fra Durres
  • Pizzaca. 55,-
  • 1 liter vandca. 4,-
  • Enkel middagca. 70-120,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaLeke (ALL)
  • TidsforskelIngen tidforskel
  • HovedstadTirana
  • Befolkningca. 2,9 millioner

Rejser til Albanien

Ksamili.

Stadig flere har opdaget hvor meget Albanien har at byde på i form af strande, frodig natur, gammel romersk kultur og charmerende badebyer med moderne hoteller. Langs Durres Riviera, ikke så langt fra hovedstaden Tirana, løber en fin strandpromenade langs den kilometerlange badestrand.**

Som turistland har Albanien længe stået i skyggen af naboer som Grækenland, Italien og Kroatien. Men nu er det blevet tid til at træde frem i rampelyset. Landet er meget populært blandt rejseblogggere og magasiner, hvilket ikke er forbavsende for dem, der har oplevet kystens strande, madkulturen, naturen og de historiske seværdigheder.

Verdensarve, strande og lækker mad

Albanien er fuld af kontraster, fra de grønne alpetoppe i nord til strandene langs middelhavskysten og de antikke seværdigheder i syd. I Butrint byggede romerne teatre og badehuse i antikken, og i verdensarvsbyen Berat, som kaldes "byen med de tusinde vinduer" er der masser af charmerende stræder og osmannisk arkitektur. Langs kysten er der badebyer med shoppinggader og restauranter, hvor det albanske køkken blandes med græske og italienske indflydelser. Alt til priser der øger appetitten endnu mere.

Durres riviera med kilometerlang sandstrand

Der er fine strande i hele Albanien, men spørgsmålet er om ikke Durres riviera tager prisen. Den gyldne finkornede strand spreder sig over 10 km. Du kan enten bo i den farverige by Durres eller direkte ved stranden i mindre badebyer lige i nærheden. Her kan du læse mere om Durres riviera og hotellerne

Se dig omkring i Albanien

Fra badebyerne langs Durres riviera kan du køre til hovedstaden Tirana, hvor parlamentets gamle underjordiske beskyttelsesrum er forvandlet til et museum – Bunk'Art. Du bør heller ikke gå glip af bjergbyen Kruja og et besøg i den charmerende bazar med antikviteter og håndarbejde.

Rejsetyper i Albanien