Pas & Visum

Pas

Det er altid dit eget ansvar at medbringe de nødvendige papirer og dokumentation på rejsen, herunder pas og visum. Efter told- og politisamarbejdet indenfor Schengenaftalen trådte i kraft, gælder følgende pasregler:

  • Ved ind- og udrejse i et land, som står udenfor Schengensamarbejdet, vil der ske kontrol af dine rejsedokumenter - inklusive pas - på sædvanlig vis.
  • Ved ind- og udrejse i et land, som indgår i Schengensamarbejdet, vil der ofte være ID-kontrol i forbindelse med indcheckningen. Derfor anbefaler vi, at du altid medbringer dit pas. Dette gælder såvel børn som voksne.

Derudover har de fleste lande et krav om, at passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst, dette gælder også hvis du rejser på krydstogt. Tjek derfor passets gyldighed i god tid, så du kan nå at bestille et nyt.

I dag er det kommunernes Borgerservice, der håndterer fornyelse af pas. Læs mere om pasreglerne her'

Nye regler for pas til børn

D. 26. juni 2012 trådte nye regler i kraft, der betyder, at alle børn nu skal have deres eget pas. Det er ikke længere nok at være indskrevet i forældrenes pas. Hvis dit barn ikke allerede har sit eget pas, så husk derfor at bestille et hos kommunernes borgerservice i god tid inden afrejse.

Pas Bulgarien

Bulgariske myndigheder kræver pasinformation senest 48 timer inden afrejse. Rejser du med TUI charterfly til Bulgarien, kan du udfylde pasinformationen i "Min Rejse".

Visum

Til flere lande kræves et visum. Visumansøgninger håndteres af det respektive lands ambassade og evt. visumomkostning betales direkte til ambassaden. Bemærk, at nogle lande samtidig forlanger 1 eller 2 pasfotos ved udstedelse af visum. For yderligere information kontakt aktuel ambassade.

På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du finde en kort information om alle landes visumregler. Vær opmærksom på, at informationen kun gælder for danske statsborgere.

Vær opmærksom på at der ved rejser med rutefly, hvor der er mellemlanding eller ophold i eks. USA eller Canada, kræves indrejsetilladelse. Vær derfor omhyggelig med at kontrollere visumregler for samtlige lande du besøger eller mellemlander i.

Læs mere om visumreglerne på Udenrigsministeriets hjemmeside her Vælg land i højre side.

Visum Kap Verde

For at søge visum til Kap Verde, bedes du tilføje supplerende pasoplysninger på "Min side". Vi skal bruge følgende information

  • Navn
  • Fødselsdato
  • Pasnummer
  • Nationalitet
  • Passets gyldighed

Informationerne bedes indtastes mellem 30 - 10 dage før afrejse.

Visum til Kap Verde er obligatorisk og koster kr. 190,- som betales sammen med rejsen.

Ved bestilling af rejse, ved mindre end 10 dage til afrejse, betaler du for dit visum ved ankomst. Dette koster ca. 30€ pr. person. Kontakt os venligst for at få det inkludere visum korrigeret, så du ikke skal betale dobbelt. (Gælder kun for rejser, ved mindre end 10 dage til afrejse)

Turistvisum til Kap Verde gælder i 30 dage.

For at kunne rejse ind i landet, skal dit pas være gyldigt minimum 6 måneder efter hjemrejse.

APIS

Advanced Passengers Information System (APIS)

Mange lande stiller krav til flyselskaberne om at indhente pasoplysninger om deres passagerer inden afrejse. Flyselskabernes regler varierer og nogle flyselskaber indhenter informationen ved bestilling, mens andre kræver at det udfyldes på deres hjemmeside. Kontroler hvad der er gældende for din rejse på flyselskabets hjemmeside. Informationen bør gives så hurtigt som muligt efter bestilling.

Til dig, der rejser med rutefly

Vær opmærksom på at hvis du rejser med rutefly med mellemlanding i eks. London, kan det betyde at yderligere information kræves. Log ind på flyselskabets hjemmeside med dit bestillingsnummer og se, hvad der gør sig gældende for din rejse.