SAS (Charter) - SK

SAS (Scandinavian Airlines) er et luftfartsselskab med base i de skandinaviske lande. SAS blev grundlagt i 1946, og halvdelen af selskabet er i dag ejet af de tre stater (Sverige ejer 21,4 %, Norge 15,1 % og Danmark 14,3 %), mens den anden halvdel er ejet af private investorer. SAS har omfattende aktiviteter inden for ruteflyvning, men flyver også en del charter.

Vigtig information - Samsung Galaxy Note 7

Vær opmærksom på at der findes regler angående anvendelsen af Samsung Galaxy Note 7. Læs mere her

Vigtig information om 15” MacBook PRO Model Mid-2015

EU's sikkerhedsorganisation (EASA) har nedlagt forbud mod at tage 15” MacBook PRO Model Mid-2015 med på flyet. Dette forbud gælder både for håndbagagen og den indtjekkede bagage. Dette sker på baggrund af problemer med batteriet rapporteret af producenten.

 • Bagage

  Gratis håndbagage

  Du kan gratis medbringe et stk. håndbagage pr. person. Tilladte størrelse er 55 x 40 x 23 cm og i Economy Class må håndbagagen veje højst 5 kg. Flyver du i klassen Charter Plus må håndbagagen højst veje 8 kg.

  Indchecket bagage – tilvalg mod betaling

  For større tasker, som du checker ind, betales en omkostning på 200–300,-, den nøjagtige pris for din rejse ser du i bestillingen. Vær opmærksom på, at hvis to eller flere rejsende vælger at pakke i den samme rejsetaske, må den højst veje 32 kg. Regler for klapvogne og ekstra bagagevægt finder du her nedenfor.

  Charter Plus

  Hvis du rejser i klassen Charter Plus, og har bestilt indchecket bagage som tilvalg, må du indchecke 30 kg uanset rejselængde.

  Børn under 2 år

  Rejser du med børn, der endnu ikke er fyldt to år, kan du gratis indchecke op til 10 kg bagage pr. barn, uanset om de voksne i selskabet har bestilt indchecket bagage eller ej. Derimod tillades ikke håndbagage for børn under 2 år. En eventuel klapvogn/barnevogn (se herunder) medregnes ikke i frivægten på 10 kg.

  Børn 2–11 år

  For børn mellem 2 og 11 år gælder samme bagageregler som for voksne. Dog medregnes en eventuel klapvogn/barnevogn i den totale bagagevægt.

  Rejselængde 3 uger eller mere

  Hvis du rejser i tre uger eller mere, og har bestilt indchecket bagage som tilvalg, må du højst medbringe 30 kg bagage. Obs! Gælder kun tur/retur-rejser.

  Klapvogn/barnevogn

  En sammenklappelig klapvogn/barnevogn må medbringes gratis for spædbørn 0–2 år. For at undgå skader på flyrejsen, anbefales det at pakke klapvognen/barnevognen ind i en plastpose/airshell. Læs mere om Airshell.

  Ekstra bagagevægt

  Har du behov for mere bagagevægt end hvad der indgår i det almindelige tilvalg for indchecket bagage, kan du forudbestille ekstra bagagevægt til en pris, der er mere fordelagtig end hvad du skal betale, hvis du dukker op med for tunge tasker ved indcheckningen. Ekstra bagagevægt kan bestilles frem til 4 dage før afrejse. Bestil ekstra bagagevægt.

  Læs mere

 • Specialbagage

  Hvis du skal have særlig stor bagage med på rejsen, f.eks. sportsudstyr, er det både lettere og billigere at forhåndsbestille online.

  Bestil her

  Kan du ikke finde din type bagage?

  Hvis du vil bestille en type specialbagage, der ikke står på listen herunder, er du velkommen til at kontakte TUIs kundeservice for at høre mere om dine muligheder for at få bagagen med på rejsen. Du kan kontakte TUIs kundeservice på 70 10 10 50.

 • Flyklasser

  På nogle SAS-flyvninger kan du vælge nedenstående klasser.

  Charter Plus

  Hvis du flyver på Charter Plus hos SAS, er følgende inkluderet:

  • Sæde i den forreste del af flyet.
  • 20 kg indtjekket bagage
  • 10 kg ekstra bagagevægt – i alt 30 kg indtjekket bagage.
  • 3 kg ekstra håndbagage (8 kg i alt).
  • Separat indtjekning på udrejsen
  • Måltid
  • Gratis drikkevarer (gælder dog ikke champagne)

  OBS. Infants må ikke rejse på Charter Plus

  Economy Class

  SAS' standardservice på charterflyvninger.

  • 20 kg indtjekket bagage kan forudbestilles mod betaling hos TUI.
  • 5 kg håndbagage
  • Måltid er ikke inkluderet, men skal forudbestilles hos TUI. Læs mere her
  • Drikkevarer kan købes om bord

  Bestil lounge

  Ud over ovenstående passagerklasser har du mulighed for at bestille et besøg i SAS' lounge, hvis du flyver fra Kastrup.

  Her kan du bestille lounge

 • Måltider ombord

  Standardmåltid

  Når du flyver med SAS, kan du bestille et måltid til rejsen på forhånd. Måltider bestilles hos TUI:

  • samtidig med at du bestiller rejsen
  • under Min rejse (indtil 15 dage før afrejse)
  • hos kundeservice på telefon 70 10 10 50 (indtil 2 arbejdsdage før afrejse)

  Specialmad

  SAS tager hensyn til de mest almindelige ønsker til speciel mad eller diæt. Specialmåltidernes indhold og sammensætning varierer afhængigt af årstiden og køkkenets råvarer samt af, hvorfra maden leveres (hjemme eller på destinationen). Det gør det svært at specificere måltidernes præcise indhold på forhånd. Men vi garanterer, at måltiderne overholder de tilsigtede indholdsrestriktioner.

  Specialmad skal bestilles og betales hos TUI, samtidig med at rejsen bestilles eller senest 2 dage inden afrejse. Du kan vælge mellem følgende muligheder:

  • Vegetarisk
  • Glutenfri
  • Laktosefri
  • Diabetes

  Allergi

  Som allergiker kan du, når du flyver med SAS, bestille specialmad om bord ud fra ovenstående valgmuligheder.

  Hvis du har nøddeallergi, anbefaler vi, at du fortæller det til SAS' kabinepersonale, når du går om bord. Kabinepersonalet vil da gøre de øvrige passagerer opmærksom på, at der er en allergiker om bord.

  Allergimedicin

  Hvis du har behov for allergimedicin, skal du selv medbringe den på rejsen. SAS har ikke allergimedicin om bord, og vores kabinepersonale kan ikke administrere lægemidler.

  Det er vigtigt at understrege, at på trods af opfordringer til passagererne kan SAS aldrig garantere en nøddefri flyvning for passagerer med luftbåren nøddeallergi.

 • Sæde ombord

  Når du rejser med SAS, kan du mod betaling reservere visse sæder om bord.

  Sådan bestiller du et bestemt sæde

  Du kan reservere din yndlingsplads fra dagen efter, du har booket rejsen hos TUI (dog højst 120 dage før afrejse), og indtil fire dage før afrejse.

  Det er nemt at bestille online her

 • Taxfree

  Bestil toldfri varer på forhånd

  Når du flyver med SAS, er det nemt at forudbestille dine taxfree varer via nettet.
  Dog kan der på rejser til Kroatien, Italien og Bulgarien ikke bestilles Taxfree-varer.

  Hvornår kan jeg bestille?

  Du kan forudbestille dine varer til både ud- og hjemrejse fra 30 dage før afrejse og frem til 5 dage før afrejse. Om bord på flyet på udrejsen kan du supplere din bestilling til hjemrejsen.

  Her kan du bestille dine toldfri varer

 • Indtjekning

  Indtjekningen åbner mellem 2 og 3 timer før afgang og lukker ca. en time før afgang. Det er en god idé at være i god tid.

  Indtjekningsautomater

  Rejsende hos SAS Charter kan slippe for køen til indtjekning ved at benytte indtjekningsautomaterne i de lufthavne, der har dem. Automaterne står i afgangshallen, tit i nærheden af SAS Charters indtjekningsskranker, og de er tydeligt mærket med rejsearrangørens navn.

  Online Check-in

  Hvis du har reserveret en sideplads ombord på flyet har du mulighed for indtjekning online inden udrejse.

  Indcheckningen er åben mellem 14 og 4 dage før afrejse. Du kan nemt check-in ved linket nedenfor og vælge Internet check-in.

  Indtjekning online

 • Service ombord

  Mad og drikke

  Om bord kan du købe forskellige drikkevarer og forfriskninger til gunstige priser, når vognene kommer gennem kabinen under flyveturen.

  Hvis du flyver på Comfort Class, er mad og drikke med i prisen.

  Læs mere om passagerklasser her

  Betaling om bord

  SAS Charter accepterer:

  • alle nordiske valutaer (SEK, NOK og DKK)
  • Visa, Mastercard, American Express og Diners
 • Hjælp til kørestol

  Hvis du har brug for hjælp i lufthavnen, er det vigtigt, at du giver besked om det, når du bestiller rejsen. Her menes f.eks. hjælp med at bære bagage, eller at du har brug for en kørestol for at komme om bord på flyet. Hjælp i lufthavnen skal bestilles samtidig med, at rejsen bestilles hos TUI.

  Hvis du er i tvivl om noget, er du velkommen til at kontakte TUIs kundeservice på 70 10 10 50.

 • Gravid

  Frem til 4 uger før termin
  Der er ingen særlige begrænsninger. Bemærk, at også hjemrejsen skal ske inden for denne periode.

  Fra 4 til 2 uger før termin
  Du skal udfylde en speciel formular, der skal sendes til SAS Medical Department. Denne formular kan du hente via nedenstående link. Vær opmærksom på, at rejsetiden må højst være 4 timer.

  Mindre end 2 uger før termin
  På grund af sikkerhedsmæssige årsager må du ikke flyve med SAS.

  Tvillinger eller flere
  Frem til 12 uger før termin er der ingen særlige begrænsninger. Obs! hjemrejsen skal også være indenfor denne periode.

  Fra 12 til 8 uger før termin, skal du udfylde en formular, der skal sendes til SAS Medical Department. Linket finder du herunder. Hvis der er mindre end 8 uger til termin, kan du desværre ikke rejse med SAS.

  Her finder du formularen

  Obs! For rejser til andre lande kan der gælde andre specifikke regler. Vi anbefaler derfor, at du tjekker med dit eget forsikringsselskab.