Rejser
til
Zanzibar

Pris fra

...

Hoteller

24

Prisniveau

Priseksempel fra Zanzibar
  • 1,5 liter vandca. 4,50,-

Fakta

Vis alle fakta
  • Tidsforskel+2 timer
  • HovedstadDodoma
  • SprogSwahili, engelsk
  • Befolkning55 570 000

Rejser til Zanzibar

Zanzibar

Zanzibar har en spændende historie, lange uberørte strande med lyst sand og indbydende turkist vand. Hele øen er iøvrigt et fyrværkeri for alle sanser med krydderiplantager, markeder og mennesker i traditionelle dragter.

Øst for Tanzanias fastland ligger Zanzibars skærgård med store og små øer. Hovedøen, Unguja, kaldes i folkemunde bare for Zanzibar, og det er den største ø, både areal- og befolkningsmæssigt.

Stone Town, hovedstadens verdensarv

Foruden sol, badning og svajende palmer er det en ø fuld af historie og kultur. Gennem århundreder har øen været en korsvej for arabiske sultaner, søfarere og europæiske kolonimagter. Hovedstaden, hvor den lokale regering holder til, har en gammel del der kaldes Stone Town, et unikt sted der er med på Unescos verdensarvsliste. Her findes stræder med smukt udskårne træporte, moskeer ved siden af katedraler, bazarer og sultanens gamle palads. Et af Zanzibars mest berømte turistmål er det tidligere slavemarked. Der kan du lære mere om øens mørke historie som centrum for slavehandel. Der er et besøgscenter og en kendt mindeskulptur af kunstneren Clara Sörnäs.

Snorkling, dykning og sejlads rundt om Zanzibar

Rundt om hovedøen er der flere små ubeboede øer, laguner og atoller, omkranset af koralrev. Her kan hele familien dykke, snorkle eller tage på delfinsafari. Så husk at pakke maske og svømmefødder ned. Når solen går ned i det Indiske Ocean, kan du tage en tur i en såkalt Dhow. De traditionelle små træbåde med store sejl. byder på stille og romantiske sejladser.

Tag ind hvor peberet gror

Et stykke inde i landet er Zanzibar frodig og fuld af skove, jungler og krydderiplantager. Øen var engang verdens største eksportør af kryddernelliker, og det er en oplevelse for alle sanser at tage med på en udflugt blandt kanel, peber, kardemomme, vanille og en række andre krydderier. Kort sagt, øen Zanzibar byder på så meget mere end bare paradisiske strande.

Rejsetyper i Zanzibar