Aegean Airlines - A3

Aegean er Grækenlands største flyselskab og det blev grundlagt i 1999. Aegean har været en del af Star Alliance siden juni 2010.

Du kan læse mere om Aegean på selskabets hjemmeside

 • Bagage

  Gratis håndbagage

  Du kan gratis medbringe et stk. håndbagage pr. person. Maxvægten er 8 kg og størrelsen må højst være 55 x 40 x 23 cm.

  Indchecket bagage – tilvalg mod betaling

  For større tasker som du checker ind, betales en omkostning på 200–300,-, den nøjagtige pris for din rejse ser du i bestillingen. Med Aegean Airlines må du indchecke ën taske pr. person, som vejer højst 23 kg inklusive din håndbagage. Altså for eksempel højst 20 kg indchecket bagage, hvis håndbagagen vejer 3 kg. Vær også opmærksom på, at hvis to eller flere rejsende vælger at pakke i den samme rejsetaske, må den højst veje 32 kg. Regler for klapvogne og ekstra bagagevægt finder du her nedenfor.

  Børn under 2 år

  Rejser du med børn der endnu ikke er fyldt to år, kan du gratis medbringe et stk. indchecket bagage pr. barn, maxvægt 23 kg, uanset om de voksne i selskabet har bestilt indchecket bagage eller ej. Plus yderligere 6 kg håndbagage pr. barn under 2 år.

  Børn 2–11 år

  For børn mellem 2 og 11 år gælder samme bagageregler som for voksne.

  Klapvogn/barnevogn

  Når du rejser med spædbørn (børn under 2 år) kan du gratis medbringe en klapvogn/barnevogn. For barn over 2 år regnes den ind i den totale bagagevægt på højst 23 kg. TUI anbefaler at man lejer en taske (Airshell) til at beskytte klapvognen/barnevognen under transporten. Læs mere om Airshell.

  Ekstra bagagevægt

  Eventuel overvægt medfører en tillægsafgift. Du kan forhåndsreservere ekstra bagagevægt direkte hos Aegean Airlines via linket. Bestil ekstra bagagevægt.

  Læs mere

 • Specialbagage

  Når du flyver med Aegean Airlines og gerne vil medbringe specialbagage, f.eks. sportsudstyr, skal du bestille transport af bagagen her

 • Flyklasser

  Hos Aegean Airlines findes der ikke forskellige passagerklasser.

 • Måltider ombord

  Standardmåltid

  Når du flyver med Aegean Airlines, kan du bestille et måltid til rejsen på forhånd.

  Måltider bestilles hos TUI:

  • samtidig med at du bestiller rejsen
  • under Min rejse (indtil 15 dage før afrejse)
  • hos kundeservice på telefon 70 10 10 50 (indtil 2 arbejdsdage før afrejse)

  Specialmad

  Aegean Airlines tager hensyn til de mest almindelige ønsker til speciel mad eller diæt.

  Specialmåltidernes indhold og sammensætning varierer afhængigt af årstiden og køkkenets råvarer samt af, hvorfra maden leveres (hjemme eller på destinationen). Det gør det svært at specificere måltidernes præcise indhold på forhånd. Men vi garanterer, at måltiderne overholder de tilsigtede indholdsrestriktioner.

  Specialmad skal bestilles og betales hos TUI, samtidig med at rejsen bestilles eller senest 2 dage inden afrejse. Du kan vælge mellem følgende muligheder:

  • Vegetarisk
  • Glutenfri
  • Diabetes
  • Laktosefri

  Allergi

  Som allergiker kan du, når du flyver med Aegean Airlines, bestille specialmad om bord ud fra ovenstående valgmuligheder.

  Hvis du har nøddeallergi, anbefaler vi, at du fortæller det til Aegean Airlines kabinepersonale, når du går om bord. Kabinepersonalet vil da gøre de øvrige passagerer opmærksom på, at der er en allergiker om bord.

  Allergimedicin

  Hvis du har behov for allergimedicin, skal du selv medbringe den på rejsen. Aegean Airlines har ikke allergimedicin om bord, og kabinepersonalet kan ikke administrere lægemidler.

  Det er vigtigt at understrege, at på trods af opfordringer til passagererne kan Aegean Airlines aldrig garantere en nøddefri flyvning for passagerer med luftbåren nøddeallergi.

 • Sæde ombord

  Når du flyver med Aegean Airlines, kan du mod betaling reservere visse sæder om bord.

  Sådan bestiller du nemt dit sæde

  Du kan reservere din yndlingsplads fra dagen efter, du har booket rejsen hos TUI (dog højst 60 dage før afrejse), og indtil fire dage før afrejse.

  Det er nemt at bestille online her

 • Taxfree

  Taxfree

  Der er ingen mulighed for at bestille taxfree varer når du flyver med Aegean Airlines.

 • Indtjekning

  Indtjekningen åbner mellem 2 og 3 timer før afgang og lukker 1 time før afgang. Det er en god idé at være i god tid.

 • Service ombord

  Mad og drikke

  Om bord kan du købe forskellige drikkevarer og forfriskninger til gunstige priser, når vognene kommer gennem kabinen under flyveturen.

  Film

  Aegean Airlines viser ingen film under flyveturen.

  Betaling om bord

  Aegean Airlines accepterer:

  • alle nordiske valutaer (SEK, NOK, DKK og euro)
  • Visa og Mastercard
 • Hjælp til kørestol

  Hvis du har brug for hjælp i lufthavnen, er det vigtigt, at du giver besked om det, når du bestiller rejsen. Her menes f.eks. hjælp med at bære bagage, eller at du har brug for en kørestol for at komme om bord på flyet. Hjælp i lufthavnen skal bestilles samtidig med, at rejsen bestilles hos TUI.

  Hvis du er i tvivl om noget, er du velkommen til at kontakte TUIs kundeservice på 70 10 10 50.

 • Gravid

  TUI anbefaler, at gravide rejsende medbringer lægeerklæring på alle flyvninger efter den 32. svangerskabsuge.

  Til og med 36. svangerskabsuge er det intet problem at flyve inden for Europa. Bemærk, at også hjemrejsen skal ske inden for denne periode. Hvis man venter tvillinger, skal hjemrejsen dog ske inden den 32. svangerskabsuge.

  For rejser til andre lande kan der gælde andre specifikke regler. Vi anbefaler derfor, at du tjekker med dit eget forsikringsselskab.