Graviditet og flyvning

Flyselskaberne har forskellige regler for, hvor langt fremme i graviditeten, du må flyve. Vi anbefaler altid, at du som gravid medbringer en kopi af din vandrejournal i håndbagagen. Se de forskellige regler herunder.

 • TUI Airways - TOM

  Afhængig af, hvor i graviditeten du befinder dig, kan du få brug for at medbringe en lægeerklæring på ferien. Følgende regler er gældende:

  • Uge 0–28
   Du kan flyve uden særlige restriktioner. Vær opmærksom på, at hjemrejsen også skal være indenfor denne periode.

  • Uge 29–36
   TUI Airways kræver at du medbringe en lægeattest til alle flyvninger mellem uge 29–36 i graviditeten.

  • Uge 37–40
   Af sikkerhedsmæssige årsager kan du ikke flyve med TUI Airways.

  • Tvillinger
   Hvis du venter tvillinger gælder hjemrejse inden uge 32.

  Hvis du har haft komplikationer under graviditeten, skal en lægeattest medbringes, uanset hvilken uge du befinder dig i.

  Hvis du ikke har nogen lægeerklæring, kan vi kræve en undersøgelse af dig på rejsemålet. Du skal selv står for udgifterne, hvis der kræves betaling for undersøgelsen.

  Til og med den 36’de graviditetsuge kan du rejse på flyvninger indenfor EU. For flyrejser der varer 8 timer eller mere, må du flyve indtil den 34’de graviditetsuge. Obs! Hjemrejsen skal også være indenfor denne periode. Hvis du venter tvillinger gælder hjemrejsen inden uge 32.

  Vær opmærksom på, at dette er TUI Airways egne regler. Udover dette har hver enkelt land sine egne regler. Du bør derfor søge information hos landets ambassade samt dit forsikringsselskab om, hvad der er gældende på dit rejsemål.

  OBS! Ved rejser til f.eks. Tyrkiet, skal du medbringe en lægeerklæring på engelsk efter den 28’nde uge. Almindelige forsikringsvilkår omfatter ofte kun perioden til og med uge 28, så tal med dit forsikringsselskab inden afrejsen.

 • TUI fly - BLX

  Afhængig af, hvor i graviditeten du befinder dig, kan du få brug for at medbringe en lægeerklæring på ferien. Følgende regler gælder når du flyver med TUI fly.

  Uge 0 – 28
  Der er ingen særlige begrænsninger. Vær dog opmærksom på, at hjemrejsen også skal være indenfor denne periode.

  TUI fly kræver, at du medbringer en lægeerklæring på alle flyvninger efter den 28’nde uge af graviditeten.

  Uge 29 – 36
  For flyrejser der varer 8 timer eller mere, må du flyve til og med den 34'nde graviditetsuge. Til og med den 36'nde graviditetsuge må du flyve indenfor EU.

  Uge 37 – 40
  Af sikkerhedsmæssige årsager kan du ikke flyve med TUI fly.

  Tvillinger eller flere
  Hvis du venter tvillinger, skal din hjemrejse foregår senest i uge 32.

  Hvis du ikke har nogen lægeerklæring, kan vi kræve en undersøgelse af dig på rejsemålet. Du skal selv står for udgifterne, hvis der kræves betaling for undersøgelsen.

  Vær opmærksom på, at dette er TUI flys egne regler. Udover dette har hver enkelt land sine egne regler. Du bør derfor søge information hos landets ambassade samt dit forsikringsselskab om, hvad der er gældende på dit rejsemål.

  Ved rejser til f.eks. Tyrkiet, skal du medbringe en lægeerklæring på engelsk efter den 28’nde uge. Almindelige forsikringsvilkår omfatter ofte kun perioden til og med uge 28, så tal med dit forsikringsselskab inden afrejsen.

  For opdateret information, se venligst TUI flys hjemmeside.

 • Aegean Airlines - A3

  TUI anbefaler, at gravide rejsende medbringer lægeerklæring på alle flyvninger efter den 32. svangerskabsuge.

  Til og med 36. svangerskabsuge er det intet problem at flyve inden for Europa. Bemærk, at også hjemrejsen skal ske inden for denne periode. Hvis man venter tvillinger, skal hjemrejsen dog ske inden den 32. svangerskabsuge.

  For rejser til andre lande kan der gælde andre specifikke regler. Vi anbefaler derfor, at du tjekker med dit eget forsikringsselskab.

 • Air Europa - AEA

  TUI anbefaler, at gravide rejsende medbringer lægeerklæring på alle flyvninger efter den 32. svangerskabsuge.

  Uge 0 – 36

  Til og med 36. svangerskabsuge er det intet problem at flyve inden for Europa. Bemærk, at også hjemrejsen skal ske inden for denne periode.

  Uge 37–40

  Du kan desværre ikke flyve med Air Europa

  Tvillinger

  Hvis du venter tvillinger, skal hjemrejsen dog ske inden den 32. svangerskabsuge.

  For rejser til andre lande kan der gælde andre specifikke regler. Vi anbefaler derfor, at du tjekker med dit eget forsikringsselskab.

 • Jet Time - JTG

  Hvis du er gravid og skal flyve med Jet Time, gælder følgende regler:

  Hvis du har haft komplikationer under graviditeten, skal en MEDIF-attest kunne fremvises uanset hvilken uge du er i. MEDIF-attesten finder du på Jet Times hjemmeside.

  Uge 0-35

  Du kan flyve uden særlige restriktioner

  Uge 36-37

  Du kan flyve, hvis den samlede flyvetid er max. 4 timer eller derunder. Du skal også medbringe en lægeattest.

  Uge 38-40

  Af sikkerhedsmæssige årsager kan du desværre ikke flyve med Jet Time.

  Tvillinger eller flere

  En lægeattest er nødvendig fra uge 29 til uge 31. Af sikkerhedsmæssige årsager, kan du ikke flyve med Jet Time fra og med uge 32.

  Vær opmærksom på, at lægeattesten skal være udfærdiet så tæt på udrejsen som muligt. Hvis du har haft komplikationer under graviditeten, skal en lægeattest fremvises uanset hvilken uge du befinder dig i.

  Bemærk! På fly til og fra Tyrkiet skal du altid medbringe en lægeattest, da lokale regler krævet dette allerede fra tidligt i graviditeten.

 • Norwegian (Charter) - DY/D8

  Hvis du er gravid og skal flyve med Norwegian, gælder følgende regler:

  Uge 0-35

  Du kan flyve uden særlige restriktioner

  Uge 36-37

  Du kan flyve, hvis den samlede flyvetid er 4 timer eller derunder, og du har en lægeerklæring

  Uge 38

  Du kan desværre ikke flyve med Norwegian

  Bemærk! På fly til og fra Tyrkiet anbefaler vi, at du altid har en lægeerklæring med. Det er et krav ifølge lokale regler allerede fra tidligt i graviditeten.

 • SAS (Charter) - SK

  Frem til 4 uger før termin
  Der er ingen særlige begrænsninger. Bemærk, at også hjemrejsen skal ske inden for denne periode.

  Fra 4 til 2 uger før termin
  Du skal udfylde en speciel formular, der skal sendes til SAS Medical Department. Denne formular kan du hente via nedenstående link. Vær opmærksom på, at rejsetiden må højst være 4 timer.

  Mindre end 2 uger før termin
  På grund af sikkerhedsmæssige årsager må du ikke flyve med SAS.

  Tvillinger eller flere
  Frem til 12 uger før termin er der ingen særlige begrænsninger. Obs! hjemrejsen skal også være indenfor denne periode.

  Fra 12 til 8 uger før termin, skal du udfylde en formular, der skal sendes til SAS Medical Department. Linket finder du herunder. Hvis der er mindre end 8 uger til termin, kan du desværre ikke rejse med SAS.

  Her finder du formularen

  Obs! For rejser til andre lande kan der gælde andre specifikke regler. Vi anbefaler derfor, at du tjekker med dit eget forsikringsselskab.

 • SunClass Airlines - DK

  Fra otte til fire uger før termin kræver SunClass Airlines lægeerklæring. Senere end fire uger før termin kan du ikke flyve med SunClass Airlines.

 • Air Baltic - BT

  Air Baltic kræver, at gravide som har passeret uge 28 i svangerskabsperioden, skal medbringe en lægeerklæring på rejsen.

  Til og med den 34. svangerskabsuge kan du flyve inden for Europa. OBS! Hjemrejsen skal ligeledes foretages inden for denne periode.

  For rejser til andre lande, kan andre regler være gældende. Vi anbefaler derfor altid, at du forhører dig med dit eget forsikringsselskab.

 • DAT - DX

  Flyvning med DAT kan foretages uden særlige restriktioner til og med 34. graviditetsuge.
  Fra Uge 35 til 37 er det kun tilladt at flyve max. 4 timer og lægeerklæring skal medbringes og fra uge 38 til uge 40+ er flyvning ikke tilladt.
  Ved graviditeter med komplikationer skal passageren medbringe en MEDIF-formular fra egen læge.