Rejser
til
Letland

Pris fra

...

Hoteller

2

Prisniveau

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • HovedstadRiga
  • Befolkningca. 1,9 mio.

Rejser til Letland

Letland

Rejs til Letland - et land, som ikke ligger særligt langt væk, men som er et sandt guldkorn for en ferie. Opdag hovedstaden Rigas fantastiske Art Nouveau-arkitektur og idyliske stræder, og nyd spa i topklasse i badebyen Jurmala. Eller tag ud til de lettiske landsbyer - som byder på en snært af 50'erne.

Landet som synger

Letland er det største land i Baltikum og lugger ved Østersøens kyst med grænse til Estland, Rusland, Litauen og Hviderusland. I mere end tusinde år har landet været styret af tyskere, polakker, svenskere og russere. Sporene fra tiden under russisk styre kan bl.a. mærkes ved, at mange af letterne taler russisk. Landet har været selvstændigt siden 1991.

Rigas charmerende bybillede

Hovedstaden Riga byder på mange Instagramvenlige motiver. Den gamle by er et mix af Art Nouveau-arkitektur,
brostensbelagte gader og seværdigheder som St. Peterskirken og Blackhead Brothers' House. Du må heller ikke gå glip af Rigas fine chokolademuseum. Hvis du bliver træt af at spadsere rundt i gaderne kan du koble af og nyde godt af landets berømte spakultur.

Strande og spa i Jurmula

Jurmula er Rigas berømte bade- og kurby, som ligger bare et par kilometer uden for byen. Foruden lange sandstrande kan du nyde ravmassage og bade i jacuzzi under åben himmel. Og så kan du teste saunaritualerne, som indgår i den lettiske spakultur.

Sletter, floder og blå søer

Letlands landsbyer domineres af slettelandskab og smålandbrug med følelesen af en svunden tid. Landet består af fire regioner: fra Kurlands vilde kystlandskab til de blå søers lan Latgle. Blandt landets seværdigheder finder du barok- og rokokoslottet Rundale, som også kaldes for Baltikums Versailles, samt natursønne områder som Gauja nationalpark.

Rejsetyper i Letland