TUI Airways - TOM

TUI Airways blev grundlagt i 1962 under navnet Britannia og er i dag Storbritanniens største charterflyselskab.

TUI Airways har hovedkontor ved Luton Airport og ejer en flåde på 77 fly, der flyver til mere end 80 destinationer rundt omkring i verden. TUI har for nylig vundet priser som det mest præcise og miljøvenlige luftfartsselskab.

TUI Airways er det første luftfartsselskab i Storbritannien, der tager den nye, brændstoføkonomiske Boeing 787 Dreamliner i brug.

TUI Airways indgår i verdens største charterflygruppe, TUI Airlines. Gruppen tæller bl.a. TUIfly i Skandinavien, TUIfly i Tyskland, Jetairfly i Belgien, Corsairfly i Frankrig og Arkefly i Holland. Total har gruppen ca. 150 fly.

TUI Airways tillader ikke børn under 18 år rejser alene på sine charterflyvninger.

Vigtig information - Samsung Galaxy Note 7

På grund af den seneste tids hændelser med den seneste version af Samsung Galaxy Note 7, hvor det rapporteres at telefonerne bryder i brand eller eksploderer.

Samsung tilbagekalder disse enheder og FAA (American Federal Aviation Administration) fraråder på det kraftigste ikke at tænde eller anvende disse enheder på fly eller opbevare dem i indchecket bagage.

TUI Airways sætter altid sikkerheden først og har derfor besluttet at det er forbudt at anvende eller oplade en Samsung Galaxy Note 7 ombord på flyet.

Samsung Galaxy Note 7 er ikke tilladt i indchecket bagage, men kan opbevares ombord så længe den ikke er tændt eller oplades under flyvningen.

Vigtig information om 15” MacBook PRO Model Mid-2015

EU's sikkerhedsorganisation (EASA) har nedlagt forbud mod at tage 15” MacBook PRO Model Mid-2015 med på flyet. Dette forbud gælder både for håndbagagen og den indtjekkede bagage. Dette sker på baggrund af problemer med batteriet rapporteret af producenten.

Flyvninger til Mexico

Mexico har lavet forbud mod at medbringe Samsung Galaxy Note 7 ombord på flyvninger til og fra landet, hvilket betyder, at du hverken må medbringe den i indtjekket bagage eller håndbagagen.

Flyvninger til Thailand

I Thailand er det ulovligt og strafbart at anvende alle former for E-cigaretter og de må ligeledes ikke medbringes ind i landet.

Flyvninger til Den Dominikanske Republik

Pulverlignende materialer, såsom sminke, babypulver (talkum), kaffe og krydderier, må kun medbringes i den indtjekkede bagage, ej i håndbagagen.
Medicinske foreskrevne pulverlignende materialer på 340 gram eller derover er undtaget og kan transporteres i håndbagagen. Lukkede beholdere inspiceres for tegn på/ændring eller manipulation af emballagen for at sikre overensstemmelse af indholdet. Vi anbefaler, at du har medicinpas/engelskskrevet lægeerklæring med, som kan fremvises på forlangende, hvis du medbringer medicin i håndbagagen.

 • Bagage

  Gratis håndbagage

  Du kan gratis medbringe et stk. håndbagage pr. person. Maxvægten er 5 kg og den største størrelse er 55 x 40 x 23 cm.
  Visse klapvognsmodeller er ok at medbringe som håndbagage, såfremt målene overholder 55 x 35 x 20 cm.

  Indchecket bagage – tilvalg mod betaling

  For større kufferter som du checker ind, betales en omkostning på 200–300,-, den nøjagtige pris for din rejse ser du i bestillingen. Med TUI Airways må du indchecke én taske pr. person, som vejer højst 20 kg inklusive din håndbagage (herunder også, hvis du medbringer en klapvogn som håndbagage). Altså for eksempel højst 17 kg indchecket bagage, hvis håndbagagen vejer 3 kg. Vær også opmærksom på, at hvis to eller flere rejsende vælger at pakke i den samme rejsetaske, må den højst veje 32 kg. Regler for klapvogne og ekstra bagagevægt finder du her nedenfor.

  Bagage i Premium Class

  Rejser du i Premium Class indgår også den indcheckede bagage i rejsens pris, og desuden er den højst tilladte bagagevægt 30 kg, inklusive et stk. håndbagage på højst 5 kg. Du har også mulighed for at medbringe en golfbag uden ekstra betaling.

  OBS! For dig, der har bestilt kun flybillet med Premium Class:

  • Vintersæson 2019/20: Bagagen er altid inkluderet.

  Følgende er ikke tilladt at pakke i den indcheckede bagage
  Ting som du får brug for i direkte tilslutning til flyrejsen/eller lige efter landing. Alle typer af medicin. Alle typer af nøgler. Alle former for ømtåleligt gods. Glasflasker. Værdisager, værdigenstande eller tyveri-tilbøjelige varer såsom penge, kreditkort, smykker, mobiltelefoner, kameraer, computere, alt øvrig elektronik og tilbehør til disse, uerstattelige dokumenter, solbriller, briller osv. TUI Airways erstatter ikke mistede eller beskadigede ejendele af denne slags. Det er ikke tilladt at pakke vådt tøj eller håndklæder i den indcheckede bagage, da disse kan have en negativ påvirkning på bagagen og kan ødelægge det øvrige indhold. Vådt tøj og håndklæder skal altid placeres i håndbagagen under flyvningen. Flyselskabet erstatter ikke for skader som følge af, at vådt tøj og håndklæder er blevet placeret i den indcheckede bagage. Flyselskabets erstatning for mistet eller beskadiget bagage er begrænset, tjek derfor venligst din forsikring inden afrejse.

  Børn under 2 år

  Rejser du med børn der endnu ikke er fyldt to år, kan du gratis indchecke op til 10 kg bagage pr. barn, uanset om de voksne i selskabet har bestilt indchecket bagage eller ej. En klapvogn/barnevogn (se herunder) medregnes ikke i frivægten på 10 kg.

  Rejselængde 3 uger eller mere

  Hvis du rejser i tre uger eller mere, og har bestilt indchecket bagage som tilvalg, har du ret til at medbringe 30 kg bagage, inklusive 5 kg håndbagage. Obs! Gælder kun tur/retur-rejser.

  Klapvogn/barnevogn

  Klapvogn/barnevogn medbringes gratis. TUI Airways anbefaler at man lejer en taske (Airshell) til at beskytte klapvognen/barnevognen under transporten. Læs mere om Airshell.

  Ekstra bagagevægt

  Har du behov for mere bagagevægt end det, der indgår i det almindelige tilvalg for indchecket bagage, kan du forudbestille ekstra bagagevægt til en pris, der er mere fordelagtig end hvad du skal betale, hvis du dukker op med for tunge tasker ved indcheckningen. Ekstra bagagevægt kan bestilles frem til 24 timer før afrejse. Bestil ekstra bagagevægt.

  Læs mere

 • Specialbagage

  Hvis du har stor bagage med, f.eks. sportsudstyr, er det både praktisk og billigst at bestille det hjemmefra.

  Forudbestil special bagage her

  Forudbestil - Du sparer 100 kr.

  Kommer du til indcheckningen uden at have forudbestilt lægges der nemlig en afgift på 100,- oven i priserne på nedenstående link. Som du kan se, afhænger priserne af, hvor langt du skal rejse. Langdistance er rejser med en beregnet flyvetid på over syv timer.

  Se priser og anden info her

 • Flyklasser

  TUI Airways har to forskellige flytyper; Boeing 767 og Boeing 787 - også kaldet Dreamliner. Der er forskellige flyklasser på de to fly. Til Kanarieøerne og Kap Verde flyver du med Boeing 767, og her findes kun Economy Class. På langdistanceflyvninger flyver du med Boeing 787, hvor der er tre forskellige flyklasser; Dreamliner Class, Dreamliner Plus og Premium Class.

  Boing 767

  Economy Class

  TUI Airways' Economy Class på Boeing 767-fly inkluderer:

  • En smørrebrødsboks* indgår i rejsens pris (et varmt måltid kan tilkøbes, når du bestiller rejsen).
  • Mulighed for at købe adgang til personlig tv-skærm med hovedtelefoner til spil, musik og film om bord. Tv-skærmen er monteret i stoleryggen foran dig

  * Læs hvordan du tilkøber et varmt måltid

  Boeing 787 Dreamliner

  Premium Class

  TUI Airways' Premium Class på Boeing 787-fly inkluderer:

  • Bredere sæder med bedre benplads
  • 20 kg. indtjekket bagage
  • 10 kg gratis ekstra bagagevægt (30 kg i alt)
  • 1 golftaske uden beregning
  • Adgang til lounge i lufthavnen på udrejsen
   Kastrup - Aviator Lounge fra kl. 05.00-20.30 (lør kl. 05.00-20.00)
   Billund - King Amlet Lounge Se mere info her Loungeadgang er tilgængelig tre timer før afgang.
  • Begge steder er loungen tilgængelig tre timer før afgang.
  • Separat indtjekning på udrejsen, hvis du rejser fra Københavns Lufthavn (Kastrup).
  • Treretters måltider med to forskellige varme retter at vælge imellem som hovedret. Børn under 12 år får serveret en fast børnemenu/børnetilpasset menu i Premium.
  • Gratis drikkevarer (gælder dog ikke champagne)
  • Personlig tv-skærm i stoleryggen foran dig uden ekstraomkostning.

  Premium skal bestilles sammen med rejsen. Bemærk, at der ikke kan bestilles Premium Class til spædbørn på 0-2 år.

  Dreamliner Class

  TUI Airways' Dreamliner Class på Boeing 787-fly inkluderer:

  • Behagelige stole med god benplads
  • Mulighed for ombord at købe adgang til egen tv-skærm med hovedtelefoner til spil, musik og film. Tv-skærmen er placeret på bagsiden af sædet foran dig.
  • En smørrebrødsboks* indgår i rejsens pris.

  Dreamliner Plus

  TUI Airways' Dreamliner Plus på Boeing 787-fly inkluderer:

  • Behagelige stole med ekstra benplads.
  • To måltider er inkluderet, oftest et varmt og et koldt måltid.
  • Adgang til egen tv-skærm med hovedtelefoner til spil, musik og film. Tv-skærmen er placeret på bagsiden af sædet foran dig.

  * På oversøiske flyvninger med Boeing 787 anbefaler vi at du tilkøber varmt måltid. Du kan læse hvordan du tilkøber her

 • Måltider ombord

  Standardmåltid

  Når du flyver med TUI Airways har du mulighed for at bestille mad til din flyrejse. Børn 2-11 år får serveret en speciel børnemenu.

  Når du bestiller mad på flyrejsen i sommersæsonen, bliver der enten serveret et koldt eller varmt måltid.

  På flyvninger til Thailand, Mexico, Jamaica og Den Dominikanske Republik er en smørrebrødsboks altid inkluderet, men eftersom det er en lang rejse, anbefaler vi, at du bestiller et varmt måltid.

  Måltider bestilles hos TUI:

  • samtidig med at du bestiller rejsen
  • under Min rejse (indtil 15 dage før afrejse)
  • hos kundeservice på telefon 70 10 10 50 (indtil 2 arbejdsdage før afrejse)

  Vi tillader generelt ikke, at du medbringer din egen mad ombord. Hovedårsagen er, at vi så ikke kan garantere allergikere sikkerhed og komfort ombord. I undtagelsestilfælde; hvis du f.eks. rejser med et spædbarn eller selv er allergiker, er der mulighed for at medbringe egen mad. Mere information til vores allergiske passagerer finder du under "Specialmad".

  Specialmad

  TUI Airways tager hensyn til de mest almindelige ønsker til speciel mad eller diæt.

  Specialmåltidernes indhold og sammensætning varierer afhængigt af årstiden og køkkenets råvarer samt af, hvorfra maden leveres (hjemme eller på destinationen). Det gør det svært at specificere måltidernes præcise indhold på forhånd. Men vi garanterer, at måltiderne overholder de tilsigtede indholdsrestriktioner.

  Specialmad skal bestilles og betales hos TUI, samtidig med at rejsen bestilles eller senest 2 dage inden afrejse. Du kan vælge mellem følgende muligheder:

  • Vegetarisk - indeholder æg og mælkeprodukter
  • Glutenfri
  • Diabetes
  • Laktosefri
  • Uden svinekød
  • Vegan

  Allergi

  Som allergiker kan du, når du flyver med TUI Airways bestille specialmad om bord ud fra ovenstående valgmuligheder. Hvis du lider af svær allergi eller af flere forskellige allergier, anbefaler vi, at du medbringer egen mad om bord.

  Hvis du som allergiker medbringer egen mad til indtagelse om bord, beder vi dig give besked til TUI Airways kundeservice (som håndteres af TUIfly), så de kan oplyse besætningen om det.

  Kontaktoplysninger:

  • Telefon: +45 70 11 10 50 (hverdage 09.00-18.00, lørdag 10.00-15.00).
  • E-mail: tuifly@tui.se (Husk at oplyse dit bookingnummer)

  Hvis der er passagerer med luftbåren jordnøddeallergi om bord på TUI Airways fly, får kabinepersonalet besked om det. De informerer de øvrige passagerer og beder dem vise hensyn ved at undlade at åbne eventuelle medbragte nøddeprodukter under flyvningen.

  Det er vigtigt at understrege, at på trods af opfordringer til passagererne kan TUI Airways aldrig garantere en nøddefri flyvning for passagerer med luftbåren nøddeallergi.

 • Sæde ombord

  Når du rejser med TUI Airways, kan du mod betaling reservere visse sæder om bord.

  Sådan bestiller du et bestemt sæde

  Du kan reservere din yndlingsplads frem til fire dage før afrejse.

  Du kan reservere plads om bord frem til fire dage før afrejse.

 • Taxfree

  Bestil toldfri varer på forhånd

  Når du flyver med TUI Airways, er det nemt at forudbestille dine taxfree varer via nettet.

  I vores Holidayshop kan du vælge mellem mere end 800 mærkevarer til priser, der er op til 70 % lavere end i indkøbscentrene derhjemme. Du shopper altid med lavprisgaranti.

  Ure fra GANT, smykker fra Pilgrim, nye dufte som f.eks. den seneste fra Madonna, Ray-Ban-solbriller samt kosmetik fra Lancôme, Clinique og YSL er blot nogle få eksempler på, hvad du finder i vores Holidayshop.

  Hvornår kan jeg bestille?

  Du kan forudbestille dine varer til både ud- og hjemrejse fra 30 dage før afrejse og frem til 5 dage før afrejse. Om bord på flyet på udrejsen kan du supplere din bestilling til hjemrejsen.

  Her kan du bestille dine varer

 • Indtjekning

  Indtjekningen åbner mellem 2 og 3 timer før afgang og lukker 1 time før afgang. Det er en god idé at være i god tid.

  Online indtjekning

  Når du flyver med TUI fly eller TUI Airways og har forhåndsbestilt sæde ombord, kan du tjekke ind online via computer eller mobiltelefon. En enkel og bekvem måde at have alle dokumenter på sig, når du ankommer til lufthavnen.

  Hvordan tjekker jeg ind online?

  • Incheckning åbner 14 dage før afrejse og er åben til 3 dage før afrejse. Desuden kan du tjekke ind online fra 48 timer før afrejse til 15 timer før afgang.
  • Når du tjekker ind online får du et mobilt boardingkort.
  • Du kan tjekke ind online, når du skal rejse fra København eller Billund til udvalgte rejsemål.
  • Rejser du til Grækenland, Spanien eller Cypern kan du desuden også tjekke ind online til hjemrejsen. (Med undtagelse af de lufthavne, der ikke har bagage drop off. Her er man nødt til at tjekke ind på vanlig vis.)

  Hvis du har valgt ikke at forhåndsbestille dit sæde bliver du automatisk tildelt en plads. Du kan enkelt og bekvemt tjekke ind via internettet eller via mobiltelefonen med start 48 timer før afrejse frem til 15 timer før afrejse. Bemærk at det ikke er muligt at bytte sæde så tæt på afrejse.

  Tips: Har du ikke allerede bestilt dit sæde ombord, så tøv ikke med at forhåndsbestille din favorit plads, så din ferie kommer bedst fra start.

  Check in her

  Indtjekningsautomater

  Rejsende hos TUI Airways kan slippe for køen til indtjekning ved at benytte indtjekningsautomaterne i de lufthavne, der har dem. Automaterne står i afgangshallen, tit i nærheden af TUI Airways indtjekningsskranker, og de er tydeligt mærket med rejsearrangørens navn.

  Brug bookingnummer
  Du kan nemt tjekke dig selv og dem, du rejser sammen med, ind ved at indtaste det bookingnummer, der står på dit rejsebevis, i automaten og derefter følge instruktionerne.

  Til sidst udskriver automaten boardingkort og bagagemærker. Riv først kvitteringen af bagagemærket og gem den. Derefter sættes bagagemærket fast rundt om kuffertens håndtag. Til sidst afleveres bagagen ved Bagage Drop-skranken, hvor alle rejsendes legitimation også kontrolleres.

 • Service ombord

  Service ombord

  TUI Airways bruger engelsktalende kabinepersonale. På flyvninger til og fra Skandinavien, er der altid skandinavisktalende personale med ombord.

  Mad og drikke

  Om bord kan du købe forskellige drikkevarer og forfriskninger til gunstige priser, når vognene kommer gennem kabinen under flyveturen.
  OBS! Det er ikke tilladt at drikke medbragt alkohol ombord på flyet.

  Her finder du information om måltider om bord

  Underholdning

  Hvis du rejser med TUI Airways' Boeing 767-fly, kan du nyde din egen tv-skærm med underholdning mod betaling på 60kr. pr. vej. TV-skærmen er helt individuel og med mulighed for at trykke på pause, når du vil, kan du vælge og vrage mellem et stort udvalg af bl.a.

  • Topaktuelle biograffilm
  • Populære tv-serier• Disneyfilm
  • Musik
  • Spil
  • Inspirationsfilm fra TUIs og TEMAs rejsemål

  Adgang til underholdningssystemet er inkluderet i Premium Class og Dreamliner Plus når du rejser med Dreamlineren Boeing 787. Bestiller du Dreamliner Class er underholdingen mod betaling.

  Læs mere om flyklasser her

  Betaling om bord

  Der kan ikke betales med kontanter ombord på TUI Airways, men der kan betales med de mest udbredte betalings- og kreditkort (dog ikke Visa Elektron).

 • Hjælp til kørestol

  For dig, som er bevægelseshæmmet rejsende hos TUI Airways

  Hvis du har brug for hjælp i lufthavnen, er det vigtigt, at du giver besked om det, når du bestiller rejsen. Her menes f.eks. hjælp med at bære bagage, eller at du har brug for en kørestol for at komme om bord på flyet.

  Rejsende med manuel kørestol bedes give os besked, hvis kørestolen er over 86 cm høj, da det er den maksimale højde. Hvis den manuelle kørestol kan klappes sammen, behøver du ikke give os besked.

  Rejsende med elektriske kørestole bedes meddele os dens længde, højde, bredde og vægt samt batteritype, og om den kan klappes sammen. Oplysningerne skal sendes til nedenstående e-mail-adresse umiddelbart efter bestillingen af rejsen – og allersenest fem arbejdsdage før afrejse.

  TUI Airways' kundeservice (håndteres af TUIfly):

 • Gravid

  Afhængig af, hvor i graviditeten du befinder dig, kan du få brug for at medbringe en lægeerklæring på ferien. Følgende regler er gældende:

  • Uge 0–28
   Du kan flyve uden særlige restriktioner. Vær opmærksom på, at hjemrejsen også skal være indenfor denne periode.

  • Uge 29–36
   TUI Airways kræver at du medbringe en lægeattest til alle flyvninger mellem uge 29–36 i graviditeten.

  • Uge 37–40
   Af sikkerhedsmæssige årsager kan du ikke flyve med TUI Airways.

  • Tvillinger
   Hvis du venter tvillinger gælder hjemrejse inden uge 32.

  Hvis du har haft komplikationer under graviditeten, skal en lægeattest medbringes, uanset hvilken uge du befinder dig i.

  Hvis du ikke har nogen lægeerklæring, kan vi kræve en undersøgelse af dig på rejsemålet. Du skal selv står for udgifterne, hvis der kræves betaling for undersøgelsen.

  Til og med den 36’de graviditetsuge kan du rejse på flyvninger indenfor EU. For flyrejser der varer 8 timer eller mere, må du flyve indtil den 34’de graviditetsuge. Obs! Hjemrejsen skal også være indenfor denne periode. Hvis du venter tvillinger gælder hjemrejsen inden uge 32.

  Vær opmærksom på, at dette er TUI Airways egne regler. Udover dette har hver enkelt land sine egne regler. Du bør derfor søge information hos landets ambassade samt dit forsikringsselskab om, hvad der er gældende på dit rejsemål.

  OBS! Ved rejser til f.eks. Tyrkiet, skal du medbringe en lægeerklæring på engelsk efter den 28’nde uge. Almindelige forsikringsvilkår omfatter ofte kun perioden til og med uge 28, så tal med dit forsikringsselskab inden afrejsen.