Rejser
til
Prag

Pris fra

...

Hoteller

18

Prisniveau

Priseksempel fra Prag
  • 1,5 liter vandca. 3,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaTjekkiske korunas (CZK)
  • Tidsforskel0 timer
  • HovedstadPrag
  • SprogTjekkisk
  • Befolkning10 560 000

Rejser til Prag

Prag

Prag har de seneste tredive år udviklet sig til en smuk by med omsorgsfuldt renoverede middelalderbygninger og pragtfulde renæssancepaladser. Men også til en dynamisk storby, der er perfekt til en miniferie eller en uge, med meget af det nyeste indenfor økotrends, alternativ kunst og musik samt et fantastisk udvalg af både trendy og traditionelle restauranter. For ikke at tale om lokalproduceret øl fra både store og små bryggerier.

Vandre- og spiseby

Prags bykerne er ikke så stor men både kuperet og meget afvekslende i sin arkitektur, perfekt til lange gåture. Her findes fantastisk smukke husfacader og mange offentlige kunstværker, desuden er der masser af udendørs cafeer og barer. Så du skal sjældent lede længe efter et hyggeligt sted, hvor du kan hvile dig og slukke tørsten. Prag har desuden udviklet sig til et paradis for madelskere, og at prisniveauet på mad og drikke er betydeligt lavere end i Skandinavien, gør jo ikke sagen værre!

Se Prag fra oven

Kan du lide højder og udsigtssteder? Højest oppe i det "dansende hus" ligger Fred & Ginger, en restaurant og vinbar med en fin udsigt over Prag. Også fra cafeen i Letnáparken kan du beskue floden og byen lidt fra oven. Du kan tage bjergbanen til den højeste bakke i den smukke Petrinpark, og her finder du også en miniature af Eiffeltårnet med 299 trin op til udsigtsplatformen. Prags smukke parker er værd at besøge af flere grunde, i flere af dem er der for eksempel pianoer, så med lidt held kan du få en gratis koncert af en pianist der øver sig.

Karlsbroen og Pragborgen

Karlsbroen over floden Vitava (Moldau) går mellem de to bydele Stare Mesto (gamle by) og Mala Strana (lillesiden), og det er her i hjertet af Prag, at du finder de fleste historiske seværdigheder. På en bakke over flodens vestlige bred ligger den imponerende Pragborg med blandt andet St. Veits-katedralen, kronjuvelerne, præsidentens kontor og et stort legetøjsmuseum. Her kan du nemt tilbringe en hel dag.

Rejsetyper i Prag