Inspiration
Guide til drikkepenge på ferien

Guide til drikkepenge på ferien

2017-03-11

Tallerkenerne er tomme og maverne fulde. Nu begynder spørgsmålene at dukke op - skal vi lægge drikkepenge? Hvor mange? Der kan ofte opstå usikkerhed omkring drikkepenge, da det er forskelligt fra land til land, hvor meget man lægger. Her er en lille guide til, hvor mange drikkepenge man som oftest giver i forskellige lande.

Så mange drikkepenge skal du give

  • Spanien
    Der findes ingen specielle regler for, hvor mange man skal give, men er man tilfreds kan man lægge mellem 5 og 10 procent.
  • Grækenland
    Op til 10 procent hvis man er tilfreds. På enklere steder, som serverer mad som gyros og souvlaki er det ikke nødvendigt med drikkepenge.
  • Thailand
    Der findes egentligt ikke en kultur for drikkepenge – dog er det værdsat at give lidt penge på restauranter og til rengøringspersonalet på hotellet. For måltider kan man give 10 procent.
  • Italien
    Heller ikke i Italien er det kutyme at give drikkepenge. Har man oplevet rigtig fin service og god mad, kan man give 10-15 procent.
  • Frankrig
    Er man tilfreds lægges omkring 10 procent – ellers intet.
  • Storbritannien
    Læg altid mellem 10 og 15 procent, med mindre restauranten allerede har lagt drikkepenge på kvitteringen – husk derfor at kigge på den først.
  • USA 
    I USA skal man helt sikkert give drikkepenge. Her er personalet ofte dårligt betalt, og forventer derfor at kunne tjene lidt mere ved at få drikkepenge. Normalt lægger man mellem 15 og 20 procent. Er servicen virkelig god kan man lægge hele 25 procent.
  • Caribien 
    Her kan det variere fra ø til ø. I den Dominikanske Republik plejer kvitteringen at inkludere 10 procent drikkepenge, dog anbefales det at lægge yderligere 10 procent.
  • Mexico
    På restauranter er det normalt at lægge mellem 10 og 15 procent, men på en del restauranter er dette allerede lagt på regningen.
  • På krydstogt
    På vores krydstogter er drikkepenge inkluderet som en serviceafgift.

Tænk på, at serviceafgiften normalt deles mellem hele personalet. Chefen får nogle gange lidt mere, så vil du vise, at du er glad for betjeningen kan man efterlade lidt ekstra drikkepenge.