Guide til drikkepenge på ferien

Tallerkenerne er tomme og maverne fulde. Nu begynder spørgsmålene at dukke op - skal vi lægge drikkepenge? Hvor mange? Der kan ofte opstå usikkerhed omkring drikkepenge, da det er forskelligt fra land til land, hvor meget man lægger. Her er en lille guide til, hvor mange drikkepenge man som oftest giver i forskellige lande.

Så mange drikkepenge skal du give

 • Spanien

  Der findes ingen specielle regler for, hvor mange man skal give, men er man tilfreds kan man lægge mellem 5 og 10 procent.

 • Grækenland

  Op til 10 procent hvis man er tilfreds. På enklere steder, som serverer mad som gyros og souvlaki er det ikke nødvendigt med drikkepenge.

 • Thailand

  Der findes egentligt ikke en kultur for drikkepenge - dog er det værdsat at give lidt penge på restauranter og til rengøringspersonalet på hotellet. For måltider kan man give 10 procent.

 • Italien

  Heller ikke i Italien er det kutyme at give drikkepenge. Har man oplevet rigtig fin service og god mad, kan man give 10-15 procent.

 • Frankrig

  Er man tilfreds lægges omkring 10 procent - ellers intet.

 • Storbritannien

  Læg altid mellem 10 og 15 procent, med mindre restauranten allerede har lagt drikkepenge på kvitteringen - husk derfor at kigge på den først.

 • USA

  I USA skal man helt sikkert give drikkepenge. Her er personalet ofte dårligt betalt, og forventer derfor at kunne tjene lidt mere ved at få drikkepenge. Normalt lægger man mellem 15 og 20 procent. Er servicen virkelig god kan man lægge hele 25 procent.

 • Caribien

  Her kan det variere fra ø til ø. I den Dominikanske Republik plejer kvitteringen at inkludere 10 procent drikkepenge, dog anbefales det at lægge yderligere 10 procent.

 • Mexico

  På restauranter er det normalt at lægge mellem 10 og 15 procent, men på en del restauranter er dette allerede lagt på regningen.

 • På krydstogt

  På vores krydstogter er drikkepenge inkluderet som en serviceafgift.

Tænk på, at serviceafgiften normalt deles mellem hele personalet. Chefen får nogle gange lidt mere, så vil du vise, at du er glad for betjeningen kan man efterlade lidt ekstra drikkepenge.

Lignende indlæg

Hoteller på Mallorca, hvor All Inclusive indgår

At lede efter en restaurant på tom mave er aldrig sjovt. At gå fra det ene sted til det andet og bare vide, at der ikke er noget for alle i familien. Energien daler og humæret gør lige så. Vælg istedet et hotel, hvor All Inclusive indgår i prisen, og gå til et allerede dækket bord til både morgenmad, frokost og aftensmad.
Freyja Freyja

Hoteller på Kanarieøerne, hvor All Inklusive indgår

Vil du vide præcis, hvad ferien kommer til at koste og være sikker på, at der altid er noget mad, der falder i hele familiens smag? Så kan det være en god idé at bestille et hotel, hvor All Inclusive indgår i prisen. Her har vi listet alle de hoteller på De Kanariske Øer, hvor du får All Inclusive med i prisen.
Stine Sørensen Stine Sørensen

Hoteller i Grækenland hvor All Inclusive indgår

Det, at man ikke skal spekulere over om lommepengene slår til, giver en virkelig skøn følelse i ferien. Sådan er det, når du bestiller ferie på et All Inclusive-hotel, hvor både mad og drikke indgår. Her har vi samlet nogle af vores bedste hoteller i det græske øhav, hvor All Inclusive indgår. Vælg mellem Kos, Rhodos, Zakynthos, Samos, Kreta eller Korfu.
Anja Jensen Anja Jensen

Bangkoks bedste streetfood

Bangkoks gadekøkken anses for at være et af verdens bedste, og det er ikke svært at forstå hvorfor. På hvert hjørne står en madvogn, det oser og ryger og en duft af fiskesauce, citrongræs og chili slår imod dig. Læs mere her, hvis du vil vide, hvor du finder Bangkoks absolut bedste streetfood til dit næste besøg.
Stine Sørensen Stine Sørensen