På flyveturen

I tæt samarbejde med lufthavnen sørger vi for, at sikkerhedsrutinerne som anbefales af de lokale myndigheder og EASA (Europæisk myndighed for luftfartssikkerhed), overholdes. Se mere om anbefalingerne nedenfor.

 • Vigtigt at tænke på inden flyveturen

  Obligatorisk formular

  Ved indrejse til f.eks. Grækenland og Cypern er der krav om, at du udfylder en obligatorisk formular omkring COVID-19. Formularen skal udfyldes inden afrejse, og uden den kan du blive nægtet adgang til flyet. Læs mere her.

  Husk mundbind

  De fleste lufthavne kræver, at man bærer mundbind, dog er det ikke en garanti, at man kan købe dem på stedet. Vi anbefaler derfor, at man medbringer mundbind hjemmefra. Mundbind skal skiftes hver 4. time, så husk at have mundmind med til hele din rejse, som starter allerede, når du er i lufthavnen.
  Børn under seks år er dog undtaget, og det samme gælder de passagerer, som af medicinske årsager ikke kan bruge mundbind (skal kunne dokumenteres ved forespørgsel).

  Kom til lufthavnen i god tid

  Social distancering gør, at både indtjekning, sikkerhedskontrol og boarding kan tage længere tid end normalt. Kom derfor gerne 2½ time før afgang.

  Tjek ind online

  For at mindske nærkontakt anbefaler vi, at du tjekker ind online, hvis du har mulighed for dette.

  Forudbestilling af mad på flyet

  Husk at bestille mad til flyveturen på forhånd. Udvalget af mad, både i lufthavnen og ombord på flyet, er begrænset. Forudbestilling af mad sker samtidig med, du bestiller din rejse. Du kan altid kontakte os, hvis du vil føje det til din bestilling efterfølgende.

  Undgå håndbagage

  Tjek så meget bagage ind som muligt. Håndbagagen, du medbringer ombord på flyet, skal placeres under sædet foran dig.

  Flysæder

  De fleste flyselskaber har alle sæder til salg og blokerer derfor ikke sæder som følge af social distancering.

 • I lufthavnen

  Hold afstand

  Gå ombord på flyet i mindre grupper for at undgå kødannelse.

  Husk mundbind

  De fleste lufthavne kræver, at man bærer mundbind, dog er det ikke en garanti, at man kan købe dem på stedet. Mundbind skal skiftes hver 4. time, så husk at have mundmind med til hele din rejse, som starter allerede, når du er i lufthavnen.

  Spørgsmål ved indtjekning

  Når du tjekker ind, bliver du spurgt ind til dit helbred, f.eks. om du har været eller føler dig syg.

  Måling af temperatur

  I nogle lufthavne bliver der lavet temperaturmåling.

  Læs mere om forholdene i Københavns lufthavn CPH.

 • På vores fly - TUI Fly

  Din og besætningens sikkerhed er altid i fokus på vores TUI-fly. Se gerne filmen for at få et overblik over, hvad du kan forvente før og under flyveturen.

  Mundbind

  Både besætning og passagerer skal bære mundbind under hele flyveturen og det er dit ansvar at medbringe eget mundbind. Mundbindet skal være på, når du boarder flyet og må kun tages af, hvis du skal spise eller drikke.
  Mundbind skal skiftes hver 4. time, så husk at have mundmind med til hele din rejse, som starter allerede, når du er i lufthavnen.
  Børn under seks år er dog undtaget, og det samme gælder de passagerere, som af medicinske årsager ikke kan bruge mundbind (skal kunne dokumenteres ved forespørgsel).

  Salg af mad og drikkevarer ombord

  Der kan købes drikkevarer og snacks ombord som normalt. Dog med visse begrænsninger for køb af f.eks. varme drikkevarer. Der findes ingen menukort, men du kan læse mere om, hvad vi tilbyder, her.
  Der modtages kun betaling med kort.

  Taxfree ombord

  Indtil videre kan der ikke forudbestilles eller købes taxfree ombord på flyet.

  Ren luft ombord

  Alle vores fly er udstyret med avancerede filtre, som holder luften ren.

  Rengøring

  Vi gør ekstra grundigt rent og desinficerer alle overflader som f.eks. sæder, borde og armlæn - både inden og efter flyveturen.

  Vores personale ombord

  Vores personale er uddannede og opdaterede i senest gældende retningslinier for at garantere din sikkerhed og velbefindende.

  Tilgængelige flysæder

  De fleste flyselskaber har alle sæder til salg og blokerer derfor ikke sæder som følge af social distancering.

 • Andre flyselskaber

  Samtlige flyselskaber følger myndighedernes og EASA´s retningslinier. Dette indebærer bl.a., at alle over seks år skal bære mundbind.
  Se flyselskaber og find mere information på respektive hjemmeside.