Guider & ansvar

TUIs guideteam består af både skandinaviske og internationale guider. TUIs guider er letgenkendelige på den blå skjorte, og du er altid velkommen til at kontakte dem. De bistår, yder service og sikrer, at du får det produkt, du har købt - det rigtige hotel/lejlighed, transport og udflugter m.m.

Skulle du komme ud for tyveri eller ulykker, bærer TUI ikke ansvar for at dække det økonomiske tab, organisere redningsaktioner eller stå for behandling af fysiske skader. Dette skal kun håndteres af forsikringsselskaberne og alarmcentraler og iht. den forsikring, du har købt. Disse instanser skal yde øjeblikkelig økonomisk hjælp, skaffe sygehusbehandling og stå for organisering af ekstra ophold/hjemtransport. TUIs guider har i den sammenhæng kun rollen, som formidler. Det er derfor meget vigtigt, at du er korrekt forsikret.

TUIs guider er generelt godt forberedt på de fleste situationer i et fremmed land. De er bekendt med grundlæggende begreber indenfor førstehjælp og psykologi. Men de har ingen forudsætninger for at være ansvarlige i dramatiske situationer som røveri eller ulykke, hvor professionel håndtering er påkrævet.

Guiderne skal blot skaffe de nødvendige ressourcer for at sikre en så forsvarlig håndtering af situationen, som det overhovedet er muligt i vedkommende land. Såfremt du under dit ophold har konsulteret læge, er det vigtigt at få en lægeerklæring med hjem til brug ved evt. rejseforsikring. Efter hjemkomst ser TUI sig desværre ikke i stand til at hjælpe med at skaffe en sådan fra rejsemålet.