Om hotellejligheder

At bo i hotellejlighed

Når du bestiller en hotellejlighed bør du tænke på at:

  • Køkkenet ikke altid er lige veludstyret.
  • Kaffemaskine, brødrister, kartoffelskræller, piskeris, ostehøvl etc. kun findes i undtagelsestilfælde. Forbrugsartikler som toiletpapir og opvaskemiddel indgår normalt ikke.
  • Visse lejligheder har gaskomfur.
  • Opvarmning af mad/drikke tager tid på grund af begrænset strømtilførsel.
  • Spisepladsen er nogle gange på balkonen, terrassen eller i indgangspartiet.
  • Køleskab/fryser kan virke forstyrrende.

Vær også påmærksom at:

  • Der er sjældent aircondition i samtlige værelser..
  • Lejlighedshoteller har ofte begrænset service sammenlignet med et almindeligt hotel.

Lejlighedstyper

Her får du et overblik over vores mest almindelige lejlighedstyper. Nogle gange kan hotellerne have egne betegnelser og lejlighedstyper, i så fald fortæller vi om det under de respektive hoteller.

FAVORITE OG SELECT

I vintersæsonen 2019/2020 har TUI Blue For Families (de tidligere TUI Family Life-hoteller) lejlighedstyperne favorite og Select. I Favorite-lejlighederne bor du i komfortable famileværelser eller 2-3-værelses lejligheder med moderne indretning. Select-lejlighederne er superiorværelser på samme hotel. Forskellen på de to værelsestyper kan være møblering, udstyr, belligenhed, ekstra plads eller balkon i kategorien Select. Du kan læse mere om værelserne og vælge den rigtige indkvartering her

Etværelses lejlighed

Et værelse med kombineret sove/opholdsrum eller kombineret sove/spiserum. Lejligheden har et tekøkken.

Toværelses lejlighed

To værelser, lejligheden består som regel af et soveværelse og et opholdsrum eller spiserum. Lejligheden har en køkken- eller tekøkkendel. Andre planløsninger kan også forekomme.

Treværelses lejlighed

Tre værelser, lejligheden består som regel af to soveværelser og et opholdsrum eller spiserum. Lejligheden har en køkken- eller tekøkkendel. Andre planløsninger kan også forekomme.

Det er vigtigt, at du læser de generelle informationer om hoteller og lejligheder på vores rejsemål. Standard og rutiner er mange gange anderledes end hvad vi er vant til hjemmefra. Vælg rubrik i menuen til venstre.

Bungalow

Fritstående bygning med en eller to etager og max. to dobbeltværelser, to suiter eller to lejligheder. Bungalowbygningen er en af flere bygninger indenfor et hotelanlæg.

Villa

Fritstående bygning til en eller to familier med separate indgange i stueplan. Hver villa har køkken eller tekøkken, opholdsstue og et eller flere soveværelser.

Øvrige lejlighedstyper

Nogle gange benytter vi os af hotellets egne betegnelser for lejlighedstyper. Det er mest almindeligt på de rejsemål, hvor vi flyver til med rutefly. Det kan være betegnelser som superior, executive, premium, deluxe eller lignende. Det kan for eksempel medføre, at indkvarteringen har en højere indretningsstandard og/eller udstyr, en bedre beliggenhed indenfor hotellet, en ekstra service eller andet.

Kampagnelejligheder / Promotionlejligheder

Lejligheder der er billigere end øvrige på hotellet. Lejlighedens størrelse, placering, og standard kan være noget lavere end andre lejligheder. Udsigt og eventuel uderum kan ikke specificeres. Standarden på en kampagnelejlighed varierer fra hotel til hotel.

Hotelbilleder

Nogle af vores rejsemagasins eller hjemmesides hotelbilleder er af fototekniske årsager fotograferet med vidvinkel. Dette kan nogle gange være lidt misvisende og medføre, at lejligheder og pools ser større ud end de er i virkeligheden.

På nyrenoverede og nybyggede hoteller bruger vi ofte illustrationer mens renoveringen står på, indtil det er muligt at vise rigtige billeder af det færdige byggeri. Da lejligheder, og balkon/udested kan være forskellige indenfor et hotel, skal billederne kun ses som eksempler på typer.

Generelt om lejligheder

Det er kun de færreste lejligheder, der har daglig rengøring. Det kan variere mellem 1-6 gange ugentligt. Alt sengelinned og almindelige håndklæder forefindes. Badeforhæng kan ikke forventes. Man kan ikke forvente den samme service i lejligheder som på hotel, og opvask indgår ikke altid i personalets job. I lejligheder findes mindre køleskab, kogeplader eller lille komfur (Dog ikke i Bulgarien), samt meget enkelt og begrænset køkkenudstyr til lettere måltider. Kun ganske sjældent er der ovn i lejlighederne. Der findes ikke altid køkkenservice til personer, som har bestilt ekstraseng. Yderligere køkkenservice kan dog normalt udleveres ved forespørgsel på hotellet. Det er en god idé selv at medbringe badehåndklæder, termokande, kaffetragt/-filtre, proptrækker, dåseåbner, brødkniv, et par viskestykker, opvaskemiddel/-børste, karklude samt vækkeur. I nogle lejligheder køber man selv toiletpapir. Der er ikke altid regelmæssig receptionsservice i lejlighedshoteller. Opvarmning i lejligheder må ikke forventes.
Det kan ikke forventes, at der er sol på balkonen eller terrassen.

Havside indebærer kun at værelset er placeret på havsiden af hotellet; havudsigt kan dermed ikke garanteres. Ved bookning af ’poolside’ kan der heller ikke garanteres pooludsigt.

Lejlighedstillæg

På visse hoteller opkræves ofte tillæg for større lejlighed, terasse, balkon eller speciel udsigt. Ved bestilling af indkvartering med tillæg, vil disse fremgå af specifikationen på billetten. Beløbet fremgår separat i forhold til grundprisen, og kan blive opkrævet selv om alle lejligheder har terrasser, balkoner eller speciel udsigter.

Hotelregler

Under dit ophold er det vigtigt, at hotellets ordensregler overholdes. Disse kan som regel ses i hotellets reception.
Vær opmærksom på dig eget støjniveau, således at andre gæster ikke føler sig generede, herunder når du bader i hotellets pool. Som ofte er det ikke tilladt at bade i poolen om aftenen og om natten af hensyn til andre gæster.
Mange hoteller har egne regler med hensyn til mad og drikkevarer indkøbt uden for hotellet og gæster til gæster på hotellet.
På hoteller af høj standard skal du være opmærksom på, at der kan være dresscode på hotellets restauranter. F.eks. lange bukser og pæne, lukkede sko til mænd.