Rejser
til
Malta

Pris fra

...

Hoteller

15

Prisniveau

Priseksempel fra St Julian’s
  • 1 liter vandca. 4,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsforskel0 timer
  • HovedstadValletta
  • SprogMaltesisk, engelsk
  • Befolkning436 947

Rejser til Malta

Malta

Smalle stræder, terrasseskråninger og små vinmarker. Farverige fiskerbåde, barokkirker og hestevogne. På Malta finder du solen, og det klare vand er perfekt til snorkling. Her spiser og drikker du godt, og har et forlystelsesliv med højt tempo lige rundt om hjørnet – hvis du har lyst.

Malta er et land og en øgruppe, der ligger i Middelhavet, syd for Sicilien. De tre største øer er Malta, Gozo og Comino. Alle med hver sin karakter. Selv om Malta ikke er særlig stort er der meget at opleve på en ferieuge eller en weekend. Du kan rejse til Malta hele året og højsæsonen er lang, der plejer at være sommervarme fra april til november.

Ridderborge og paladser

Den dramatiske historie har sat sine spor, og indflydelserne fra England, Italien og Nordafrika er tydelige. Her finder du masser af borge, katedraler, romerske mosaikker og ornamenterede barokpaladser. Med sin beliggenhed i Middelhavet er Malta blevet udsat for utallige angreb og har været under besættelse af utallige folkefærd: føniker, karthagensere, romere, arabere, korsriddere, franskmænd og senest englænderne. De velbevarede bygninger har medført, at Malta har været indspilningssted for store film og tv-serier som Gladiator, Troja og Game of Thrones.

Malta for madelskere

Spisekulturen er lige så farverig som landets historie. På Malta kan du gå til afternoon tea, spise meze og bestille en tallerken antipasti. Mange restauranter byder på middelhavskøkken, og fiske- og skaldyrsretterne er i topklasse. Priserne er lavere end i mange andre lande ved Middelhavet.

Hoteller og rejsemål

Vores hoteller ligger i Sliema og St. Julian's, to feriebyer på Maltas nordkyst, der stort set er vokset sammen. Vi har også hoteller i St Paul's Bay, der ligger lidt længere nordpå. Badeklipper, restauranter og natklubber suppleres af hoteller med store pools og mange faciliteter. Hotellernes poolområder er oftest lukket i perioden november–marts.

Sliema – øens største by med restauranter, fortovscafeer og fine klippebade
St. Julian's – sol, badning, dykning og øens bedste forlystelsesliv
– [St Paul's Bay] (www.tui.dk/rejse/malta/st-pauls-bay/) – sol, badning og masser af udeserveringer

At se og foretage sig på Malta

Lej en bil og oplev badevige med suveræne dykkermuligheder. Fortsæt til middelalderbyen Valetta, med stormesterpaladset og masser af hyggelige stræder. Gå heller ikke glip af Mdina, øens muromkransede hovedstad med en magisk atmosfære.

Gozo og Comino

Naboøen Gozo er frodigere og mere kuperet, og tempoet er stille og roligt. Her kan du besøge grotten, hvor Odysseus blev holdt som kærlighedsfange, og bade ved Gozos mest populære strand, Ramla Bay. Besøg også den lille ø Comino med den kendte Blå Lagune. Vandet er turkist og havbunden består af hvidt sand. Om sommeren sejler der færger fra Malta til Gozo og Comino.

Bestil et krydstogt til Malta

Med TUI kan du også tage på krydstogt til Malta. Et krydstogt er en bekvem måde at rejse på og du oplever flere rejsemål på én og samme rejse. På et krydstogt til Malta og havnen i Valetta har du indgangen til den fareverige og historiske ø. Det klare vand er perfekt til snorkling. Byen har også masser af borge, katedraler og barokke paladser at byde på. Her kan du se alle TUIs krydstogter i Middelhavet

Rejsetyper i Malta