Europas 10 bedste strande

2017-04-12
Laura
Kan du bedst lide hvide sandstrande med lang grund eller er du mere til fine rullestenstrande med svalende bølger? Omkring Middelhavet i Europa findes der strande for enhver smag. Vi har samlet nogle af vores egne favoritter her til sommerhalvåret.

Shipwreck beach, Zakynthos

Kært barn har mange navne, og denne strand kaldes også for Smugglers Cove, Navagio Beach eller Agios Georgios, som den hed helt i begyndelsen. Det var i 1980, at fartøjet MV Panagiotis gik på grund uden for Zakynthos. Nu ligger vraget på stranden omringet af høje hvide kalkstensklipper. Et syn, som er værd at opleve.

Smugglers Cove, Zakynthos TUI
Shipwreck Beach, Navagio Beach, Smugglers Cove - kært barn har mange navne. Stranden ligger i hvert fald på Zakynthos.

Playa de Formentor, Mallorca

Nord på øen, findes en af øens mest populære strande. Stranden har finkornet sand og vandet er lavt. Vejen til stranden er i sig selv et besøg værd. Den sidste del af ruten fra Puerto de Pollensa byder på mange smukke udsigter og muligheder for stop, hvor man kan tage fine billeder.

Es Trenc, Mallorca

Modsat, på øens sydlige side, ligger stranden Es Trenc, som har næsten kridhvidt sand og krystalklart vand. Her findes også mulighed for at få sol på hele kroppen, hvis man har lyst. En del af stranden er nemlig en nudiststrand.

Es Trenc, Mallorca TUI
Stranden Es Trenc på det sydlige Mallorca.

Praia de Falesia, Algarve

10 km øst for Albufeira i Portugal ligger denne fine strand. Den er seks kilometer lang og har guldsand, store sandklipper og en uendelig udsigt over Atlanten.

Elafonissi, Kreta

Stranden, som ligger i det sydvestlige hjørne af øen har næsten kendisstatus. Sandet er lyserødt takket være de pulveriserede muslingeskaller. Hvis der bliver lidt for proppet med mennesker, kan man slå sig ned lidt tættere på øen, som ligger i forlængelse af stranden.

Elafonissi Beach, Crete TUI
Elafonissi på Kreta minder mest af alt om strande på eksotiske rejsemål som Caribien og Maldiverne. Derfor havner stranden på vores topliste over Europas fineste strande.

St. Pauls Bay, Rhodos

Solsikre Rhodos har mange dejlige strande, nogen har vi allerede afsløret i indlægget om verdens bedste strande. Stranden St. Pauls Bay ligger syd for Lindos. Emilia som er guide i området fortæller:

"Stranden er optimal for dem, som bare vil have en stille og rolig dag. Bugten har to strande, og det krystalklare vand indbyder til en snorkelingtur. Den lille lokale kirke, beliggende i slutningen, er en vældig populær plads for folk, som skal giftes. Dette skyldes den smukke udsigt over bugten og Lindos by."

St. Pauls Bay, Rhodos TUI
St. Pauls Bay ligger syd for Lindos på Rhodos og har to små maleriske strande.

Cala Macarella, Menorca

Med en masse små badebugte, kaldet calas, findes der rig af mulighed for at finde et privat gemmested på Menorca. Specielt hvis man bevæger sig ud på opdagelse til fods, på cykel eller i bil. Cala Macarella er en mellemstor strand, så den kan man desværre ikke få for sig selv. Bag stranden ligger den grønne pinjeskov, som står i flot kontrast til det azurblå vand og bådene, som ligger svajende i vandet.

Cala Macarella, Menorca TUI
Cala Macarella med sit klare vand og svajende både: Kilde: Wikimedia Commons.

Cala Conta, Ibiza

Dette er stranden for dig, som elsker solnedgange - den ligger nemlig stik mod vest. På Ibiza generelt og på Cala Conta specielt er solnedgangen et samlingspunkt. Folk samles på stranden, og ser hilmen blive rød og orange. Her kan man få det perfekte billede til Instagram.

Cala Conta, Ibiza TUI
På Ibiza er det normalt at samles på stranden for at se solnedgangen, som f.eks. her på Cala Conta.

Paradise beach, Kos

Stranden med det passende navn passer perfekt til en udflugt for børnefamilien! Marie anbefaler:

"Lej en bil, og kør til Paradise Beach, en dejlig strand med skønt badevand."

Paradise Beach, Kos TUI
Paradise Beach på Kos er perfekt til en biludflugt.

Barceloneta Beach, Barcelona

Dette er faktisk ni forskellige strande, som hænger sammen. Trods beliggenheden midt i byen, er de rigtig brede, og man kan gå langs strandpromenaden til dem alle. Muligheden for at kombinere badeferie med storbypulsen gør, at Barcelonas strande sniger sig ind på listen.

Lignende indlæg

De bedste familiehoteller på Cypern

Familievenlige Cypern er et af Middelhavets mest solsikre steder. Øen har alle grundingredienser til den perfekte børneferie, med smagsoplevelser der tilfredsstiller selv de mindste og mest kræsne gæster. Her er blandt andet strande, slotte og seværdigheder fra antikken. Her er også parker, vandaktiviteter, museer, bådture og is i lange baner. Det er nok til at forkæle hvem som helst. Her kan du se nærmere på de mest familievenlige hoteller på Cypern!
Anja Jensen Anja Jensen 2019-05-14

21 hoteller – 21 oplevelser

Vi hos TUI elsker at fortælle om alt, hvad vi kan love dig på vores TUI Family Life-hoteller, vores Blue Star-hoteller og vores par-hoteller TUI Sensimar. Men selv om vi har krav til vores hoteller, så er de alle unikke på deres egen måde. I alt har vi 21 Family Life-hoteller og med det også 21 unikke oplevelser, hvis du ser bort fra det der forener dem.
Laura Laura 2019-05-13

Bestil din egen villa på Cypern

Har du overvejet at leje hus på Cypern? Med os kan du bestille hele pakken, både egen villa og fly. Vi har flere villaer at vælge mellem, nogle med fire soveværelser og plads til 8 personer! Du kan blandt andet vælge at bo i en villa med havudsigt eller med adgang til børneklub på et nærliggende hotel. Læs mere og få vores bedste tips!
Anja Jensen Anja Jensen 2019-05-12

Klimakompenserede familiehoteller – kun hos TUI

TUI Family Life hedder hotellerne til familiens bedste ferie. Der finder du alt fra store pools til børneklubber, fitnesstræning, sund mad og meget andet. Men ikke nok med det. TUI er desuden det eneste selskab i rejsebranchen, der klimakompenserer sine førende hotelkoncepter for familier. Og det gælder i øvrigt også alle vores andre koncepthoteller.
Anja Jensen Anja Jensen 2019-05-06