Europas 10 bedste strande

2017-04-12
Laura
Kan du bedst lide hvide sandstrande med lang grund eller er du mere til fine rullestenstrande med svalende bølger? Omkring Middelhavet i Europa findes der strande for enhver smag. Vi har samlet nogle af vores egne favoritter her til sommerhalvåret.

Shipwreck beach, Zakynthos

Kært barn har mange navne, og denne strand kaldes også for Smugglers Cove, Navagio Beach eller Agios Georgios, som den hed helt i begyndelsen. Det var i 1980, at fartøjet MV Panagiotis gik på grund uden for Zakynthos. Nu ligger vraget på stranden omringet af høje hvide kalkstensklipper. Et syn, som er værd at opleve.

Smugglers Cove, Zakynthos TUI
Shipwreck Beach, Navagio Beach, Smugglers Cove - kært barn har mange navne. Stranden ligger i hvert fald på Zakynthos.

Playa de Formentor, Mallorca

Nord på øen, findes en af øens mest populære strande. Stranden har finkornet sand og vandet er lavt. Vejen til stranden er i sig selv et besøg værd. Den sidste del af ruten fra Puerto de Pollensa byder på mange smukke udsigter og muligheder for stop, hvor man kan tage fine billeder.

Es Trenc, Mallorca

Modsat, på øens sydlige side, ligger stranden Es Trenc, som har næsten kridhvidt sand og krystalklart vand. Her findes også mulighed for at få sol på hele kroppen, hvis man har lyst. En del af stranden er nemlig en nudiststrand.

Es Trenc, Mallorca TUI
Stranden Es Trenc på det sydlige Mallorca.

Praia de Falesia, Algarve

10 km øst for Albufeira i Portugal ligger denne fine strand. Den er seks kilometer lang og har guldsand, store sandklipper og en uendelig udsigt over Atlanten.

Elafonissi, Kreta

Stranden, som ligger i det sydvestlige hjørne af øen har næsten kendisstatus. Sandet er lyserødt takket være de pulveriserede muslingeskaller. Hvis der bliver lidt for proppet med mennesker, kan man slå sig ned lidt tættere på øen, som ligger i forlængelse af stranden.

Elafonissi Beach, Crete TUI
Elafonissi på Kreta minder mest af alt om strande på eksotiske rejsemål som Caribien og Maldiverne. Derfor havner stranden på vores topliste over Europas fineste strande.

St. Pauls Bay, Rhodos

Solsikre Rhodos har mange dejlige strande, nogen har vi allerede afsløret i indlægget om verdens bedste strande. Stranden St. Pauls Bay ligger syd for Lindos. Emilia som er guide i området fortæller:

"Stranden er optimal for dem, som bare vil have en stille og rolig dag. Bugten har to strande, og det krystalklare vand indbyder til en snorkelingtur. Den lille lokale kirke, beliggende i slutningen, er en vældig populær plads for folk, som skal giftes. Dette skyldes den smukke udsigt over bugten og Lindos by."

St. Pauls Bay, Rhodos TUI
St. Pauls Bay ligger syd for Lindos på Rhodos og har to små maleriske strande.

Cala Macarella, Menorca

Med en masse små badebugte, kaldet calas, findes der rig af mulighed for at finde et privat gemmested på Menorca. Specielt hvis man bevæger sig ud på opdagelse til fods, på cykel eller i bil. Cala Macarella er en mellemstor strand, så den kan man desværre ikke få for sig selv. Bag stranden ligger den grønne pinjeskov, som står i flot kontrast til det azurblå vand og bådene, som ligger svajende i vandet.

Cala Macarella, Menorca TUI
Cala Macarella med sit klare vand og svajende både: Kilde: Wikimedia Commons.

Cala Conta, Ibiza

Dette er stranden for dig, som elsker solnedgange - den ligger nemlig stik mod vest. På Ibiza generelt og på Cala Conta specielt er solnedgangen et samlingspunkt. Folk samles på stranden, og ser hilmen blive rød og orange. Her kan man få det perfekte billede til Instagram.

Cala Conta, Ibiza TUI
På Ibiza er det normalt at samles på stranden for at se solnedgangen, som f.eks. her på Cala Conta.

Paradise beach, Kos

Stranden med det passende navn passer perfekt til en udflugt for børnefamilien! Marie anbefaler:

"Lej en bil, og kør til Paradise Beach, en dejlig strand med skønt badevand."

Paradise Beach, Kos TUI
Paradise Beach på Kos er perfekt til en biludflugt.

Barceloneta Beach, Barcelona

Dette er faktisk ni forskellige strande, som hænger sammen. Trods beliggenheden midt i byen, er de rigtig brede, og man kan gå langs strandpromenaden til dem alle. Muligheden for at kombinere badeferie med storbypulsen gør, at Barcelonas strande sniger sig ind på listen.

Lignende indlæg

5 vilde vandparker i Europa

Få ting her i verden kan lokke det indre legebarn frem hos både børn og voksne som vand. Kombinerer du vandet med fart, kraftige vandfald og mange højdemeter har endorfinniveauet en tendens til at stige ligeså højt som humøret. Her har vi samlet nogle af Europas vildeste vandparker med potentiale til at fremkalde ægte lykkerus.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-02-24

Det skal du opleve på Madeira – stor oplevelsesguide

Nord for De Kanariske Øer. Vest for Marokkos kyst. Her ligger den lille ø, som har fostret en af tidens største fodboldstjerner. I hovedstaden Funchal venter travle markeder med pølser, oste og tørrede krydderier lige rundt om hjørnet fra vinkældre med Mavasiavin. Øen byder på charmerende og farverige bjergbyer og uimodståelige naturoplevelser. Velkommen til TUI’s store oplevelsesguide til Madeira.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2018-12-25

Vinterens fem mest populære rejsemål

Spanien topper listen over mest populære rejsemål for vinteren 2018. Ikke bare i Danmark men også blandt vores nordiske naboer, Tyskland, Frankrig, Holland og England. Det er især De Kanariske Øer, som lokker mange solhungrende danskere sydpå. Vi zoomer ind på danskernes fem fortrukne feriedestinationer og ser nærmere på, hvad der gør dem så populære.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2018-12-13

Tag på efterårsgetaway og besøg disse hjemsøgte byer

Mange byer får en helt anden stemning, når efteråret melder sin ankomst. Berlin om sommeren og Berlin om efteråret, er to helt forskellige byer. Det er måske ikke så mærkeligt, at efteråret kan få uhyggelige historier til at bliver lidt værre. Her har vi samlet syv hjemsøgte byer, hvor du kan gøre en almindelig efterårsweekend til en Halloweekend!
Laura Laura 2018-09-19