Europas 10 bedste strande

2019-06-02
Stine Sørensen
Kan du bedst lide hvide, lavvandede sandstrande, eller er du mere til fine rullestenstrande med skvulpende bølger? Omkring Middelhavet i Europa findes der strande for enhver smag. Vi har samlet nogle af vores utimative sommerfavoritter her.

10. Makronissos Beach, Cypern

Nissi Beach må være blandt Cyperns bedst kendte strande, men bare nogle kilometer derfra finder du Makronissos Beach. Kridhvidt og blødt sand, turkist hav og perfekt baggrund. Hvis du går forbi alle vandsportsstederne, finder du en endnu roligere strandbid, hvor du kan leje solstole og parasoller for dagen.

Rejs med TUI til Makronissos Beach, Cypern
Makronissos Beach fra oven med det bløde sand og fantastisk klare, cypriotiske vand.

9. S'Amarador, Mallorca

S'Amarador ligger i naturreservatet Cala Mondrago på det sydlige Mallorca. Sandstranden ligger i en beskyttet vig, og sandet er kendt finkortnet. Du kommer nemmest hertil med bil, og der findes også en stor parkeringsplads bare fem minutters gang fra stranden.

Her finder du endnu flere af Mallorcas bedste strande.

Rejs med TUI til S'Amarador, Mallorca
S'Amarador finder du på Mallorcas sydlige kyst.

8. Praia de Marinha, Algarve

Praia de Marinha er en af Algaves og Portugals mest berømte strande. Klippeformationerne gør sammen med sandstranden Praia da Marinha til en helt unik strand. Du skal tage trapper for at komme ned til stranden, og derfra rundt om den største klippe for at komme til den fineste del af stranden. Husk at holde øje med tidevandet - ellers risikerer du at skulle svømme tilbage til trapperne!

Praia da Marinha, Algarve
Praia da Marinha er ikke bare Algaves, men hele Portugals smukkeste strand.

7. Cala Conta, Ibiza

Det her er en strand for dig, som elsker smukke solnedgange, eftersom stranden kigger direkte mod vest. På Ibiza generelt og på Cala Conta i særdeleshed er solnedgange en seværdig begivenhed. Folk samles på stranden og betragter himlens farver skifte fra gul, til orange og rød. Perfekt til Instagram eller en romantisk date.

Cala Conta, Ibiza
På Ibiza er det almindeligt, at mange folk samles på stranden for at se solnedgangen, som her på Cala Conta.

6. Cala Macarella, Menorca

Med hundredvis små badeviger – såkaldte calas – er der rig af mulighed for at finde et privat gemmested på Menorca. Specielt hvis man går lidt på opdagelse til fods, med cykel eller bil. Cala Macarella er mellemstor, så den får du desværre ikke for dig selv. På den anden side er den postkort-smuk med grønne fyrtræer, azurblåt hav og små sejlbåde, som ligger og gynger i vandoverfladen.

Rejs med TUI til Menorca
Cala Macarella med sit klare vand og svajende både.

5. Shipwreck Beach, Zakynthos

Kært barn har mange navne, og der her strand er også kendt som Smugglers Cove, Navagio Beach og Agios Georgios, som den oprindeligt hed. Det var i 1980 fartøjet MV Panagiotis gik på grund lige uden for Zakynthos.

Shipwreck Beach er en af Grækenlands absolut mest berømte strande. Kridhvidt sand, kalkstensklipper og turkist vand. I efteråret 2018 kollapsede en del af klippen desværre og ødelagde en lille del af stranden. Du kan stadig tage med en båd, hvorfra du kan bade og opleve stranden og skibsvraget, men du kan desværre ikke gå i land.

Shipwreck Beach, Zakynthos
Den fantastisk Shipwreck strand.

4. Elafonissi, Kreta

Stranden, som ligger i det sydvestlige hjørne af øen, har næsten kendisstatus. Sandet er lyserødt takket være de pulveriserede muslingeskaller. Hvis det bliver lidt for proppet med mennesker, kan du slå dig ned lidt tættere på sandbanken.
Her kan du læse vores top 10 seværdigheder på Kreta.

Rejs med TUI til Kreta
Elafonissi på Kreta minder om mere eksotiske steder som Caribien og Maldiverne, derfor ryger stranden højt op på vores liste.

3. Zlatni Rat, Kroatien

Zlatni Rat i Kroatien kaldes også for den gyldne halvø, og den er en af de mest ikoniske strande i Europa. Du finder stranden på øen Brac, nær Split. Zlatni Rat består af småsten og stranden ændrer form afhængigt af tidevand og vind.

Rejs med TUI til Kroatien
Zlatni Rat uden for Splits kyst i Kroatien

2. Ksamil, Albanien

Ksamil ligger lige syd for byen Saranda i Albanien. Stranden er kridhvid og går lige ned til det Joniske Hav. Strandene ligger som en perlerække og langs med dem, finder du restauranter og caféer.

Rejs med TUI til Albanien
Ksamil er et paradis i Albanien.

1. Cala Brandinchi, Sardinien

På det nordøstlige Sardininen ligger stranden Cala Brandinchi eller Little Tahiti, som den også kaldes. 700 meter land, kridhvid strand, hvor du kan snorkle, bade og nyde solen. Her kan du besøge en paradisstrand som taget direkte ud fra Maldiverne i det eksotiske Italien.

Rejs med TUI til Sardinien
Cala Brandinchi minder om Maldiverne, men ligger på Sardinien, Italien.

Stadig vild efter mere? Så tjek vores liste med VERDENS bedste strande lige her.

Lignende indlæg

10 tips til seværdigheder i Athen

Athen er et af de hotteste weekend-rejsemål lige nu. Her er listen med alt, hvad du skal lave på din tur til Grækenlands hovedstad og lidt til. Læs vores tips til byen, og hvad du ikke må misse på din rejse.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-13

All Inclusive-hoteller på Kap Verde – 7 tips

En af de sværeste opgaver i forbindelse med en rejse er at regne det daglige forbrug ud. Du spørger dig selv inden rejsen, hvad udgifterne til mad, drikke og aktiviteter vil koste i løbet af rejsen. Når du er ankommet til Kap Verde fornemmer du duften af nybagt brød, sprød bacon, røræg og frisk frugt. Og du tænker: ”Hvorfor var det lige at vi fravalgte muligheden for at tilkøbe morgenmad?” Med All Inclusive kan du nyde alle lækkerierne uden at skulle spekulere på prisen. Her er en guide til de bedste hoteller!
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-04

Oplev endnu flere af Thailands strande med en kombinationsrejse

Thailand har nogle af verdens smukke strande. Men hvorfor ikke opleve endnu flere paradisstrande på én og samme ferie? Med TUI er det nemt at bestille en kombinationsrejse og rejse rundt i smilenes land. Her kan du læse mere om kombinationsrejser i Thailand – og så giver vi dig selvfølgelig listen med Thailands 10 bedste strande, så du kan finde dine favoritter og vælge de helt rigtige rejsemål i Thailand.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-06-20

Udflugter på historiske Samos

Samos er en ø, der har noget for alle - afslappende byer, herlige strande og grønne skove. Øens rige historie gør, at den er fuldspækket med historiske spor. Øen har været knudepunkt mellem forskellige kulturer og religioner og mange afgørende hændelser gennem tiden. Det giver mulighed for nogle fantastiske oplevelser - du skal bare vide, hvor du finder dem. Vi hjælper gerne og lister her de bedste udflugter på Samos.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-06-13