Om hotelværelser

Værelser til to, plads til hele familien eller en egen bungalow? Her får du et overblik over vores mest almindelige værelsestyper. Nogle gange kan hotellerne have egne betegnelser og værelsestyper, i så fald fortæller vi om det under de respektive hoteller.

Favorite og Select

I vintersæsonen 2019/2020 har TUI Blue For Families (de tidligere TUI Family Life-hoteller) værelsestyperne favorite og Select. I Favorite-værelserne bor du i komfortable famileværelser eller 2-3-værelses lejligheder med moderne indretning. Select-værelserne er superiorværelser på samme hotel. Forskellen på de to værelsestyper kan være møblering, udstyr, belligenhed, ekstra plads eller balkon i kategorien Select. Vælg den rigtige indkvartering.

Enkeltværelse

Værelse til en person. Værelsets størrelse, placering og standard kan være noget dårligere end dobbeltværelsernes. Nogle gange kan et enkeltværelse være et dobbeltværelse til eget brug.

Dobbeltværelse

Et værelse til to personer. Værelset har to separate senge, dobbeltseng eller grand lit-seng.

Tresengsværelse

Et værelse til tre personer. Værelset har tre separate senge, en dobbeltseng og en enkeltseng, grand lit og enkeltseng eller to grand lit-senge.

Firesengsværelse

Et værelse til fire personer. Værelset har fire enkeltsenge, to dobbeltsenge, to grand lit-senge, to køjesenge eller en køjeseng i kombination med en anden type seng.

Famileværelse/familiesuite

Består af et værelse med soveafdeling, et værelse og sovealkove eller et værelse med sovehems. Kan også bestå af to værelser.

Juniorsuite

Større værelser der har siddegruppe eller større værelse med enten ekstra udstyr eller højere standard.

Suite

Soveværelse og separat opholdsrum med siddemøbler.

Bungalow

Fritstående bygning med en eller to etager og max to dobbeltværelser, to suiter eller to lejligheder. Bungalowbygninger er en eller flere bygninger indenfor et hotelanlæg.

Villa

Fritstående bygning til en eller to familier med separate indgange i stueplan. Hver bolig har køkken eller tekøkken, opholdsrum og et eller flere soveværelser.

Øvrige værelsestyper

Nogle gange benytter vi os af hotellets egne betegnelser for værelsestyper. Det er mest almindeligt på de rejsemål, hvor vi flyver med rutefly. Det kan være betegnelser som superior, executive, premium, deluxe eller lignende. Det kan for eksempel medføre, at indkvarteringen har en højere indretningsstandard og/eller udstyr, bedre beliggenhed på hotelområdet, en ekstra service eller andet.

Kampagneværelser / Promotionværelser

Værelser der er billigere end øvrige på hotellet. Værelsets størrelse, placering, og standard kan være noget lavere end andre værelser. Udsigt og eventuel uderum kan ikke specificeres. Standarden på et kampagneværelse varierer fra hotel til hotel.

Hotelbilleder

Nogle af vores rejsemagasins eller hjemmesides hotelbilleder er af fototekniske årsager fotograferet med vidvinkel. Det kan nogle gange være let misvisende og medføre, at værelser og pools ser større ud end de er i virkeligheden.

På nyrenoverede og nybyggede hoteller bruger vi ofte illustrationer mens renoveringen står på, indtil det er muligt at vise rigtige billeder af det færdige byggeri. Da hotelværelser og balkon/udested kan være forskellige indenfor et hotel, skal billederne kun ses som eksempler på typen.

Generelt om værelser

Det er kun de færreste værelser, der har daglig rengøring. Det kan variere mellem 1-6 gange ugentligt. Alt sengelinned og almindelige håndklæder forefindes. Badeforhæng kan ikke forventes. Opvarmning i værelser må ikke forventes.
Det kan ikke forventes, at der er sol på balkonen eller terrassen.

Havside indebærer kun at værelset er placeret på havsiden af hotellet; havudsigt kan dermed ikke garanteres. Ved bookning af ’poolside’ kan der heller ikke garanteres pooludsigt.

Værelsestillæg

På visse hoteller opkræves ofte tillæg for større værelse, terasse, balkon eller speciel udsigt. Ved bestilling af indkvartering med tillæg, vil disse fremgå af specifikationen på billetten. Beløbet fremgår separat i forhold til grundprisen, og kan blive opkrævet selv om alle værelser har terrasser, balkoner eller speciel udsigter.

Hotelregler

Under dit ophold er det vigtigt, at hotellets ordensregler overholdes. Disse kan som regel ses i hotellets reception.
Vær opmærksom på dig eget støjniveau, således at andre gæster ikke føler sig generede, herunder når du bader i hotellets pool. Som ofte er det ikke tilladt at bade i poolen om aftenen og om natten af hensyn til andre gæster.
Mange hoteller har egne regler med hensyn til mad og drikkevarer indkøbt uden for hotellet og gæster til gæster på hotellet.
På hoteller af høj standard skal du være opmærksom på, at der kan være dresscode på hotellets restauranter. F.eks. lange bukser og pæne, lukkede sko til mænd.