Rejser
til
Berlin

Pris fra

...

Hoteller

16

Prisniveau

Priseksempel fra Berlin
  • 1,5 liter vandca. 3,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsforskel0 timer
  • HovedstadBerlin
  • SprogTysk
  • Befolkning82 670 000

Rejser til Berlin

Berlin

Berlin er byen med noget for alle. Her findes nogle af verdens mest kendte klubber, restauranter, museer og fantastiske kulturskatte, blandet med hyggelige cafeer og børnevenlige parker. Berlin er perfekt til en storbyferie og har kort sagt en bydel for alle uanset interesse.

Den der vil gå rundt i fredelige og hyggelige kvarterer, hvor gaderne er fulde af smukke gamle huse, og de børnevognsvenlige cafeer med organisk mad ligger tæt, skal vælge Prenzlauer Berg. Her findes også adskillige loppemarkeder eller flohmärkte som det hedder på tysk. Besøg Flea Market i Mauerpark, hvis du er i Berlin på en søndag. En folkefest hvor vintageshopping, håndarbejde, mad og drikke blandes på en skøn måde med karaoke.

Nær Kurfürstendamm ligger turistmålet Læbesiften og Pudderdåsen, eller Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche som den gamle kirke fra anden verdenskrig egentlig hedder. I samme område ligger også Zoo Berlin. Har du ikke lyst til at gå i zoo, kan du nyde en drink på Monkey Bar med direkte udsigt over dyreparken, og se elefanterne på betryggende afstand.

Kreuzberg og hippe Neukölin
Berlin bliver ofte kaldt tyrkernes hovedstad udenfor Tyrkiet, og en stor del af dem bor i Kreuzberg. Formodentlig er det også derfor, at man får en fornemmelse af Middelhavet her – altid meget liv i gaderne og med små barer og listige steder overalt. I Kreuzberg findes der også flere store klubber, ligesom i den tilstødende bydel Friedrichain på den anden side af floden Spree. Ved floden, på grænsen mellem de to bydele, findes også den største og bedste bevarede del af den tidligere Berlinmur. East Side Galley er navnet på den 1,3 kilometer lange mur fyldt med kunst – som at gå på et kunstmuseum udendørs.

Vil du opleve det allermest hippe Berlin kan tilbyde netop nu, skal du tage til Neukölin syd for Kreuzberg. Neukölin er blomstret op i de senere år, og der sker stadig meget nyt. Her finder du blandt andet Klunkerkranich, en af Berlins skønneste tagterrasser med en magisk udsigt over byen. Absolut et besøg værd - hvis du kan finde den – baren ligger nemlig god skjult højest oppe på en parkeringsgarage.

Berlins seværdigheder og dramatiske historie
For dem, der ikke vil bevæge sig så meget rundt i ferien, er der også meget at se og foretage sig i Mittle, det centrale Berlin. Her ligger blandt andet tv-tårnet på Alexanderplatz og museerne på Musuminsel.

Berlins dramatiske historie kan blandt andet opleves i mange seværdigheder og museer. Et af de mest velbesøgte steder er Checkpoint Charlie – den gamle grænseovergang mellem Øst- og Vesttyskland, hvor man stadig kan se grænsekontrollen fra den kolde krig. I gåafstand derfra ligger Brandeburger Tor, et af Berlins mest kendte landemærker samt det spektakulære rigsdagshus, Berlins kendte holocaustmonument og den store park Tiergarten. I Tiergarten kan du slappe lidt af fra storbylarmen og tage en skøn joggingtur, inden hotelmorgenmaden serveres. Parken nås let fra hotellerne, der ligger omkring Potsdamer Plats.

Rejsetyper i Berlin