Verdens 10 bedste strande

Hvidt sand, turkist vand og vajende palmer eller mere action-fyldt strandliv med snorkling, surfing og vind i håret? Her er vores bud på verdens absolut bedste drømmestrande. Turen tager os både til Thailand, Mexico og Middelhavet. Så er det bare op til dig at beslutte, hvilken af strandene der skal være den første på din rejseplan.

10. Formentera - Spanien

Den spanske øgruppe, Balearerne, som tæller både Mallorca, Menorca og Ibiza, har nogle fantastiske strande. Den nærliggende ø Formentera, som ligeledes er en del af øgruppen, er omgivet at fantastiske, hvide strande med turkist vand og klippeformationer. Der afgår dagligt bådture fra Ibiza og Mallorca, hvis du ikke bor på Formentera.

"Et tip er at cykle øen rundt. Der findes mange hemmelige viger, hvor du let kan tilbringe en hel dag."

Passer til:

Par, der gerne vil have en romantisk ferie med en strand, hvor man er helt og aldeles alene.

Rejs til Spanien med TUI
Stranden ved Formentera i Spanien.

9. Hikkaduwa - Sri Lanka

Hikkaduwa er et klassisk udflugtsmål for backpackere og et surferparadis uden lige. Her kan du tage dykkerlektioner, snorkle eller fange den perfekte bølge på egen hånd. Vil du have lidt mere eksotisk mad mellem dine eventyr, findes der masser af restauranter langs stranden. Det er også nemt at tage på udflugt herfra og opdage Sri Lankas kultur og natur.

Passer til:

Surfere, backpackers og dig som (ikke bare) vil sidde stille hele ferien.

Rejs med TUI til Sri Lanka
Stranden ved Hikkaduwa på Sri Lanka.

8. Belle Mare - Mauritius

Hvis du elsker snorkling, er du kommet til det rette sted. Ud over at være Mauritius’ bedste strand har Belle Mare også et fantastisk koralrev. Revet ligger 200 meter ud fra stranden, og de fleste hoteller har deres egne både, hvor du kan blive sejlet gratis til revet. Er du så heldig at bo på et hotel direkte på stranden, kan du låne en liggestol gratis.

"Bliver du træt af solen og vandet, kan du trække dig tilbage under palmerne. De skygger skønt og indbyder til at blunde lidt med hovedet begravet i en god bog."

Passer til:

Alle, der gerne vil opleve livet under overfladen. Eller bare længes efter solen.

Rejs med TUI til Mauritius
Stranden ved Belle Mare Mauritius

7. Zlatni Rat - Kroatien, Brac

Zlatni Rat betyder Det Gyldne Horn på kroatisk, og det er nok landets mest instagrammede strand. Her har du ikke brug for filter på dine billeder; stranden er som et lille kunstværk i sig selv og skifter udseende med årstiderne. Stranden ligger på øen Brac, og der findes flere restauranter på hotellerne rundt om stranden. Vil du have mere at vælge mellem, kan du nemt spadsere til den lille charmerende by, Bol. Der går flere både fra fastlandet til Brac og de andre øer, så dette kan også være en perfekt dagsudflugt.

"Smaragdgrønt vand, lidt grovkornet sand blandet med sand og sten. Utrolig lækkert!"

Passer til:

Alle, der ikke takker nej til sol og strand, krystalklart vand og smuk natur.

Rejs med TUI til Kroatien
Zlatni Rat på Brac, Kroatien

6. Punta Cana - Den Dominikanske Republik

Hvidere sand skal du lede længe efter. Punta Cana har den bedste strand i hele Den Dominikanske Republik. Langs stranden er der fantastiske hoteller, hvoraf mange af dem er nybyggede. Bliv omgivet af den livlige caribiske stemning og bliv ikke forundret, hvis du bliver mødt af merenguedans på strandrestauranten. Leder du efter mere fred og ro, kan du vælge at tage til udkanten af Punta Cana.

"Jeg vil virkelig slå et slag for hotellerne! De er ofte nye og er en hel ferieverden i sig selv med restauranter, spa og infinitypools."

Passer til:

Dig, der leder efter ægte caribisk stemning eller rejser med en stor familie.

Rejs med TUI til Den Dominikanske Republik
Stranden ved Punta Cana i Den Dominikanske Republik.

5. Kalithea, Anthony Quinn, Grande Blue, Tsambika - Østlige Rhodos

Disse fire strande ligger alle langs den østlige del af Rhodos. Og alle har deres egen personlighed.

Kalithea Beach: Klippeformationer, tidligere romersk kurby. Et rigtigt snorkelparadis.

Anthony Quinn Beach: Vig med krystalklart vand, filmen ”The Guns of Navarone” fra 1961 blev indspillet her.

Grande Blue Beach: En lidt hemmelig vig – her er der stor sandsynlighed for, at du kan være i fred. Et rigtigt gemmested.

Tsambika Bay: Stranden har fået sit navn fra et kloster i nærheden. 800 meter lang, gyldent sand og turkist vand.

Passer til:

Her finder du en strand til enhver – hvilken bliver mon din græske favorit?

Rejs med TUI til den østlige Rhodos
Stranden ved Tsambika Bay på Rhodos.

4. Isla de Holbox – Yucatan, Mexico

Holbox får du den helt rigtige caribiske stemning. Hvor end du befinder dig på øen, har du aldrig langt til strande med kridhvidt sand og turkist vand. Her er der ingen trafik og stemningen er afslappet – det føles langt fra det hektiske Cancun. Holbox er stadig forholdsvist uopdaget, og du er altid tæt på naturen. Gå ikke glip af en lækker ceviche på en af strandrestauranterne.

"Hvis du kommer om sommeren, må du ikke gå glip af hvalhajen. Du kan se stimer med over 50 hvaler, utrolig vildt."

Passer til:

Par, der søger romantik, men også til familier, der rejser med lidt ældre børn.

Rejs med TUI til Mexico
Stranden ved Isla de Holbox i Mexico.

3. La Pelosa – Sardinien

Du behøver ikke rejse helt til Caribien for at opleve turkisblåt vand og hvide, lavvandede strande. La Pelosa ved Stintino på Sardinien er en naturstrand, der er perfekt til børnefamilierne. Der er broer, boardwalks og visse steder klipper mellem strandafsnittene. La Pelosa er perfekt til en dagsudflugt for dig, der bor på nogle af hotellerne i f.eks. Alghero eller Porto Conte.

"Stintino – jeg elsker Italien, der er en behagelig stemning her. Utrolig lækker strand og autentisk italiensk følelse."

Passer til:

Familier, der er vilde med Italien, vil elske denne strand.

Rejs med TUI til Sardinien
Stranden ved La Pelosa på Sardinien.

2. Nissi Beach – Cypern

Lige udenfor Ayia Napa findes den berømte Nissi Beach, en strand med helt hvidt sand og turkist vand. Hæng ud i en solstol og nyd feriefølelsen, giv den gas på en bananbåd eller snorkel i det krystalklare vand. Ved stranden findes der også et vandsportscenter, hvor du kan bl.a. kan leje vandscootere.

"Hvis jeg kun måtte besøge én strand resten af livet, skulle det være Nissi Beach. Vandet er varmt, sandet er blødt og sæsonen er lang!"

Passer til:

Solhungrende familier med alt fra vandglade juniorer til aktive to-årige. TUI har et TUI Blue kun 150 meter fra stranden.

Rejs med TUI til Cypern
Stranden Nissi Beach på Cypern.

1. Khao Lak – Thailand

Khao Laks 20 km lange sandstrand er den perfekte paradisstrand for børnefamilien. Til trods for de mange hoteller er Khao Lak beliggende i grønne områder og har en rolig atmosfære. Bor du på et af hotellerne langs stranden, kan du for eksempel veksle mellem strand- og poolliv.

Til trods for, at der er mange mennesker, føles det aldrig fyldt. Det er så flot med nationalparken bagved. Desuden byder Khao Lak på Thailands smukkeste solnedgang.

Passer til:

Børnefamilier og par, der er til sol og strand, vil elske denne strand i Khao Lak.

Rejs med TUI til Khao Lak
Stranden ved Khao Lak i Thailand.

Verdens 10 bedste strande er valgt ud i samarbejde med TUI's grækenlandskender Steffen, middelhavseksperten Johanna og vores specialist på eksotiske rejsemål Tommy.

Lignende indlæg

TUI Blue Alcudia Pins eller TUI Blue Atlantica Caldera Beach – Hvad skal du vælge?

Selvom to af vores mest populære familiehoteller, TUI Blue Alcudia Pins og TUI Blue Atlantica Caldera Beach, ligger i hvert sit land, kan det alligevel være svært at vælge imellem de to fantastiske hoteller. Står du midt i beslutningens afgørende fase? Så læs endelig videre – vi hjælper dig med at vælge!
Stine Sørensen Stine Sørensen

TUI er Danmarks mest bæredygtige rejseselskab

TUI er Danmarks mest bæredygtige rejseselskab i kategorien ”Rejser” ifølge danske forbrugere. Det fremgår af årets Sustainable Brand Index. Sustainable Brand Index er Europas største uafhængige varemærkestudie med fokus på bæredygtighed. Selv i Sverige ligger TUI i toppen af listen.
Sissi F.N Sissi F.N

Tenerife for hele familien

I de kolde og blæsende vintermåneder vælger mange danske familier at tanke op på D-vitaminkontoen med en tur til de kanariske øer. Tenerife er et populært valg – især på grund af den smukke grønne natur og ikke mindst den kæmpe vulkan, Teide, i centrum af øen. Udover de lune og milde dage byder øen på mange oplevelser for hele familien. Vi har samlet nogle af de allerbedste lige her.
Stine Sørensen Stine Sørensen

De bedste udflugter på Phuket – fra kultur til eventyr

Fyld dine sanser (og din Instagramkonto) med nye indtryk væk fra hotelpoolen. Thailands største ø, Phuket, er utrolig rig på oplevelser. Her giver vi tips til alt fra snorkling og junglevandring til buddhistiske templer, madlavningskurser, flowriding og at bade med elefanter.
Stine Sørensen Stine Sørensen