Grækenlands bedste strande

2017-08-09
Laura
Med flere end 6.000 øer i det græske øhav, er der selvfølgelig et hav af strande at vælge imellem. Men hvilken af strandene er egentligt den bedste? Det er selvfølgeligt helt op hver enkelt at bedømme, hvilken strand der er ens personlige favorit. Vi har samlet en liste, som indeholder otte af vores yndlingsstrande i Grækenland. Strandene er unikke hver især, men fælles for dem er, at de alle er et besøg værd!

Nogle af strandene på listen kan du sikkert genkende, om ikke andet så fra vores lister over Europas bedste strande og verdens bedste strande. Listen indeholder også nogle mindre, lokale perler, somder ikke får så meget opmærksomhed, som de egentligt fortjener.

Elafonissi på Kreta

Stranden bliver også kaldt for den lyserøde strand, eller Kretas svar på Maldiverne. Stranden ligger ca. 70 kilometer fra Chania, længst mod syd, på den vestlige side af Kreta.

Elafonissi, Kreta TUI
Den lyserøde farve kommer fra muslingeskaller, som bølgerne gennem årene har maltet til sand.

Lalaria Beach på Skiathos

På Skiathos - i øgruppen Sporaderne kendt fra filmen Mamma Mia! - møder stejle, hvide klipper det krystalklare vand på Lalaria Beach. Strandens beliggenhed gør, at den kun er muligt at komme til med båd under den forudsætning, at det ikke blæser for meget. Hver morgen går båden fra Skiathos by.

Lalaria, Skiathos TUI
Klippehvælvingen, Tripia Petra, kan sommetider nås til fods, ellers skal man svømme igennem.

Voidokilia Beach i Messenien

Det er ikke kun de græske øer, som har fine strande. I Messenien, den sydvestlige del af den store halvø Peloponnes på fastlandet, finder du Voidokilia Beach. Stranden er formet som en halvcirkel, og den ligger i en beskyttet vig, som fra oven ligner det græske bogstav omega Ω.

Voidokilia Beach Messenien TUI
Bagved stranden ligger Gialova-lagunen – et vigtigt naturreservat og rasteplads for trækfugle, som er på vej fra Afrika til det nordlige Europa.

Sarakiniko Beach på Milos

Måske mere et klippebad end en decideret strand, men den er ikke mindre spetakulær af den grund. De gråhvide kalkstensklipper, som størstedelen af øen Milos består af, er blevet skabt af bølger og vejret, hvilket har fået Sarakiniko Beach til at ligne et månelandskab.

Sarakiniko Beach, Milos TUI
Præcis som på månen. Eller næsten i hvert fald - uden vandet.

Anthony Quinn Beach på Rhodos

Du behøver ikke have set den klassiske film Navarones kanoner, som blev indspillet her, for at sætte pris på den maleriske, lille vig på Rhodos' østkyst. Navnet har den fået fra én af filmens stjerner - skuespilleren Anthony Quinn, som købte vigen og den omkringliggende jord for at lave et center for artister og filmproducere. Den græske stat annullerede dog købet, hvilket så sent som for seks år siden skulle have været et samtaleemne, da Hillary Clinton besøgte Grækenland som USA's udenrigsminister.

Anthony Quinn Beach, Rhodos TUI
Der blev intet center for filmproducere ved Anthony Quinn Beach. I stedet er stranden for alle, og helt sikkert et af de mest instagramvenlige spots.

Red Beach på Santorini

Santorinis røde strand er mere spektakulær end idylisk, måske endda så spektakulær, at den fortjener at blive kaldt unik. Vi kan næsten garantere, at du ikke har oplevet noget lignende før. Den mørkerøde klippe, som ligger bagved stranden, består af lavasten og fylder stranden med rødligt sand.

Red Beach, Santorini, TUI
Der kan være mange mennesker på stranden i højsæsonen, så det kan være en god idé at opleve stranden fra en båd. Mindre trængsel og bedre udsigt.

Navagio Beavh er en af Grækenlands mest fotograferede steder, og det er ikke svært at se hvorfor. Shipwreck Beach, som stranden også kaldes, på Zakynthos har alle ingredienserne, som behøves for at klassificeres som en af verdens bedste strande. Azurblåt vand, kalkstenssand, klipper som går direkte ned i vandet og et skibsvrag på stranden.

Navagio Beach, Zakynthos, TUI
Hvis du vil se stranden fra sin mest spektakulære side - fra oven - findes der en vandrerute oppe ved klipperne. Vil du have fødderne i sandet, må du besøge stranden med båd.

Baloslagunen på Kreta

Vi slutter af hvor vi begyndte: Kreta. Med lidt god vilje kan Balos Bay kaldes for britisk kongelig hofleverandør. Prince Charles og Lady Diana besøgte nemlig stranden her på deres bryllupsrejse. Den letteste måde at komme til stranden på er med båd fra Kissamos. Et tip er at forsøge at komme med den tidlige morgenbåd, så er der ikke lige så mange mennesker.

Balos, Kreta TUI
Uden for lagunen er vandet lidt dybere og fyldt med fisk – perfekt, hvis man vil snorkle.

Som det altid er, når man læser lister over det bedste/fineste/fedeste, så er det i sidste ende helt op dig, hvilken strand der er din yndlings. Det fine ved Grækenlands strande er, at der findes så mange af dem. Du kan besøge netop den, du synes, er den bedste. Det betyder også, at der findes masser af fantastiske strande, som ikke er med på denne liste. Se alle vores fantastiske destinationer i Grækenland lige her.

Lignende indlæg

5 grunde til at en ferie er bedre med TUI

Ude godt, men hjemme bedst… stemmer det virkelig altid? Absolut ikke. På TUIs familieferier kan ude være meget bedre end bare godt. Alt fra grillaftener, svømmeskole og træning til ganske enkelt at vågne om morgenen, kan være meget bedre når du er væk.
Sissi Sissi 2019-05-22

Hoteller på Cypern, hvor All Inclusive indgår

Oliven, halloumi, hummus, tzatziki, yoghurtdressing, brød, trækulsgrillet kød... Det cypriotiske køkken henter sin inspiration fra hele Middelhavet og fra Mellemøsten. Forestil dig at kunne fråse i disse lækkerier uden at skulle tænke på, hvad det koster. Her har vi udvalgt fem forskellige hoteller på Cypern, hvor All Inclusive indgår!
Sissi Sissi 2019-05-21

Luksushoteller på Cypern

Bekvemmelighed, femstjernet service og gourmetmiddage i solnedgangen. Alt dette får du på en af Middelhavets mest solsikre øer, med Europas reneste badevand! Her er fem af vores absolut mest luksuriøse hoteller på Cypern – både eksklusive voksenhoteller og fantastiske familiehoteller, til store og små livsnydere.
Anja Jensen Anja Jensen 2019-05-14

De bedste familiehoteller på Cypern

Familievenlige Cypern er et af Middelhavets mest solsikre steder. Øen har alle grundingredienser til den perfekte børneferie, med smagsoplevelser der tilfredsstiller selv de mindste og mest kræsne gæster. Her er blandt andet strande, slotte og seværdigheder fra antikken. Her er også parker, vandaktiviteter, museer, bådture og is i lange baner. Det er nok til at forkæle hvem som helst. Her kan du se nærmere på de mest familievenlige hoteller på Cypern!
Anja Jensen Anja Jensen 2019-05-14