Rejser
til
Brac

Pris fra

...

Hoteller

7

Prisniveau

Gennemsnitspriser
  • Enkel middagca. 60,-
  • 1 liter vandca. 8,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaKuna (HRK)
  • Tidsforskel0 timer
  • HovedstadZagreb
  • SprogKroatisk
  • Befolkningca. 13.000

Rejser til Brac

Brac

Brac er den største af øerne i skærgården ud for Makarska-rivieraen. Her er strande, vandrestier, duftende pinjeskove, udsigtsbjerge og idylliske strandbyer. Du vælger mellem de charmerende rejsemål Supetar og Bol. Ved den sidstnævnte ligger Kroatiens mest kendte strand Zlatni Rat - "den Gyldne odde".

Brac rejser sig af havet lige udenfor Split på fastlandet, færgen sejler dig dertil på 50 minutter. Atmosfæren er landlig med pinjeklædte bjerge og vin- samt olivelunde. Der er mange måder at udforske øen på. Mange lejer en bil i nogle dage, og det er populært med kajaksejlads, klatring, mountainbiking, vandreture og vingårdsbesøg. Fra øens højeste punkt Vidova Gora, 778 m.o.h. er der en flot udsigt.

Bol og Zlatni Rat-stranden

I den lille by Bol på sydkysten blandes charmerende ældre bebyggelse med turistliv. Den gyldne strand Zlatni Rat er kendt for sin koniske spids, der bøjer sig i forskellige retninger afhængig af strømmen. Nærmest havnen er der et livligt centrum med hyggelgie restauranter og hippe barer. Der løber en flere kilometer lang strandpromenade fra Zlatni Rat forbi centrum og hele vejen ud til det gamle dominikanerkloster.

Landsbystemning i Supetar

På den modsatte side af øen ligger den lille havneby Supetar, hvor færgerne fra Split lægger til. Selv om byen er lidt større end Bol, er her mere roligt. Supetar er allermest idyllisk ved den cirkelformede havn, hvor blåhvide fiskerbåde ligger og gynger, og restauranterne ligger på række, overvåget af St Peters-kirkens klokketårn i barokstil. Flere steder er der små rullestensstrande med krystalklart vand.

Regionen Dalmatien som helhed

Det sydlige kroatien er kendt for sin smukke natur. Ude i det klare blå hav ligger store og små øer, og inde i landet er der stejle bjerge. Overalt vokser der velduftende rosmarin, og i foråret blomstrer den vilde gyvel.

Hvid kalksten og økologisk mad

Den hvide kalksten fra øen Brac anvendes overalt, i både bygninger og brolægning. På afstand ligner det marmor. Vil du spise dalmatiske specialiteter, skal du finde en konoba. Sådan kaldes de mest lokale restauranter, hvor mad fra lokalproducerede råvarer serveres til meget rimelige priser.

Rejsetyper i Brac