2019-10-27

Kap Verde eller Kanarieøerne til vinter?

Kanarieøerne og Kap Verde – to af det østlige Atlanterhavs største øgrupper – har både ligheder og forskelle. Øgrupperne har samme geografiske udformning: I vest er øerne grønne og fyldt med bjerge, og den østlige del er mere lavtliggende og har fine sandstrande. Der er dog også mange ting, som gør øgrupperne forskellige. Her er en guide, som forhåbentligt kan gøre beslutningen om vinterferiens rejsemål lidt lettere.

Uanset om du er på udkig efter badeferie i solen, en aktiv ferie med familien eller nye oplevelser og shopping, findes der en ø i Kap Verde og en kanarieø, som passer perfekt til dig. Samlet set er der nemlig 20 øer at vælge imellem, og TUI tilbyder rejser til syv af dem. Spørgsmålene nedenfor kan hjælpe dig til at træffe valget om det rigtige rejsemål.

Er flyvetiden vigtig?

Vil du have en kortere rejsetid, så skal du vælge en af de fire store kanarieøer. Flyveturen til Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife og Fuerteventura tager ikke mere end 5½ time. Rejsen til Kap Verde tager lidt længere nemlig knap 7½ time.

Vil du have mest mulig varme?

Så skal du rejse til Kap Verde og Sal eller Boavista. Øerne har en gennemsnitstemperatur på 24-29 grader året rundt.

Foretrækker du kilometerlange sandstrande?

Så skal du vælge kanarieøen Fuerteventura eller Kap Verdes Sal eller Boavista.
Fuerteventura har lyse og næsten uendelige sandstrande, specielt i områderne Jandia, Correlejo og Costa Caleta.

På Sal, vest for byen Santa Maria, ligger Ponta Presa-stranden. Denne samt Santa Maria-stranden har lyst, finkornet sand, som strækker sig så langt øjet rækker. Den bedste strand til surfing hedder Kite Beach, og ligger øst for Santa Maria.

De fleste af Boavistas strande er flere kilometer lange. I Praia de Chaves syd for Sal Rei, hvor de fleste hoteller ligger, samt Santa Monica og Praia Lacacão på den sydlige del af øen, findes de bedste strande. Inde i Sal Rei findes en mindre strand.

Vil du vandre, klatre og træne?

Så passer De Kanariske Øer perfekt til dig. VI har flere træningshoteller at vælge mellem som Robinson Club og Magic Life begge på Fuerteventura. Kanarieøerne er fantastiske til vandrerejser, især de bjergrige øer Gran Canaria, Tenerife og La Gomera. Her kan du læse mere om TUI’s vandretips til de kanariske øer.

Vil du kunne shoppe?

Er svaret ja: Så er det en god idé at vælge Gran Canaria, som har sin egen lille storby Las Palmas. Du finder også gode shoppingmuligheder på Tenerife.

Er svaret nej: Vælg en mindre ø som Sal, La Palma eller La Gomera.

Er svaret NEJ! Så skal du vælge Boavista. Her findes ingen shopping – overhovedet - kun kilometerlange strande.

Har du bestemt dig for Kanarieøerne?

Fedt! Når du rejser med TUI, er det muligt at vælge mellem fem øer. Vi flyver direkte og på bare 5½ time til øerne Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote og Fuerteventura. Til den grønne ø La Gomera med lokale restauranter og vandrestier tilbyder vi rejser via Tenerife.

Har du bestemt dig for at rejse til Kap Verde?

Herligt! En ferie på Kap Verde er passende, når du vil lave ingenting og kombinere pooldage med træning og eventyr. Centrum for kitesurfing og vindsurfing findes både på Sal og Boavista. Der findes også andre aktiviteter som at fiske, køre på firhjulstrækker i sanddynerne eller tage på en afslappende katamarantur.

Sal er Kap Verdes mest udviklede turistø. Hovedbyen hedder Santa Maria, og du kan flyve direkte hertil.

Boavista er strandenes ø. Her finder du små familiære hoteller og store populære All Inclusive-hoteller som RIU Toureg.

Har du fået smag for Kap Verde, kan du læse mere om den fantastiske øgruppe i arktiklen her.