Kanarieøerne eller Kap Verde - vi guider dig til den rette vinterferie

2018-11-16
Laura
Kanarieøerne og Kap Verde – to af det østlige Atlanterhavs største øgrupper – har både ligheder og forskelle. Øgrupperne har samme geografiske udformning: I vest er øerne grønne og fyldt med bjerge, og den østlige del er mere lavtliggende og har fine sandstrande. Der er dog også mange ting, som gør øgrupperne forskellige. Her er en guide, som forhåbentligt kan gøre beslutningen om vinterferiens rejsemål lidt lettere.

Uanset om du er på udkig efter badeferie i solen, en aktiv ferie med familien eller nye oplevelser og shopping, findes der en ø i Kap Verde og en kanarieø, som passer perfekt til dig. Samlet set er der nemlig 20 øer at vælge imellem, og TUI tilbyder rejser til syv af dem. Spørgsmålene nedenfor kan hjælpe dig til at træffe valget om det rigtige rejsemål.

Er flyvetiden vigtig?

Vil du have en kortere rejsetid, så skal du vælge en af de fire store kanarieøer. Flyveturen til Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife og Fuerteventura tager ikke mere end 5½ time. Rejsen til Kap Verde tager lidt længere nemlig knap 9 timer og inkluderer en teknisk mellemlanding på Gran Canaria, hvor flyet tankes.

Hvor varmt skal det være?

Begge øgrupper har en behagelig temperatur i vinterhalvåret. La Gomera og Tenerife, som er de mere grønne øer i kanarieøgruppen, har en dagstemperatur på omkring 21-22 grader i vinterhalvåret. Gran Canaria, Lanzarote og Fuerteventura har normalt temperaturer på 22-23 grader, men en lavere luftfugtighed. Varmest får du det på Kap Verde-øerne Boa Vista og Sal, hvor temperaturen ligger på 24-29 grader året rundt.

Foretrækker du kilometerlange sandstrande?

Så skal du vælge kanarieøen Fuerteventura eller Kap Verdes Sal eller Boavista.
Fuerteventura har lyse og næsten uendelige sandstrande, specielt i områderne Jandia, Correlejo og Costa Caleta.
På øen Sal, vest for byen Santa Maria, ligger Ponta Presa-stranden. Denne samt Santa Maria-stranden har lyst, finkornet sand, som strækker sig så langt øjet rækker. Den bedste strand til surfing hedder Kite Beach, og ligger øst for Santa Maria.
De fleste af Boavistas strande er flere kilometer lange. I Praia de Chaves syd for Sal Rei, hvor de fleste hoteller ligger, samt Santa Monica og Praia Lacacão på den sydlige del af øen, findes de bedste strande. Inde i Sal Rei findes en mindre strand.

Vil du have en aktiv ferie?

Vil du vandre, klatre og træne, så er en rejse til kanarieøerne perfekt. TUI tilbyder flere hoteller med fokus på træning og sund mad som for eksempel Robinson Club og Magic Life begge på Fuerteventura. Kanarieøerne er også gode til vandringsrejser, især de bjergrige øer Gran Canaria, Tenerife og La Gomera. Her kan du læse mere om TUI’s vandretips til de kanariske øer.
Er du mere til at boltre dig i bølgerne med surfing eller kitesurfing, så er der ikke noget bedre sted at gøre det end Kap Verde. Du kan læse mere om at kitesurfe på Kap Verde her.

Vil du kunne shoppe?

Er svaret ja, er det en god idé at vælge Gran Canaria, som har sin egen lille storby Las Palmas. Du finder også gode shoppingmuligheder på Tenerife.
Er svaret nej, kan du vælge en mindre ø som Sal, La Palma eller La Gomera.
Er svaret NEJ! skal du vælge Boavista. Her findes ingen shopping – overhovedet.

Har du bestemt dig for Kanarieøerne?

Når du rejser med TUI, er det muligt at vælge mellem fem øer. Vi flyver direkte og på bare 5,5 time til øerne Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote og Fuerteventura. Til La Gomera med lokale restauranter og vandrestier tilbyder vi rejser via Tenerife.

Har du bestemt dig for at rejse til Kap Verde?

En ferie på Kap Verde er passende, når du vil lave ingenting og kombinere pooldage med træning og eventyr. Center for kitesurfing og vindsurfing findes både på Sal og Boavista. Der findes også andre aktiviteter som at fiske, køre på firhjulstrækker i sanddynerne eller tage på en afslappende katamarantur.
Sal er Kap Verdes mest udviklede turistø. Hovedbyen hedder Santa Maria og du kan flyve direkte hertil.
Boavista er strandenes ø. Her finder du små familiære hoteller og store populære All Inclusive-hoteller som RIU Toureg.
Har du fået smag for Kap Verde, kan du på dette link læse mere om den fantastiske øgruppe.

Lignende indlæg

Europas 10 bedste strande

Kan du bedst lide hvide, lavvandede sandstrande, eller er du mere til fine rullestenstrande med skvulpende bølger? Omkring Middelhavet i Europa findes der strande for enhver smag. Vi har samlet nogle af vores utimative sommerfavoritter her.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-06-02

Bulgariens bedste strande – 8 tips

En ferie i Bulgarien er lig med billige priser og fine strande – og her taler vi altså ikke kun om Sunny Beach. Duni, Nessebar og Golden Sands er tre strande, som alle har hver sin karakteristiske charme. Her giver vi tips til en strand for enhver smag.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-05-23

De bedste familiehoteller på Cypern

Familievenlige Cypern er et af Middelhavets mest solsikre steder. Øen har alle grundingredienser til den perfekte børneferie, med smagsoplevelser der tilfredsstiller selv de mindste og mest kræsne gæster. Her er blandt andet strande, slotte og seværdigheder fra antikken. Her er også parker, vandaktiviteter, museer, bådture og is i lange baner. Det er nok til at forkæle hvem som helst. Her kan du se nærmere på de mest familievenlige hoteller på Cypern!
Anja Jensen Anja Jensen 2019-05-14

Bestil din egen villa på Cypern

Har du overvejet at leje hus på Cypern? Med os kan du bestille hele pakken, både egen villa og fly. Vi har flere villaer at vælge mellem, nogle med fire soveværelser og plads til 8 personer! Du kan blandt andet vælge at bo i en villa med havudsigt eller med adgang til børneklub på et nærliggende hotel. Læs mere og få vores bedste tips!
Anja Jensen Anja Jensen 2019-05-12