Kanarieøerne eller Kap Verde - vi guider dig til den rette vinterferie

2018-11-16
Laura
Kanarieøerne og Kap Verde – to af det østlige Atlanterhavs største øgrupper – har både ligheder og forskelle. Øgrupperne har samme geografiske udformning: I vest er øerne grønne og fyldt med bjerge, og den østlige del er mere lavtliggende og har fine sandstrande. Der er dog også mange ting, som gør øgrupperne forskellige. Her er en guide, som forhåbentligt kan gøre beslutningen om vinterferiens rejsemål lidt lettere.

Uanset om du er på udkig efter badeferie i solen, en aktiv ferie med familien eller nye oplevelser og shopping, findes der en ø i Kap Verde og en kanarieø, som passer perfekt til dig. Samlet set er der nemlig 20 øer at vælge imellem, og TUI tilbyder rejser til syv af dem. Spørgsmålene nedenfor kan hjælpe dig til at træffe valget om det rigtige rejsemål.

Er flyvetiden vigtig?

Vil du have en kortere rejsetid, så skal du vælge en af de fire store kanarieøer. Flyveturen til Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife og Fuerteventura tager ikke mere end 5½ time. Rejsen til Kap Verde tager lidt længere nemlig knap 9 timer og inkluderer en teknisk mellemlanding på Gran Canaria, hvor flyet tankes.

Hvor varmt skal det være?

Begge øgrupper har en behagelig temperatur i vinterhalvåret. La Gomera og Tenerife, som er de mere grønne øer i kanarieøgruppen, har en dagstemperatur på omkring 21-22 grader i vinterhalvåret. Gran Canaria, Lanzarote og Fuerteventura har normalt temperaturer på 22-23 grader, men en lavere luftfugtighed. Varmest får du det på Kap Verde-øerne Boa Vista og Sal, hvor temperaturen ligger på 24-29 grader året rundt.

Foretrækker du kilometerlange sandstrande?

Så skal du vælge kanarieøen Fuerteventura eller Kap Verdes Sal eller Boavista.
Fuerteventura har lyse og næsten uendelige sandstrande, specielt i områderne Jandia, Correlejo og Costa Caleta.
På øen Sal, vest for byen Santa Maria, ligger Ponta Presa-stranden. Denne samt Santa Maria-stranden har lyst, finkornet sand, som strækker sig så langt øjet rækker. Den bedste strand til surfing hedder Kite Beach, og ligger øst for Santa Maria.
De fleste af Boavistas strande er flere kilometer lange. I Praia de Chaves syd for Sal Rei, hvor de fleste hoteller ligger, samt Santa Monica og Praia Lacacão på den sydlige del af øen, findes de bedste strande. Inde i Sal Rei findes en mindre strand.

Vil du have en aktiv ferie?

Vil du vandre, klatre og træne, så er en rejse til kanarieøerne perfekt. TUI tilbyder flere hoteller med fokus på træning og sund mad som for eksempel Robinson Club og Magic Life begge på Fuerteventura. Kanarieøerne er også gode til vandringsrejser, især de bjergrige øer Gran Canaria, Tenerife og La Gomera. Her kan du læse mere om TUI’s vandretips til de kanariske øer.
Er du mere til at boltre dig i bølgerne med surfing eller kitesurfing, så er der ikke noget bedre sted at gøre det end Kap Verde. Du kan læse mere om at kitesurfe på Kap Verde her.

Vil du kunne shoppe?

Er svaret ja, er det en god idé at vælge Gran Canaria, som har sin egen lille storby Las Palmas. Du finder også gode shoppingmuligheder på Tenerife.
Er svaret nej, kan du vælge en mindre ø som Sal, La Palma eller La Gomera.
Er svaret NEJ! skal du vælge Boavista. Her findes ingen shopping – overhovedet.

Har du bestemt dig for Kanarieøerne?

Når du rejser med TUI, er det muligt at vælge mellem fem øer. Vi flyver direkte og på bare 5,5 time til øerne Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote og Fuerteventura. Til La Gomera med lokale restauranter og vandrestier tilbyder vi rejser via Tenerife.

Har du bestemt dig for at rejse til Kap Verde?

En ferie på Kap Verde er passende, når du vil lave ingenting og kombinere pooldage med træning og eventyr. Center for kitesurfing og vindsurfing findes både på Sal og Boavista. Der findes også andre aktiviteter som at fiske, køre på firhjulstrækker i sanddynerne eller tage på en afslappende katamarantur.
Sal er Kap Verdes mest udviklede turistø. Hovedbyen hedder Santa Maria og du kan flyve direkte hertil.
Boavista er strandenes ø. Her finder du små familiære hoteller og store populære All Inclusive-hoteller som RIU Toureg.
Har du fået smag for Kap Verde, kan du på dette link læse mere om den fantastiske øgruppe.

Lignende indlæg

9 grunde til at I skal bo på TUI Family Life

Når vi holder ferie, at det vigtigt at alle trives og kan gøre lige præcist det, vi hver især har lyst til. Men vigtigst af alt, er ferien der, hvor vi gør ting sammen – og hvor vi skaber de minder, vi deler resten af livet. TUI Family Life er det perfekte valg til familieferien. Læs her hvorfor!
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-04-14

Barbados – det perfekte rejsemål for en romantisk ferie

Blændende hvide strande, turkist vand og tropisk grøn beplantning. Barbados er virkelig alt, hvad du kan forvente af et caribisk paradis, og lidt til. Svøm med skildpadder, besøg botaniske gårdhaver og afslut dagen på klipperne ved Northpoint med en magisk solnedgang. Det er helt sikkert Barbardos, du skal rejse til, hvis du vil have en rigtig romantisk ferie med dit livs kærlighed.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-02-27

En nat i Rio

Fra midten af februar og mere end en måned frem forvandles ferieøen Gran Canaria til en stor fest. Hele øen fejrer nemlig det årlige karneval. Gran Canarias hovedstad Las Palmas sender i år en særlig tanke til verdens største karneval i Brasilien med temaet: En nat i Rio. Så find fjer, farverige kostumer, guld og glimmer frem, og vær med den store folkefest og karneval på Gran Canaria.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2018-12-31

Øhop i Kap Verde – Besøg flere øer på samme ferie

Vandre i det tropiske grønne på Santo Antão, drik vin på vulkanøen Fogo eller tag byens puls i den hotte og musikalske by Mindelo på São Vicente. Fejrer du ferie på Sal eller Boa Vista kan du tage en afstikker med fly til en andre øer i det kap verdianske ørige og opleve endnu mere af landet langt ude i Atlanten. Her finder du de bedste tips til udflugter øerne imellem i Kap Verde.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2018-12-27