Seværdigheder på Kreta – 10 tips

2019-05-23
Anja Jensen
Kreta er Grækenlands største ø og har rigtig meget at byde på, fra paradisstrande til vingårde. Jeg besøgte Kreta i juni, her er mine 10 udvalgte tips til denne vidunderlige ø.

1. Gå rundt i Chania

Chania er Kretas andenstørste by og ligger på øens nordkyst. Her finder du smalle stræder fulde af bougainvillea, udeserveringer og charmerende stenhuse. Gå rundt i byen, besøg de små butikker og gå ikke glip af havnen og havnepromenaden, der omkranses af restauranter, cafeer og barer. Min personlige favoritrestaurant er Ginger Concept, som ligger på Sarpaki 36 i Chania.

Chania TUI

2. Elafonissi – et ”must”

Elafonissi, eller den lyserøde strand, er et ”must” hvis du er på Kreta. Lej en bil eller tag på en af TUIs udflugter til denne paradisstrand. Vandet er turkist og de knuste muslingeskaller giver sandet en smuk lyserød farve. Et godt tip er at gå forbi den første strand og over bakken, hvor der er betydeligt færre personer og en strand der minder om Maldiverne. Turen hertil tager ca. 1,5 time fra Gerani/Chania og selv om vejen er ujævn visse steder, er den også fantastisk smuk. Læs mere om Elafonissi her.

elafonissi tui

3. Besøg Knossos

Det arkæologiske område Knossos ligger nær byen Heraklion og er uden tvivl Kretas største turistattraktion. Det er også det største arkæologiske udgravningsområde fra bronzealderen i Grækenland. Jeg anbefaler en rundtur med en guide, og tag gerne hertil tidligt om morgenen eller ved solnedgang om sommeren for at undgå den værste varme midt på dagen.

knossos tui

4. Agreco Farm

Agreco Farm ligger blandt olivenlunde og vinmarker, kun 20 minutter fra Rethymnon. Her finder du lokale produkter, en taverna og måske de smukkeste omgivelser til en middag. Du skal forudbestille dit besøg, der inkluderer en guidet tur i området og en middag i solnedgangen, hvor du smager på over 30 lokalt producerede retter. Udsigten er fortryllende, der dufter af Middelhav og i ny og næ afbrydes stilheden af spillende græshopper og brægende geder.

agreco farm tui

5. Tag båden til Loutro

Loutro er en lille by på det sydlige Kreta og for at komme hertil tager du med båd fra Chora Sfakion. Byen er helt bilfri, hvilket gør den til en fredelig idyl. Loutro har en stenstrand med krystalklart vand og her kan du snorkle og leje kanoer. Byen er lille med en hovedgade, der omkranses af restauranter og hoteller. En bonus er, at Loutro ligger i en bugt og at det sjældent blæser her. Postkortsmukt!

Loutro TUI

6. Dagsbesøg til Falassarna

Falassarna har flere gange været med på listen over verdens smukkeste strande. Fra Chania tager det under en time at køre til Falassarna, som ligger på Kretas vestkyst. Stranden er lang og bred med lyst sand, og vandet er turkist. Der findes en hel del restauranter og cafeer her og naturen er spektakulær. Falassarna er som skabt til en dagstur, og gå ikke glip af solnedgangen, som er fantastisk fra dette sted.

Falassarna

7. Klatre ned til Seitan Limani Beach

Den skjulte strand Seitan Limani er et must når du er på Kreta. Vejen dertil er eventyrlig smuk med mange serptentinersving. Du parkerer ovenfor stranden og klatrer derefter ned. Klatreturen er ikke svær, men husk et par gode sko og ikke alt for meget oppakning. Nede venter en af de smukkeste badevige i hele Grækenland.

seitan limani

8. Bad i fredelige Plakias

Plakias ligger på det sydlige Kreta, bilturen fra Chania tager ca. 1,5 time. Her er der fredeligt, der er færre turister og du får næsten stranden for dig selv. Vandet er lyseblåt og Plakias Beach er meget populær til både snorkling og dykning.

plakias tui

9. Hæng ud på hippiestranden Matala

Matala kaldes også for Kretas hippiestrand. Det siges, at der i 60’erne boede hippier i grotterne på bjerget, i dag er grotterne tomme og mere en turistattraktion. Stranden er bred, sandet næsten rødt og vandet blåt. Den omkranses af restauranter, cafeer og barer og der er en meget afslappende stemning. En gade op fra stranden er der et lille torv og nogle små butikker. Her kan du få en fantastisk friskpresset juice. Kører du i bil tager det ca. 1,5 time fra Rethymnon.

kreta tui

10. Spis blæksprutter i Sfinari

Byen Sfinari ligger nær Falassarna på Kretas vestkyst. Byen er lille og langt fra turistmassernes larm og støj. Ved fine Sfinari Beach finder du taverner, der serverer mageløst god grillet blæksprutte. Omgivelserne er så græske som de kan blive, blæksprutter hænger til tørre i solen, du sidder i skyggen på træstole under vinrankerne og ser ud på det blå hav. Aldrig har jeg spist så god en blæksprutte!

blæksprutte tui

Lignende indlæg

De 5 bedste udflugter på de græske øer

Grækenlands øverden har utroligt meget at byde på. Som om klimaet, maden og stemningen ikke var nok, så findes der udflugter og aktiviteter, der passer til historienørder såvel som strandfotografer og eventyrere. Her følger fem af vores rejsendes favoritudflugter i den græske øverden.
Laura Laura 2019-06-04

Bulgariens bedste strande – 8 tips

En ferie i Bulgarien er lig med billige priser og fine strande – og her taler vi altså ikke kun om Sunny Beach. Duni, Nessebar og Golden Sands er tre strande, som alle har hver sin karakteristiske charme. Her giver vi tips til en strand for enhver smag.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-05-23

De bedste familiehoteller på Cypern

Familievenlige Cypern er et af Middelhavets mest solsikre steder. Øen har alle grundingredienser til den perfekte børneferie, med smagsoplevelser der tilfredsstiller selv de mindste og mest kræsne gæster. Her er blandt andet strande, slotte og seværdigheder fra antikken. Her er også parker, vandaktiviteter, museer, bådture og is i lange baner. Det er nok til at forkæle hvem som helst. Her kan du se nærmere på de mest familievenlige hoteller på Cypern!
Anja Jensen Anja Jensen 2019-05-14

Bestil din egen villa på Cypern

Har du overvejet at leje hus på Cypern? Med os kan du bestille hele pakken, både egen villa og fly. Vi har flere villaer at vælge mellem, nogle med fire soveværelser og plads til 8 personer! Du kan blandt andet vælge at bo i en villa med havudsigt eller med adgang til børneklub på et nærliggende hotel. Læs mere og få vores bedste tips!
Anja Jensen Anja Jensen 2019-05-12