Sommerferie på Sicilien eller Sardinien? Vi hjælper dig med at vælge

Sicilien og Sardinien har flere ligheder; Behagelig flyvetid, smuk natur, strande, fantastiske seværdigheder og kulturhistoriske byer. Den kulinariske oplevelse, Spaghetti Vongole og Aperol Spritz, er lige gode på begge øer. Så for at adskille øerne, bliver spørgsmålet: Hvad vil du have mest af? Med denne korte guide kan vi forhåbentlig hjælpe dig med at træffe valget om, hvilken af de store italienske øer, Sicilien og Sardinien, du skal rejse til.

Sardiniens - strandenes ø

Til Sardinien, Italiens og middelhavets næststørste ø, tager flyveturen (fra København) cirka 2 timer og 50 minutter. Sardinien er manges favorit takket være sine fantastiske strande. Her er udbuddet enormt, hvis du søger et skønt strandliv. Men her finder du også smuk natur, skjulte bjergbyer og små byer med parstelfarvede huse. Sardinien byder både på det landlige og det eksklusive, lokal sardinsk madkultur, luksuriøse strandklubber og storbyen Cagliari på sydkysten. Nærmeste grænse er franske Korsika, hvor du kan tage færgen fra Porto Torres og Santa Teresa Gallura.

Højdepunkter på Sardinien

Præcis som Sicilien, er Sardinien et perfekt rejsemål at leje bil på. Specielt hvis du bor i nogle af øens mere landlige områder. Nordsiden af øen er fuld af strande, landsbyer og byer som er værd at besøge. Nogle er f.eks.:

 • Alghero – Perfekt hvis du vil have både by, sol og strand på din ferie. På vores populære hoteller Alma og San Marco bor du tæt på stranden og den gamle bydel. Kan du lide at løbe, må du ikke gå glip af strandpromenaderne og vejene langs Algheros bymure.
 • Bosa – Middelalderby, som ligger på en bakke med smukke og farverige gader med små skjulte vinbarer. Bosa ligger cirka 45 kilometer syd for Alghero.
 • Stintino – Charmerende, lille badeby, som er tæt på den berømte strand La Pelosa. Stranden anses af mange som værende en af Sardiniens bedste. Stintino ligger cirka 50 kilometer nord for Alghero.
 • Costa Smeralda – Kysten, som er blevet berømt for sine mange smukke, hvide strande og for ”Jet set-livet” i Porto Cervos havn. Porto Cervo ligger cirka 150 kilometer nordøst for Alghero.
 • Cagliari – Øens hovedstad ligger længst mod syd, og er præcis som Alghero, en by med historie. Cagliaris gamle bymidte, Castello, er mere end 2000 år gammel og selv her, er det muligt at bade midt i byen. Forskellen mellem Cagliari og Alghero er hovedsageligt, at Cagliari er betydelig større og tilbyder et større udvalg af restauranter, butikker og barer. Her kan man endda finde et af Italiens serie A fodholdhold. Så går turen hertil i på rette tidspunkt i sæsonen, har du mulighed for at overvære en af deres kampe mod et af storholdene i Italien. Cagliari ligger cirka 250 kilometer syd for Alghero.
 • Madtips Sardinien = Den sardinske pastaret Gnocchietti alla Campidanese

Sicilien – kultur, historie og dramatisk landskab

Grundene til at vælge Sicilien er mange, men øen er især tiltrækkende, hvis du kan lide kultur, smukke byer, et dramatisk landskab og historie. Her findes selvfølgelig også sol og strand, men du finder frem for alt utrolige guldkorn, når du elsker kulturelle oplevelser og -seværdigheder. Når du rejser med os hos TUI, kan du vælge mellem feriesteder som Siracusa i syd, Cefalú i nord og de fire nærliggende feriesteder rundt i Taormina; Giardini-Naxos, Taorimina Mare, Letojanni og selve Taormina.
Flyveturen til Sicilien (fra København) tager cirka 3 timer og 10 minutter. Hvis du lejer en bil på din ferie, kan du virkelig opleve øens højdepunkter.

Højdepunkter på Sicilien

 • Taormina – Bor du i eller i nærheden af den romantiske by, må du ikke misse at besøge alle de smukke byer rundt om Taormina som eksempel Itala og Savoca. I Savoca, nord for byen, kan du opleve stemningen og kirken fra filmen The Godfather. Prøv at se om du kan tælle svingene på vej op og ned igen. Taormina ligger cirka 6 kilometer nord for Giardini-Naxos.
 • Etna – Vulkanen Etna, som du ser fra Taormina og badebyerne Giardini-Naxos og Letojanni, er altid et besøg værd. Specielt hvis du tager op til toppen. Et klassisk udflugtsmål!
 • Siracusa – De små hyggelige gader og torvet i den gamle bydel, Ortigia, er værd at besøge. Siracusa ligger cirka 110 kilometer syd for Giardini-Naxos.
 • Ragusa – En by fra 1700–tallet, som er på Unescos verdensarvsliste og danner rammer til filmene om Commisario Montabano. Ragusa ligger cirka 130 kilometer syd for Giardini-Naxos.
 • Cefalú – Siciliens middelalderby med en kilometerlang strand. Vi tilbyder både strandhoteller og simple lejlighedshoteller inde i Cefalús midtby. Nærmeste større by er Palermo og til Giardini-Naxos er der cirka 150 kilometer.
 • Palermo – Siciliens hovedstad, hvor du kan fornemme mafiaromantik, finde Italiens største udendørsopera, Teatro Massimo, og så kan man (næsten) bade midt i byen. Til Giardini-Naxos er der cirka 255 kilometer og til Cefalú cirka 70 kilometer.
 • Madtips Sicilien = Den italienske pasta ”Pasta alle Norma”.

Lej en bil

Ligemeget hvilken ø du vælger, er det en god ide at leje en bil. Du kan nemt komme rundt, og du kan selv bestemme, om du vil opleve sol, vand eller kultur.

Lignende indlæg

Vi lader drømmen leve

Til trods for alt det, der sker i disse dage, så holder vi rejsedrømmen i live. Vi mindes vores tidligere rejser, og de får os til at længes og drømme os væk til den næste, kommende rejse. Og vi kan nok heller ikke helt løbe fra, at vi allerede er gået i gang med at overveje og planlægge den næste ferie, så snart det bliver muligt for os at rejse igen. Hvad er dit bedste rejseminde? Hjælp os med at holde rejsedrømmen i live ved at dele dit dejligste feriebillede og tagge det med #LadDrømmenLeve
Freyja Freyja

Påskeweekend i Europa – 5 perfekte rejsemål

Hagl, sne og slud, fem minutters sol stærkt efterfulgt af regnbyger og piskende vind... Forlad aprilvejret og tag en weekendtur eller en miniferie til storby i påsken. Hvis du flyver bare et par timer sydpå, kan du nemlig tyvstarte foråret og opleve lokale påsketraditioner. Vi giver dig her 5 tips til vidunderlige weekendture og miniferier i påsken.
Freyja Freyja

Miniguide til Curaçao

Sammen med Aruba og Bonaire udgør Curacao de såkaldte ABC-øer i Caribien. Her finder du krystalklart vand, vilde naturoplevelser og snorkling i verdensklasse.

Sommerens mest børnevenlige strande

Der findes mange forskellige slags strande. Nogle har sand andre sten. Nogle er lavvandede, på andre bliver vandet hurtigt dybt. Nogle har mange bølger andre få, og sådan adskiller de mange strande sig fra hinanden. Det kan være lidt af en jungle at finde ud af hvilken man skal vælge, hvis man rejser med børn. Derfor har vi samlet en liste med sommerens mest børnevenlige strande.
Laura Laura