Inspiration
8 gode grunde til at rejse til Dubrovnik

8 gode grunde til at rejse til Dubrovnik

2017-11-16

Kroatien er meget populært som rejsemål. Men hvorfor skal man vælge lige netop Dubrovnik-kysten? Svaret er, at det behøver man heller ikke, for alle dele af landet er lige fine men på hver sin måde. Men hvis vores syv grunde vækker din rejselyst - ja, så er det måske lige præcis her du skal rejse hen.

Den gamle by

Kvarteret med sin ringmur har været beboet siden 600-tallet og er propfyldt med smukke bygninger fra middelalderen og senere. Er du det mindste interesseret i historie og arkitektur, så skal du, før afrejse, google Rektorpaladset, Sponzapaladset, Miničetaborgen og Dubrovniks katedral.

I byen får du det bedste overblik, ved at begynde med en gåtur ved den to kilometer lange ringmur, som er seks meter tyk.

Den brede gågade Stradun findes mellem byportene og er lavet af marmor, der er så blank, at du næsten kan spejle dig i den. Både her og i gaderne omkring, er der et myldrende liv døgnet rundt blandt småbutikker, isbarer og restauranter.

Tidlig aften på gågaden i Stradun, med Sponza Palace i baggrunden

Game of Thrones

Teamet bag den populære tv-serie pendler til storbyen om og om igen. Sæson efter sæson kommer de tilbage for at indspille scener, som skal forestille forskellige pladser i “De syv kongedømmers” hovedstad King’s Landing – markedstorvet, bymuren og kajene, lord Petyr Baelishs bordel og meget andet. Desuden er scener, som skal forestille byen Qarth i landet Essos, bygget på øen Lokrum, der ligger lige udenfor Dubrovnik (15 minutter væk med båd).

Du kan forsøge at finde frem til indspilningspladserne selv eller følge med på en guidet tur. Mange af udflugterne ledes af lokalbelfolkningen, som selv har været med som statister i indspilningerne, og derfor kan fortælle hvordan alt går til, når byen forvandles til et fiktivt rige.

Besøg den gamle bydel nær havet

By og strand i én kombination

Er der ét problem med Dubrovnik, så er det, at byen er lidt for populær. I løbet af højsæsonen kan det blive trængt i gaderne. Derfor er det optimalt at kombinere by og strand i samme rejse, hvilket på sin vis indgår i konceptet når du rejser hertil. For selvom du vælger at bo inde i Dubrovnik, finder du fine strande i gåafstand. Du kan også vælge rejsemålene som er beskrevet herunder.

Sådan her ser der ud i Dubrovnik. Nærmere bestemt Copacabana Beach i hotelbydelen Banin kuk.

Charmerende strandbyer

Vil du bo i roligere omgivelse nær grøn natur, men stadig vil kunne tage til Dubrovnik på under 1 time, så findes der stribevis af hyggelige badebyer langs kysten. Via linkene kan du læse mere om familievenlige Slano beliggende i en beskyttet bugt, den fredelige lille by Mlini som ligger nærmest, den landlige by Orašac med et femstjernet hotel ved havet eller idylliske Cavtat med landsbyatmosfære, havn og romantiske stræder.

Den lille badeby Slano ligger i en dyb bugt

Den grønne ø Korčula

Udover disse, kan du vælge en af Kroatiens mest naturskønne øer. Korčula ligger ud for kysten og den lange halvø Peljesac. Øen er kendt for sværddansen moreska og for at Marco Polo siges at være født her. Med lejebil eller cykel kan du tage rundt blandt vingårde, landsbyer og skjulte badevige.

Fra Korčula tager det mellem to og tre timer at komme ind til Dubrovnik. Til gengæld har øen sin egen middelalderby, med byport, vagttårn og hyggelige stræder. Hotellet ligger lige udenfor den gamle by. Her finder du vores familievenlige Blue Star hotel med en infinitypool der vender mod havet, og hvor Bamse ofte dukker op.

Korcula ligger nær havet. Nyd en frokost eller middag mens du kigger ud over det smukke landskab.

Det krystalklare vand

På det her punkt adskiller Dubrovnikkysten sig egentlig ikke i forhold til resten af Kroatien. Men det magiske klare vand er en slående oplevelse, som ingen med en Instagramkonto bør gå glip af at dele. Forklaringen er, at strandene og havbunden består af klippesten, hvilket gør, at intet støv hvirvler op. Sigtbarheden er imponerende, og vandets farve skifter mellem turkis og azurblå.

Husk at pakke snorkel og svømmefødder (plus badesko, hvis du har følsomme fødder).

Buza Bar

Er du i Dubrovnik, er Buza Bar bestemt et besøg værd. Buza Bar er en bar som befinder sig uden på bymuren, på store klipper, hvor man kan nyde alt fra kaffe til lækre cocktails, mens man nyder udsigten over havet.

Billedet http://www.suitcaseandheels.com/dubrovnik-cliff-bar-buza/

Maden

I centrum af Dubrovnik kan du finde eksklusive restauranter med internationale menuer. Det er der ingenting galt i, men gå ikke glip af Kroatiens egne specialiteter med rødder fra både Italien og det øvrige Balkan. Smag for eksempel risotto med blæksprutte, krydrede pølser, trækulsgrillet fisk, lufttørret skinke (som hedder pršut), stegte grøntsager og ost lavet på mælk fra både køer, får og geder. Småopdræt gør, at de fleste ting på din tallerken er økologisk. De bedste restauranter, med traditionelt køkken, genkender du på, at de har ordet Konoba i sit navn.

Smag på Kroatiens mange lækre retter.

Fleksibel rejselængde

Dubrovnikkysten er en nyhed hos TUI for sommersæsonen 2018, og du vælger selv om du vil afsted i en uge, to uger eller bare over en weekend. Her kan du læse mere om TUIs rejsemål og hoteller i Dubrovnik på Dubrovnikkysten.