2017-11-16

8 gode grunde til at rejse til Dubrovnik

Kroatien er meget populært som rejsemål. Men hvorfor skal man vælge lige netop Dubrovnik-kysten? Svaret er, at det behøver man heller ikke, for alle dele af landet er lige fine men på hver sin måde. Men hvis vores syv grunde vækker din rejselyst - ja, så er det måske lige præcis her du skal rejse hen.

Den gamle by

Kvarteret med sin ringmur har været beboet siden 600-tallet og er propfyldt med smukke bygninger fra middelalderen og senere. Er du det mindste interesseret i historie og arkitektur, så skal du, før afrejse, google Rektorpaladset, Sponzapaladset, Miničetaborgen og Dubrovniks katedral.

I byen får du det bedste overblik, ved at begynde med en gåtur ved den to kilometer lange ringmur, som er seks meter tyk.

Den brede gågade Stradun findes mellem byportene og er lavet af marmor, der er så blank, at du næsten kan spejle dig i den. Både her og i gaderne omkring, er der et myldrende liv døgnet rundt blandt småbutikker, isbarer og restauranter.

Dubrovnik, Stradun, Kroatien, TUI
Tidlig aften på gågaden i Stradun, med Sponza Palace i baggrunden

Game of Thrones

Teamet bag den populære tv-serie pendler til storbyen om og om igen. Sæson efter sæson kommer de tilbage for at indspille scener, som skal forestille forskellige pladser i "De syv kongedømmers" hovedstad King's Landing - markedstorvet, bymuren og kajene, lord Petyr Baelishs bordel og meget andet. Desuden er scener, som skal forestille byen Qarth i landet Essos, bygget på øen Lokrum, der ligger lige udenfor Dubrovnik (15 minutter væk med båd).

Du kan forsøge at finde frem til indspilningspladserne selv eller følge med på en guidet tur. Mange af udflugterne ledes af lokalbelfolkningen, som selv har været med som statister i indspilningerne, og derfor kan fortælle hvordan alt går til, når byen forvandles til et fiktivt rige.

Dubrovnik, den gamle bydel, Kroatien, TUI
Besøg den gamle bydel nær havet

By og strand i én kombination

Er der ét problem med Dubrovnik, så er det, at byen er lidt for populær. I løbet af højsæsonen kan det blive trængt i gaderne. Derfor er det optimalt at kombinere by og strand i samme rejse, hvilket på sin vis indgår i konceptet når du rejser hertil. For selvom du vælger at bo inde i Dubrovnik, finder du fine strande i gåafstand. Du kan også vælge rejsemålene som er beskrevet herunder.

Copacabana Beach, Kroatien TUI
Sådan her ser der ud i Dubrovnik. Nærmere bestemt Copacabana Beach i hotelbydelen Banin kuk.

Charmerende strandbyer

Vil du bo i roligere omgivelse nær grøn natur, men stadig vil kunne tage til Dubrovnik på under 1 time, så findes der stribevis af hyggelige badebyer langs kysten. Familievenlige Slano ligger beskyttet i en bugt, den fredelige lille by Mlini som ligger tættest på Dubrovnik, den landlige by Orašac med et femstjernet hotel ved havet eller idylliske Cavtat med landsbyatmosfære, havn og romantiske stræder.

Dubrovnik, Slano, Kroatien, TUI
Den lille badeby Slano ligger i en dyb bugt

Den grønne ø Korčula

Udover disse, kan du vælge en af Kroatiens mest naturskønne øer. Korčula ligger ud for kysten og den lange halvø Peljesac. Øen er kendt for sværddansen moreska og for at Marco Polo siges at være født her. Med lejebil eller cykel kan du tage rundt blandt vingårde, landsbyer og skjulte badevige.

Fra Korčula tager det mellem to og tre timer at komme ind til Dubrovnik. Til gengæld har øen sin egen middelalderby, med byport, vagttårn og hyggelige stræder. Hotellet ligger lige udenfor den gamle by. Her finder du vores familievenlige Blue Star hotel med en infinitypool der vender mod havet, og hvor Bamse ofte dukker op.

Korcula, Kroatien TUI
Korcula ligger nær havet. Nyd en frokost eller middag mens du kigger ud over det smukke landskab.

Det krystalklare vand

På det her punkt adskiller Dubrovnikkysten sig egentlig ikke i forhold til resten af Kroatien. Men det magiske klare vand er en slående oplevelse, som ingen med en Instagramkonto bør gå glip af at dele. Forklaringen er, at strandene og havbunden består af klippesten, hvilket gør, at intet støv hvirvler op. Sigtbarheden er imponerende, og vandets farve skifter mellem turkis og azurblå.

Dubrovnik, Kroatien TUI
Husk at pakke snorkel og svømmefødder (plus badesko, hvis du har følsomme fødder).

Buza Bar

Er du i Dubrovnik, er Buza Bar bestemt et besøg værd. Buza Bar er en bar som befinder sig uden på bymuren, på store klipper, hvor man kan nyde alt fra kaffe til lækre cocktails, mens man nyder udsigten over havet.

Buza Bar i Dubrovnik
Buza Bar ligger lige ved vandet.

Maden

I centrum af Dubrovnik kan du finde eksklusive restauranter med internationale menuer. Det er der ingenting galt i, men gå ikke glip af Kroatiens egne specialiteter med rødder fra både Italien og det øvrige Balkan. Smag for eksempel risotto med blæksprutte, krydrede pølser, trækulsgrillet fisk, lufttørret skinke (som hedder pršut), stegte grøntsager og ost lavet på mælk fra både køer, får og geder. Småopdræt gør, at de fleste ting på din tallerken er økologisk. De bedste restauranter, med traditionelt køkken, genkender du på, at de har ordet Konoba i sit navn.

Porec, Kroatien, TUI
Smag på Kroatiens mange lækre retter.

Kort rejselængde

Dubrovnikkysten er solsikkert og magisk smukt. Der er ingen tidsforskel og du kommer til Kroatien på bare 3 timer.

Lignende indlæg

Svært ved at vælge? Her skal du bo på Mallorca!

Hos TUI kan du vælge mellem mere end 100 hoteller på Mallorca. Men de mange valgmuligheder kan gøre ferieplanlægning helt uoverskuelig. For hvor skal du bo, og hvilket hotel passer bedst til din ferie? Vi hjælper dig her med at vælge det helt rigtige område og hotel til netop dine behov og ønsker.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-09-17

Kombinationsrejse i Thailand – få det maksimale ud af feriedagene

Drømmer du om små thailandske paradisøer med hvide strande og hængekøjer i skyggen? Eller er det farvestærke markeder, stort udbud af restauranter, barer og luksushoteller du længes efter? Føles det som en umulig opgave at vælge? Tag det roligt – det behøver du slet ikke. Du kan få både afslappende strandliv, roligt thailandsk hverdagsliv og pulserende byliv på en og samme rejse.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-09-17

Sommerens mest børnevenlige strande

Der findes mange forskellige slags strande. Nogle har sand andre sten. Nogle er lavvandede, på andre bliver vandet hurtigt dybt. Nogle har mange bølger andre få, og sådan adskiller de mange strande sig fra hinanden. Det kan være lidt af en jungle at finde ud af hvilken man skal vælge, hvis man rejser med børn. Derfor har vi samlet en liste med sommerens mest børnevenlige strande.
Laura Laura 2019-09-16

10 tips til seværdigheder i Athen

Athen er et af de hotteste weekend-rejsemål lige nu. Her er listen med alt, hvad du skal lave på din tur til Grækenlands hovedstad og lidt til. Læs vores tips til byen, og hvad du ikke må misse på din rejse.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-13