Rejs til Dubrovnik og oplev "Game of Thrones"

2017-10-09
Laura
Kan du ikke få nok af intriger, hævn og drager? I så fald er Dubrovnik et perfekt rejsemål for dig. I det historiske kvarter har de charmerende middelaldergader og historiske bygninger lagt scene til blodige magtspil i tv-serien Game of Thrones.

Hvis du hellere vil udforske byen på egen hånd i stedet for at tage på en guidet tur, kan du starte med disse 10 pladser i eller i udkanten af Dubrovnik. Måske bliver ventetiden på den næste og sidste sæson af Game of Thrones lidt lettere.

Dubrovnik bymur
Langs den gamle bymur findes der flere fæstninger. Mange af dem kan du måske genkende fra tv-serien.

9 indspilningssteder i Dubrovnik

  1. St. Dominika St. Dominika-klosteret og gaden med det samme navn, har lagt scene til flere af markeds- og milepælsscener i King's Landing.

  2. Ignatius-kirken Ved torvet, hvor kirken ligger, findes den sidste del af Jesuittrappen. Det var blandet andet her Cerseis walk of shame fra finalen på sæson fem blev optaget.

  3. Lorijenac-fæstningen Dele af fæstningen, som ligger 37 meter over havet, er sandsynligvis blevet bygget allerede i 1000-tallet. Premiereafsnittet af sæson to, "The North Remembers" udspillede sig på murerne, da Joffrey blev fejret og Cersei og Petyr diskuterede naturens kraft i fæstningens hule.

  4. Vigen Stenkajen i vigen er blevet brugt fra flere forskellige vinkler i serien. Det er på stenkajen i vigen, at Cersei fortvivlet venter på, at hendes datter Myracella skal komme tilbage. Det er også her, Lord Petyr tilbyder at smugle Sansa ud fra King's Landing.

  5. Det etnografiske museum Museet er hjem for udstillinger med Kroatiens rige historie med folkedragter og håndværk. I tv-serien fik bygningen dog æret af at spille den lidt mindre rolle i form af det ydre af Lord Petyr "Littlefinger" Baelish bordel.

  6. Minčetatornet Det halvcirkelformede tårn er bygget på de gamle bymures højeste punkt, og her fås den bedste udsigt over Dubrovnik. Tårnet sås i afsnittet The house of Undying, hvor Daenerys forsøger at finde indgangen til at fryse deres dragter.

  7. Bog-bastionen En forsvarsbygning fra Middelalderen, som er en del af de gamle bymurer, og har spillet en vigtig rolle i Dubrovniks forsvar gennem tiden. Meget passende er det her Varys og Tyrion diskuterer krigsstrategier og Tyrions role som the King's Hand.

  8. Lokrum Det er ikke bare King's Landing, som Dubrovnik har givet liv til. Øen Lokrum ligger en kort bådtur fra Dubrovnik. I den botaniske have og ved klosteret, blev der indspillet mange udendørsscener fra byen Qarth. På øens turistcenter kan du desuden hvile dig på selve jerntronen.

  9. Trsteno Arboretum Trsteno Arboretum ligger ca. halvanden times køretur fra Dubrovnik. Den flotte renæssancehave er perfekt til både en spadsertur og til at opleve intrigerne i King's Landing, f.eks. da Margaery og Olenna lavede planer.

...og selvom du bare vil slentre rundt i Dubrovnik, er de snoede middelalderlige gader og bymure nok til at give en fornemmelse af, at du ikke blot udforsker en ny by, men også en anden verden (med lidt fantasi).

Tips!

Hvis du vil booke en guidet tur, er det en god ide at undersøge de forskellige muligheder inden du booker. Visse af guiderne har selv været med i serien som statister, og kan vise dig steder, hvor både store og små scener blev indspillet. Mange har også billeder fra serien med, så du lettere kan koble pladserne du besøger sammen, da de nogle gange ser lidt anderledes ud end slutresultatet fra serien.

Lignende indlæg

10 tips til seværdigheder i Athen

Athen er et af de hotteste weekend-rejsemål lige nu. Her er listen med alt, hvad du skal lave på din tur til Grækenlands hovedstad og lidt til. Læs vores tips til byen, og hvad du ikke må misse på din rejse.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-13

Citronhajer på Kap Verde

De krogede tænder og den skarpe lugtesans gør citronhajen til en af havets mest effektive kødædere. Solo-jægeren har fået sit navn efter sin gule farve. Mens dens syn svigter, finder de bytte gennem ampuller, der registrer elektriske felter. Mennesket syn er som bekendt godt i dagslys – i hvert fald så godt at du nemt kan få øje på disse fantastiske skabninger i det krystalklare vand, der omgiver Kap Verde øerne.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-12

De bedste udflugter på Phuket – fra kultur til eventyr

Fyld dine sanser (og din Instagramkonto) med nye indtryk væk fra hotelpoolen. Thailands største ø Phuket er utrolig rig på oplevelser. Her giver vi tips til alt fra snorkling og junglevandring til buddhistiske templer, madlavningskurser, flowriding og at bade med elefanter.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-06-26

De 5 bedste udflugter på de græske øer

Grækenlands øverden har utroligt meget at byde på. Som om klimaet, maden og stemningen ikke var nok, så findes der udflugter og aktiviteter, der passer til historienørder såvel som strandfotografer og eventyrere. Her følger fem af vores rejsendes favoritudflugter i den græske øverden.
Laura Laura 2019-06-04