Rejs til Dubrovnik og oplev "Game of Thrones"

2017-10-09
Laura
Kan du ikke få nok af intriger, hævn og drager? I så fald er Dubrovnik et perfekt rejsemål for dig. I det historiske kvarter har de charmerende middelaldergader og historiske bygninger lagt scene til blodige magtspil i tv-serien Game of Thrones.

Hvis du hellere vil udforske byen på egen hånd i stedet for at tage på en guidet tur, kan du starte med disse 10 pladser i eller i udkanten af Dubrovnik. Måske bliver ventetiden på den næste og sidste sæson af Game of Thrones lidt lettere.

Dubrovnik bymur
Langs den gamle bymur findes der flere fæstninger. Mange af dem kan du måske genkende fra tv-serien.

9 indspilningssteder i Dubrovnik

  1. St. Dominika St. Dominika-klosteret og gaden med det samme navn, har lagt scene til flere af markeds- og milepælsscener i King's Landing.

  2. Ignatius-kirken Ved torvet, hvor kirken ligger, findes den sidste del af Jesuittrappen. Det var blandet andet her Cerseis walk of shame fra finalen på sæson fem blev optaget.

  3. Lorijenac-fæstningen Dele af fæstningen, som ligger 37 meter over havet, er sandsynligvis blevet bygget allerede i 1000-tallet. Premiereafsnittet af sæson to, "The North Remembers" udspillede sig på murerne, da Joffrey blev fejret og Cersei og Petyr diskuterede naturens kraft i fæstningens hule.

  4. Vigen Stenkajen i vigen er blevet brugt fra flere forskellige vinkler i serien. Det er på stenkajen i vigen, at Cersei fortvivlet venter på, at hendes datter Myracella skal komme tilbage. Det er også her, Lord Petyr tilbyder at smugle Sansa ud fra King's Landing.

  5. Det etnografiske museum Museet er hjem for udstillinger med Kroatiens rige historie med folkedragter og håndværk. I tv-serien fik bygningen dog æret af at spille den lidt mindre rolle i form af det ydre af Lord Petyr "Littlefinger" Baelish bordel.

  6. Minčetatornet Det halvcirkelformede tårn er bygget på de gamle bymures højeste punkt, og her fås den bedste udsigt over Dubrovnik. Tårnet sås i afsnittet The house of Undying, hvor Daenerys forsøger at finde indgangen til at fryse deres dragter.

  7. Bog-bastionen En forsvarsbygning fra Middelalderen, som er en del af de gamle bymurer, og har spillet en vigtig rolle i Dubrovniks forsvar gennem tiden. Meget passende er det her Varys og Tyrion diskuterer krigsstrategier og Tyrions role som the King's Hand.

  8. Lokrum Det er ikke bare King's Landing, som Dubrovnik har givet liv til. Øen Lokrum ligger en kort bådtur fra Dubrovnik. I den botaniske have og ved klosteret, blev der indspillet mange udendørsscener fra byen Qarth. På øens turistcenter kan du desuden hvile dig på selve jerntronen.

  9. Trsteno Arboretum Trsteno Arboretum ligger ca. halvanden times køretur fra Dubrovnik. Den flotte renæssancehave er perfekt til både en spadsertur og til at opleve intrigerne i King's Landing, f.eks. da Margaery og Olenna lavede planer.

...og selvom du bare vil slentre rundt i Dubrovnik, er de snoede middelalderlige gader og bymure nok til at give en fornemmelse af, at du ikke blot udforsker en ny by, men også en anden verden (med lidt fantasi).

Tips!

Hvis du vil booke en guidet tur, er det en god ide at undersøge de forskellige muligheder inden du booker. Visse af guiderne har selv været med i serien som statister, og kan vise dig steder, hvor både store og små scener blev indspillet. Mange har også billeder fra serien med, så du lettere kan koble pladserne du besøger sammen, da de nogle gange ser lidt anderledes ud end slutresultatet fra serien.

Lignende indlæg

Aktiviteter på Cypern - 7 tips til alle aldre

Cypern har noget for enhver smag. Bløde sandstrande, krystalklart vand, høje bjerge, skønne vandreture, god mad, fantastiske hoteller, vingårde og charmerende byer. Her er nogle tips til Cypern, så du kan se og opleve mere af denne fantastiske ø.
Anja Jensen Anja Jensen 2019-05-20

En nat i Rio

Fra midten af februar og mere end en måned frem forvandles ferieøen Gran Canaria til en stor fest. Hele øen fejrer nemlig det årlige karneval. Gran Canarias hovedstad Las Palmas sender i år en særlig tanke til verdens største karneval i Brasilien med temaet: En nat i Rio. Så find fjer, farverige kostumer, guld og glimmer frem, og vær med den store folkefest og karneval på Gran Canaria.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2018-12-31

De bedste oplevelser i Egypten

Egypten blandt de feriedestinationer hvor du får mest for pengene, og det er ovenikøbet et ret solsikkert valg i vinterhalvåret. Her finder du elegante resorthoteller og lange, gyldne strande, men også meget mere end det! Vi tipser om alt det, du kan opleve i Egypten – fra shopping i basarerne til snorkling i det røde hav og ikke mindst en tidsrejse tilbage til faraoernes gravkamre, sfinxer og hieroglyffer.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2018-11-29

Her finder du de bedste julemarkeder

Rejs udenlands og oplev de magiske julemarkeder. Nyd din glögg og spis dine brunkager mens du slentrer rundt på lokale markeder, og køber dine julegaver. Mangler du inspiration til, hvor du skal rejse hen for at få følelsen af at være med i den bedste julefilm? Vi guider dig, når valget mellem velkendte London og hyggelige Wien bliver en realitet.
Laura Laura 2018-11-13