Når barnevognen skal med på ferie

2018-06-07
Laura
Vi får ofte spørgsmål om, hvad man skal tænke på, når man skal have barnevognen med om bord på flyet. Her har vi samlet vores svar, personlige tips og nogle ting, som er gode at huske på, når man tager barnevognen med på ferie.

Må jeg tage barnevognen med om bord på flyet?

Ja og nej. Hvorvidt du må medbringe barnevognen i kabinen, kommer an på hvilket flyselskab, du skal flyve med og størrelsen på vognen. Her kan du læse mere om hvilke bagageregler, der gælder hos de forskellige flyselskaber, vi benytter hos TUI. Der findes nogle få vogne, som er så kompakte, at de ofte kan medbringes som håndbagage.

  • GB Pockit

    er muligvis den mindste rejsevogn på markedet, og den overholder flere flyselskabers mål for håndbagage. Det er dog ikke muligt at ligge ryggen ned.

  • Babyzen Yoyo

    er en anden populær rejsevogn, hvor ryggen kan ligges ned, men modellen er lidt større. Tjek med flyselskabet, om den må tages med om bord på flyet.

  • Carena Kobbe

    er større, men stadig meget kompakt og let anvendelig. Den er tilmed billigere end Yoyoen.

En anden god barnevogn, som dog ikke kan tages med i kabinen er

Easywalker Mosey by Mini.

Vognen kan let pakkes sammen. Derudover er den robust og fungerer både til storbyrejser og solferie. Den har desuden en rigtig god kaleche - perfekt til en siesta i skyggen.

Rejs med barnevogn, TUI
Eftermiddagslur i en Easywalker Mosey på Mallorca.

Hvad med en paraply-klapvogn?

En anden praktisk type vogn er de såkaldte paraplyklapvogne. De er smalle og lette at håndtere. Dog er de for lange til at kunne gå som håndbagage. Disse vogne passer bedst til større børn, der kan gå selv. Deusden er det de færreste, hvor ryggen kan lægges ned.

Hvordan checker man barnevognen ind?

Barnevogne regnes som specialbagage, og skal som oftest checkes ind ved en speciel skranke i lufthavnen. Vil du beskytte vognen mod skidt og skader, findes der specielle plasticposer, du kan købe inden rejsen. Vær opmærksom på at barnevogne ikke er designet til lufthavnens bagagehåndtering, som kan være hård. For at beskytte vognen ekstra findes der specielle transporttasker, Airshells, som du kan forudbestille inden rejsen. Når vognen checkes ind, er det en god ide at tage de løse dele som hjul af. Et alternativ kan være at købe en billig, brugt vogn, som man kan tåle at miste.

Kan man låne en vogn i lufthavnen?

I de største skandinaviske lufthavne er der mulighed for at låne en klapvogn. Husk dog, at det ikke er sikkert, at samme mulighed findes i lufthavnen, når du skal hjem. Oftest er det dog muligt her at beholde sin egen vogn helt hen til gaten.
Bæreseler eller slynger er rigtig smarte, når man rejser med små børn. Det giver frie hænder til både bagage og taxfree-shopping. Det kan også være smart ombord på flyet. Falder den lille i søvn, kan det være skønt at hvile armene lidt.

Andet man tænke på, når man tager barnevognen med på ferien

Udenlands er det ikke altid lige let at bevæge sig rundt med en barnevogn. Der findes ikke altid fortorve, og der kan være store ujævnheder og høje kantsten. Det kan især være irriterende, hvis man har en vogn med små eller tre hjul.
I lande hvor det er varmt, er det en god idé at have en vogn med en stor kaleche. Det giver skygge og beskytter mod solen. Hvis kalechen ikke er bred nok, kan man købe små parasoller eller solskærme, som kan sættes fast og giver bedre beskyttelse.

Kan man leje barnevogn på rejsemålet?

Ja! Rejser du til vores familievenlige hoteller, TUI Family Life og Blue Star, er det muligt at leje klapvogne under ferien. Derved slipper du for at medbringe egen vogn. Ønsker du at leje en klapvogn på ferien, er det vigtigt at bestille den i forvejen.
Her kan du læse flere tips, til når man rejser med børn.

Lignende indlæg

5 vilde vandparker i Europa

Få ting her i verden kan lokke det indre legebarn frem hos både børn og voksne som vand. Kombinerer du vandet med fart, kraftige vandfald og mange højdemeter har endorfinniveauet en tendens til at stige ligeså højt som humøret. Her har vi samlet nogle af Europas vildeste vandparker med potentiale til at fremkalde ægte lykkerus.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-02-24

Krydstogt – sådan fungerer det

Daniel Custemo, salgskonsulent hos TUI, har (indtil videre) været på mere end 30 krydstogter. Her fortæller han, hvordan det foregår på og omkring fartøjet.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-02-14

Klatring på Kalymnos

Googler du ordet "klatring", vil du snart sidde og læse om den græske ø Kalymnos. Blandt sportsklatrere har øen samme status, som Michelin-restauranter har for foodies. Hvorfor? Vi har forsøgt at finde svaret og har mødt en ekspert, som selv har hængt i en tynd line under de overhængende klipper.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-01-30

Sådan arbejder TUI med bæredygtighed på rejsen

Det er ingen hemmelighed, at transport generelt og fly i særdeleshed er en belastning for vores planet. Men rejserne er også en gode, som de færreste af os er klar til at undvære. Så hvordan sikrer vi, at vores rejser i dag ikke ødelægger den verden, vi skal opleve i morgen? Her kan du læse mere om, hvad TUI gør for at sikre en mere bæredygtig turisme, samt hvad du selv kan gøre for at mindske dit aftryk under ferien.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-01-04