2018-06-07

Når barnevognen skal med på ferie

Vi får ofte spørgsmål om, hvad man skal tænke på, når man skal have barnevognen med om bord på flyet. Her har vi samlet vores svar, personlige tips og nogle ting, som er gode at huske på, når man tager barnevognen med på ferie.

Må jeg tage barnevognen med om bord på flyet?

Ja og nej. Hvorvidt du må medbringe barnevognen i kabinen, kommer an på hvilket flyselskab, du skal flyve med og størrelsen på vognen. Her kan du læse mere om hvilke bagageregler, der gælder hos de forskellige flyselskaber, vi benytter hos TUI. Der findes nogle få vogne, som er så kompakte, at de ofte kan medbringes som håndbagage.

  • GB Pockit

    er muligvis den mindste rejsevogn på markedet, og den overholder flere flyselskabers mål for håndbagage. Det er dog ikke muligt at ligge ryggen ned.

  • Babyzen Yoyo

    er en anden populær rejsevogn, hvor ryggen kan ligges ned, men modellen er lidt større. Tjek med flyselskabet, om den må tages med om bord på flyet.

  • Carena Kobbe

    er større, men stadig meget kompakt og let anvendelig. Den er tilmed billigere end Yoyoen.

En anden god barnevogn, som dog ikke kan tages med i kabinen er

Easywalker Mosey by Mini.

Vognen kan let pakkes sammen. Derudover er den robust og fungerer både til storbyrejser og solferie. Den har desuden en rigtig god kaleche - perfekt til en siesta i skyggen.

Rejs med barnevogn, TUI
Eftermiddagslur i en Easywalker Mosey på Mallorca.

Hvad med en paraply-klapvogn?

En anden praktisk type vogn er de såkaldte paraplyklapvogne. De er smalle og lette at håndtere. Dog er de for lange til at kunne gå som håndbagage. Disse vogne passer bedst til større børn, der kan gå selv. Deusden er det de færreste, hvor ryggen kan lægges ned.

Hvordan checker man barnevognen ind?

Barnevogne regnes som specialbagage, og skal som oftest checkes ind ved en speciel skranke i lufthavnen. Vil du beskytte vognen mod skidt og skader, findes der specielle plasticposer, du kan købe inden rejsen. Vær opmærksom på at barnevogne ikke er designet til lufthavnens bagagehåndtering, som kan være hård. For at beskytte vognen ekstra findes der specielle transporttasker, Airshells, som du kan forudbestille inden rejsen. Når vognen checkes ind, er det en god ide at tage de løse dele som hjul af. Et alternativ kan være at købe en billig, brugt vogn, som man kan tåle at miste.

Kan man låne en vogn i lufthavnen?

I de største skandinaviske lufthavne er der mulighed for at låne en klapvogn. Husk dog, at det ikke er sikkert, at samme mulighed findes i lufthavnen, når du skal hjem. Oftest er det dog muligt her at beholde sin egen vogn helt hen til gaten.
Bæreseler eller slynger er rigtig smarte, når man rejser med små børn. Det giver frie hænder til både bagage og taxfree-shopping. Det kan også være smart ombord på flyet. Falder den lille i søvn, kan det være skønt at hvile armene lidt.

Andet man tænke på, når man tager barnevognen med på ferien

Udenlands er det ikke altid lige let at bevæge sig rundt med en barnevogn. Der findes ikke altid fortorve, og der kan være store ujævnheder og høje kantsten. Det kan især være irriterende, hvis man har en vogn med små eller tre hjul.
I lande hvor det er varmt, er det en god idé at have en vogn med en stor kaleche. Det giver skygge og beskytter mod solen. Hvis kalechen ikke er bred nok, kan man købe små parasoller eller solskærme, som kan sættes fast og giver bedre beskyttelse.

Kan man leje barnevogn på rejsemålet?

Ja! Rejser du til vores familievenlige hoteller, TUI Family Life og Blue Star, er det muligt at leje klapvogne under ferien. Derved slipper du for at medbringe egen vogn. Ønsker du at leje en klapvogn på ferien, er det vigtigt at bestille den i forvejen.
Her kan du læse flere tips, til når man rejser med børn.

Lignende indlæg

Sommerferie på Sicilien eller Sardinien? Vi hjælper dig med at vælge

Sicilien og Sardinien har flere ligheder; Behagelig flyvetid, smuk natur, strande, fantastiske seværdigheder og kulturhistoriske byer. Den kulinariske oplevelse, Spaghetti Vongole og Aperol Spritz, er lige gode på begge øer. Så for at adskille øerne, bliver spørgsmålet: Hvad vil du have mest af? Med denne korte guide kan vi forhåbentlig hjælpe dig med at træffe valget om, hvilken af de store italienske øer, Sicilien og Sardinien, du skal rejse til.
Sissi Sissi 2019-09-17

Sommerens mest børnevenlige strande

Der findes mange forskellige slags strande. Nogle har sand andre sten. Nogle er lavvandede, på andre bliver vandet hurtigt dybt. Nogle har mange bølger andre få, og sådan adskiller de mange strande sig fra hinanden. Det kan være lidt af en jungle at finde ud af hvilken man skal vælge, hvis man rejser med børn. Derfor har vi samlet en liste med sommerens mest børnevenlige strande.
Laura Laura 2019-09-16

Sådan mindsker vi forbruget af plastik – skridt for skridt

Den skræmmende stigning af plastikaffald, særligt i verdenshavene, er en af de største og mest alvorlige miljøtrusler. Kun omkring 15 procent plastik bliver i dag genanvendt (OECD), og hvert år ender omkring otte millioner tons plastikaffald i havene (UNEP). Det svarer omtrent til til en fuld skaldebil i minuttet ifølge World Economic Forum. Hos TUI mindsker vi derfor forbruget af engangsplast på vores egne hoteller.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-09-15

Rejs til Tyrkiet med børn

Hvordan er det at rejse til Tyrkiet med børn? Kan de lide maden og er strandene børnevenlige? Hvilket hotel skal du vælge? Og hvad findes der af udflugter og aktiviteter, hvor de mindste kan være med? Svarene på alle de spørgsmål finder du lige her – samlet i seks overskuelige kategorier.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-09-03