Når barnevognen skal med på ferie

2018-06-07
Laura
Vi får ofte spørgsmål om, hvad man skal tænke på, når man skal have barnevognen med om bord på flyet. Her har vi samlet vores svar, personlige tips og nogle ting, som er gode at huske på, når man tager barnevognen med på ferie.

Må jeg tage barnevognen med om bord på flyet?

Ja og nej. Hvorvidt du må medbringe barnevognen i kabinen, kommer an på hvilket flyselskab, du skal flyve med og størrelsen på vognen. Her kan du læse mere om hvilke bagageregler, der gælder hos de forskellige flyselskaber, vi benytter hos TUI. Der findes nogle få vogne, som er så kompakte, at de ofte kan medbringes som håndbagage.

  • GB Pockit

    er muligvis den mindste rejsevogn på markedet, og den overholder flere flyselskabers mål for håndbagage. Det er dog ikke muligt at ligge ryggen ned.

  • Babyzen Yoyo

    er en anden populær rejsevogn, hvor ryggen kan ligges ned, men modellen er lidt større. Tjek med flyselskabet, om den må tages med om bord på flyet.

  • Carena Kobbe

    er større, men stadig meget kompakt og let anvendelig. Den er tilmed billigere end Yoyoen.

En anden god barnevogn, som dog ikke kan tages med i kabinen er

Easywalker Mosey by Mini.

Vognen kan let pakkes sammen. Derudover er den robust og fungerer både til storbyrejser og solferie. Den har desuden en rigtig god kaleche - perfekt til en siesta i skyggen.

Rejs med barnevogn, TUI
Eftermiddagslur i en Easywalker Mosey på Mallorca.

Hvad med en paraply-klapvogn?

En anden praktisk type vogn er de såkaldte paraplyklapvogne. De er smalle og lette at håndtere. Dog er de for lange til at kunne gå som håndbagage. Disse vogne passer bedst til større børn, der kan gå selv. Deusden er det de færreste, hvor ryggen kan lægges ned.

Hvordan checker man barnevognen ind?

Barnevogne regnes som specialbagage, og skal som oftest checkes ind ved en speciel skranke i lufthavnen. Vil du beskytte vognen mod skidt og skader, findes der specielle plasticposer, du kan købe inden rejsen. Vær opmærksom på at barnevogne ikke er designet til lufthavnens bagagehåndtering, som kan være hård. For at beskytte vognen ekstra findes der specielle transporttasker, Airshells, som du kan forudbestille inden rejsen. Når vognen checkes ind, er det en god ide at tage de løse dele som hjul af. Et alternativ kan være at købe en billig, brugt vogn, som man kan tåle at miste.

Kan man låne en vogn i lufthavnen?

I de største skandinaviske lufthavne er der mulighed for at låne en klapvogn. Husk dog, at det ikke er sikkert, at samme mulighed findes i lufthavnen, når du skal hjem. Oftest er det dog muligt her at beholde sin egen vogn helt hen til gaten.
Bæreseler eller slynger er rigtig smarte, når man rejser med små børn. Det giver frie hænder til både bagage og taxfree-shopping. Det kan også være smart ombord på flyet. Falder den lille i søvn, kan det være skønt at hvile armene lidt.

Andet man tænke på, når man tager barnevognen med på ferien

Udenlands er det ikke altid lige let at bevæge sig rundt med en barnevogn. Der findes ikke altid fortorve, og der kan være store ujævnheder og høje kantsten. Det kan især være irriterende, hvis man har en vogn med små eller tre hjul.
I lande hvor det er varmt, er det en god idé at have en vogn med en stor kaleche. Det giver skygge og beskytter mod solen. Hvis kalechen ikke er bred nok, kan man købe små parasoller eller solskærme, som kan sættes fast og giver bedre beskyttelse.

Kan man leje barnevogn på rejsemålet?

Ja! Rejser du til vores familievenlige hoteller, TUI Family Life og Blue Star, er det muligt at leje klapvogne under ferien. Derved slipper du for at medbringe egen vogn. Ønsker du at leje en klapvogn på ferien, er det vigtigt at bestille den i forvejen.
Her kan du læse flere tips, til når man rejser med børn.

Lignende indlæg

Citronhajer på Kap Verde

De krogede tænder og den skarpe lugtesans gør citronhajen til en af havets mest effektive kødædere. Solo-jægeren har fået sit navn efter sin gule farve. Mens dens syn svigter, finder de bytte gennem ampuller, der registrer elektriske felter. Mennesket syn er som bekendt godt i dagslys – i hvert fald så godt at du nemt kan få øje på disse fantastiske skabninger i det krystalklare vand, der omgiver Kap Verde øerne.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-12

Kap Verde med børn

Kap Verde er kendt for sine endeløse strande og skønne hoteller, men hvordan er det at rejse til Kap Verde med børn? Her er nogle tips til din familierejse til Kap Verde.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-06

Børnevenlige hoteller i Thailand - 5 tips

Vi har længe vidst, at Thailand er enormt børnevenligt. Strandene er lavvandende, ingen fryser, det er let at rejse rundt på egen hånd, og børnene bliver modtaget med åbne arme. Men det kan være svært at finde det perfekte familiehotel blandt de hundredvis af hoteller, der bliver tilbudt. Her er en liste med fem store favoritter blandt børnefamilier.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-06-26

De bedste familiehoteller på Cypern

Familievenlige Cypern er et af Middelhavets mest solsikre steder. Øen har alle grundingredienser til den perfekte børneferie, med smagsoplevelser der tilfredsstiller selv de mindste og mest kræsne gæster. Her er blandt andet strande, slotte og seværdigheder fra antikken. Her er også parker, vandaktiviteter, museer, bådture og is i lange baner. Det er nok til at forkæle hvem som helst. Her kan du se nærmere på de mest familievenlige hoteller på Cypern!
Anja Jensen Anja Jensen 2019-05-14