10 tips når du rejser med børn

2018-07-11
Stine Sørensen
Kan man købe bleer og solcreme på hotellet? Viser de film om bord på flyet? Og hvordan er det nu med den håndbagage? Uanset om det er første eller 20. gang, du skal have de små med ud og rejse, så kan det være en stressende oplevelse for både forældre og børn. Men det behøver det bestemt ikke at være! TUI har samlet vores bedste råd til både pakning, flyet og hotellet, når du rejser med børn.

1. Let turen gennem lufthavnen

Medbring kun det mest nødvendige i håndbagagen, så du ikke skal slæbe for meget og måske endda har en hånd fri til børnene. Der er bagagevogne i de fleste lufthavne, men ofte vil du alligevel skulle slæbe rundt på jakker, kufferter, pas og boardingkort på et eller andet tidspunkt gennem lufthavnen. Selvom de små trolleyer er lette at køre med, optager de en hånd, og det er svært at holde orden i den lille kuffert. Med en rygsæk har du begge hænder frie, og de mange rum gør det nemt at finde pas og pung mellem bøger, head-set og vandflasker. Download eventuelt rejsedokumenter og boardingkort til telefonen – så har du det mindre at holde styr på.

2. Pak rigtigt

Hvis uheldet er ude, og kufferten ikke ankommer sammen med jer til rejsemålet, så er det ofte et stort irritationsmoment at skulle panikshoppe bare for at komme en tur i poolen. Tænk igennem, hvad du og børnene behøver den første dag. Med badetøj, et sæt skiftetøj og et par ekstra bleer i håndbagagen kommer I langt.
Her kan du læse mere om, hvad du bør medbringe i din håndbagage.

3. Lej eller medbring en klapvogn

Rejser du med børn under 2 år, er det oftest gratis at medbringe en klapvogn om bord på flyet. Du kan checke den ind, gerne i en airshell så den er beskyttet, men i flere lufthavne kan du også tage klapvognen med igennem sikkerhedskontrollen og vente med at aflevere den, til du stiger om bord på flyet. De mest kompakte klapvogne kan også medbringes som håndbagage i kabinen.
Læs mere om at rejse med barne- og klapvogn her.

4. Tal med børnene om turen

For mange børn såvel som voksne kan det være en skræmmende oplevelse at sidde i de store flyvemaskiner. Der er mange høje lyde, og bæltet kan være en kamp for børnene. Turbulens kan opstå, og mange bliver forskrækket, til trods for det er ganske ufarligt. Det er en rigtig god idé at snakke turen igennem med børnene. Du har måske en god bog, børnene kender, som I kan læse sammen under start og landing, hvor bordet skal være klappet op, og tabeletten slukket.

5. Underholdning til flyveturen

Fyld børnenes egen rygsæk op med underholdning. Det kan være et nyt stykke legetøj, en bamse, der kan berolige dem under flyveturen, malerbøger og så videre. I taxfree-butikken er det muligt at bestille blade, spil og andet godt – så er underholdningen leveret lige til sædet, når I stiger om bord.

Mange børn kan sidde timevis med en tablet i hånden, og selvom det måske ikke er forældrenes fortrukne aktivitet, så kan det være en livsredder på den lange flyvetur. Bamseklubben har også fået sin helt egen app med sjove spil for de mindste passagerer.

6. Gå ikke ned på snacks

Hav gerne en pakke rosiner, en figenstang eller et æble i tasken, hvis den lille sult melder sig undervejs. Vingummier er rigtigt gode til at hjælpe børn med at udligne tryk under start og landing. Hvis du lander sent, så overvej gerne, om du har tid og lyst til at gå ud og spise. Du kan eventuelt pakke lidt rugbrød og en dåse makrel eller en lille pose med havregryn til grød, hvis du lander, efter de fleste restauranter og supermarkeder er lukket.

7. I poolen

Selvom dit barn som udgangspunkt er renligt, har flere hoteller regler om, at børn under 2 år skal bære badeble. Og det kan være en rigtig god idé. I varmen drikker vi ekstra meget, og når børnene leger i poolen, kan de let glemme at mærke efter, hvornår det er tid til en tissepause. Det er desuden ikke særlig festligt eller populært, at være dem der er skyld i, at poolen bliver lukket i 12 timer, mens den bliver renset efter et uheld.

De mange timer i poolen midt på dagen, betyder du skal være ekstra opmærksom på den skarpe sol. Invester gerne i noget badetøj med UV-beskyttelse. Og så må du selvfølgelig aldrig gå ned på solcreme.

8. Væskebalancen

Det er vigtigt, du og børnene sørger for at holde væskebalancen ved lige i solen, da dehydrering ofte er årsagen til den ubelejlige ”feriemave”. En god tommelfingerregel er, at man skal drikke en liter vand om dagen, for hver 10 grader det er. Så ligger du i 25 graders varme og soler, så skal der gerne 2½ liter vand indenbords. Hvis I spiser lidt chips, popcorn eller andet salt, så får børnene ofte en naturlig tørst.

9. Don't overpack

På langt de fleste rejsemål kan du købe både bleer og babymad, som vi kender det hjemmefra, ligesom det er muligt at købe en ekstra flaske solcreme eller en badebold. Rejser du inden for Europa, Thailand eller Mexico, behøver du altså ikke medbringe bleer nok til hele ferien. Medbring gerne en lille pose med vaskepulver i stedet for tre sæt ekstra tøj. Så kan du let vaske en t-shirt op i håndvasken, hvis de slipper op.

Du kan altid spørge vores rejseledere via vores app, hvordan indkøbsmulighederne er ved dit hotel.

10. Lej en bil

Hvis du gerne vil rundt og se lidt mere af rejsemålet, så er det en rigtig god idé at leje en bil. Det giver ofte mere fleksibilitet, så du kan tilpasse turen efter middagsluren. Desuden er det med en bil muligt at leje autostole modsat de fleste taxier eller lokale busser. Tjek gerne hjemmefra om jeres forsikring dækker lejebiler. Ellers kan I tilkøbe en forsikring, der hvor I lejer bilen.

Få mere inspiration til turen med lejebil her.

Lignende indlæg

10 tips til seværdigheder i Athen

Athen er et af de hotteste weekend-rejsemål lige nu. Her er listen med alt, hvad du skal lave på din tur til Grækenlands hovedstad og lidt til. Læs vores tips til byen, og hvad du ikke må misse på din rejse.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-13

Kap Verde med børn

Kap Verde er kendt for sine endeløse strande og skønne hoteller, men hvordan er det at rejse til Kap Verde med børn? Her er nogle tips til din familierejse til Kap Verde.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-06

Voksenhoteller i Thailand – 12 tips

Strande, byer og fantastiske smagsoplevelser har lokket voksne og par til Thailand i årtier. Landet er kendt som et værdsat rejsemål i eksotiske omgivelser, og det er særligt populært til romantiske ferier og bryllupsrejser. Se bare hotellet Let’s Sea Hua på billedet ovenfor. Vil du skabe nogle minder for livet med din bedre halvdel og slippe for støjende børn og mange mennesker, så skal du læse videre. Her er vores guide til de bedste voksenhoteller i Thailand.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-01

Udflugter på historiske Samos

Samos er en ø, der har noget for alle - afslappende byer, herlige strande og grønne skove. Øens rige historie gør, at den er fuldspækket med historiske spor. Øen har været knudepunkt mellem forskellige kulturer og religioner og mange afgørende hændelser gennem tiden. Det giver mulighed for nogle fantastiske oplevelser - du skal bare vide, hvor du finder dem. Vi hjælper gerne og lister her de bedste udflugter på Samos.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-06-13