10 tips når du rejser på ferie med børn

Kan man købe bleer og solcreme på hotellet? Viser de film om bord på flyet? Og hvordan er det nu med den håndbagage? Uanset om det er første eller 20. gang, du skal på ferie med børn kan det være en stressende oplevelse for både forældre og børn. Men det behøver det bestemt ikke at være! TUI har samlet vores bedste råd til både pakning, flyet og hotellet, når du rejser sydpå med børn, så det bliver en god familieferie for alle.

1. Let turen gennem lufthavnen

Sørg for en god start på familieferien ved at forberede dig på turen gennem lufthavnen. Medbring kun det mest nødvendige i håndbagagen, så du ikke skal slæbe for meget og måske endda har en hånd fri til børnene. Der er bagagevogne i de fleste lufthavne, men ofte vil du alligevel skulle slæbe rundt på jakker, kufferter, pas og boardingkort på et eller andet tidspunkt gennem lufthavnen. Selvom de små trolleyer er lette at køre med, optager de en hånd, og det er svært at holde orden i den lille kuffert. Med en rygsæk har du begge hænder frie, og de mange rum gør det nemt at finde pas og pung mellem bøger, head-set og vandflasker. Download eventuelt rejsedokumenter og boardingkort til telefonen – så har du det mindre at holde styr på.

2. Pak rigtigt

Hvis uheldet er ude og kufferten ikke ankommer sammen med jer til rejsemålet, så er det ofte et stort irritationsmoment at skulle panikshoppe bare for at komme en tur i poolen. Tænk igennem, hvad du og børnene behøver den første dag. Med badetøj, et sæt skiftetøj og et par ekstra bleer i håndbagagen kommer I langt.
Her kan du læse mere om, hvad du bør medbringe i din håndbagage.

3. Lej eller medbring en klapvogn

Rejser du sydpå med børn under 2 år, er det oftest gratis at medbringe en klapvogn om bord på flyet. Du kan checke den ind, gerne i en airshell så den er beskyttet, men i flere lufthavne kan du også tage klapvognen med igennem sikkerhedskontrollen og vente med at aflevere den, til du stiger om bord på flyet. De mest kompakte klapvogne kan også medbringes som håndbagage i kabinen.
Læs mere om at rejse med barne- og klapvogn her.

4. Tal med børnene om turen

For mange børn såvel som voksne kan det være en skræmmende oplevelse at sidde i de store flyvemaskiner. Der er mange høje lyde, og bæltet kan være en kamp for børnene. Turbulens kan opstå, og mange bliver forskrækkede til trods for, at det er ganske ufarligt. Det er en rigtig god idé at snakke turen igennem med børnene. Du har måske en god bog, børnene kender, som I kan læse sammen under start og landing, hvor bordet skal være klappet op, og tabeletten slukket.

5. Underholdning til flyveturen

Fyld børnenes egen rygsæk op med underholdning. Det kan være et nyt stykke legetøj, en bamse, der kan berolige dem under flyveturen, malerbøger og så videre. I taxfree-butikken er det muligt at bestille blade, spil og andet godt – så er underholdningen leveret lige til sædet, når I stiger om bord.

Mange børn kan sidde timevis med en tablet i hånden, og selvom det måske ikke er forældrenes fortrukne aktivitet, så kan det være en livsredder på den lange flyvetur. Bamseklubben har også fået sin helt egen app med sjove spil for de mindste passagerer.

6. Gå ikke ned på snacks

Hav gerne en pakke rosiner, en figenstang eller et æble i tasken, hvis den lille sult melder sig undervejs. Vingummier er rigtigt gode til at hjælpe børn med at udligne tryk under start og landing. Hvis du lander sent, så overvej gerne, om du har tid og lyst til at gå ud og spise. Du kan eventuelt pakke lidt rugbrød og en dåse makrel eller en lille pose med havregryn til grød, hvis du lander, efter de fleste restauranter og supermarkeder er lukket.

7. I poolen

Selvom dit barn som udgangspunkt er renligt, har flere hoteller regler om, at børn under 2 år skal bære badeble. Og det kan være en rigtig god idé. I varmen drikker vi ekstra meget, og når børnene leger i poolen, kan de let glemme at mærke efter, hvornår det er tid til en tissepause. Det er desuden ikke særlig festligt eller populært, at være dem der er skyld i, at poolen bliver lukket i 12 timer, mens den bliver renset efter et uheld.

De mange timer i poolen midt på dagen betyder, at du skal være ekstra opmærksom på den skarpe sol. Invester gerne i noget badetøj med UV-beskyttelse. Og så må du selvfølgelig aldrig gå ned på solcreme.

8. Væskebalancen

Det er vigtigt, at du og børnene sørger for at holde væskebalancen ved lige i solen, da dehydrering ofte er årsagen til den ubelejlige ”feriemave”. En god tommelfingerregel er, at man skal drikke en liter vand om dagen, for hver 10 grader det er. Så ligger du i 25 graders varme og soler, så skal der gerne 2½ liter vand indenbords. Hvis I spiser lidt chips, popcorn eller andet salt, så får børnene ofte en naturlig tørst.

9. Don't overpack

På langt de fleste rejsemål kan du købe både bleer og babymad, som vi kender det hjemmefra, ligesom det er muligt at købe en ekstra flaske solcreme eller en badebold. Rejser du inden for Europa, Thailand eller Mexico, behøver du altså ikke medbringe bleer nok til hele ferien. Medbring gerne en lille pose med vaskepulver i stedet for tre sæt ekstra tøj. Så kan du let vaske en t-shirt i håndvasken, hvis de slipper op.

Du kan altid spørge vores rejseledere via vores app, hvordan indkøbsmulighederne er ved dit hotel.

10. Lej en bil

Hvis du gerne vil rundt og se lidt mere af rejsemålet, så er det en rigtig god idé at leje en bil. Det giver ofte mere fleksibilitet, så du kan tilpasse turen efter middagsluren. Desuden er det med en bil muligt at leje autostole modsat de fleste taxier eller lokale busser. Tjek gerne hjemmefra om jeres forsikring dækker lejebiler. Ellers kan I tilkøbe en forsikring, der hvor I lejer bilen.

Få mere inspiration til turen med lejebil her.

Lignende indlæg

Vi lader drømmen leve

Til trods for alt det, der sker i disse dage, så holder vi rejsedrømmen i live. Vi mindes vores tidligere rejser, og de får os til at længes og drømme os væk til den næste, kommende rejse. Og vi kan nok heller ikke helt løbe fra, at vi allerede er gået i gang med at overveje og planlægge den næste ferie, så snart det bliver muligt for os at rejse igen. Hvad er dit bedste rejseminde? Hjælp os med at holde rejsedrømmen i live ved at dele dit dejligste feriebillede og tagge det med #LadDrømmenLeve
Freyja Freyja

Miniguide til Curaçao

Sammen med Aruba og Bonaire udgør Curacao de såkaldte ABC-øer i Caribien. Her finder du krystalklart vand, vilde naturoplevelser og snorkling i verdensklasse.

13 af Kanarieøernes bedste strande

På Kanarieøerne findes der strande for enhver smag – fra Fuerteventuras gyldne sandstrande til Tenerifes dramatiske, sorte lavastrande. Her lister vi 13 tips til både kendte og ukendte strande på de fire mest populære kanariske øer.
Stine Sørensen Stine Sørensen

Dreamliner. Længere rejser med mindre udslip

På TUIs oversøiske flyvninger benytter vi de mest energieffektive fly. En Dreamliner bruger op til 20 procent mindre brændstof end andre fly af samme størrelse, hvilket reducerer udslippet markant. Vi har set nærmere på flyet, der i vinter kan bringe dig til Thailand, Vietnam, Mexico og flere andre tropiske rejsemål.
Stine Sørensen Stine Sørensen