2018-07-11

10 tips når du rejser med børn

Kan man købe bleer og solcreme på hotellet? Viser de film om bord på flyet? Og hvordan er det nu med den håndbagage? Uanset om det er første eller 20. gang, du skal have de små med ud og rejse, så kan det være en stressende oplevelse for både forældre og børn. Men det behøver det bestemt ikke at være! TUI har samlet vores bedste råd til både pakning, flyet og hotellet, når du rejser med børn.

1. Let turen gennem lufthavnen

Medbring kun det mest nødvendige i håndbagagen, så du ikke skal slæbe for meget og måske endda har en hånd fri til børnene. Der er bagagevogne i de fleste lufthavne, men ofte vil du alligevel skulle slæbe rundt på jakker, kufferter, pas og boardingkort på et eller andet tidspunkt gennem lufthavnen. Selvom de små trolleyer er lette at køre med, optager de en hånd, og det er svært at holde orden i den lille kuffert. Med en rygsæk har du begge hænder frie, og de mange rum gør det nemt at finde pas og pung mellem bøger, head-set og vandflasker. Download eventuelt rejsedokumenter og boardingkort til telefonen – så har du det mindre at holde styr på.

2. Pak rigtigt

Hvis uheldet er ude, og kufferten ikke ankommer sammen med jer til rejsemålet, så er det ofte et stort irritationsmoment at skulle panikshoppe bare for at komme en tur i poolen. Tænk igennem, hvad du og børnene behøver den første dag. Med badetøj, et sæt skiftetøj og et par ekstra bleer i håndbagagen kommer I langt.
Her kan du læse mere om, hvad du bør medbringe i din håndbagage.

3. Lej eller medbring en klapvogn

Rejser du med børn under 2 år, er det oftest gratis at medbringe en klapvogn om bord på flyet. Du kan checke den ind, gerne i en airshell så den er beskyttet, men i flere lufthavne kan du også tage klapvognen med igennem sikkerhedskontrollen og vente med at aflevere den, til du stiger om bord på flyet. De mest kompakte klapvogne kan også medbringes som håndbagage i kabinen.
Læs mere om at rejse med barne- og klapvogn her.

4. Tal med børnene om turen

For mange børn såvel som voksne kan det være en skræmmende oplevelse at sidde i de store flyvemaskiner. Der er mange høje lyde, og bæltet kan være en kamp for børnene. Turbulens kan opstå, og mange bliver forskrækket, til trods for det er ganske ufarligt. Det er en rigtig god idé at snakke turen igennem med børnene. Du har måske en god bog, børnene kender, som I kan læse sammen under start og landing, hvor bordet skal være klappet op, og tabeletten slukket.

5. Underholdning til flyveturen

Fyld børnenes egen rygsæk op med underholdning. Det kan være et nyt stykke legetøj, en bamse, der kan berolige dem under flyveturen, malerbøger og så videre. I taxfree-butikken er det muligt at bestille blade, spil og andet godt – så er underholdningen leveret lige til sædet, når I stiger om bord.

Mange børn kan sidde timevis med en tablet i hånden, og selvom det måske ikke er forældrenes fortrukne aktivitet, så kan det være en livsredder på den lange flyvetur. Bamseklubben har også fået sin helt egen app med sjove spil for de mindste passagerer.

6. Gå ikke ned på snacks

Hav gerne en pakke rosiner, en figenstang eller et æble i tasken, hvis den lille sult melder sig undervejs. Vingummier er rigtigt gode til at hjælpe børn med at udligne tryk under start og landing. Hvis du lander sent, så overvej gerne, om du har tid og lyst til at gå ud og spise. Du kan eventuelt pakke lidt rugbrød og en dåse makrel eller en lille pose med havregryn til grød, hvis du lander, efter de fleste restauranter og supermarkeder er lukket.

7. I poolen

Selvom dit barn som udgangspunkt er renligt, har flere hoteller regler om, at børn under 2 år skal bære badeble. Og det kan være en rigtig god idé. I varmen drikker vi ekstra meget, og når børnene leger i poolen, kan de let glemme at mærke efter, hvornår det er tid til en tissepause. Det er desuden ikke særlig festligt eller populært, at være dem der er skyld i, at poolen bliver lukket i 12 timer, mens den bliver renset efter et uheld.

De mange timer i poolen midt på dagen, betyder du skal være ekstra opmærksom på den skarpe sol. Invester gerne i noget badetøj med UV-beskyttelse. Og så må du selvfølgelig aldrig gå ned på solcreme.

8. Væskebalancen

Det er vigtigt, du og børnene sørger for at holde væskebalancen ved lige i solen, da dehydrering ofte er årsagen til den ubelejlige ”feriemave”. En god tommelfingerregel er, at man skal drikke en liter vand om dagen, for hver 10 grader det er. Så ligger du i 25 graders varme og soler, så skal der gerne 2½ liter vand indenbords. Hvis I spiser lidt chips, popcorn eller andet salt, så får børnene ofte en naturlig tørst.

9. Don't overpack

På langt de fleste rejsemål kan du købe både bleer og babymad, som vi kender det hjemmefra, ligesom det er muligt at købe en ekstra flaske solcreme eller en badebold. Rejser du inden for Europa, Thailand eller Mexico, behøver du altså ikke medbringe bleer nok til hele ferien. Medbring gerne en lille pose med vaskepulver i stedet for tre sæt ekstra tøj. Så kan du let vaske en t-shirt op i håndvasken, hvis de slipper op.

Du kan altid spørge vores rejseledere via vores app, hvordan indkøbsmulighederne er ved dit hotel.

10. Lej en bil

Hvis du gerne vil rundt og se lidt mere af rejsemålet, så er det en rigtig god idé at leje en bil. Det giver ofte mere fleksibilitet, så du kan tilpasse turen efter middagsluren. Desuden er det med en bil muligt at leje autostole modsat de fleste taxier eller lokale busser. Tjek gerne hjemmefra om jeres forsikring dækker lejebiler. Ellers kan I tilkøbe en forsikring, der hvor I lejer bilen.

Få mere inspiration til turen med lejebil her.

Lignende indlæg

Sommerens mest børnevenlige strande

Der findes mange forskellige slags strande. Nogle har sand andre sten. Nogle er lavvandede, på andre bliver vandet hurtigt dybt. Nogle har mange bølger andre få, og sådan adskiller de mange strande sig fra hinanden. Det kan være lidt af en jungle at finde ud af hvilken man skal vælge, hvis man rejser med børn. Derfor har vi samlet en liste med sommerens mest børnevenlige strande.
Laura Laura 2019-09-16

Rejs til Tyrkiet med børn

Hvordan er det at rejse til Tyrkiet med børn? Kan de lide maden og er strandene børnevenlige? Hvilket hotel skal du vælge? Og hvad findes der af udflugter og aktiviteter, hvor de mindste kan være med? Svarene på alle de spørgsmål finder du lige her – samlet i seks overskuelige kategorier.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-09-03

Rejser til regnbuefarver

Vil du være med til at fejre kærligheden og LGBT-personers rettigheder over hele verden? Der er masser af skønne rejsemål, hvor du kan planlægge ferien, så du ud over storby, kultur og kulinariske oplevelser, samtidig kan være med til at fejre priden med parader, musik, fester og inspirerende arrangementer.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-08-13

10 tips til seværdigheder i Athen

Athen er et af de hotteste weekend-rejsemål lige nu. Her er listen med alt, hvad du skal lave på din tur til Grækenlands hovedstad og lidt til. Læs vores tips til byen, og hvad du ikke må misse på din rejse.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-13