Håndtering af plastikaffald

Sådan mindsker TUI anvendelsen af engangsplastik

Øgningen af plastikaffald er en af vores største miljøsyndere. Hvis vi ikke gøre noget ved problemet, vil der i år 2050 være mere plastik end fisk i havene.
Indsatsen for plastik i havene skal begynde på land og en vigtig del af denne er at mindske anvendelsen af engangsplastik-artikler og sugerør.

Ca. otte milioner tons plastikaffald havner hvert år i verdenshavene (UNEP) og kun
15% af plastikaffaldet genbruges (OECD).

Hos TUI arbejder vi med at mindske forbruget af engangsplastik i alle aspekter af vores forretning og f.eks. tager vi hånd om plastikaffald ved at rense strandene. Vi arbejder også med at uddanne vores partnere på rejsemålene i, hvordan de kan håndtere og mindske mængden af engangsplastik.

Mindre engangsplastik på fly og hoteller

I 2018 stoppede 60% af TUIs egne hoteller med at bruge plastiksugerør og målsætningen er, at flere hoteller skal følge dette eksempel.
TUIs hoteller har tilmed mindsket brugen af eller helt erstattet plastikkrus, -bestik, -drinkspinde, -flasker, -poser, -toiletartikler og -emballage.
Ombord på TUIs fly kan du nu røre i kaffen med træpinde i stedet for plastikpinde og andelen af plastikemballage er mindsket.

I 2018 samlede 1.400 TUI-ansatte og -kunder 4,5 tons affald på 52 strande og arbejdet fortsætter.

I 2019 har TUI lanceret retningslinier for hoteller og anvendelse af engangsplastik, som har til formål at reducere, genanvende, erstatte og genbruge plastiken.

Projekter, der skal mindske engangsplastik

TUIs velgørenhedsorganisation TUI Care Foundation driver flere projekter, der skal mindske engangsplastik og affald. F.eks. har vi i Ayia Napa og Protaras på det østlige Cypern et mål om, at vi vil mindske turistindustriens anvendelse af engangsplastik lokalt med op til 70% frem mod 2022. Et andet initiativ er teknisk rådgivning og uddannelse, som fremmer effektiv ressourceanvendelse og genbrug på Kap Verde.