Fly og bæredygtighed

Fly medfører udslip, men hos TUI gør vi alt for at minimere dette, blandt andet ved at flyve med så moderne og brandstofeffektive fly som muligt. Alle TUIs flyselskaber er miljøcertificerede af ISO 14001. TUI Airways, som blandt andet flyver dig til Thailand om vinteren, havnede både i 2017 og 2018 på første pladsen blandt verdens 200 største flyselskaber, i den CO2-ranking, som måles
af Atmosfair Airline Index.

TUI bruger moderne, CO2-effektive fly. Vi mindsker udslippet yderligere gennem driftseffektiviseringer, god vedligeholdelse og ved at medbringe lettere materialer ombord. Herudover forsøger vi at fylde flyvene helt op, så ressourcerne anvendes effektivt, og flystolene ikke står halvtomme. Eksempelvis regnes TUI Airways, som flyver nordiske kunder til blandt andet Thailand om vinteren, som verdens mest CO2-effektive flyselskab i Atmosfair Airline Index 2017 og 2018. Alle TUIs flyselskaber er ISO 14001-miljøcertificerede.

Boeing 787 Dreamliner
TUI-gruppen har Europas største flåde af Boeing 787 Dreamlinere. Dreamlineren er Boeings mest moderne, kommercielle fly med et godt 20 procent lavere brandstofforbrug og op til 60 procent mindre støj i forhold til tilsvarende fly.

Boeing 737 MAX
For nyligt blev flyvene i nordiske TUIflys flåde erstattet med seneste generations Boeing 737 MAX, som har et cirka 14 procent lavere brandstofforbrug i forhold til de tidligere fly. En stor del af brandstofbesparelsen kan tilskrives nye, effektive motorer, hvilket i tillæg giver 737 MAX op til 40 procent mindre støj i kabinen i forhold til tidligere.

Eksempler på aktiviteter vi har gennemført for at mindske vores aftryk på miljøet:

  • Driftseffektivitet som enmotors taxikørsel (kørsel mellem gate og landingsbane), kontinuerlig nedstigning i tomgang inden landing og optimeret ruteplanlægning.
  • Mindsket vægt om bord ved at anvende lettere vogne og sæder samt optimeret mængden af vand og produkter vi medbringer om bord.
  • Effektiviseret vedligeholdelse ved at anvende smudssafvisende lakering og fugemasse, hvilket mindsker luftmodstanden for flyet.