2018-10-25
Stine Sørensen
Loy Krathong er en lysfestival, som fejres i Thailand hvert år ved fuldmåne i november – den tolvte måned i den thailandske kalender. Flydende blomsterkrans sendes ud på floder, vandløb og søer, og lysende lanterne sender mod himlen.

Loy Krathong fejres i begyndelsen af november og er en lysfestival. Den præcise dag afhænger af, hvornår det er fuldmåne. I år fejres det den 23. november. Festivallen falder sammen med regntidens afslutning, og du sender blomster med lys og røgelse ud i vandløb for at hylde den regn, som er faldet. Samtidigt beder du om lykke i det kommende år.
En krathong er en lille båd, som ofte er lavet af blade fra bananplamer, der formes som en lotusblomst. I båden ligger du blomster, lys og røgelse og lader den fylde på vandet.

Loy Krathong
En krathong sættes ud i floden under Loy Krathong

Loy Krathong fejres over hele Thailand, og har du muligheden, bør du deltage i denne lysfest – det er en helt unik oplevelse. Her kommer nogle anbefalinger til, hvor du kan fejre lysfesten.

Loy Krathong i Chiang Mai

Ching Mai er et af de mest populære steder at fejre Loy Krathong, så bestil gerne din hotelovernatning i god tiden for at deltage i begivenheden. Hele byen gøres klar til lysfesten – overalt hænges lygter op, og det hele ser meget storslået ud. Du kan sende din krathong afsted ved floden Ping og derefter går op til torvet, hvor et tusindtal af lanterner langsomt stiger mod den sorte himmel.

Loy Krathong
Chiang Mai har en af de største fejringer af lysfestivallen

Loy Krathong i Bangkok

I millionbyen Bangkok findes der selvfølgelig mange forskellige arrangementer, du kan deltage i blandt andet ved Lumpini Park eller Asiatque, hvor en af de største fejringer finder sted. De fleste hoteller, som ligger ved floden Chao Praya, holder deres egen Loy Krathong-fest, hvor de sænker bådene ned i floden ved hjælp af små net.
Også her gælder det om at være ude i god tid i forhold til hoteller, og du må regne med en del kø til taxaer. Alternativt kan du benytte skytrain.

Loy Krathong
Bangkok byder på lysfestivaller flere steder i byen

Loy Krathong i Phuket

I Phuket fejrer de fleste store hoteller Loy Krathong, og mange steder er gæsterne med til at lave deres egne lygter. Den absolut største fejring for lokale (og turister) er ved Nai Harn søen, hvor lygterne sættes ud, madvogne bliver stillet op, og der bydes på underholdning i form af dans og musik.
Selv langs de mindre byer Kata og Karon er der store fester, og lysende lanterne svæver langsomt sammen mod himlen.

Loy Krathong
Mange sender disse smukke lanterne mod himlen under Loy Krathong.

Loy Krathong i Krabi

Præcis som i Phuket fejrer de største hoteller i Krabi selvfølgelig også denne festival. Vil du deltage i en et af de større arrangementer, anbefaler vi, at du tager til Ao Nang eller Krabi Town, hvor der er festivalstemning natten lang.
Koh Lanta er det i Old Town, du skal være for at fejre med lygter, underholdning og massere af god mad.

TUI tilbyder rejser til mange forskellige dele af Thailand – du finder dem alle her.

Lignende indlæg

Aktiviteter på Cypern - 7 tips til alle aldre

Cypern har noget for enhver smag. Bløde sandstrande, krystalklart vand, høje bjerge, skønne vandreture, god mad, fantastiske hoteller, vingårde og charmerende byer. Her er nogle tips til Cypern, så du kan se og opleve mere af denne fantastiske ø.
Anja Jensen Anja Jensen 2019-05-20

En nat i Rio

Fra midten af februar og mere end en måned frem forvandles ferieøen Gran Canaria til en stor fest. Hele øen fejrer nemlig det årlige karneval. Gran Canarias hovedstad Las Palmas sender i år en særlig tanke til verdens største karneval i Brasilien med temaet: En nat i Rio. Så find fjer, farverige kostumer, guld og glimmer frem, og vær med den store folkefest og karneval på Gran Canaria.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2018-12-31

Oplev mere af Thailand

Thailand er et sandt paradis for dem, som elsker den varme sol og smukke strande, men der er meget mere at se og gøre i dette fantastiske land. TUI giver dig her nogle tips til, hvordan du oplever endnu mere af Thailand.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2018-08-13

Hoteller i Bangkok med pool på taget

Skyskrabere møder templer. Gadekøkkener møder fine gourmetrestauranter. Bangkok er på alle måder kontrasternes by og en by, som bare må opleves. Intet andet sted findes der så mange luksuriøse hoteller som Thailands hovedstad. Sørg for at du bestiller et hotel med pool på taget, så du kan svømme ud mod kanten og se mange-millionbyen udfolde sig fremfor dig.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2018-08-07