En guide til Thailands bedste øer

Hvor skal din bikini og badetøfler bruges næste gang? I Thailand findes der øer, som passer til alle. Så om dit næste eventyr skal finde sted nær junglen, have spektakulær feststemning eller være helt afslappende, så har Thailand det, der skal til.

Koh Chang

Thailands næstestørste ø ligger vest for Cambodias kyst. Øen har alt hvad man kunne tænke sig: turkisblåt vand, lange hvide sandstrande og ikke mindst en stor flot tropisk jungle. Her kan du opleve fantastiske solnedgange, mens du nyder lækker thaimad, eller begive dig ud på bjergvandring og opleve lokale vandfald. Øens primære strande er White Sand Beach, Klong Prao Beach, Kai Beach og Lonely Beach.

White Sand Beach

ligger nærmest færgelejet, og her har du alt, som behøves inden for gåafstand. Restauranter og barer ligger direkte på stranden. Denne strand er også den mest turistede på øen. Vil du bo ved en smuk strand og tæt på centrum, så er KC Grande Resort stedet.

Klong Prao Beach

er den længste strand på hele øen. Grundet dens beliggenhed ved Klong Plu-vandfaldet, er stranden delt op i tre. Her er det let at finde en rolig oase, hvor der ikke er så mange mennesker. Byområdet er i gåafstand fra den sydlige del af stranden. På den nordlige del er der masser af små butikker og restauranter nær vejen. Lyder det som noget for dig? Tag da et kig på hotellet KC Grande Resort eller The Dewa.

Lonely Beach

er et hit blandt backpackere. Bjerglandeskabet ligger smukt omkring stranden, og står i flot kontrast til sandet og vandet.

Kai Bae Beach

er ikke nær så besøgt, som de ovenstående strande. Stranden er omringet af palmer, som gør stedet ideelt for en rolig stund og måske en picnic.

Koh Samet

Øen er med sin beliggenhed tæt på Bangkok et populært valg blandt de lokale thaier, som vil holde et par dages ferie. Øen har fantastiske hvide strande med pudderlignende sand, smukke bugter og klart vand. For at komme til øen skal man først køre til havnebyen Ban Phe, som ligger ca. 2,5 time fra Bangkok. Herfra skal man med en båd, som tager ca. 30 minutter. Øen har mange strande, men de største er Sai Kaew og Ao Prao.

Hat Sai Kaew

Det er øens længste og mest populære strand. Den ligger på øens nordøstlige side, og her finder du et større udvalg af restauranter, barer og hoteller. Om aftenen lægger mange af restauranterne puder og madrasser ud på sandet - så man kan nyde en drink eller en middag mens man kigger ud over havet. Her kan du f.eks. bo på familievenlige Sai Kaew Beach Resort.

Ao Prao

Den eneste strand på øens vestlige side hedder Ao Prao. Herfra kan du opleve en fantastisk solnedgang, som helt sikkert vil blive et af feriens bedste minder. Et ekstra tip er at vælge en aften, hvor himlen er helt klar - det giver en endnu smukkere solnedgang. Bo f.eks. på Hotel Le Vimarn Cottages & Spa eller Ao Prao Resort

Koh Yao-øerne

Midt mellem Phuket og Krabi ligger de to øer Koh Yao Yai og Koh Yao Noi. Øerne er fredelige og ikke fyldt med turister. Begge øer har vild natur, og indbyder derfor til vandring, mountainbiking eller sejlads. Her finder du en autentisk charme og fine sandstrande. Ud for Koh Yao Yai's kyst er der et flot koralrev, hvor man kan se mange fisk. Det er forbudt for andre end de lokale små fiskerbåde at fiske i øens bugter, hvilket bidrager til at koralrevet bibeholder sit rige fiskeliv. Så ønsker du en autentisk barfodsferie med mulighed for aktiviteter som cykling og vandring, er Koh Yao-øerne lige noget for dig.

Koh Tao

Øens navn betyder skildpaddeøen, og lever op til dette ved at være det fortrukne valg blandt dykkere og folk, som elsker at snorkle. Med en beliggenhed i Siam-bugten har Koh Tao også mange muligheder over vand. Øen har storslået natur med klipper og frodig grøn jungle. På vestkysten findes det største udbud af restauranter og forlystelser. Den mest populære strand er

Sairee Beach

Her er en del turister, og der er mange indkvarteringsmuligheder, restauranter, barer og natteliv.

Mae Haad-stranden

ligger lige syd for Sairee Beach. Her er stemningen mere afslappet og indbyder til total afkobling.

Similan-øerne

2 timer i speedbåd fra Khao Lak, som ligger nord for Phuket, ligger de ni Similan-øer. Øerne tilhører nationalparken, og er kendt for at være et af Thailands dykkerparadis. Henover dagen kommer der rigtig mange turister, så vil man opleve øerne fra deres bedste side, skal man komme meget tidligt. En anden mulighed for at opleve øerne uden en masse turister, er at overnatte på ø nummer 8 i telt eller ø nummer 4 i bungalow. Ønsker man at besøge øerne er det vigtigt at være opmærksom på, at nationalparken er lukket fra maj til november. I den periode er havet normalt også så oprørt, at det er umuligt at sejle hertil. I tillæg er vandet uklart, så hverken dykning eller snorkeling er særligt attraktivt.

Koh Lipe

Koh Lipe ligger ud fra Malaysias kyst. Øen er omkringet af koralev, som medvirker til et rigt fiskeliv. Man kan snorkle direkte fra de lange hvide sandstrande. Koh Lipe er ikke større end man kan gå mellem øens to strande: Pattaya Beach og Sunrise Beach.

Pattaya Beach

Stranden er bred og har både restauranter og strandbarer. Her har du kort afstand til Walking Street, hvor der er mange forskellige boder og butikker.

Sunrise Beach

Følger man Walking Street, kommer man igennem øens lille centrum, og for enden findes Sunrise Beach. Den er meget anderledes end Pattaya Beach. Her er der helt roligt og idylisk. Man kan bo i bungalows helt ned til stranden.

Koh Phangan

Du har muligvis hørt om øen før, da den er kendt for sine Full Moon-fester på stranden i Haad Rin. Her flokkes de unge backpackere iført badetøj og knæklys. Øen har dog meget mere at byde på end blot festerne, som finder sted hver måned ved fuldmåne. Tag op langs vestkysten og find fantastiske strande eller mod nord hvor der er der rig mulighed for at dyrke yoga eller meditere.

Koh Lanta

Lidt syd for Krabi i Phang Nga-bugten ligger Koh Lanta, en af Thailands største øer. I fiskerbyen Saladan på den nordlige spids af øen finder man gode restauranter, markedsboder og små butikker. I weekenden afholdes der marked i byen. Boderne åbner fra midt på eftermiddagen, og man kan købe alt fra fisk, grønsager, frugt og kød til tøj. De flotteste strande ligger på øens vestkyst.
Klong Dao er øens mest befolkede, og ligger tæt på
Long Beach
Klong Khong
Klong Nin
Koh Samui

Koh Yao Noi
Koh Yao Noi byder både på flotte strande og storslået natur.

Koh Phi Phi

Endnu en samling af fantastiske tropiske paradisøer. Phi Phi-øerne består af seks øer, men kun hovedøen Phi Phi Don er fast beboet. Det betyder også, at man på de resterende fem øer finder betydeligt færre turister end på hovedøen. Syd for Phi Phi Don ligger Phi Phi Ley, som har lagt strand til optagelserne til filmen The Beach. Fælles for de mindre øer er, at de har et flot koralrev, som gør det attraktivt for folk som ønsker at snorkle eller dykke. Øerne nås let med færgen fra enten Phuket eller Krabi. Det tager ca. 1,5 time. Hovedøen tiltrækker mange turister og om aftenen kan man opleve spektakulære ildshows på stranden

Ton Sai

Den østlige del af stranden indbyder til fest og farver, mens den vestlige til af stranden er mere rolig.

Koh Lipe

Koh Lipe ligger ud fra Malaysias kyst. Øen er omringet af koralev, som medvirker til et rigt fiskeliv. Man kan snorkle direkte fra de lange hvide sandstrande. Koh Lipe er ikke større end man kan gå mellem øens to strande: Pattaya Beach og Sunrise Beach.

Pattaya Beach

Stranden er bred og har både restauranter og strandbarer. Her har du kort afstand til Walking Street, hvor der er mange forskellige boder og butikker.

Sunrise Beach

Følger man Walking Street, kommer man igennem øens lille centrum, og for enden findes Sunrise Beach. Den er meget anderledes end Pattaya Beach. Her er der helt roligt og idylisk. Man kan bo i bungalows helt ned til stranden.

Koh Phangan

Du har muligvis hørt om øen før, da den er kendt for sine Full Moon-fester på stranden i

Haad Rin

Her flokkes de unge backpackere iført badetøj og knæklys. Øen har dog meget mere at byde på end blot festerne, som finder sted hver måned ved fuldmåne. Tag op langs vestkysten og find fantastiske strande eller mod nord hvor der er der rig mulighed for at dyrke yoga eller meditere.

Koh Lanta

Lidt syd for Krabi i Phang Nga-bugten ligger Koh Lanta, en af Thailands største øer. I fiskerbyen Saladan på den nordlige spids af øen finder man gode restauranter, markedsboder og små butikker. I weekenden afholdes der marked i byen. Boderne åbner fra midt på eftermiddagen, og man kan købe alt fra fisk, grønsager, frugt og kød til tøj. De flotteste strande ligger på øens vestkyst.

Klong Dao

er øens mest befolkede, og ligger tæt på hovedbyen Saladan.

Long Beach

vil mange beskrive som øens flotteste strand. Her er der en del restauranter at vælge imellem.

Klong Khong

er en rolig strand med hvidt sand og svajende palmer. Her kan man komme helt ned i tempo.

Klong Nin

er også en meget fredelig strand, men her er udvalget af restauranter og butikker lidt større. Her er tilmed nogle minimarkeder.

Koh Samui

Koh Samui er en af Thailands mest populære ferieøer. Øen rummer alt fra tropisk regnskov til smukke strande, kulturelle seværdigheder og et hav af restauranter, barer og dykkercentre. Den største og mest befolkede strand er den fem kilometer lange

Chaweng Beach

Her findes et stort udbud af vandsport, massagesteder og restauranter. Nord på øen er der lidt mere fredeligt, men der findes stadig et udvalg af forskellige restauranter og butikker. Et besøg i den hyggelige og charmerende bydel Fisherman's village kan anbefales. I nationalparken Ang Thong, som øen ligger omringet af, findes et sprudlende koralrev, som indbyder til snorkling. På østkysten ligger stranden

Silver Beach

Her er vandet krystalklart, og man kan snorkle direkte fra stranden. Her er der knapt så mange mennesker, som ved de turistede Chaweng-strand.

Har du valgt hvilket området Thailandsrejsen skal gå til?

Hvis ovenstående vejledning og rådgivning om nogle af Thailands bedste øer har medført spørgsmål eller en lyst til at læse mere om enkelte rejsemål, kan du læse mere om Thailand her.

Lignende indlæg

Hvor er det varmt i påskeferien?

Er du på udkig efter et rejsemål i påskeferien? Drømmer du også om at kunne læne dig tilbage i en solstol og nyde solens lune stråler? Men du er måske i tvivl om, hvor du egentlig får mest sol i påskeferien… i så fald er du kommet til det helt rette sted. For lige her guider vi dig til, hvor der er hhv. lunt, varmt og meget varmt i påskeferien.
Freyja Freyja

Påskeweekend i Europa – 5 perfekte rejsemål

Hagl, sne og slud, fem minutters sol stærkt efterfulgt af regnbyger og piskende vind... Forlad aprilvejret og tag en weekendtur eller en miniferie til storby i påsken. Hvis du flyver bare et par timer sydpå, kan du nemlig tyvstarte foråret og opleve lokale påsketraditioner. Vi giver dig her 5 tips til vidunderlige weekendture og miniferier i påsken.
Freyja Freyja

5 ting, du kan foretage dig i Dubai

Dubai har noget for enhver. Her er skønne strande, fantastiske hoteller, shopping i verdensklasse, ørken lige rundt om hjørnet og lækker mad. Her har vi listet 5 ting, som du ikke bør gå glip af, når du besøger Dubai.

De bedste udflugter på Phuket – fra kultur til eventyr

Fyld dine sanser (og din Instagramkonto) med nye indtryk væk fra hotelpoolen. Thailands største ø, Phuket, er utrolig rig på oplevelser. Her giver vi tips til alt fra snorkling og junglevandring til buddhistiske templer, madlavningskurser, flowriding og at bade med elefanter.
Stine Sørensen Stine Sørensen