Skal du rejse til Thailand eller Mexico?

Det at vælge rejsemålet for vinterens tropiske ferie er ikke let. Alle billederne ser fristende ud, så hvordan skal man vælge? Her får du hjælp, når vi sammenligner to populære eksotiske rejsemål – Thailand og Mexico – som viser sig at have både ligheder og store forskelle.

Lighederne er åbenlyse og forklarer netop, hvorfor Thailand og Mexico er blevet så populære. Begge lande har samme hvide palmeklædte sandstrande, et tropisk klima, lækker mad og et fantastisk koralrev. Der findes selvfølgelig også forskelle, herunder kulturelle. Vi sammenligner nemlig et asiatisk land med et latinamerikansk.
En nem måde at finde ud af hvilket af rejsemålene, som passer til dig, er at forholde sig til nedenstående spørgsmål.

Hvad kan du lide at spise?

Typisk mad i Mexico

Hvis du rejser med børn, kan du forsøge at lokke dem med mexicanske pandekager, men forvent ikke, at de er præcis som herhjemme. Den danske version af chili con carne, tacos, burritos, enchiladas og quesadillas minder kun lidt om de mexicanske originaler. Retterne er ofte - men ikke altid - krydret og kan varieres i det uendelige med tilbehør som sorte bønner, ris, søde kartofler, ananas og kakao.

I det traditionelle køkken indgår mange lækre gryderetter, frugtsalater og supper. Rejser du til paradisøen Isla de Holbox, må du ikke misse den luksuriøse fiskret ceviche, som serveres med en dressing af lime, chili og krydderurter.

Typisk mad i Thailand

Thai-mad behøver muligvis ikke nærmere forklaring. Grønsager og kød, fisk, kylling eller tofu blandes i en wok. Under stegningen tilsættes smagsforstærkere som lime, citrongræs, ingefær, chili, koriander, fiskesauce, sesamolie og kokosmælk. Retterne serveres med nudler eller ris.

Andre typiske retter er Fried Rice (stegte ris), friterede skaldyr og supper som den klassiske Tom Ka Gai. Det charmerende med Thailand er, at man let finder mange personlige små restauranter, f.eks. bambushytter på stranden.

Skaldyrsret fra det sydlige Thailand.
Skaldyrsret fra det sydlige Thailand.

Vil du have All Inclusive?

Så er valget rigtig let. I Mexico har hotellerne All Inclusive i topklasse, uanset om man vælger et fire- eller femstjernet alternativ. Du får ikke bare et stort og varieret udbud af overdådige buffeter og drikkevarer. Som oftest indgår også en eller flere á la carte-restauranter, minibar på værelset og forskellige former for vandsport, herunder kano og små joller.

I Thailand har konceptet All Inclusive ikke slået igennem på samme måde. På flere hoteller kan det bookes som tilvalg, og her er kvaliteten god, især På TUI's bedste familiehotel TUI Blue Mai Khao Lak

All inclusive ferie TUI
All Inclusive er for dig, som vil undgå at skulle tage pungen frem på ferien.

Hvad vil du shoppe?

Mexico

I småbutikker i både store og mindre byer, kan du købe kunstværk inspireret af mexicansk og indiansk folkekunst. Dekorative masker fra mayakulturen, keramik, glas og fliser er nogle af de ting, som kan købes. Der findes store outlets i Cancun og Playa del Carmen, som i stor udtrækning henvender sig til amerikanske kunder. Her findes ofte rigtig gode priser på mærker som Nike, Levi's, Lacoste og Tommy Hilfiger.

Thailand

Både på gademarkeder og i gallerier med aircondition kan der købes puder, saronger, tasker og guldsmykker med eller uden ædelsten. Handel med piratkopier af mærkevarer er stadig udbredt, selvom det ikke er noget, vi kan anbefale af ophavsretlige grunde. Skræddersyet tøj er let at få lavet, da der findes masser af skræddere. Vær dog opmærksom på, at tøjet skal prøves flere gange undervejs, og det tager ofte mere end en uge, før tøjet er klart.

Isla de Holbox
Mexicansk folkekunst inspireret af højtiden "Dias de las muertos".

Hvilke seværdigheder interesserer dig?

Mexico

Halvøen Yucatan, hvor TUI's rejsemål ligger, var centrum for mayafolkets kultur, som blomstrede i flere tusinde år frem til den spanske erobring omkring år 1500. I tempelbyer som Tulum, Coba og Chichen Itza kan du se solpyramider, paladser, templer og avancerede hjælpemidler til astronomi og matematik.

Thailand

Thailandske templer er unikke, da de blander buddhismen med andre trosretninger. Både ud- og indvendigt er templerne en fascinerende eksplosion af farver og fantasifulde figurer, som forestiller alt fra dæmoner til drager, guder og figurer fra den nationalhistoriske Ramakien.

Koh Samui
Siddende Buddha af guld på øen Koh Samui.

Hvor vigtigt er vejret?

Mexico har sådan set godt vejr hele året rundt, men risikoen for regn og tropiske storme stiger i perioden september til november. I Thailand er det mere generelt, at monsunregnen falder i sommerhalvåret. Det skal dog siges, at regnen her falder som kraftige, korte skyld - hvorefter det klarer op igen. Rejser man i perioden fra december til marts, er begge lande lige varme og solsikre. Aften og nattetimerne er lidt koldere i Mexico end i Thailand. Temperaturerne kan falde til omkring de tyve grader.

Nai Thon Beach
Nai Thon er en af Phukets mere ukendte strande.

Hvilke naturoplevelser drømmer du om?

Mange vil nok sige, at Thailand vinder konkurrencen om den mest Instagramvenlige natur takket være sine store regnskove, grønne bjerge og nationalparker.

Mexico har store djungler, men de er mere tætbevokset og indbyder ikke på samme måde til vandring. Derimod gemmer den mexicanske jungle på noget helt specielt i form af sine cenotes. Det er drybstensgrotter inde i kalkstenbjerge, som er fyldt med ferskvand og giver mulighed for en magisk snorkelingsoplevelse. Dette er ikke noget, man skal gøre på egen hånd, men med en guide kan oplevelsen virkelig anbefales.

Phang Nga, TUI
Phang Ngas skærgård i Thailand.

Ekspertens råd

Tommy Serban er TUI's produktchef for rejser til både Thailand og Mexico. Han besøger landene flere gange om året, og hans opgave er blandt andet at se på rejsemålene, som turisterne ville gøre. Hvem kunne være bedre til at forklare forskellen end Tommy?
Tommy om Thailand:
-Der findes en afslappet frihedsfølelse, som man ikke finder noget andet sted. Ingen bekymringer, livet er enkelt. Det er på de mest simple restauranter med sprækkede plasticstole, at man får den bedste mad. Rejser man med småbørn, findes der altid nogen fra personalet, som helt spontant kommmer og vil lege med børnene, mens forældrene spiser færdig.
Tommy om Mexico:
-Landet er mere velorganiseret, på både godt og ondt. Der findes en stor andel af amerikanske turister, som stiller høje krav til service og rengøring. Derfor kan man være sikker på, at alt fungerer. Bussen kommer til tiden, og din booking på restauranten bliver ikke glemt.
Tommys råd:
-Begge lande er fantastiske, og hvilket man fortrækker, er op til den enkelte. Mange rejser tilbage til både Thailand og Mexico. Det unikke ved Thailand er, at nogle bliver så begejstrede, at de rejser tilbage for både tiende og tyvende gang.

Har du truffet et valg?

Jeg håber, at punkterne ovenfor har givet dig et bedre grundlag for at vælge mellem to af verdens skønneste feriemål. Vil du vide mere om landene, kan du finde mere information på siderne om Thailand og Mexico.

Lignende indlæg

Vi lader drømmen leve

Til trods for alt det, der sker i disse dage, så holder vi rejsedrømmen i live. Vi mindes vores tidligere rejser, og de får os til at længes og drømme os væk til den næste, kommende rejse. Og vi kan nok heller ikke helt løbe fra, at vi allerede er gået i gang med at overveje og planlægge den næste ferie, så snart det bliver muligt for os at rejse igen. Hvad er dit bedste rejseminde? Hjælp os med at holde rejsedrømmen i live ved at dele dit dejligste feriebillede og tagge det med #LadDrømmenLeve
Freyja Freyja

Påskeweekend i Europa – 5 perfekte rejsemål

Hagl, sne og slud, fem minutters sol stærkt efterfulgt af regnbyger og piskende vind... Forlad aprilvejret og tag en weekendtur eller en miniferie til storby i påsken. Hvis du flyver bare et par timer sydpå, kan du nemlig tyvstarte foråret og opleve lokale påsketraditioner. Vi giver dig her 5 tips til vidunderlige weekendture og miniferier i påsken.
Freyja Freyja

Miniguide til Curaçao

Sammen med Aruba og Bonaire udgør Curacao de såkaldte ABC-øer i Caribien. Her finder du krystalklart vand, vilde naturoplevelser og snorkling i verdensklasse.

De bedste udflugter på Phuket – fra kultur til eventyr

Fyld dine sanser (og din Instagramkonto) med nye indtryk væk fra hotelpoolen. Thailands største ø, Phuket, er utrolig rig på oplevelser. Her giver vi tips til alt fra snorkling og junglevandring til buddhistiske templer, madlavningskurser, flowriding og at bade med elefanter.
Stine Sørensen Stine Sørensen