Bangkoks bedste streetfood

Bangkoks gadekøkken anses for at være et af verdens bedste, og det er ikke svært at forstå hvorfor. På hvert hjørne står en madvogn, det oser og ryger og en duft af fiskesauce, citrongræs og chili slår imod dig. Læs mere her, hvis du vil vide, hvor du finder Bangkoks absolut bedste streetfood til dit næste besøg.

Pad Thai Thip Sami

Vil du prøve Bangkoks mest kendte pad thai, så er det her stedet. Her tilberedes den guddommelige pad thai i en stor wokpande til den lange kø af forventningsfulde kunder. Retten er fyldt med store rejer, tofu og bønnespirer, og de perfekt kogte nudler blandes med stegt æg, inden de serveres.

Pad Thai Thip Samai ligger i Phra Nakorn, nogle minutter fra Giant Red Swing i nærheden af Chinatown.

Som Tam Jae So

Du kan ikke rejse til Bangkok uden at teste som tam, eller papayasalat som det oversættes til. En af byens bedste som tam køber du hos Som Tam Jae So. Grøn papaya, bønner, gulerødder, tørrede rejer, fiskesauce, lime, chili, peanuts og massere af hvidløg. Bestil eventuelt med grillet kylling for en ekstra smagssensation.

Som Tam Jae So finder du i Silom på Soi Phiphat 2, bare fem minutters gang fra Sala Daeng BTS station.

Rejs med TUI til Bangkok
Som tam eller papayasalat er et must, når du er i Thailand.

P’Aor

Tom yum goong er en klassisk thaisuppe, som er smagt til med citrongræs, lime, chili, fiskesauce og galangarod, og den serveres ofte med rejer. På P’Aor kan du vælge, om du vil have en lille, mellem, stor eller ekstra stor portion. Smagen er perfekt afbalanceret mellem surt og salt, og suppen er dejlig cremet.

Du finder denne restaurant på Petchaburi Soi 5. Du kommer nemmest hertil med skytrain til Ratchathewi.

Jay Fai

I en klasse for sig og med en Michelin-stjerne kommer du ikke uden om Jay Fai og restauranten af samme navn. Stedet er ikke blevet mindre populært, efter hun var med i den kendte tv-serie, Streetfood. Priserne er højere end det almindelige gademad, men krabbeomeletten er så god, at du kommer til at drømme om den efterfølgende. Jay Fai laver også en fantastisk tom yum med sit eget twist. Men oplevelsen er mere end bare maden – det er en forestilling i sig selv at se Jay Fai kokkerere bag sine beskyttelsesbriller og den enorme wok.

Jay Fai finder du i Phra Nakorn på 327 Maha Chai Rd, nær Giant Red Swing og Chinatown.

Rejs med TUI til Bangkok
Du finder fantastisk mad overalt langs Bangkoks gader.

Kor Panich

Intet thailandsk måltid er komplet uden frisk mango og sticky rice, og den bedste af slagsen finder du hos Kor Panich. Den friske mango serveres med lune sticky rice og en fantastisk kokossauce lavet på kokosnødder fra Thailands bedste frugtprovins, Chumpon.

Kor Panich er beliggende på Thanon Tanao, en gade nær Khao San Road.

Yaowarat

Vil du prøve det meste af, hvad byen har at byde på inden for streetfood, skal du tage til gaden Yaowarat i Chinatown om aftenen. Her er masser af god mad, en fantastisk stemning, og du finder ind til Bangkok bag de luksuriøse skyskrabere og glitrende tagbarer.

Den nemmeste vej til Yaowarat er med flodbåd til Ratchawong Pier, så du slipper for bilkøerne. Gå op ad Ratchawong Road til Sampeng Lane og Yaowarat Road.

Rejs med TUI til Bangkok
På Yaowarat i Chinatown finder du uendelige muligheder inden for gadekøkkenet.

Bangkok er en by, som har noget for alle – fra børnefamilier til par og vennegrupper. Rejs hertil og oplev maden, historien, hotellerne og kulturen.

Her finder du Bangkoks bedste hoteller med pool på taget.

Lignende indlæg

Hoteller på Mallorca, hvor All Inclusive indgår

At lede efter en restaurant på tom mave er aldrig sjovt. At gå fra det ene sted til det andet og bare vide, at der ikke er noget for alle i familien. Energien daler og humæret gør lige så. Vælg istedet et hotel, hvor All Inclusive indgår i prisen, og gå til et allerede dækket bord til både morgenmad, frokost og aftensmad.
Freyja Freyja

De bedste udflugter på Phuket – fra kultur til eventyr

Fyld dine sanser (og din Instagramkonto) med nye indtryk væk fra hotelpoolen. Thailands største ø, Phuket, er utrolig rig på oplevelser. Her giver vi tips til alt fra snorkling og junglevandring til buddhistiske templer, madlavningskurser, flowriding og at bade med elefanter.
Stine Sørensen Stine Sørensen

Børnevenlige hoteller i Thailand - 5 tips

Vi har længe vidst, at Thailand er enormt børnevenligt. Strandene er lavvandende, ingen fryser, det er let at rejse rundt på egen hånd, og børnene bliver modtaget med åbne arme. Men det kan være svært at finde det perfekte familiehotel blandt de hundredvis af hoteller, der bliver tilbudt. Her er en liste med fem store favoritter blandt børnefamilier.
Stine Sørensen Stine Sørensen

Kombinationsrejse i Thailand – få det maksimale ud af feriedagene

Drømmer du om små thailandske paradisøer med hvide strande og hængekøjer i skyggen? Eller er det farvestærke markeder, stort udbud af restauranter, barer og luksushoteller du længes efter? Føles det som en umulig opgave at vælge? Tag det roligt – det behøver du slet ikke. Du kan få både afslappende strandliv, roligt thailandsk hverdagsliv og pulserende byliv på en og samme rejse.
Stine Sørensen Stine Sørensen