Strande på Zanzibar

Øen Zanzibar, som ligger ud for Tanzania, er en af de paradisøer, som man kun ser på forsiden af rejsemagasiner eller på postkort. Kridhvide strande og svajende, grønne palmer, udsigten til et krystalklart hav og stråtægte parasoller. Men hvad gør de forskellige strande særlige? Og hvilke er must-see´s? Lad os guide dig til Zanzibars kendetegn - den ene smukke strand efter den anden.

Kendwa Beach

På den nordvestlige del af Zanzibar ligger Kendwa Beach, der regnes som en af øens absolut fineste strande. Stranden er ikke ligeså påvirket af tidevandet som mange andre af øens strande og sandet er som flormelis og fyldt med palmer. Her findes hoteller i alle prisklasser, mange restauranter og barer og god mulighed for vandsport.
Det er også på Kendwa Beach, du ser nogle helt fantastiske solnedgange - bl.a. fra det femstjernede hotel Zuri Zanzibar.

Strand ved Hotel Zuri på Zanzibar
Hotellet Zuri Zanzibar ligger midt på Kendwa Beach.

Nungwi Beach

På Zanzibars nordligste odde ligger stranden Nungwi Beach. Mange siger, at det udover at være Zanzibars bedste strand, også er hele Afrikas bedste strand.
Her mærker du heller ikke meget til tidevandet. Sandet her er hvidt og blødt, kokospalmerne er står side om side og vandet har den smukkeste, tyrkise farve.
Under vandoverfladen åbner der sig en verden af muligheder, hvis du er til snorkling og farverige fisk.
På Nungwi Beach finder du mange superlækre hoteller og en livlig badeby med et stort udbud af restauranter og barer. Hotellet RIU Palace Zanzibar ligger direkte på stranden og tilbyder All Inclusive døgnet rundet.

Nungwi strand på Zanzibar
Stranden Nungwi er blændende smuk

Kiwengwa Beach

Kiwengwa Beach ligger på østkysten og er en lang og smuk sandstrand.
Sandet er lyst og finkornet og selvom stranden er påvirket af tidevandet, så kan man stadig bade ved lavvande.
Her findes masser af mulighed for vandsport, et dykkercenter og store hoteller.
Rejser du med børn, er Blue Star Kiwengwa Beach Resort med flere pools et oplagt valg, da der flere gange om dagen arrangeres lege og aktiviteter.

Kiwengwa beach
Kiwengwa ligger på østkysten og har en herlig, lang sandstrand

Matemwe Beach

På den nordlige del af østkysten ligger Matemwe Beach, som strækker sig over flere kilometer. Sandet minder om kartoffelmel og her emmer af fred og ro. Der er stor forskel på lav- og højvande på denne del af Zanzibar og mange hoteller har derfor bygget badebroer et stykke ud i vandet. Hotellet Sunshine Marine Lodge ligger i grønne omgivelser og har en skøn træbro ned til stranden ved lavvande og ud i havet ved højvande.

Matemwe strand
Stranden ved Matemwe er kilometerlang

Paje

Paje ligger mod syd og har derfor perfekte vindforhold. Her flokkes kitesurfere og du kan også give dig i kast med f.eks. paddleboard, kajak og snorkling. Stranden er utrolig fin med kridhvidt sand, blågrønt vand og svajende palmer. Find roen og en skøn atmosfære - inkl. Zanzibars smukkeste solopgang. Her finder du bl.a. Indigo Beach Zanzibar, som er et lille boutique-hotel med kun 19 værelser og som ligger direkte på stranden.

Strand ved Paje på Zanzibar
Stranden ved Paje byder på nogle af Zanzibars mest spektakulære solopgange