Uforglemmelige Zanzibar – miniguide til paradisøen

2019-01-02
Stine Sørensen
Zanzibar har nogle af de flotteste stranden, vi nogensinde har set! En rigtig paradisø med andre ord. Men her findes også en fascinerende by at opleve og spændende naturoplevelser. Læs TUI’s miniguide til Zanzibar her.

Strandene på Zanzibar

Næsten alle strande rundt om på øen er fine som pudder med lyst sand. Desuden er det relativt uopdaget, og der findes derfor godt med plads, og du får virkelig fornemmelse af at være i et uberørt paradis. En god ting at vide er, at strandene på østkysten påvirkes af tidevandet i særlig høj grad. Det betyder, at de lange lavvandede strande ved højvande forsvinder langt, langt ud, når vandet trækker sig tilbage. Her kommer et par strandtips.

1. Kendwa Fantastisk strand, som også byder på smukke solnedgange.

2. Nungwi Øens nordligste strand. Nungwi har lidt mere at tage sig til end andre ressorts på Zanzibar, men selv her er der afslappende natur.

3. Paje En af de mest populære strande på den sydøstlige del af øen.

Snorkling og dykning på Zanzibar

Der findes flere gode steder for både snorkling og dykning omkring Zanzibar. Mnemba Island er en lille ø lige uden for Zanzibars nordøstlige kyst, hvortil der arrangeres snorkel- og dykkeudflugter. Er du heldig, kan du se både delfiner og stingrokker. Zanzibar er egentligt navnet på en skærgård, så der findes flere øer i nærheden, som også er fantastiske at opleve under overfladen.

Øen Chumbe er et naturreservat, der skal beskytte koralrevet omkring øen, hvorfor det ikke er tilladt at dykke her. Snorkling er derfor den eneste mulighed for at opleve koralerne. I vandet rundt om Tumbatu Island kan du se skildpadder og søheste.

Stenbyen

Mis ikke et besøg i Stone Town, den gamle del af øens hovedstad. Her findes gader med bygninger fra 1800-tallet, smukt snedkererede træporte, basarer, moskeer og katedraler. Det mærkes tydeligt, at dette har været en korsvej for både afrikanske, indiske, europæiske og arabiske forbirejsende.

Vidste du for resten at Freddie Mercury, forsageren fra Queen, blev født i Stone Town? Farrokh Bulsara, som han hed dengang, boede her, indtil han som 2-årig flyttede til England.

Hvornår skal du rejse til Zanzibar?

Kan du lide, hvad du her har læst om paradisøen? Så er det jo bare at bestemme, hvornår du skal rejse. Vejret på Zanzibar er omkring 30 grader året rundt, men den tørreste periode er juni til oktober. For os nordboere, som søger sol og varme i vintermånederne, passer Zanzibar således også godt i vinterhalvåret fra november/december til februar/marts. Men omkring marts-maj falder øens regnperiode, hvor der kommer nogle kraftige skybryd dog oftest om eftermiddagen.

Vil du rejse til Zanzibar? Læs mere om TUI’s rejser til øen, Zanzibar, i Tanzania her.

Lignende indlæg

5 grunde til at en ferie er bedre med TUI

Ude godt, men hjemme bedst… stemmer det virkelig altid? Absolut ikke. På TUIs familieferier kan ude være meget bedre end bare godt. Alt fra grillaftener, svømmeskole og træning til ganske enkelt at vågne om morgenen, kan være meget bedre når du er væk.
Sissi Sissi 2019-05-22

Hoteller på Cypern, hvor All Inclusive indgår

Oliven, halloumi, hummus, tzatziki, yoghurtdressing, brød, trækulsgrillet kød... Det cypriotiske køkken henter sin inspiration fra hele Middelhavet og fra Mellemøsten. Forestil dig at kunne fråse i disse lækkerier uden at skulle tænke på, hvad det koster. Her har vi udvalgt fem forskellige hoteller på Cypern, hvor All Inclusive indgår!
Sissi Sissi 2019-05-21

Luksushoteller på Cypern

Bekvemmelighed, femstjernet service og gourmetmiddage i solnedgangen. Alt dette får du på en af Middelhavets mest solsikre øer, med Europas reneste badevand! Her er fem af vores absolut mest luksuriøse hoteller på Cypern – både eksklusive voksenhoteller og fantastiske familiehoteller, til store og små livsnydere.
Anja Jensen Anja Jensen 2019-05-14

De bedste familiehoteller på Cypern

Familievenlige Cypern er et af Middelhavets mest solsikre steder. Øen har alle grundingredienser til den perfekte børneferie, med smagsoplevelser der tilfredsstiller selv de mindste og mest kræsne gæster. Her er blandt andet strande, slotte og seværdigheder fra antikken. Her er også parker, vandaktiviteter, museer, bådture og is i lange baner. Det er nok til at forkæle hvem som helst. Her kan du se nærmere på de mest familievenlige hoteller på Cypern!
Anja Jensen Anja Jensen 2019-05-14