Rejse når du er gravid? - sådan gør du

Er du gravid, og skal ud og rejse? Denne kombination giver anledning til mange spørgsmål, og vi har derfor samlet lidt forskellige råd og regler, man skal være opmærksom på, når man rejser på ferie og samtidigt er gravid.

Et get-away inden babyen melder sin ankomst, og den lange fredfyldte navnesøvn bliver udskiftet med få timers sammenhængende søvn, gråd og gylp.
Flyselskaberne har forskellige regler for, hvor langt fremme i graviditeten, du må flyve. Vi anbefaler, at du som gravid medbringer en kopi af din vandrejournal i håndbagagen. Her ses reglerne for de flyselskaber vi anvender hos TUI.

Gode råd, når du rejser som gravid

  1. Flyvetid Rejsetiden spiller en stor rolle for komforten, når man er gravid. Jo kortere rejsen er, desto mindre belastes kroppen. Ved længere flyveture hæver ben og fødder ofte op, og det er sværere at komme af med det igen, når man er gravid.

  2. Temperaturer: Med en baby i maven, kan varme temperaturer godt føles endnu varmere. Derfor er det en god ide at undersøge, hvor varmt der er på netop den destination, rejsen går til. Er der ekstra varmt i sommermånederne, kunne en tur med fordel planlægges i foråret eller efteråret for en mere behagelig varme.

  3. Vælg det rette tidspunkt: Mange gravide er plaget af kvalme det første trimester. Derfor kan det være en fordel at rejse herefter - i andet trimester.

  4. Destination: Det lyder romantisk at tilbringe den sidste tid inden babys ankomst et idylisk sted med palmer, sandstrand og langt fra stress og jag. Som gravid er det dog en god idé at sikre sig, at der er et hospital i nærheden af ens hotel, såfremt der skulle ske noget.

  5. Tjek din forsikring: Der er forskellige regler hos forskellige forsikringsselskaber. For at være sikker på hvordan du er dækket, anbefaler vi, at du kontakter dit forsikringsselskab for at være på den sikre side, såfremt du f.eks. føder for tidligt.

  6. Bevægelse: Som gravid har man øget risiko for at få blodpropper i benene under en flyvetur. Derfor er det vigtigt, at man som gravid for det første sørger for at drikke rigeligt med væske under flyveturen, og for det andet er det mindst lige så vigtigt at komme op at gå undervejs. Gå et par gange op og ned ad gangen i flyet hver time.

OBS

Det er altid er en god idé at søge vejledning hos egen læge inden man rejser på ferie som gravid.