2017-08-28

Rejse når du er gravid? - sådan gør du

Er du gravid, og skal ud og rejse? Denne kombination giver anledning til mange spørgsmål, og vi har derfor samlet lidt forskellige råd og regler, man skal være opmærksom på, når man rejser på ferie og samtidigt er gravid.

Et get-away inden babyen melder sin ankomst, og den lange fredfyldte navnesøvn bliver udskiftet med få timers sammenhængende søvn, gråd og gylp.
Flyselskaberne har forskellige regler for, hvor langt fremme i graviditeten, du må flyve. Vi anbefaler, at du som gravid medbringer en kopi af din vandrejournal i håndbagagen. Her ses reglerne for de flyselskaber vi anvender hos TUI.

Gode råd, når du rejser som gravid

  1. Flyvetid Rejsetiden spiller en stor rolle for komforten, når man er gravid. Jo kortere rejsen er, dets mindre belastes kroppen. Ved længere flyveturer hæver ben og fødder ofte op, og det er sværere at komme af med dette, når man er gravid.

  2. Temperaturer Med en baby i maven, kan varme temperaturer godt føles endnu varmere. Derfor er det en god ide at undersøge hvor varmt der er på netop den destination rejsen går til. Er der ekstra varmt i sommermånederne, kunne en tur med fordel planlægges i forår eller efterår for en mere behagelig varme.

  3. Vælg det rette tidspunkt Mange gravide er plaget af kvalme det første trimester,. Derfor kan det være den fordel at rejse herefter - i andet trimester.

  4. Destination Det lyder romantisk at tilbringe den sidste tid inden babys ankomst et idylisk sted med palmer, sandstrand og langt fra stress og jag. Som gravid er det dog en god idé at sikre sig, at der er et hospital i nærheden af ens hotel, såfremt der skulle ske noget.

  5. Tjek din forsikring Der er forskellige regler fra forsikringsselskabet til forsikringsselskab. For at være sikker på hvordan du er dækket, anbefaler vi, at du kontakter dit forsikringsselskab for at være på den sikre side, såfremt du f.eks. føder for tidligt.

  6. Bevægelse Som gravid har man øget risiko for at få blodpropper i benene under en flyvetur. Derfor er det vigtigt, at man som gravid for det første sørger for at drikke rigeligt med væske under flyveturen, og for det andet er det mindst lige så vigtigt at komme op og gå undervejs. Gå et par gange op og ned af gangen i flyet hver time.

OBS

Det er altid er en god idé at søge vejledning hos egen læge inden man rejser på ferie som gravid.

Lignende indlæg

Sådan mindsker vi forbruget af plastik – skridt for skridt

Den skræmmende stigning af plastikaffald, særligt i verdenshavene, er en af de største og mest alvorlige miljøtrusler. Kun omkring 15 procent plastik bliver i dag genanvendt (OECD), og hvert år ender omkring otte millioner tons plastikaffald i havene (UNEP). Det svarer omtrent til til en fuld skaldebil i minuttet ifølge World Economic Forum. Hos TUI mindsker vi derfor forbruget af engangsplast på vores egne hoteller.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-09-15

En bæredygtig fremtid for elefanterne i Asien

Elefantridning og –shows er enormt stressende for elefanter. Alligevel er der forsat mange turister, der deltager i udflugterne og besøger de mange shows. TUI Care Foundation og World Animal Protection er derfor gået sammen for at skabe en bedre tilværelse for cirka 1 500 asiatiske elefanter i fangeskab frem mod 2020. Det primære fokus er på Thailand, men projektet dækker også andre dele, hvor andelen af elefanter i fangeskab er stor som Laos, Kambodja, Nepal, Indien og Sri Lanka.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-08-03

Citronhajer på Kap Verde

De krogede tænder og den skarpe lugtesans gør citronhajen til en af havets mest effektive kødædere. Solo-jægeren har fået sit navn efter sin gule farve. Mens dens syn svigter, finder de bytte gennem ampuller, der registrer elektriske felter. Mennesket syn er som bekendt godt i dagslys – i hvert fald så godt at du nemt kan få øje på disse fantastiske skabninger i det krystalklare vand, der omgiver Kap Verde øerne.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-12

Her finder du Kap Verdes skildpadder

Fem ud af verdens syv havskildpaddearter findes i havet og på strandene ved Kap Verde. Det velkendte lille væsen er relativt ukendt for mange mennesker. Normalt ses de kun på stranden på vej mod deres reder for at lægge æg. Men hvad, de laver resten af livet, er lidt et mysterium for mange – men også det, der gør dette dyr så interessant.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-11