Rejse når du er gravid? - sådan gør du

2017-08-28
Laura
Er du gravid, og skal ud og rejse? Denne kombination giver anledning til mange spørgsmål, og vi har derfor samlet lidt forskellige råd og regler, man skal være opmærksom på, når man rejser på ferie og samtidigt er gravid.

Et get-away inden babyen melder sin ankomst, og den lange fredfyldte navnesøvn bliver udskiftet med få timers sammenhængende søvn, gråd og gylp.
Flyselskaberne har forskellige regler for, hvor langt fremme i graviditeten, du må flyve. Vi anbefaler, at du som gravid medbringer en kopi af din vandrejournal i håndbagagen. Her ses reglerne for de flyselskaber vi anvender hos TUI.

Gode råd, når du rejser som gravid

  1. Flyvetid Rejsetiden spiller en stor rolle for komforten, når man er gravid. Jo kortere rejsen er, dets mindre belastes kroppen. Ved længere flyveturer hæver ben og fødder ofte op, og det er sværere at komme af med dette, når man er gravid.

  2. Temperaturer Med en baby i maven, kan varme temperaturer godt føles endnu varmere. Derfor er det en god ide at undersøge hvor varmt der er på netop den destination rejsen går til. Er der ekstra varmt i sommermånederne, kunne en tur med fordel planlægges i forår eller efterår for en mere behagelig varme.

  3. Vælg det rette tidspunkt Mange gravide er plaget af kvalme det første trimester,. Derfor kan det være den fordel at rejse herefter - i andet trimester.

  4. Destination Det lyder romantisk at tilbringe den sidste tid inden babys ankomst et idylisk sted med palmer, sandstrand og langt fra stress og jag. Som gravid er det dog en god idé at sikre sig, at der er et hospital i nærheden af ens hotel, såfremt der skulle ske noget.

  5. Tjek din forsikring Der er forskellige regler fra forsikringsselskabet til forsikringsselskab. For at være sikker på hvordan du er dækket, anbefaler vi, at du kontakter dit forsikringsselskab for at være på den sikre side, såfremt du f.eks. føder for tidligt.

  6. Bevægelse Som gravid har man øget risiko for at få blodpropper i benene under en flyvetur. Derfor er det vigtigt, at man som gravid for det første sørger for at drikke rigeligt med væske under flyveturen, og for det andet er det mindst lige så vigtigt at komme op og gå undervejs. Gå et par gange op og ned af gangen i flyet hver time.

OBS

Det er altid er en god idé at søge vejledning hos egen læge inden man rejser på ferie som gravid.

Lignende indlæg

Citronhajer på Kap Verde

De krogede tænder og den skarpe lugtesans gør citronhajen til en af havets mest effektive kødædere. Solo-jægeren har fået sit navn efter sin gule farve. Mens dens syn svigter, finder de bytte gennem ampuller, der registrer elektriske felter. Mennesket syn er som bekendt godt i dagslys – i hvert fald så godt at du nemt kan få øje på disse fantastiske skabninger i det krystalklare vand, der omgiver Kap Verde øerne.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-12

Her finder du Kap Verdes skildpadder

Fem ud af verdens syv havskildpaddearter findes i havet og på strandene ved Kap Verde. Det velkendte lille væsen er relativt ukendt for mange mennesker. Normalt ses de kun på stranden på vej mod deres reder for at lægge æg. Men hvad, de laver resten af livet, er lidt et mysterium for mange – men også det, der gør dette dyr så interessant.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-11

RIU-hotellerne bruger miljøvenlige sugerør

Siden 1. juni 2018 har RIU Hotels & Resorts tilbudt genanvendelige sugerør på sine hoteller i Spanien og Portugal. En måned senere gjaldt det samme på Kap Verde-øerne, og RIU håber ligeledes på at kunne indføre dette på alle sine hoteller i Mexico og Caribien fra og med år 2019.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2018-09-12

Når barnevognen skal med på ferie

Vi får ofte spørgsmål om, hvad man skal tænke på, når man skal have barnevognen med om bord på flyet. Her har vi samlet vores svar, personlige tips og nogle ting, som er gode at huske på, når man tager barnevognen med på ferie.
Laura Laura 2018-06-07