Rejse når du er gravid? - sådan gør du

2017-08-28
Laura
Er du gravid, og skal ud og rejse? Denne kombination giver anledning til mange spørgsmål, og vi har derfor samlet lidt forskellige råd og regler, man skal være opmærksom på, når man rejser på ferie og samtidigt er gravid.

Et get-away inden babyen melder sin ankomst, og den lange fredfyldte navnesøvn bliver udskiftet med få timers sammenhængende søvn, gråd og gylp.
Flyselskaberne har forskellige regler for, hvor langt fremme i graviditeten, du må flyve. Vi anbefaler, at du som gravid medbringer en kopi af din vandrejournal i håndbagagen. Her ses reglerne for de flyselskaber vi anvender hos TUI.

Gode råd, når du rejser som gravid

  1. Flyvetid Rejsetiden spiller en stor rolle for komforten, når man er gravid. Jo kortere rejsen er, dets mindre belastes kroppen. Ved længere flyveturer hæver ben og fødder ofte op, og det er sværere at komme af med dette, når man er gravid.

  2. Temperaturer Med en baby i maven, kan varme temperaturer godt føles endnu varmere. Derfor er det en god ide at undersøge hvor varmt der er på netop den destination rejsen går til. Er der ekstra varmt i sommermånederne, kunne en tur med fordel planlægges i forår eller efterår for en mere behagelig varme.

  3. Vælg det rette tidspunkt Mange gravide er plaget af kvalme det første trimester,. Derfor kan det være den fordel at rejse herefter - i andet trimester.

  4. Destination Det lyder romantisk at tilbringe den sidste tid inden babys ankomst et idylisk sted med palmer, sandstrand og langt fra stress og jag. Som gravid er det dog en god idé at sikre sig, at der er et hospital i nærheden af ens hotel, såfremt der skulle ske noget.

  5. Tjek din forsikring Der er forskellige regler fra forsikringsselskabet til forsikringsselskab. For at være sikker på hvordan du er dækket, anbefaler vi, at du kontakter dit forsikringsselskab for at være på den sikre side, såfremt du f.eks. føder for tidligt.

  6. Bevægelse Som gravid har man øget risiko for at få blodpropper i benene under en flyvetur. Derfor er det vigtigt, at man som gravid for det første sørger for at drikke rigeligt med væske under flyveturen, og for det andet er det mindst lige så vigtigt at komme op og gå undervejs. Gå et par gange op og ned af gangen i flyet hver time.

OBS

Det er altid er en god idé at søge vejledning hos egen læge inden man rejser på ferie som gravid.

Lignende indlæg

Krydstogt – sådan fungerer det

Daniel Custemo, salgskonsulent hos TUI, har (indtil videre) været på mere end 30 krydstogter. Her fortæller han, hvordan det foregår på og omkring fartøjet.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-02-14

Klatring på Kalymnos

Googler du ordet "klatring", vil du snart sidde og læse om den græske ø Kalymnos. Blandt sportsklatrere har øen samme status, som Michelin-restauranter har for foodies. Hvorfor? Vi har forsøgt at finde svaret og har mødt en ekspert, som selv har hængt i en tynd line under de overhængende klipper.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-01-30

Sådan arbejder TUI med bæredygtighed på rejsen

Det er ingen hemmelighed, at transport generelt og fly i særdeleshed er en belastning for vores planet. Men rejserne er også en gode, som de færreste af os er klar til at undvære. Så hvordan sikrer vi, at vores rejser i dag ikke ødelægger den verden, vi skal opleve i morgen? Her kan du læse mere om, hvad TUI gør for at sikre en mere bæredygtig turisme, samt hvad du selv kan gøre for at mindske dit aftryk under ferien.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-01-04

Uforglemmelige Zanzibar – miniguide til paradisøen

Zanzibar har nogle af de flotteste stranden, vi nogensinde har set! En rigtig paradisø med andre ord. Men her findes også en fascinerende by at opleve og spændende naturoplevelser. Læs TUI’s miniguide til Zanzibar her.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-01-02