Kombinationsrejse i Thailand – få det maksimale ud af feriedagene

Drømmer du om små thailandske paradisøer med hvide strande og hængekøjer i skyggen? Eller er det farvestærke markeder, stort udbud af restauranter, barer og luksushoteller du længes efter? Føles det som en umulig opgave at vælge? Tag det roligt – det behøver du slet ikke. Du kan få både afslappende strandliv, roligt thailandsk hverdagsliv og pulserende byliv på en og samme rejse.

Med en kombinationsrejse får du to rejser i en, den maksimale ferieoplevelse og det bedste af to verdener. Kombinationsmulighederne er om ikke uendelige så i hvert fald mange. Her får du vores bedste tips.

Ao Nang + Koh Kradan

Ao Nang

Start med en uge i det farvestærke mylder i turistbyen Ao Nang, lige i hjertet af Krabi-provinsen. Du rejser bekvemt med direkte fly med TUI’s Dreamliner, og herfra har du det perfekte udgangspunkt for dagsture med longtailbåd til smukke skærgård i Phang Nga-bugten lige uden for byen. Ao Nangs centrum består af en lang L-formet gade med restauranter, butikker og barer.

Koh Kradan

I anden uge anbefaler vi den lille paradisø, Koh Kradan, syd for Ao Nang, hvor du får en helt anden oplevelse. Her findes der ikke mere end et dusin hoteller, og det barfodet liv venter. Skønne dage i skyggen fra en palme på stranden, snorkling ved revet, som løber langs med øen og total afslapning. Du bor bedst på øens fineste hotel, The Seven Seas.

Khao Lak + Phuket

Den her kombination tilbyder også puls kombineret med afkobling men på en anden måde. Her går rejsen fra byen Khao Lak på fastlandet til Thailands største ø, Phuket.

Khao Lak

Hotellerne ligger som på en perlerække langs med kysten i Khao Lak, og de fleste har så kaldt beach front location, altså lige ved stranden. Mange hoteller har smukke haver med solstole og poolområder. Strandene er frie for solstole, hvilket giver et afslappende og roligt indtryk, og kilometervis af strand ligger for dine fødder.

Der er ikke langt til den smukke nationalpark Khao Sok, som tilbyder mange udflugtsmuligheder og i forhold til hotel, kan du vælge alt fra store luksusresorts og familievenlige aktivitetshoteller til små, charmerende bungalow-hoteller.

Phuket

På Phuket er udbuddet endnu større. Alt fra livlige områder som Karon Beach og Patong Beach til små, rolige områder som Nai Yang og Kamala. Et tip er at vælge forskellige hoteltyper for at få mere variation. Prøv for eksempel et større hotel med flere aktiviteter første uge, og anden uge kan du prøve et mindre hotel, hvor du tilbringer mere tid på udbuddet uden for hotellets rammer.

Flere herlige kombinationer i Thailand

Khao Lak + Khao Lak

Du behøver faktisk ikke at bygge område for at få en anden oplevelse. Bytter du hotel inden for samme by, kan du få to forskellige hoteloplevelser og dykkere endnu længere ned i rejsemålets tilbud. Det føles næsten som at ferien bliver forlænget, og I får lidt luftforandring.

Khao Lak + Koh Lanta

Khao Laks kilometerlange strand og tropiske regnskov i kombination med Koh Lantas afslappende stemning og charmerende restauranter er et sikkert kombinations-hit. Flyv direkte til Krabi og bestem selv, hvor du vil starte og slutte.

Koh Lanta + Kho Lipe

Rolige Koh Lanta med gode strandrestauranter, hyggelige bungalows og brede strande kan du med fordel kombinere med paradiset Koh Lipe. Koh Lipe kaldes også for Thailands Maldiverne med kridhvide strande og turkist vand – det er her du kan lade batterierne op. Flyv direkte til Krabi.

Svært ved at vælge? Så læs vores guide til Thailands bedste strande og blev klogere på, hvad du ikke skal misse!

Lignende indlæg

Strande på Zanzibar

Øen Zanzibar, som ligger ud for Tanzania, er en af de paradisøer, som man kun ser på forsiden af rejsemagasiner eller på postkort. Kridhvide strande og svajende, grønne palmer, udsigten til et krystalklart hav og stråtægte parasoller. Men hvad gør de forskellige strande særlige? Og hvilke er must-see´s? Lad os guide dig til Zanzibars kendetegn - den ene smukke strand efter den anden.
Sissi F.N Sissi F.N

Hvor er det varmt i påskeferien?

Er du på udkig efter et rejsemål i påskeferien? Drømmer du også om at kunne læne dig tilbage i en solstol og nyde solens lune stråler? Men du er måske i tvivl om, hvor du egentlig får mest sol i påskeferien… i så fald er du kommet til det helt rette sted. For lige her guider vi dig til, hvor der er hhv. lunt, varmt og meget varmt i påskeferien.
Freyja Freyja

Hotelfavoritter i og omkring Dubai

Leder du efter et hotel i Dubai? I Dubai findes alt, du kan ønske dig. Fine strande, imponerende hoteller og shopping i topklasse. Men Blandt de mange imponerende hoteller kan det måske være svært at finde lige det hotel, der passer netop til dig. Vi har derfor lavet en liste med fem hotelfavoritter til både familier og voksne, der rejser uden børn. Så er det bare med at vælge det hotel i Dubai, der passer bedst til dig!

De bedste udflugter på Phuket – fra kultur til eventyr

Fyld dine sanser (og din Instagramkonto) med nye indtryk væk fra hotelpoolen. Thailands største ø, Phuket, er utrolig rig på oplevelser. Her giver vi tips til alt fra snorkling og junglevandring til buddhistiske templer, madlavningskurser, flowriding og at bade med elefanter.
Stine Sørensen Stine Sørensen