2019-09-17

Kombinationsrejse i Thailand – få det maksimale ud af feriedagene

Drømmer du om små thailandske paradisøer med hvide strande og hængekøjer i skyggen? Eller er det farvestærke markeder, stort udbud af restauranter, barer og luksushoteller du længes efter? Føles det som en umulig opgave at vælge? Tag det roligt – det behøver du slet ikke. Du kan få både afslappende strandliv, roligt thailandsk hverdagsliv og pulserende byliv på en og samme rejse.

Med en kombinationsrejse får du to rejser i en, den maksimale ferieoplevelse og det bedste af to verdener. Kombinationsmulighederne er om ikke uendelige så i hvert fald mange. Her får du vores bedste tips.

Ao Nang + Koh Kradan

Ao Nang

Start med en uge i det farvestærke mylder i turistbyen Ao Nang, lige i hjertet af Krabi-provinsen. Du rejser bekvemt med direkte fly med TUI’s Dreamliner, og herfra har du det perfekte udgangspunkt for dagsture med longtailbåd til smukke skærgård i Phang Nga-bugten lige uden for byen. Ao Nangs centrum består af en lang L-formet gade med restauranter, butikker og barer.

Koh Kradan

I anden uge anbefaler vi den lille paradisø, Koh Kradan, syd for Ao Nang, hvor du får en helt anden oplevelse. Her findes der ikke mere end et dusin hoteller, og det barfodet liv venter. Skønne dage i skyggen fra en palme på stranden, snorkling ved revet, som løber langs med øen og total afslapning. Du bor bedst på øens fineste hotel, The Seven Seas.

Khao Lak + Phuket

Den her kombination tilbyder også puls kombineret med afkobling men på en anden måde. Her går rejsen fra byen Khao Lak på fastlandet til Thailands største ø, Phuket.

Khao Lak

Hotellerne ligger som på en perlerække langs med kysten i Khao Lak, og de fleste har så kaldt beach front location, altså lige ved stranden. Mange hoteller har smukke haver med solstole og poolområder. Strandene er frie for solstole, hvilket giver et afslappende og roligt indtryk, og kilometervis af strand ligger for dine fødder.

Der er ikke langt til den smukke nationalpark Khao Sok, som tilbyder mange udflugtsmuligheder og i forhold til hotel, kan du vælge alt fra store luksusresorts og familievenlige aktivitetshoteller til små, charmerende bungalow-hoteller.

Phuket

På Phuket er udbuddet endnu større. Alt fra livlige områder som Karon Beach og Patong Beach til små, rolige områder som Nai Yang og Kamala. Et tip er at vælge forskellige hoteltyper for at få mere variation. Prøv for eksempel et større hotel med flere aktiviteter første uge, og anden uge kan du prøve et mindre hotel, hvor du tilbringer mere tid på udbuddet uden for hotellets rammer.

Flere herlige kombinationer i Thailand

Khao Lak + Khao Lak

Du behøver faktisk ikke at bygge område for at få en anden oplevelse. Bytter du hotel inden for samme by, kan du få to forskellige hoteloplevelser og dykkere endnu længere ned i rejsemålets tilbud. Det føles næsten som at ferien bliver forlænget, og I får lidt luftforandring.

Khao Lak + Koh Lanta

Khao Laks kilometerlange strand og tropiske regnskov i kombination med Koh Lantas afslappende stemning og charmerende restauranter er et sikkert kombinations-hit. Flyv direkte til Krabi og bestem selv, hvor du vil starte og slutte.

Koh Lanta + Kho Lipe

Rolige Koh Lanta med gode strandrestauranter, hyggelige bungalows og brede strande kan du med fordel kombinere med paradiset Koh Lipe. Koh Lipe kaldes også for Thailands Maldiverne med kridhvide strande og turkist vand – det er her du kan lade batterierne op. Flyv direkte til Krabi.

Svært ved at vælge? Så læs vores guide til Thailands bedste strande og blev klogere på, hvad du ikke skal misse!

Lignende indlæg

Tyrkiets bedste strande

Tyrkiets bedste strande finder du langs med Middelhavskysten i syd, men med nogle fremtrædende undtagelser på vestkysten. Mange af strandene i Tyrkiet er velkendte og trækker hvert år mange turister til, men det kan også lade sig gøre at finde nogle mere rolige. Disse strande er nogle af Tyrkiets allerbedste - men uden indbyrdes rangering, for smag og behag er som bekendt forskellig. I Tyrkiet er der strande for enhver smag.
2020-01-14

5 ting, du kan foretage dig i Dubai

Dubai har noget for enhver. Her er skønne strande, fantastiske hoteller, shopping i verdensklasse, ørken lige rundt om hjørnet og lækker mad. Her har vi listet 5 ting, som du ikke bør gå glip af, når du besøger Dubai.
2019-12-15

De bedste udflugter på Phuket – fra kultur til eventyr

Fyld dine sanser (og din Instagramkonto) med nye indtryk væk fra hotelpoolen. Thailands største ø, Phuket, er utrolig rig på oplevelser. Her giver vi tips til alt fra snorkling og junglevandring til buddhistiske templer, madlavningskurser, flowriding og at bade med elefanter.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-11-28

Børnevenlige hoteller i Thailand - 5 tips

Vi har længe vidst, at Thailand er enormt børnevenligt. Strandene er lavvandende, ingen fryser, det er let at rejse rundt på egen hånd, og børnene bliver modtaget med åbne arme. Men det kan være svært at finde det perfekte familiehotel blandt de hundredvis af hoteller, der bliver tilbudt. Her er en liste med fem store favoritter blandt børnefamilier.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-09-18