Kort

Vis stort kort

Prisniveau

Priseksempler fra Platanias
  • Pizzaca. 80,-
  • Øl (50 cl)ca. 20-30,-
  • 1 liter vandca. 5,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsforskel+1 time
  • HovedstadAthen
  • SprogGræsk
  • Befolkning10 750 000

Rejser til Santorini

Måske den smukkeste ø i hele den græske øverden. Samtidig er det et bekvemt ferierejsemål med et stort udvalg af forlystelser, taverner, shopping og spændende udflugter. Santorini er med rette en klassiker i den græske øverden.

Det føles lidt som at flyve, når du kigger ud over havet fra hovedbyen Thiras caféterrasser. Den hvide by ligger på kanten af et kæmpestort, 3500 år gammelt, vulkankrater, hvis bund ligger langt under havets overflade. Det er faktisk kraterets stejle indvendige side der falder ned mod havet og havnen under dig.

Thiras trappetrinsstræder
I trappetrinsstræderne er der hvidkalkede huse med blå døre, små cafeer hvor man spiller backgammon, sortklædte gamle kvinder der vander krydderurter i gamle olivenoliespande, katte der sover på kurvestole og hvide kapeller med blå kupler. Med andre ord, netop sådan som man forestiller sig billedet af en græsk landsbyidyl. Efter en gåtur gennem Thira bliver du ikke spor forbavset over de lokales påstand om, at mere end halvdelen af alle Grækenlands postkort er taget netop her.

Oias berømte solnedgange
Skønhedselskere bør heller ikke gå glip af byen Oia, der sammen med Thira hører til øens absolut smukkeste steder. Der afslutter man ofte øens dagsudflugter, da Oias solnedgange er vidt berømte. Når solen står lavt over havet i vest, oplyser det teglrøde skær hele vulkankraterets inderside. De gode restauranter er en anden grund til at besøge Oia, ligesom kunstgallerierne og den lille strand, hvor vulkanske pimpsten flyder i land.

Roligt forår og livlig sommer
I den hektiske højsommer syder hele Santorini af et ungdommeligt liv. Kommer du derimod hertil i for- og efterårsmånederne er her en behagelig ro. Uanset hvornår du kommer, mødes du af en uovertruffen skønhed.

Rejsetyper i Santorini

Anbefalede hoteller - Santorini