Golfweekend – inspiration til rejsemål

Elsker du golf? Efteråret er efterhånden over os, og det betyder, golfsæsonen her hjemme lakker mod enden. Vores tip er derfor at tage en weekend og forlænge sæsonen lidt. Middelhavet er populært for golfturister i efterårs- og vintermånederne. Mange weekend-rejsemål har lige nu en behagelig temperatur og er kun en kort flyrejse væk. Herunder finder du en liste over rejsemål med golfbaner i høj klasse og dertil tips om, hvor du skal bo.

Mallorca

Mallorca har flere golfbaner fra Alcudia i nord til Palma de Mallorca i syd. De fleste er placeret omkring Palmabugten. Herunder har vi listet to baner af international standard og hoteller i nærheden.

Golf på Mallorca

Golf Son Gual Antal huller: 18 Banetype: Linksbane, park Greenfee: Cirka kr. 700,- til 850,-
Golf Son Antem Antal huller: 36, to 18-huls baner Banetype: Park Greenfee: Cirka kr. 570,-

Hoteltips: HM Alma Beach & Son Atem Golf Resort and Spa

Alicante

Costa Blanca og Alicante er nogle af de mest populære rejsemål blandt de danske golfspillere. Her findes golfbaner fra Benidorm i nord til La Manga, som ligger 1½ time syd for Alicante. La Manga er en 22 km lang stribe land, som kun er nogle hundrede meter bred. Langs begge sider findes der strande og et godt udvalg af hyggelige restauranter. Restaurant San Antonio er særlig anbefalelsesværdig.

Golf i Alicante

La Manga Antal huller: 54, tre 18-hulbaner. North Course, South Course og West Course Banetype: Park Greenfee. Cirka kr. 1.370,-

Hoteltip: Maya Hotel & NH Alicante

Marbella

Costa del Sol, som også går under navnet Costa del Golf, har op mod 60 baner, som strækker sig fra Malaga ned til Estepona i syd. Sammen med de godt 300 årlige soldage er denne kyst generelt og Marbella især et populært golfrejsemål.

Golf i Marbella

Marbella Golf Country Club Antal huller: 18 Banetype: Kuperet Greenfee: Cirka kr. 800,-
Aloha Golf Club Antal hul: 18 Banetype: Park Greenfee: Cirka kr. 1.260,-

Hoteltips: Sultan Aparthotel & NH Marbella

Vil du rejse lidt længere end en weekend, har vi også rejser til golfdestinationer som Tenerife, Gran Canaria, Portugal og Cypern.

Tenerife

Tenerife har et unikt klima, eftersom øen rummer fire forskellige klimazoner. Det er mest solsikkert i syd, men bare en time mod nord kan temperaturen være adskillige grader lavere. De fleste golfbaner ligger på den sydlige del af øen omkring Playa de las Americas og op mod Los Gigantes. I nord finder du bare en enkelt golfbane, men som tilbyder en betagende udsigt over vulkanen Teide. Når du er på Tenerife, kan du tage med færgen på en dagstur til La Gomera og spille en runde på den grønne naboø.

Golf på Tenerife

Golf Costa Adeje Antal huller: 27, en 18-huls- og en 9-hulsbane Banetype: Park Greenfee: Cirka kr. 730,-
Amarilla Golf Antal huller: 18 Banetype: Park/Slette Greenfee: Cirka kr. 580,-

Hoteltips: RIU Palace Tenerife & RIU Arecas

Gran Canaria

Gran Canaria har 8 golfbaner – heriblandt Spaniens ældste golfbane: Real Club Golf de Las Palmas. Det er dog sydkysten, hvor de fleste baner ligger, der især lokker golfturister til. Mange siger, at banerne er bedst i november-december måned samt i maj. Hul 18 på Anfi Tauro siges desuden at være et af de bedste huller på Gran Canaria.

Golf på Gran Canaria

Anfi Tauro Golf Antal huller: 27, en 18-huls- og en 9-hulsbane Banetype: Kupperet Greenfee: Cirka kr. 560,- til 800,-
Salobre Golf Resort Antal huller: 36, to 18-hulsbaner Banetype: Kupperet Greenfee: Cirka kr. 670,- til 830,-

Hoteltips: Salobre Hotel & Resort & RIU Vistamar

Portugal, Tavira

Det siges, at du får meget for pengene, når du rejser til Lissabon og Algarve og spiller golf. Der findes flere mesterskabsbaner, hvor Europatouren spiller, og i hele Portugal findes der omkring 70 golfklubber. TUI ejer det berømte hotel Robinson Club Quinta da Ria, som ligger ved to af Portugals mest populære golfbaner – Quinta da Ria og Quinta da Cima. Her findes desuden tennisbaner, cykelruter og luksuriøse spaoplevelser. Robinson er det rette hotel for dig, som vil have træning og sundhed i fokus.

Golf i Portugal

Quinta da Ria & Quinta da Cima Antal huller: 36, to 18-hulsbaner Banetype: Park Greenfee: Cirka kr. 430,- til 720,-

Hoteltip: Robison Club Quita da Ria

Cypern

Cypern er temperaturen som regel aldrig under 15 grader, og øen er solsikker nærmest året rundt. Aphrodite Hills er en af øens bedste anlæg med alt fra et luksuriøst klubhus, restauranter, villaer til et kapel, hvor du kan blive gift lige ned til golfbanen. Cypern har desuden Middelhavets reneste vand indenfor EU.

Golf på Cypern

Aphrodite Hills Golf Antal huller: 18 Banetype: Park Greenfee: Cirka kr. 720,- til 1.080,-

Hoteltip: TUI Sensatori Resort Aphrodite Hills by Atlantica

Er solen og de lune temperaturer ikke et krav, kan Dublin også anbefales. Her findes fantastiske golfbaner lige uden for byen.
Rigtig god rejse!