13 af Kanarieøernes bedste strande

På Kanarieøerne findes der strande for enhver smag – fra Fuerteventuras gyldne sandstrande til Tenerifes dramatiske, sorte lavastrande. Her lister vi 13 tips til både kendte og ukendte strande på de fire mest populære kanariske øer.

Strande på Tenerife

1: Las Teresitas ligger så langt mod nord, som du kan komme på Tenerife. Her venter en lang, bred strand med dejligt gyldent sand.

2: På den nordlige del af øen finder du også Playa Jardin i udkanten af Puerto de la Cruz. Stranden ligger (som navnet også antyder) omgivet af en have, og hele området er designet af den berømte kanariske arkitekt César Manrique.

3: Nogle af Tenerifes mest populære strande er flotte, og vi forstår godt, hvorfor mange opsøger dem på badeferien. Værd at nævne er de lyse sandstrande Las Vistas og Los Cristianos. Derudover er både Playa El Duque og Playa Fañabe brede strande med mange solsenge.

4: Stranden La Teijita ligger lige ved lufthavnen og måske derfor er der altid plads at finde her. Der er nemlig ingen hoteller eller bygninger nær stranden, og du har den derfor (næsten) helt for dig selv.

Strande på Lanzarote

5: Hvis du søger efter Lanzarotes bedste strande, finder du ofte Playa de Papagayo øverst på listen. Navnet refererer i virkeligheden til flere strande, alle beliggende på Lanzarotes allersydligste punkt. Af disse strande er Playa de las Mujeres den største. Hele området er relativt uudviklet, så der findes som regel rigelig plads også på de mindre strande Playa de la Cera, Playa de las Ahogaderas og Playa de las Coloradas. Papagayo Beach er lidt mindre og ligger i en beskyttende bugt, og det er den eneste af strandene, der ligger i en beskyttet flaskehals af klippeformationer.

6: Vil du bo nær Papagayo-stranden er Playa Blanca den nærmeste by. Den lokale strand Playa Flamingo kan varmt anbefales særligt for familier.

7: Nær Puerto del Carmen ligger Playa de los Pocillos, som er en bred og flot strand. I den sydlige del af Puerto del Carmen ligger Playa Chica, som især værdsættes for sin naturlige charme, hvor sandet brydes af små klippeformationer.

8. Længere mod nord ved byen Costa Teguise ligger Playa del Jablillo, som nok er lille men fantastisk flot.

Strande på Fuerteventura

9: Playa de Sotavento er blandt Kanarieøernes længste strand lidt afhængig af, hvordan man måler – men her kan du uden problem finde plads til dit badehåndklæde. Desuden er vandet helt krystalklart. Nærmeste by hedder Jandia, og her er der hoteller i alle prisklasser.

10: Strandene ved Corralejo byder på mindst ligeså dejlig sol- og badeoplevelse med turkist vand og blødt sand. Stranden er særlig populær blandt wind- og kitesurfere.

11: Ofte er det ikke muligt at bade på Fuerteventuras vestkyst på grund af stærk strøm. Men på den nordvenlige spids af øen findes den smukke strand La Concha ved byen El Cotillo. Her blandes lyst sand, sorte lavasten og turkist vand i flere små badeviger.

Strande på Gran Canaria

12: Meleneras, altså ikke byen Meloneras, men den lille strand på øens østkyst er meget populær blandt lokalbefolkningen. Her er der mange fiske- og skalddyrsrestauranter med frisk fangst på menuen, og stranden har desuden den europæiske blå flags certificering takket være sit fine vand. Stranden er et perfekt stop på bilturen fra Las Palmas til hotellerne i syd.

13: En anden populær strand blandt de lokale er Playa de Sardina del Norte, på nordvest kysten. Den er ikke særlig stor, men meget malerisk med små farverige huse i baggrunden.

Playa de Sardina del Norte på Gran Canaria
En af Gran Canarias mindre kendte strande hedder Playa de Sardina del Norte og er meget populært blandt de lokale.

Flere tips til strande på Gran Canaria finder her i vores Guide til Gran Canarias bedste strande.

Lignende indlæg

Strande på Zanzibar

Øen Zanzibar, som ligger ud for Tanzania, er en af de paradisøer, som man kun ser på forsiden af rejsemagasiner eller på postkort. Kridhvide strande og svajende, grønne palmer, udsigten til et krystalklart hav og stråtægte parasoller. Men hvad gør de forskellige strande særlige? Og hvilke er must-see´s? Lad os guide dig til Zanzibars kendetegn - den ene smukke strand efter den anden.
Sissi F.N Sissi F.N

TUI er Danmarks mest bæredygtige rejseselskab

TUI er Danmarks mest bæredygtige rejseselskab i kategorien ”Rejser” ifølge danske forbrugere. Det fremgår af årets Sustainable Brand Index. Sustainable Brand Index er Europas største uafhængige varemærkestudie med fokus på bæredygtighed. Selv i Sverige ligger TUI i toppen af listen.
Sissi F.N Sissi F.N

Tyrkiets bedste strande

Tyrkiets bedste strande finder du langs med Middelhavskysten i syd, men med nogle fremtrædende undtagelser på vestkysten. Mange af strandene i Tyrkiet er velkendte og trækker hvert år mange turister til, men det kan også lade sig gøre at finde nogle mere rolige. Disse strande er nogle af Tyrkiets allerbedste - men uden indbyrdes rangering, for smag og behag er som bekendt forskellig. I Tyrkiet er der strande for enhver smag.

10 tips når du rejser på ferie med børn

Kan man købe bleer og solcreme på hotellet? Viser de film om bord på flyet? Og hvordan er det nu med den håndbagage? Uanset om det er første eller 20. gang, du skal på ferie med børn kan det være en stressende oplevelse for både forældre og børn. Men det behøver det bestemt ikke at være! TUI har samlet vores bedste råd til både pakning, flyet og hotellet, når du rejser sydpå med børn, så det bliver en god familieferie for alle.
Stine Sørensen Stine Sørensen