Vandreture i Kroatien

Har du lyst til at vandre i det smukke Kroatien? Her giver vi dig tips til fantastiske vandrestier, der tager dig rundt i Dalmatiens Bjergene, søerne ved Plitvices nationalpark, til Krkas berømte vandfald og rundt mellem kroer og vingårde på øen Brac.

I samarbejde med Kroatiens turistbureaucroatiablue2NOFIwww.croatia.hr

Vil du kombinere sol- og badeferie med muligheden for nogle gode vandreturer? Så er Kroatien det perfekte valg! Med en lejet bil kommer du nemt rundt til de mange fine naturområder. Et godt udgangspunkt er at bo på Makarska Rivieraen i Dalmatien regionen. Herfra bor du i fin afstand til smukt landskab, store skove og mange vandremuligheder. Læs videre og få vores bedste tips.

Krkas nationalpark – vandretur med badestop i vandfald

Rejs med TUI til Kroatien
Ved vandfaldet Skardinski Buk kan du tage en afkølende dyb.

Kroatien har otte nationalparker, og en af dem er Krkas nationalpark i regionen Dalmatien. Parken er først og fremmest kendt for sine vandfald. Men det er ikke kun de syv vandfald, som gør parken til noget særligt – her findes nemlig mere end 800 forskellige planter og 200 fuglearter.

Det er nemt at komme rundt i parken, hvor du går på små veje og vandrestier af træ. Her er mange skilte, som guider dig på rette vej, og du kan vælge mellem både kortere og længere turer. Det er tilladt at bade i floden og de mange vandfald, så hvorfor ikke belønne dig selv med et afkølende dyb efter vandreturen? Det mest populære vandfald til en dukkert er Skradinski Buk.

Det tager 1-2 timer at kommer hertil med bil fra vores rejsemål på Makarska Rivieraen, men faktisk er det nemmere fra Split. Parken har fem indgange, og kommer du hertil på egen hånd, er den mest populære indgang ved Skradin. Der går dog også busser hertil fra både Split og Makarska Rivieraen.

Plitvice nationalpark – som en eventyrverden

Rejs med TUI til Kroatien
Nationalparken Plitvice er med på UNESCO’s verdensarvsliste.

Parken Plitvice er måske den mest spektakulære park i hele Kroatien, og når du går her, er det ikke svært at forstå hvorfor. Parken er kendt for dine 16 søer med vand, som skifter fra grønt til turkist, og hvor naturlige vandfald bliver skabt af de store niveauforskelle mellem dem. Heldigvis findes der træ- og gangbroer, så du kan vandre helt nær vandet. Visse strækninger kan du også opleve med båd eller tog. Når du vandrer her, er det som at bevæge sig rundt i en eventyrverden.

Parken er stor, hele 300 kvadratkilometer, så du kan sagtens bruge flere dage på at gå på opdagelse. Der findes både kortere og længere stier at vælge mellem. For at gøre det nemmere for besøgende, findes der skilte, som viser vej. Til forskel fra Krkas nationalpark er det dog ikke tilladt at bade her.

Nationalparken Plitvice ligger længere væk fra vores rejsemål på Makarska Rivieraen, det tager omkring tre timer at komme hertil med bil. Men selvom det er lidt længere, er parken absolut køreturen værd! Der findes to forskellige indgange til parken, begge har parkeringsmuligheder.

Brac - Kombiner ø-livet med vandring

Rejs med TUI til Brac
Brac er den største ø i skærgården ud for Makarska Rivieraen.

Vil du kombinere ø-livet med vandring, er øen Brav et godt valg. Øen har strande, vandrestier, bjerge med smuk udsigt og idylliske strandbyer.

Her kan du vandre på bjerget Vidova Gora, det højeste bjerg i Adriaterhavet. Vandreturen til toppen kan være en udmattende udfordring, da bjerget måler 780 højdemeter i svært fremkommeligt terræn. Men når du kommer til de højere luftlag, venter der en stor belønning – en strålende udsigt! Neden for bjerget ligget Bol og den berømte strand Zlatni Rat. Stranden strækker sig ud i havet og som et stykke trekantet sandkage omgivet af turkist og krystalklart vand. På Brac kan du desuden begive dig ud på lettere vandreture mellem kroer og vingårde.

Du kan enten bo på øen eller komme hertil på en dagsudflugt. Øen ligger cirka en time med færge fra Split og går i land ved hovedbyen Supetar. Her finder du alle TUIs hoteller på Brac.

Nationalparken Paklenica - eventyrlig bjergvandring

Rejs med TUI til Kroatien
Fra visse dele af parken har du udsigt over Adriaterhavet.

For dig, der er ude efter mere eventyrlig vandring, er nationalparken Paklenica nok det bedste valg. Her finder du udfordrerende vandrestier blandt omskiftelig natur, mellem høje bjerge og dybe kløfter. Da dele af nationalparken vender ud mod kysten, kommer du også til at se smukke strande, mens du vandrer gennem de fyrtræsklædte bjerge.

Flere af stierne kræver god kondition, da terrænet er temmelig kuperet, men der findes også lettere stier, for den, der vil tage den med ro. Uanset hvilken sti du vælger, er der meget at se og opleve – parken er nemlig kendt for sit rige plante- og dyreliv. Bliv ikke forskrækket, hvis du ser et rådyr eller halen af en ræv.

Parkens størrelse til trods (hele 96 kvadratkilometer) er det nemt at orientere sig takket være informationsskilte på flere forskellige sprog. Er du ikke så bekvem ved at begive dig ud på egen hånd, er det også muligt at bestille en gruppetur.

Fra vores rejsemål på fastlandet på Makarska Rivieraen tager det 2-2,5 time afhængigt af, hvor du bor.

Læs mere om Kroatien her.

Lignende indlæg

Stor guide – Kanarieøerne for to

På Kanarieøerne finder du alle ingredienserne til en vellykket ferie på tomandshånd. Uanset om du rejser med din partner, din søster eller din tennistræner, og hvad end I er på udkig efter småluksuriøs afslapning, nye indtryk, kulinariske oplevelser eller aktive eventyr. Her er den store guide, der hjælper dig med at vælge den det rigtige rejsemål og unikke oplevelser til netop jer.
Stine Sørensen Stine Sørensen

Find den kanariske ø, som passer til dig

Er du til shopping, surfing eller naturoplevelser? Måske du vil blande forskellige aktiviteter. De Kanariske Øer har mange ting til fælles for eksempel den lune varme og de dejlige strande. Men der er også mange ting der adskiller dem; både natur, oplevelser og kultur. Her kan du læse, hvad der kendetegner den enkelte ø og finde netop den ø, der passer til din ferie.
Laura Laura

Dykkerparadiset ved Det Røde Hav

Flyveturen til det solsikre Egypten er forholdsvis kort, men mulighederne i det tropiske dykkerparadis er næsten uendelige. Ved Det Røde Hav venter den varme sol, gyldne sandstrande og en fortryllende og farverig verden under overfladen.
Stine Sørensen Stine Sørensen

Weekend i Kroatien

Hvorfor ikke tage en weekendtur til Kroatien? Besøg hovedstaden Zagreb, det historiske Dubrovnik, Zadar med sin egen riviera eller halvøen med smukke Split. Find den helt rigtige destination til din tur – eller kombiner to over en weekend.
Stine Sørensen Stine Sørensen