Kort

Vis stort kort

Prisniveau

Gennemsnitspriser
  • Enkel middagca. 60,-
  • Øl (50 cl)ca. 14,-
  • 1 liter vandca. 8,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaKuna (HRK)
  • Tidsforskel0 timer
  • HovedstadZagreb
  • SprogKroatisk
  • Befolkningca. 180.000

Rejser til Split

Rejs til Split, hvis du vil opleve et unikt miks af romantisk atmosfære, historie, natteliv, shopping og hyggelige restauranter. Hele den gamle bydel er udnævnt til verdensarv af Unesco og består for en stor del af et romersk kejserpalads. Her kan du bo på et moderne førsteklasses hotel direkte ved havet.

Split er regionen Dalmatiens hovedstad. Det er en moderne storby med alt fra universitet og teatre til grønne parker, flere havne, klubber, loungebarer og konceptrestauranter. Overalt ser du vægmalerier, der hylder fodboldholdet Hajduk Split.

Skyhøj charme

Den gamle bydel byder på stenbelagte stræder, torve med renæssancepaladser, udeserveringer, delikatessebutikker og kunstgallerier. Langs den palmefyldte havnepromenade udenfor paladsets mure, ligger elegante cafeer på række med udsigt mod havet og øerne.

Romersk pragt**

Det var den romerske kejser Diocletianus, der oprførte det kæmpestore palads i 300-tallet e.Kr. I dag findes der stadig paladsmure, hvælvinger og søjler, samtidig med at grænserne er blevet udtværet, så man ikke rigtig mærker, at man forlader paladsområdet og kommer ind i den middelalderlige bykerne.

Førsteklasses indkvartering ved stranden

Vore hotel Le Meridien Lav er et moderne førsteklasses hotel ved havet, en kort bus- eller taxitur fra centrum. Her bordu femstjernet ved en charmerende lystbådehavn og en lille badestrand. Læs mere under hotelpræsentationen herunder.

Regionen Dalmatien som helhed

Det sydlige kroatien er kendt for sin smukke natur. Ude i det klare blå hav ligger store og små øer, og inde i landet er der stejle bjerge. Overalt vokser der velduftende rosmarin, og i foråret blomstrer den vilde gyvel.

Hvid kalksten og økologisk mad

Den hvide kalksten fra øen Brac anvendes overalt, i både bygninger og brolægning. På afstand ligner det marmor. Vil du spise dalmatiske specialiteter, skal du finde en konoba. Sådan kaldes de mest lokale restauranter, hvor mad fra lokalproducerede råvarer serveres til meget rimelige priser.

Rejsetyper i Split

Anbefalede hoteller - Split