Rejs til Tyrkiet med børn

Hvordan er det at rejse til Tyrkiet med børn? Kan de lide maden og er strandene børnevenlige? Hvilket hotel skal du vælge? Og hvad findes der af udflugter og aktiviteter, hvor de mindste kan være med? Svarene på alle de spørgsmål finder du lige her – samlet i seks overskuelige kategorier.

All Inklusive

Det familievenlige koncept, hvor du kan spise og drikke, så meget du vil uden efterfølgende at blive overrasket over regningens størrelse, er udbredt og populært i Tyrkiet. Og det er en skøn fornemmelse at kunne række til, så snart sulten eller tørsten melder sig. De store hoteller har egne børnebuffeter, og børnene er ofte vilde med det friske, tyrkiske køkken.

Hoteltips

TUI Blue Side med børneklubber og træning direkte ved stranden.
Club Ali Bey Manavgat med eget vandland, som selvfølgelig også indgår i prisen.
TUI Sensatori Sorgun femstjernet luksus med skyhøj kundetilfredshed.

Rejs med TUI til Tyrkiet
Det er ikke bare mad og drikke, som indgår i det populære koncept, men også mange hyggelige stunder.

Børnevenlige strande

Bruger I gerne feriedagene på at bade, hygge, lege og bygge sandslotte på en bastmåtte under parasollen på en sandstrand? Så er der her tre tips til børnevenlige strande.

Içmeler-stranden i Içmeler. Smuk og rummelig sandstrand, som ligger i en bugt. Bugten beskyttes af en ø, så bølgerne bliver sjældent høje.
Den østlige strand i Alanaya. Den roligste og mest familievenlige af rejsemålets mange strande.
Kumköy-stranden i Side. Sides hovedstrand, som er hele seks kilometer land og veksler mellem myldrende dele med mange vandaktiviteter og roligere afsnit, hvor den fine strand er bred og lavvandet.

Rejs med TUI til Tyrkiet
På Içmelers strand er der godt med plads.

Oplevelser

Grønne bjerge, snoede floder og det glimtende Middelhav gør Tyrkiet til et land, der er værd at udforske. Her findes mange udflugter, som passer både til små og lidt større børn. Gode minder som I kan dele og tage med hjem.

Udflugt-tips

ALL4FUN Familievenlig heldagsudflugt med appelsindyrkning, jeeptur og krydstogt på floden.
Pirates of Antalya Bådtur hvor børnene kan gå på skattejagt med Piraten Tim.
Skildpadde safari Smuk bådtur på Dalyan-floden, hvor I kan spotte store og små skildpadder.

Rejs med TUI til Tyrkiet
På Floden Dalyan har I mulighed for at se skildpadder, men også gamle kongegrave indhugget i klipperne.

Vandparker

Vandparker er en anden af Tyrkiets specialiteter, som ofte er populære blandt familiens mindste. I kan tage på dagsudflugter til nogle af de største parker som for eksempel Atlantis Water Park i Marmaris, eller endnu mere bekvemt bestille et hotel med eget vandland. Så kan I få rosinfingre hele ferien.

Hoteller med eget vandland

Blue Waters Club med All Inklusive, fem pools og seks vandrutsjebaner.
TUI Magic Life Masmavi en aktiv ferieverden for alle aldre med eget vandland.
Eftalia Splash Resort et prisvenligt mellemklassehotel med All Inklusive hotel og stort vandland.

Rejs med TUI til Tyrkiet
Der er lang vej ned fra toppen af Blue Waters Clubs vandrutsjebaner.

Mad som børnene elsker

Hvad enten I bestiller All Inklusive eller hellere går på jagt efter de bedste restauranter, kan I se frem mod en frisk og kærlighedsfyldt tilgang til maden. Tyrkerne hævder selv, at deres køkken er verdens tredje bedste efter det franske og det kinesiske. Landets traditionelle specialiteter er populære, når børnene skal til bords med grillspyd, pitabrød med kebab, ristede majskolber, fyldte tomater, saftig vandmelon, friskpresset juice og yoghurtis.

Rejs med TUI til Tyrkiet
Ligesom i Grækenland kan I bestille meze – en blanding af mange småretter.

Bamse

Sidst men ikke mindst kan TUI lokke med ikke mindre end tre TUI Blue for Families-hoteller i Tyrkiet. Vælger I blandt dem, kan I benytte de gratis børneklubber som Bamseklubben og @611, ligesom I får træning, soldækket udendørsområde til fitness, spa, aftenunderholdning, Bamse-parade ved poolen og pensionspakker til børn for kr. 0,-. Dertil følger værelser og lejligheder indrettet til familier.

TUI Blue for Families-hoteller i Tyrkiet

TUI Blue Pascha Bay med egen strand lige uden for Alanya. All Inklusive kan tilkøbes.
TUI Blue Side med alt fra græstennisbaner til drømmebeliggenhed på stranden. All inklusive indgår.
TUI Blue Tropical Resort med strandbeliggenhed, moderne design og store pools. All inklusive indgår.

Rejs med TUI til Tyrkiet
Bamseklubben for de 3–5-årige, @611 for de 6–11-årige og The Hangout for 12–15-årige.

Lignende indlæg

TUI Blue Alcudia Pins eller TUI Blue Atlantica Caldera Beach – Hvad skal du vælge?

Selvom to af vores mest populære familiehoteller, TUI Blue Alcudia Pins og TUI Blue Atlantica Caldera Beach, ligger i hvert sit land, kan det alligevel være svært at vælge imellem de to fantastiske hoteller. Står du midt i beslutningens afgørende fase? Så læs endelig videre – vi hjælper dig med at vælge!
Stine Sørensen Stine Sørensen

Hvor er det varmt i påskeferien?

Er du på udkig efter et rejsemål i påskeferien? Drømmer du også om at kunne læne dig tilbage i en solstol og nyde solens lune stråler? Men du er måske i tvivl om, hvor du egentlig får mest sol i påskeferien… i så fald er du kommet til det helt rette sted. For lige her guider vi dig til, hvor der er hhv. lunt, varmt og meget varmt i påskeferien.
Freyja Freyja

5 ting, du kan foretage dig i Dubai

Dubai har noget for enhver. Her er skønne strande, fantastiske hoteller, shopping i verdensklasse, ørken lige rundt om hjørnet og lækker mad. Her har vi listet 5 ting, som du ikke bør gå glip af, når du besøger Dubai.

De bedste familiehoteller på Cypern

Familievenlige Cypern er et af Middelhavets mest solsikre steder. Øen har alle grundingredienser til den perfekte børneferie, med smagsoplevelser der tilfredsstiller selv de mindste og mest kræsne gæster. Her er blandt andet strande, slotte og seværdigheder fra antikken. Her er også parker, vandaktiviteter, museer, bådture og is i lange baner. Det er nok til at forkæle hvem som helst. Her kan du se nærmere på de mest familievenlige hoteller på Cypern!
Anja Jensen Anja Jensen