2019-09-03

Rejs til Tyrkiet med børn

Hvordan er det at rejse til Tyrkiet med børn? Kan de lide maden og er strandene børnevenlige? Hvilket hotel skal du vælge? Og hvad findes der af udflugter og aktiviteter, hvor de mindste kan være med? Svarene på alle de spørgsmål finder du lige her – samlet i seks overskuelige kategorier.

All Inklusive

Det familievenlige koncept, hvor du kan spise og drikke, så meget du vil uden efterfølgende at blive overrasket over regningens størrelse, er udbredt og populært i Tyrkiet. Og det er en skøn fornemmelse at kunne række til, så snart sulten eller tørsten melder sig. De store hoteller har egne børnebuffeter, og børnene er ofte vilde med det friske, tyrkiske køkken.

Hoteltips

TUI Familiy Life Side med børneklubber og Les Mills-træning direkte ved stranden.
Club Ali Bey Manavgat med eget vandland, som selvfølgelig også indgår i prisen.
TUI Sensatori Sorgun femstjernet luksus med skyhøj kundetilfredshed.

Rejs med TUI til Tyrkiet
Det er ikke bare mad og drikke, som indgår i det populære koncept, men også mange hyggelige stunder.

Børnevenlige strande

Bruger I gerne feriedagene på at bade, hygge, lege og bygge sandslotte på en bastmåtte under parasollen på en sandstrand? Så er der her tre tips til børnevenlige strande.

Içmeler-stranden i Içmeler. Smuk og rummelig sandstrand, som ligger i en bugt. Bugten beskyttes af en ø, så bølgerne bliver sjældent høje.
Den østlige strand i Alanaya. Den roligste og mest familievenlige af rejsemålets mange strande.
Kumköy-stranden i Side. Sides hovedstrand, som er hele seks kilometer land og veksler mellem myldrende dele med mange vandaktiviteter og roligere afsnit, hvor den fine strand er bred og lavvandet.

Rejs med TUI til Tyrkiet
På Içmelers strand er der godt med plads.

Oplevelser

Grønne bjerge, snoede floder og det glimtende Middelhav gør Tyrkiet til et land, der er værd at udforske. Her findes mange udflugter, som passer både til små og lidt større børn. Gode minder som I kan dele og tage med hjem.

Udflugt-tips

ALL4FUN Familievenlig heldagsudflugt med appelsindyrkning, jeeptur og krydstogt på floden.
Pirates of Antalya Bådtur hvor børnene kan gå på skattejagt med Piraten Tim.
Skildpadde safari Smuk bådtur på Dalyan-floden, hvor I kan spotte store og små skildpadder.

Rejs med TUI til Tyrkiet
På Floden Dalyan har I mulighed for at se skildpadder, men også gamle kongegrave indhugget i klipperne.

Vandparker

Vandparker er en anden af Tyrkiets specialiteter, som ofte er populære blandt familiens mindste. I kan tage på dagsudflugter til nogle af de største parker som for eksempel Atlantis Water Park i Marmaris, eller endnu mere bekvemt bestille et hotel med eget vandland. Så kan I få rosinfingre hele ferien.

Hoteller med eget vandland

Blue Waters Club med All Inklusive, fem pools og seks vandrutsjebaner.
TUI Magic Life Waterworld en aktiv ferieverden for alle aldre med eget vandland.
Eftalia Splash Resort et prisvenligt mellemklassehotel med All Inklusive hotel og stort vandland.

Rejs med TUI til Tyrkiet
Der er lang vej ned fra toppen af Blue Waters Clubs vandrutsjebaner.

Mad som børnene elsker

Hvad enten I bestiller All Inklusive eller hellere går på jagt efter de bedste restauranter, kan I se frem mod en frisk og kærlighedsfyldt tilgang til maden. Tyrkerne hævder selv, at deres køkken er verdens tredje bedste efter det franske og det kinesiske. Landets traditionelle specialiteter er populære, når børnene skal til bords med grillspyd, pitabrød med kebab, ristede majskolber, fyldte tomater, saftig vandmelon, friskpresset juice og yoghurtis.

Rejs med TUI til Tyrkiet
Ligesom i Grækenland kan I bestille meze – en blanding af mange småretter.

Bamse

Sidst men ikke mindst kan TUI lokke med ikke mindre end tre TUI Family Life-hoteller i Tyrkiet. Vælger I blandt dem, kan I benytte de gratis børneklubber som Bamseklubben og @611, ligesom I får Les Mills-træning, soldækket udendørsområde til fitness, spa, aftenunderholdning, Bamse-parade ved poolen og pensionspakker til børn for kr. 0,-. Dertil følger værelser og lejligheder indrettet til familier.

TUI Familiy Life Hoteller i Tyrkiet

TUI Family Life Pascha Bay med egen strand lige uden for Alanya. All Inklusive kan tilkøbes.
TUI Family Life Side med alt fra græstennisbaner til drømmebeliggenhed på stranden. All inklusive indgår.
TUI Family Life Tropical Resort med strandbeliggenhed, moderne design og store pools. All inklusive indgår.

Rejs med TUI til Tyrkiet
Bamseklubben for de 3–5-årige, @611 for de 6–11-årige og The Hangout for 12–15-årige.

Lignende indlæg

Kap Verde eller Kanarieøerne til vinter?

Kanarieøerne og Kap Verde – to af det østlige Atlanterhavs største øgrupper – har både ligheder og forskelle. Øgrupperne har samme geografiske udformning: I vest er øerne grønne og fyldt med bjerge, og den østlige del er mere lavtliggende og har fine sandstrande. Der er dog også mange ting, som gør øgrupperne forskellige. Her er en guide, som forhåbentligt kan gøre beslutningen om vinterferiens rejsemål lidt lettere.
Laura Laura 2019-09-17

Kombinationsrejse i Thailand – få det maksimale ud af feriedagene

Drømmer du om små thailandske paradisøer med hvide strande og hængekøjer i skyggen? Eller er det farvestærke markeder, stort udbud af restauranter, barer og luksushoteller du længes efter? Føles det som en umulig opgave at vælge? Tag det roligt – det behøver du slet ikke. Du kan få både afslappende strandliv, roligt thailandsk hverdagsliv og pulserende byliv på en og samme rejse.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-09-17

Sommerens mest børnevenlige strande

Der findes mange forskellige slags strande. Nogle har sand andre sten. Nogle er lavvandede, på andre bliver vandet hurtigt dybt. Nogle har mange bølger andre få, og sådan adskiller de mange strande sig fra hinanden. Det kan være lidt af en jungle at finde ud af hvilken man skal vælge, hvis man rejser med børn. Derfor har vi samlet en liste med sommerens mest børnevenlige strande.
Laura Laura 2019-09-16

De bedste familiehoteller på Cypern

Familievenlige Cypern er et af Middelhavets mest solsikre steder. Øen har alle grundingredienser til den perfekte børneferie, med smagsoplevelser der tilfredsstiller selv de mindste og mest kræsne gæster. Her er blandt andet strande, slotte og seværdigheder fra antikken. Her er også parker, vandaktiviteter, museer, bådture og is i lange baner. Det er nok til at forkæle hvem som helst. Her kan du se nærmere på de mest familievenlige hoteller på Cypern!
Anja Jensen Anja Jensen 2019-05-14