Inspiration
Tips til cykelferien på Mallorca

Tips til cykelferien på Mallorca

2018-06-29

Både motionister og de professionelle cykelryttere rejser til uimodstålige Mallorca. TUI bringer her ni tips til både ruter, de bedste rejsetidspunkter samt hvilke hoteller, der tilbyder alt til cyklister, uanset om du er nybegynder eller erfaren rytter.

På Mallorca findes der naturskønne veje mellem byerne og langs kysten og udfordrerende bjergveje med fantastiske udsigtspunkter. Vejene krydser både over flade marker, snørkler sig op og ned af stejle skråninger og gennem landlig idyl.  Du kan finde en rute, der passer dig, uanset om du leder efter en skøn og rolig cykeltur eller et heftigt eventyr.

Her er ni tips til dig, der vil udforske Mallorca på cykel:

1. Hvornår skal du cykle på Mallorca?

Mallorcas milde klima betyder, at både hobby- og professionelle cyklister i princippet rejser hertil året rundt. Når vi i Danmark i vinterhalvåret cykler i regn, slud og til og med sne (eller ganske enkelt parkerer cyklen i kælderen og venter på bedre vejr), så kan du stadig nyde dejlige cykleture på Mallorca. Dog er de bedste perioder september-oktober, efterårsferien og april-maj. Her er vejret mildt uden at være for varmt, og der er næsten flere cyklister end bilister på vejene.

2. Rute: Puerto de Pollensa – Cap de Formentor

Halvøen Formentor er flere gange blevet valgt som et af Spaniens smukkeste landskaber. Du kan starte i Puerto Pollensa og begive dig ud på en tur med massevis af højdemeter – en total stigning på 1.000 meter over den 40 kilometer lange rute. Men turen er anstrengelserne værd med den fantastiske udsigt ud over Middelhavet. Hvis vejret er klart kan du til og med se hele vejen til den grønne naboø, Menorca.

At cykle langs kysten på halvøen Formentor er både populært og udfordrende

3. Tag cyklen med på flyet

Om bord på flyet regnes din cykel som specialbagage. Omkostningerne for at medbringe specialbagage varierer og afhænger af, hvor stor din specialbagage er. For at prisen ikke stiger til vejrs, kan det være en god idé at forudbestille dette. Her kan du læse mere om hvilke regler, der gælder for at medbringe cykel som specialbagage på ferien med de forskellige flyselskaber.

4. Lej en cykel i Alcudia

Blue Star Viva Blue udlejer cykler til alle niveauer samt alt nødvendigt udstyr til cykelferien. Medbringer du egen cykel, kan du uden problem benytte dig af alt fra hotellets egen cykelmekaniker, shoppe i cykelbutikken samt bestille en picnic-frokost fra hotellet.  Du kan selvfølgelig også leje en cykel fra receptionen. På hotellet findes der gode poolområder for alle aldre, flere af dem er til og med opvarmet i foråret og efteråret.

Mange steder på Mallorca kan du desuden leje familiecykler – en firehjulet cykel med plads til hele familien, ofte med tag.

På Blue Star Viva Blue kan du leje cykler, som passer til netop dit niveau

5. Rute: Coll des Reis – Sa Calobra

Vil du have en stejl udfordring, kan vi anbefale Sa Calobra. Du kan starte på toppen af Coll des Reis, i hjertet af bjergkæden Tramuntana. Derfra snor vejen sig i hårnålssving ned mod havnebyen Sa Calobra. Det er både en populær og udfordrende rute. Vejen har en jævn hældning og et par skarpe stigninger, når vejen slår krøller. De smukke udsigter gør bestemt ikke turen mindre fornøjelig.

6. Træningslejr med luksus og cykling

Robinson Club Cala Serena får du adgang til et helt sportscenter med meget andet end bare cykling. Her kan du vælge mellem 100 forskellige slags cykler, så der findes en cykel, som passer både til bratte stigninger og til turen i roligt tempo langs kysten. Hotellet arrangerer cykelture i grupper sammen med en erfaren guide. Du kan naturligvis fortsat tage ture på egen hånd.

Tilbage på hotellet efter cykel-strabadserne kan du koble af med spa og nyde buffeten. Her kan du spise efter alle kostpyramidens anbefalinger eller følge den søde tands lyster.

Robinson Club Cala Serena ligger lige ved en badevig, som er perfekt til et afkølende dyp

7. At cykle med børn på Mallorca

At cykle med familien er en fremragende måde at udforske rejsemålet på. På Mallorca findes der desuden hyggelige badeviger og børnevenlige strande, hvor I kan nyde en velfortjent siesta. Mange af de små byer er bundet sammen af cykelstier, så I kan holde tilpas mange is- og kaffepauser.

Hvis du rejser med yngre cyklister, er det et godt tip at bo langs Playa de Muro. Bor du for eksempel på Blue Star Paraiso de Alcudia har du strandpromenaden lige uden for hotellet, og du kan på den måde let cykle ind til havnen i Alcudia. Fra TUI Family Life Alcudia Pins er der heller ikke langt, hvis du vil tage jernhesten til Ca’n Picafort i et lidt roligere tempo.

I Ca'n Picafort findes en dejlig sandstrand, og langs med stranden finder du restauranter og caféer

8. San Salvador & Puig de Randa

Vil du have lidt kulturhistorie på din cykeltur sammen med de stejle bakker, passer San Salvador og Puig de Randa godt til dig. San Salvador tilbyder en hel del udfordringer og stejle bakker. Oppe fra toppen kan du besøge klosteret, bestille noget koldt at drikke på caféen og nyde panoramaudsigten over det betagende landskab.

Puig de Randa er en lidt mere overkommelig tur. Her venter Santuari de Cura-klosteret på toppen. Por du i Palma ligger det inden for en rimelig afstand.

På øen snor vejene sig op og ned af bjergene i skarpe hårnålesving

9. Alcudia & S’Albufera – for naturelskere

Fra de romerske mure i Alcudias gamle bykerne er der ikke langt til fugleparadiset S’Albufera. Glem ikke at pakke kikkerten, hvis du er fugleinteresseret. I Mallorcas nationalpark tager flere forskellige arter fra hele Europa sig nemlig en velfortjent pause fra deres lange færd. Vandrestigerne er flot vedligeholdt, og gør du stop ved parkens besøgscenter, kan du få en brochure om parkens flora og fauna med samt et kort.

Gør som cirka 150.000 andre cyklister gør hvert eneste år og få nogle sjove oplevelser i højderne på Mallorca. Her kan du se alle vores rejser til Mallorca.