Kurv

Velkommen tilbage

Besøg din MyTUI-konto
Log af
121 Aktiviteter
Sort by:
Nat Geo Day Tour: Opdag det kretensiske landbrugsliv
Udflugter & dagsture

Nat Geo Day Tour: Opdag det kretensiske landbrugsliv

Små familiedrevne gårde er en vigtig del af den middelhavskost, som Kreta er så berømt for. En lokal familie byder dig velkommen til deres Mitato, en lille bondegård, hvor du vil blive mødt med ægte kretensisk gæstfrihed. Hør den lokale landmand fortælle den spændende historie om kong Minoas, som kiggede ud fra sit observatorium og advarede de lokale om angribende pirater. Efter velkomsten er det tid til en praktisk leksion i brødbagning, hvor du lærer teknikken bag det typiske kretensiske brød, der bages med hvede- og bygmel. Derefter er det tid til at lave ost af gedemælk fra deres egen gård. Du kan selv prøve at hjælpe til, så smøg ærmerne op og giv en hånd med i de daglige opgaver på gården, såsom at fodre geder, grise, høns og kaniner og passe haven. Eventyret fortsætter med en sneglejagt på bjergskråningen, eksklusivt for National Geographic-rejsende, hvor du kigger under sten og blandt buske og blomster. I løbet af dagen bliver dine indsamlede skatte, herunder snegle, æg, frugt og grøntsager, til ingredienser i frokosten. Sammen med den lokale familie tilbereder du et festmåltid med lokale delikatesser, som alle resultatet af dit arbejde. Afslut dagen med at smage kretensisk spiritus, Raki, og hvorfor ikke synge med på deres traditionelle kretensiske "Mantinades", traditionelle kretensiske strofer, der udtrykker følelser om det kretensiske hverdagsliv.

Gratis afbestilling
Sprog:

de, en 

Nat Geo Day Tour: Olivenoliens tusindårige historie
Udflugter & dagsture

Nat Geo Day Tour: Olivenoliens tusindårige historie

Med tusindvis af års erfaring er det ikke underligt, at befolkningen på Kreta producerer noget af den fineste olivenolie i verden. Du vil forstå det evige bånd mellem kretenserne og deres ærværdige oliventræer, mens du opdager den lange tradition for olivendyrkning på øen. Lige uden for landsbyen Kritsa i bjergene på det østlige Kreta kan du tage med Nikos Plevritakis på en kort gåtur til hans olivenlunde, hvor nogle af træerne er 600-800 år gamle. Lær om olivendyrkning fra en sand specialist. I skyggen af oliventræerne kan du smage den lokale raki kaldet "tsikoudia" med oliven til, mens du diskuterer den kulturelle og samfundsmæssige betydning af olivendyrkning på Kreta. Derefter er det tid til at besøge en lokal kooperativ fabrik for at se på tæt hold, hvordan oliven forarbejdes til olivenolie i verdensklasse. Tilbage på olivenstien kan du smage friske figner, mandler og druer, se hvad de lokale dyrker, og lære alt om kretensisk livsstil og kost. På en olivenfarm kan du så smage oliven, friske tomater og raki, før olivenoliesmagningen begynder. Dette er en fantastisk mulighed for at lære at smage på olier som en professionel og sammenligne smagsprofilerne for forskellige sorter. Afslut dagen med en lektion i madlavning om forskellige måder at bruge olivenolie på i det kretensiske køkken. Der vil blive serveret autentiske retter som tzatziki og græsk salat, og du vil lære, hvorfor den traditionelle kretensiske kost er så god for helbredet og livslængden.

Gratis afbestilling
Sprog:

de, en 

Rundtur på vestlige Kreta med besøg på vingård og olivenolieproducent
Udflugter & dagsture

Rundtur på vestlige Kreta med besøg på vingård og olivenolieproducent

Fra lokale kvalitetsprodukter til postkort til nogle af de bedste strande - det vestlige Kreta har det hele. Denne heldagsrundtur viser områdets allerbedste sider med vinsmagning på Karavitakis' vingård, smagsprøver på økologisk olivenolie på Biolea Estate og afslapning på Falassarna-stranden. Vasso, en af vores dygtige lokale guider, siger: "Dette er en af mine yndlingsudflugter, da den giver en god smagsprøve på mange aspekter af det kretensiske landskab, livsstil og monumenter. Du kommer til at besøge en olivenoliefabrik og en vingård, der producerer nogle af Kretas bedste vine".Dagen starter med lidt vinkultur på en guidet rundvisning på den familiedrevne Karavitakis-vingård. Glæd dine smagsløg ved at smage på lokal vin og velsmagende snacks i det topmoderne besøgscenter. Derefter bliver du kørt til Biolea Estate, en familieejet olivenoliefabrik, der specialiserer sig i håndværksproduktion af økologisk olivenolie. Få alt at vide om olivenolieproduktion, fra hvordan oliven dyrkes til, hvordan olien presses og derefter tappes på flaske. Desuden bidrager dit besøg til en lokal virksomhed og hjælper øens økonomi i bred forstand.Derefter spiser vil frokost på en traditionel kretensisk restaurant ved havet, hvor maden tilberedes med lokale råvarer. Brug resten af eftermiddagen på at slappe af på det blonde sand på den skønne Falassarna-strand, som ifølge Vasso "flere gange er blevet kåret som en af de bedste strande i Europa".

Gratis afbestilling
Sprog:

en 

Rundtur til Elafonissi med besøg i kloster og Agia Sophia-hulen
Udflugter & dagsture

Rundtur til Elafonissi med besøg i kloster og Agia Sophia-hulen

Den ubeboede ø Elafonisi i det sydvestlige Kreta er fyldt med naturlig skønhed og kulturelle rigdomme. Topolia-kløften, Agia Sophia-hulen, Chrissoskalitissa-klosteret og en strand, som mange anser for at være øens bedste, er blandt dagens højdepunkter på denne dagstur. Rena, en af vores lokale guider, siger: "Denne rundtur kombinerer det bedste fra det kretensiske højland med den idylliske lyserøde sandstrand i Elafonisi på sydkysten".Der er en afslappet start på dagen med et stop, hvor vi nyder kaffe på en familiedrevet taverna i landsbyen Voulgaro. Herfra venter der en panoramisk køretur sydpå gennem Topolia-kløften. Udsigten over den dybe kløft til venstre er forrygende. Herefter besøger vi Agia Sophia-hulen, som er berømt for dens stalaktitter, og er omspundet af en række legender. Det siges, at man her kan finde aftrykket af hoven fra den hellige George-hest. Hvis du kigger godt nok efter, kan du finde noget, der ligner et hesteskoaftryk i en sten.Dernæst besøger vi Chrissoskalitissa-klosteret. Dette 1000 år gamle kloster er bygget på en bakke med udsigt over kysten og byder på tidløs charme. Dets navn betyder "gyldne trin" og er gennemsyret af myter. Ifølge nogle af dem er et af trinene gyldent, men det er kun synligt for de religiøse. Den sidste destination er intet mindre end betagende smuk. Rena fortæller: "Man kan nå til øen Elafonisi ved at gå gennem en lavvandet strækning fra Elafonisi-stranden". Brug eftermiddagen på at nyde solen, svømme, slappe af og nyde den mageløse udsigt, og vi slutter dagen i fiskerlandsbyen Paleochora.

Gratis afbestilling
Sprog:

en 

Knossos-paladset, Rethymnon og Heraklion på seværdig udflugt
Udflugter & dagsture

Knossos-paladset, Rethymnon og Heraklion på seværdig udflugt

Paladset i Knossos, der er på UNESCO's Verdensarvsliste, menes at være vuggen for Europas første civilisation og er et af de vigtigste antikke steder på Kreta. Lad en specialist vække historien til live, mens du udforsker øens mest værdifulde arkæologiske perle. Denne udflugt inkluderer også egen tid på ferieresorts i Rethymnon samt en rundvisning i Kretas hovedstad, Heraklion. Andreas, en af vores dygtige lokale guider, siger: "Minoerne var meget avancerede, og paladset i Knossos viser arkitektoniske teknikker bag bygninger i flere etager og et sofistikeret dræningssystem, der var forud for deres tid".Vi starter morgenen i Rethymnons labyrint af farverige gader, hvor du kan gå på opdagelse i butikkerne, finde en lille café eller gå ned til havnen. Rethymnons havn, der bugter sig rundt om den lille bugt, er lige så smuk, som den er gammel. Udsigten til Fortezza fra den venetianske æra og ud over havet er en fryd. Det næste stop er Kretas hovedstad, Heraklion. Her har du en guidet rundvisnig til byens bedste steder, såsom den venetianske løvefontæne og loggiaen. Der vil også være lidt tid på egen hånd til at udforske i dit eget tempo.Sidst, men på ingen måde mindst, er dagens sidste stop et guidet besøg på Knossos-paladset. Du beundrer skatte som tronsalen, de kongelige lejligheder og de fabelagtige freskoer. De antikke freskoer er særligt imponerende og viser scener fra hverdagslivet, religiøse ritualer og mytiske væsener. Du vil også opleve labyrinten, hvor legenden siger, at det frygtindgydende væsen Minotaurus, halvt menneske og halvt tyr, lurede.

Gratis afbestilling
Sprog:

en 

Knossos & Heraklion guidet rundtur med transport
Udflugter & dagsture

Knossos & Heraklion guidet rundtur med transport

"Knossos-paladset er et af de vigtigste arkæologiske steder på Kreta, fordi det er her, Europas første civilisation begyndte," siger Veta, en af vores guider. Hun er født og opvokset her på øen og ved derfor en del om de legender og myter, der omgiver øens mest populære seværdighed. Du vil bruge dagen på at se historien gjort levende, mens du går rundt på paladsets område, inden vi tager over til Heraklion og bruger lidt tid i hovedstaden.Knossos-paladset, der engang var centrum for Kretas minoiske civilisation, ligger i hjertet af det, der anses for at være Europas ældste bosættelse. Du deltager i en kort guidet rundvisning med alle højdepunkterne, hvor du besøger tronsalen, de kongelige lejligheder, freskoer og meget mere. Du får endda mulighed for at se labyrinten, hvor det frygtindgydende væsen Minotaurus, halv mand og halv tyr, skulle have skabt frygt. Og med hurtig adgang er der ingen ventetid i køen.Derefter er det tid til at tage til Heraklion, øens hovedstad. Se Morozini Lions-fontænen fra det 17. århundrede og den 400 år gamle venetianske loggia - som stadig er rådhuset i dag - under en guidet rundtur i byen. Vi runder dagen af med at tage dig med til de åbne markeder, hvor du har lidt fri tid. Søg i i boderne med håndlavede nipsgenstande og friske lokale produkter, eller stop for en kop kaffe på en lokal café, hvor du kan kigge, hvordan det lokale liv udfolder sig. Andre seværdigheder, som du ikke må gå glip af, er Koule-fæstningen og Agios Titos-kirken.

Gratis afbestilling
Sprog:

de, en, fr, nl 

Rundvisning i landsbyen Loutro med typisk kretensisk frokost
Udflugter & dagsture

Rundvisning i landsbyen Loutro med typisk kretensisk frokost

Landsbyen Loutro, som kun tilgængelig med båd, er en idyllisk kystlandsby, hvor du kan slappe helt af. Turen går fra Sfakia til Loutro med båd, og du kan tilbringe dagen med at udforske byen i dit eget tempo, spise frokost på en lokal taverna og nyde den kretensiske sol. Rena, en af vores lokale guider, siger: "Loutro er den skjulte juvel på det sydlige Kreta, et magisk sted med utroligt blåt, lyseblåt, næsten grønt, krystalklart vand - og uden tegn på biler eller trafik".Denne udflugt starter med en køretur til Sfakia, med et stop undervejs ved Adfikou for at nyde en kop græsk kaffe og den fantastiske udsigt over de majestætiske hvide bjerge. Derefter stiger vi om bord i en båd for en hurtig 20-minutters sejltur til Loutro. I denne lille charmerende fiskerlandsby, der ligger med de smukke bjerge i baggrunden, har du god tid til at gå rundt i de brostensbelagte gader og beundre de hvidkalkede, billedskønne huse. Det er også en god mulighed for at købe en souvenir og hjælpe den lokale økonomi.Der bliver serveret frokost på en traditionel familieejet strandtaverna med udsigt over bugten. Du smager det, som Rena kalder "sydlandets aromaer". Du vil nyde at smage specialiteter såsom ostekage, stegte courgetter, kretensisk salat og meget mere, sammen med lokal vin. Bagefter kan du læne dig tilbage på stranden, tage en dukkert i det klare vand og se verden passere forbi. Der er ingen trafik, så du kan slappe af i fredelige omgivelser.

Gratis afbestilling
Sprog:

de, en 

Øen Spinalonga med guidet rundvisning og frokost
Udflugter & dagsture

Øen Spinalonga med guidet rundvisning og frokost

Den lille ø Spinalonga ligger kun en kort hop væk fra Kreta, men et besøg her er som at rejse tilbage i tiden. Århundreder af historie lever i murene, der omkranser den. Se øen gennem en lokal borgers øjne på denne eksklusive heldagsrundtur, som også kommer til to kystbyer i Mirabello-bugten. Veta, en af vores guider, siger: "Du besøger den smukke fiskerby Elounda og kystbyen Agios Nikolaos. Du vil også prøve noget typisk kretensisk mad på en taverna".Spinalonga har været mange ting i løbet af sin eksistens, bl.a. en venetiansk forpost og en osmannisk by. Den var endda en spedalskhedskoloni, hvilket førte til, at den blev døbt "Tårernes ø". Du vil gå en tur med vores lokale guide, som vil føre dig gennem smalle gyder med for længst forladte tagløse boliger og vise dig rundt i fæstningen og kolonien, som blev lukket i 1950'erne. Desuden kommer du før folkemængderne ved at ankomme tidligt med dagens første færge.Senere sejler du tilbage via kystbyen Elounda. Du får lidt fri tid til at udforske i dit eget tempo. Svøm, stræk dig i solen eller se verden passere forbi på en af de mange familiedrevne barer ved havnefronten. Derefter går turen videre til en nærliggende taverna for at spise en lokal, velsmagende kretensisk frokost. Vi runder dagen af med et besøg i Agios Nikolaos, en chik kystby, der ligger i læ af to små øer.

Gratis afbestilling
Sprog:

de, en, fr, nl, pl 

Solnedgangssafari
Aktiviteter

Solnedgangssafari

Der er masser af måder at nyde en kretensisk solnedgang på, men intet slår en safari i firehjulstrækker i de hvide bjerge mens dag bliver til nat. Vi kører ad uudforskede veje til steder hvor der kun kommer få turister – med stop undervejs for at tage billeder - og vi udbringer en skål om aftenen med en vinsmagning på en vingård.

Gratis afbestilling
Sprog:

en 

4x4 eventyr – fra Chania
Aktiviteter

4x4 eventyr – fra Chania

Denne 4x4 heldagstur er designet specielt til eventyr. Vi kører langs grusveje, krydser bjergpas og kører gennem Kretas charmerende landsbyer, mens vi udforsker øens skjulte skatte og nyder udsigterne over den smukke natur.

Gratis afbestilling
Sprog:

de, en 

Palmestranden Preveli med båd og frokost på lokal taverna
Udflugter & dagsture

Palmestranden Preveli med båd og frokost på lokal taverna

Sydkretas kystlinje er fuld af uventede overraskelser. På denne heldagstur befinder du dig blandt af øens mest imponerende naturomgivelser, og vi tager af sted til Domnoni for at sejle langs klippekysten til en af Sydkretas smukkeste og mest afsidesliggende strande, Preveli-stranden. Der er også frokost på stranden og et besøg i Kourtaliotiko-kløften. Sofia, en af vores ekspertguider, siger: "Preveli-stranden er dejlig, men glem ikke at udforske palmeskoven bagved. Det er et virkeligt usædvanligt økosystem, og floden er så forfriskende. Tag også din snorkel med, for de klippefremspring, der omslutter stranden, er fantastiske snorkelsteder".Når du går fra borde på Preveli-palmestranden, før folkemængden ankommer, kan du nyde landskabet i fred og ro. Sand- og stenstranden strækker sig over mundingen af en kløft med præget palmeskove og af en kølig og klar flod. Floden udvider sig til en lagune, som bag den store strand løber ud i det lyseblå hav. Du vil have masser af tid på egen hånd til at slappe af og udforske området, inden turen går tilbage med båd.Tilbage i Damnoni venter der en typisk kretensisk frokost på en taverna ved stranden. Derefter har du fri tid til at slappe af inden turen tilbage. På vejen tilbage går vi ad den trappede sti ned til bunden af Kourtaliotiko-kløften, hvor du møder frit strømmende kilder og små vandfald. Det er den samme flod, der udspringer ved Preveli-stranden, med det samme kølige, klare kildevand.

Gratis afbestilling
Sprog:

de 

Vestlige Kreta på rundtur til Agia Triada-klostret og Chania
Udflugter & dagsture

Vestlige Kreta på rundtur til Agia Triada-klostret og Chania

Denne rundtur indeholder en trio af de lokale højdepunkter, nemlig historiske Agia Triada-kloster, en guidet rundvisning i Chania og tid til at slappe af ved Kretas eneste naturlige sø. Angeliki, en af vores dygtige lokale guider, siger: "Agia Triada giver et glimt af Kretas rige kulturarv. Det blev bygget i den venetianske periode og kan prale af et imponerende væld af freskoer og religiøse genstande. Klosteret er en oase af ro, omgivet af olivenlunde og vinmarker".Efter klosteret fortsætter vi til Chania, en af Kretas mest tiltalende havnebyer, for den er gennemsyret af historie og kendt for sin stemningsfulde venetianske havn. Du vil udforske de smalle gader på en guidet rundvisning med mulighed for også at shoppe langs den berømte "Leather Lane" og nyde lidt egen tid til at slentre rundt på havnen eller fortabe dig i den gamle bydel. Herefter besøger du det arkæologiske område Aptera, som engang var en stor by på det antikke Kreta. På stedet findes et romersk teater og adskillige templer.Som afslutning på turen besøger vi Kournas-søen, en spektakulær ferskvandssø omgivet af bakker og hjemsted for et rigt dyreliv, herunder skildpadder og mange forskellige fuglearter. Du har egen tid til at udforske, tage en svømmetur i det klare vand eller nyde en gåtur rundt om søen. Angeliki fortæller: "Lokale myter hævder, at søen er bundløs, men videnskaben har grebet ind, og faktisk er den kun 22,5 meter dyb.

Gratis afbestilling
Sprog:

en 

Introduktion til Kreta

Kreta byder på et varieret landskab med solrige strande, kløfter, floder og bølgende dale med rustikke landsbyer. De bjergrige indlandsområder, der bedst kan ses i bil eller på en guidet udflugt, er bestemt værd at udforske. Tag eventuelt på en vandretur for at opleve en af Europas længste kløfter. Strandene vil ikke skuffe med deres bløde hvide sand og gennemsigtige vand. Kreta er perfekt til snorkling, kajaksejlads og svømning og er det ideelle rejsemål for både afslapning og eventyr. Kreta kan også prale af et væld af arkitektoniske og kulturelle skatte samt et højt ansete køkken.

De seks bedste ting at lave på Kreta:

1. Tag en rundtur til Spinalonga

En rundtur på Spinalonga er en af de mest interessante ting at lave på Kreta. Denne befæstede ø, der ligger i Elounda-bugten, har en lang og turbulent historie. Den var oprindeligt en venetiansk forpost, som senere blev besat af osmannerne. Den er dog mest berømt for at have huset en spedalskhedskoloni i det 20. århundrede. Tag på en guidet rundvisning på øen, lær om dens fortid, gå rundt i de brostensbelagte gader, se de arkæologiske ruiner af det venetianske slot og besøg skolen, hospitalet og kirken i den tidligere spedalskhedskoloni.

2. Tag på et off-road-eventyr

Kreta er en ø med rå bakker, vidtstrakte kløfter og traditionelle bjerglandsbyer, og den er en drøm for eventyrlystne. Tag off-road på et adrenalinpumpende eventyr i 4x4-køretøj for at udforske øens mest landlige dele og se masser af seværdigheder på vejen. Kør ned ad grusveje, kom gennem afsidesliggende landsbyer, se gamle templer og stop for en dukkert på strande, som kun er tilgængelige med 4x4. Vask varmen og støvet fra dagens anstrengelser af.

3. Tag færgen til en anden ø

Der er mange småøer langs ud for Kreta, som du kan besøge. På sydkysten er Koufonisi og Chrissi to ubeboede øer, hvor du kan tilbringe en vidunderlig dag med at svømme i aquamarinfarvet hav og slappe af på det bløde sand. Den berømte ø Elafonisi trækker strandgæster til det sydvestlige hjørne af Kreta, takket være det lyserøde sand og det glitrende vand. Øen Santorini, der ligger nord for Kreta, er en populær dagstur, som normalt omfatter en scenisk tur, hvor man kan se de hvidkalkede landsbyer, der ligger over den vulkanske caldera.

4. Udforsk det antikke Knossos-palads

Knossos er det vigtigste arkæologiske udgravningssted fra bronzealderen på Kreta. Det var engang det politiske centrum for den minoiske civilisation og anses for at være Europas ældste by. Knossos var beboet i flere tusinde år, begyndende med en neolitisk bosættelse i det syvende århundrede f.Kr. Stedet blev forladt i den sene bronzealder. Efter en første udgravning i 1878 blev ruinerne først fuldt ud udgravet i 1990. Blandt højdepunkterne kan nævnes de restaurerede freskoer, de antikke gårdspladser, de høje søjler og den rekonstruerede tronsal.

5. Besøg hovedstaden Heraklion

Øens hovedstad er fuld af historie og attraktioner og er et ideelt sted at udforske til fods. Heraklions gamle bydel er særlig interessant, og nogle af de mest bemærkelsesværdige vartegn omfatter Koules-fæstningen fra det 16. århundrede, Jesusporten og de venetianske bymure. Heraklions Arkæologiske Museum i byens centrum er også et must for historieinteresserede og rummer freskoer, keramik, smykker, våben og skulpturer fra den minoiske civilisation.

6. Vandring i Samaria-slugten

Den 16 km lange Samaria-kløft er en af de længste i Europa og tiltrækker vandreentusiaster til sine stier hver sommer. Vandreturen, der ligger i et UNESCO-biosfærereservat, starter fra bjerglandsbyen Omalos og skærer sig ned gennem landskabet til kystlandsbyen Agia Roumeli. Stien er et must for eventyr- og naturelskere og byder på en række forskellige landskaber og dyreliv. Vandreturen kan tage mellem 4 og 6 timer, og en organiseret udflugt anbefales på det kraftigste.