Kurv
76 Aktiviteter
Sort by:
Rundtur på vestlige Kreta med besøg på vingård og olivenolieproducent
Udflugter & dagsture

Rundtur på vestlige Kreta med besøg på vingård og olivenolieproducent

Fra lokale kvalitetsprodukter til postkort til nogle af de bedste strande - det vestlige Kreta har det hele. Denne heldagsrundtur viser områdets allerbedste sider med vinsmagning på Karavitakis' vingård, smagsprøver på økologisk olivenolie på Biolea Estate og afslapning på Falassarna-stranden. Vasso, en af vores dygtige lokale guider, siger: "Dette er en af mine yndlingsudflugter, da den giver en god smagsprøve på mange aspekter af det kretensiske landskab, livsstil og monumenter. Du kommer til at besøge en olivenoliefabrik og en vingård, der producerer nogle af Kretas bedste vine".Dagen starter med lidt vinkultur på en guidet rundvisning på den familiedrevne Karavitakis-vingård. Glæd dine smagsløg ved at smage på lokal vin og velsmagende snacks i det topmoderne besøgscenter. Derefter bliver du kørt til Biolea Estate, en familieejet olivenoliefabrik, der specialiserer sig i håndværksproduktion af økologisk olivenolie. Få alt at vide om olivenolieproduktion, fra hvordan oliven dyrkes til, hvordan olien presses og derefter tappes på flaske. Desuden bidrager dit besøg til en lokal virksomhed og hjælper øens økonomi i bred forstand.Derefter spiser vil frokost på en traditionel kretensisk restaurant ved havet, hvor maden tilberedes med lokale råvarer. Brug resten af eftermiddagen på at slappe af på det blonde sand på den skønne Falassarna-strand, som ifølge Vasso "flere gange er blevet kåret som en af de bedste strande i Europa".

Gratis afbestilling
Sprog:

en 

Rundtur til Elafonissi med besøg i kloster og Agia Sophia-hulen
Udflugter & dagsture

Rundtur til Elafonissi med besøg i kloster og Agia Sophia-hulen

Den ubeboede ø Elafonisi i det sydvestlige Kreta er fyldt med naturlig skønhed og kulturelle rigdomme. Topolia-kløften, Agia Sophia-hulen, Chrissoskalitissa-klosteret og en strand, som mange anser for at være øens bedste, er blandt dagens højdepunkter på denne dagstur. Rena, en af vores lokale guider, siger: "Denne rundtur kombinerer det bedste fra det kretensiske højland med den idylliske lyserøde sandstrand i Elafonisi på sydkysten".Der er en afslappet start på dagen med et stop, hvor vi nyder kaffe på en familiedrevet taverna i landsbyen Voulgaro. Herfra venter der en fantastisk køretur sydpå gennem Topolia-kløften. Udsigten over den dybe kløft til venstre er forrygende. Herefter besøger vi Agia Sophia-hulen, som er berømt for dens stalaktitter, og er omspundet af en række legender. Det siges, at man her kan finde aftrykket af hoven fra den hellige George-hest. Hvis du kigger godt nok efter, kan du finde noget, der ligner et hesteskoaftryk i en sten. Dernæst besøger vi Chrissoskalitissa-klosteret. Dette 1000 år gamle kloster er bygget på en bakke med udsigt over kysten og byder på tidløs charme. Dets navn betyder "gyldne trin" og er gennemsyret af myter. Ifølge nogle af dem er et af trinene gyldent, men det er kun synligt for de religiøse.Den sidste destination er intet mindre end betagende smuk. Rena fortæller: "Man kan nå til øen Elafonisi ved at gå gennem en lavvandet strækning fra Elafonisi-stranden". Brug eftermiddagen på at nyde solen, svømme og slappe af.

Gratis afbestilling
Sprog:

en 

Knossos & Heraklion guidet rundtur med transport
Udflugter & dagsture

Knossos & Heraklion guidet rundtur med transport

"Knossos-paladset er et af de vigtigste arkæologiske steder på Kreta, fordi det er her, Europas første civilisation begyndte," siger Veta, en af vores guider. Hun er født og opvokset her på øen og ved derfor en del om de legender og myter, der omgiver øens mest populære seværdighed. Du vil bruge dagen på at se historien gjort levende, mens du går rundt på paladsets område, inden vi tager over til Heraklion og bruger lidt tid i hovedstaden.Knossos-paladset, der engang var centrum for Kretas minoiske civilisation, ligger i hjertet af det, der anses for at være Europas ældste bosættelse. Du deltager i en guidet rundvisning med alle højdepunkterne, hvor du besøger tronsalen, de kongelige lejligheder, freskoer og meget mere. Du får endda mulighed for at se labyrinten, hvor det frygtindgydende væsen Minotaurus, halv mand og halv tyr, skulle have skabt frygt. Og med hurtig adgang er der ingen ventetid i køen.Derefter er det tid til at tage til Heraklion, øens hovedstad. Se Morozini Lions-fontænen fra det 17. århundrede og den 400 år gamle venetianske loggia - som stadig er rådhuset i dag - under en guidet rundtur i byen. Vi runder dagen af med at tage dig med til de åbne markeder, hvor du har lidt fri tid. Søg i i boderne med håndlavede nipsgenstande og friske lokale produkter, eller stop for en kop kaffe på en lokal café, hvor du kan kigge, hvordan det lokale liv udfolder sig. Andre seværdigheder, som du ikke må gå glip af, er Koule-fæstningen og Agios Titos-kirken.

Gratis afbestilling
Sprog:

de, en, fr, nl 

Rundvisning i landsbyen Loutro med typisk kretensisk frokost
Udflugter & dagsture

Rundvisning i landsbyen Loutro med typisk kretensisk frokost

Landsbyen Loutro, som kun tilgængelig med båd, er en idyllisk kystlandsby, hvor du kan slappe helt af. Turen går fra Sfakia til Loutro med båd, og du kan tilbringe dagen med at udforske byen i dit eget tempo, spise frokost på en lokal taverna og nyde den kretensiske sol. Rena, en af vores lokale guider, siger: "Loutro er den skjulte juvel på det sydlige Kreta, et magisk sted med utroligt blåt, lyseblåt, næsten grønt, krystalklart vand - og uden tegn på biler eller trafik".Denne udflugt starter med en køretur til Sfakia, med et stop undervejs ved Adfikou for at nyde en kop græsk kaffe og den fantastiske udsigt over de majestætiske hvide bjerge. Derefter stiger vi om bord i en båd for en hurtig 20-minutters sejltur til Loutro. I denne lille charmerende fiskerlandsby, der ligger med de smukke bjerge i baggrunden, har du god tid til at gå rundt i de brostensbelagte gader og beundre de hvidkalkede, billedskønne huse. Det er også en god mulighed for at købe en souvenir og hjælpe den lokale økonomi.Der bliver serveret frokost på en traditionel familieejet strandtaverna med udsigt over bugten. Du smager det, som Rena kalder "sydlandets aromaer". Du vil nyde at smage specialiteter såsom ostekage, stegte courgetter, kretensisk salat og meget mere, sammen med lokal vin. Bagefter kan du læne dig tilbage på stranden, tage en dukkert i det klare vand og se verden passere forbi. Der er ingen trafik, så du kan slappe af i fredelige omgivelser.

Gratis afbestilling
Sprog:

de, en 

4x4 eventyr – fra Chania
Aktiviteter

4x4 eventyr – fra Chania

Denne 4x4 heldagstur er designet specielt til eventyr. Vi kører langs grusveje, krydser bjergpas og kører gennem Kretas charmerende landsbyer, mens vi udforsker øens skjulte skatte og nyder udsigterne over den smukke natur.

Gratis afbestilling
Sprog:

de, en 

Øen Spinalonga med guidet rundvisning og frokost
Udflugter & dagsture

Øen Spinalonga med guidet rundvisning og frokost

Den lille ø Spinalonga ligger kun en kort hop væk fra Kreta, men et besøg her er som at rejse tilbage i tiden. Århundreder af historie lever i murene, der omkranser den. Se øen gennem en lokal borgers øjne på denne eksklusive heldagsrundtur, som også kommer til to kystbyer i Mirabello-bugten. Veta, en af vores guider, siger: "Du besøger den smukke fiskerby Elounda og kystbyen Agios Nikolaos. Du vil også prøve noget typisk kretensisk mad på en taverna".Spinalonga har været mange ting i løbet af sin eksistens, bl.a. en venetiansk forpost og en osmannisk by. Den var endda en spedalskhedskoloni, hvilket førte til, at den blev døbt "Tårernes ø". Du vil gå en tur med vores lokale guide, som vil føre dig gennem smalle gyder med for længst forladte tagløse boliger og vise dig rundt i fæstningen og kolonien, som blev lukket i 1950'erne. Desuden kommer du før folkemængderne ved at ankomme tidligt med dagens første færge.Senere sejler du tilbage via kystbyen Elounda. Du får lidt fri tid til at udforske i dit eget tempo. Svøm, stræk dig i solen eller se verden passere forbi på en af de mange familiedrevne barer ved havnefronten. Derefter går turen videre til en nærliggende taverna for at spise en lokal, velsmagende kretensisk frokost. Vi runder dagen af med et besøg i Agios Nikolaos, en chik kystby, der ligger i læ af to små øer.

Gratis afbestilling
Sprog:

de, en, fr, nl, pl 

Solnedgangssafari
Aktiviteter

Solnedgangssafari

Der er masser af måder at nyde en kretensisk solnedgang på, men intet slår en safari i firehjulstrækker i de hvide bjerge mens dag bliver til nat. Vi kører ad uudforskede veje til steder hvor der kun kommer få turister – med stop undervejs for at tage billeder - og vi udbringer en skål om aftenen med en vinsmagning på en vingård.

Gratis afbestilling
Sprog:

en 

Oplev vestlige Kreta
Udflugter & dagsture

Oplev vestlige Kreta

Kretas vestlige hjørne byder på fantastisk natur og historie. På denne dagsudflugt kan du opleve alt fra en kloster-vingård til en malerisk sø.

Gratis afbestilling
Sprog:

en 

Rundtur i Kretas landskaber
Udflugter & dagsture

Rundtur i Kretas landskaber

Hvis du vil opleve et stykke autentisk Kreta, kan du gå på opdagelse i øens landskaber. Du vil se alt det bedste fra vestsiden, herunder Agia Triada-klosteret, det arkæologiske område Aptera og bakker dækket af olivenlunde. Efter et stop på Profeten Elias-bakken, der er kendt for sin panoramaudsigt, besøger vi Agia Triada-klosteret. Det er et af øens højdepunkter, og dets beliggenhed blandt bakker dækket af olivenlunde og vinmarker bidrager alt sammen til dets renæssance-skønhed. Opdag museet, som rummer mønter og håndskrifter, og gå derefter til krigskirkegården Souda Bay Allied War Cemetery.Næste punkt på dagsordenen er det antikke Aptera - engang en af de mest magtfulde byer på det minoiske Kreta - med en imponerende udsigt over de hvide bjerge, det kretensiske hav og Akrotiri-halvøen. Vi runder turen af med en typisk snack og en drink.

Gratis afbestilling
Sprog:

en 

Off road-eventyr fra Rethymnon
Aktiviteter

Off road-eventyr fra Rethymnon

Gør dig klar til et off road-eventyr med et firehjulstrukkent, der ligger langt fra turistområderne. Vi kører langs mudrede veje. bumper over huller i vejen og kører gennem byer, der er nemme at overse. Undervejs oplever vi også mange seværdigheder. Chaufføren fungerer også som guide og han giver os et godt indblik i Kretas skjulte perler.

Gratis afbestilling
Sprog:

en 

Rundtur til Chania og Rethymnon
Udflugter & dagsture

Rundtur til Chania og Rethymnon

Kretas anden og tredjestørste byer er gennemsyret af historie og har smukke havne. De er begge et must at besøge på Kreta. Vi udforsker Rethymnon om morgenen og Chania - kendt som "Lille Venedig" - om eftermiddagen.Udforskningen begynder i Rethymnon. Her forbinder en labyrint af smalle gyder den gamle havn med Fortezza-citadellet. Her er masser af bygninger, der stammer fra den venetianske og osmanniske æra. På din guidede rundvisning vil du møde kirker i alle stilarter, og også moskeer. Du har også tid på egen hånd til at finde en god taverna til frokost.Herefter tager vi en timelang rejse vestpå til Chania, øens næststørste by. Med præg fra Venedig, der findes overalt i den gamle bydel, er den værd at besøge. Og især havnen. Her blander de venetianske havneværfter sig med caféterrasser. Nyd en guidet rundvisning i den gamle bydel med besøg på markedet og den berømte "Lædergade". Her har du også tid på egen hånd.

Gratis afbestilling
Sprog:

de, en 

Safari i 4x4-køretøj  fra Rethymnon by
Aktiviteter

Safari i 4x4-køretøj fra Rethymnon by

Kretas barske bjergtoppe, solbeskinnede sletter og rustikke landsbyer vil være i fokus på denne safari i 4x4-køretøj. Kør off-road med besøg på Klados vingård og Halepa-klosteret, og smag på lokal olivenolie og vin.Hop ind i en 4x4 og kør til dagens første stop - Klados vingården. Nyd en guidet rundvisning og en vinsmagning, inden du kører gennem de traditionelle landsbyer Dafnedes, Apladiana og Agridia. Herefter er der et pitstop ved Halepa-klosteret. Det er gennemsyret af historie og blev engang brugt som tilflugtssted, hvor kretensere kunne flygte fra civile uroligheder. Den panoramiske udsigt over bjergtoppen gør det til et fantastisk sted at tage de billeder, der er værd at dele på Instagram.Resten af formiddagen går med at køre forbi vidtstrakte vinmarker på vej til en traditionel olivenmølle. Få alt at vide om høsten og produktionen af olivenolie på øen, og prøv selv at smage på olivenolie. Til sidst kan du nyde lækre kretensiske lækkerier i landsbyen Melidoni, inden du kører tilbage til Rethymnon by.

Gratis afbestilling
Guidet Tur

Introduktion til Kreta

Kreta byder på et varieret landskab med solrige strande, kløfter, floder og bølgende dale med rustikke landsbyer. De bjergrige indlandsområder, der bedst kan ses i bil eller på en guidet udflugt, er bestemt værd at udforske. Tag eventuelt på en vandretur for at opleve en af Europas længste kløfter. Strandene vil ikke skuffe med deres bløde hvide sand og gennemsigtige vand. Kreta er perfekt til snorkling, kajaksejlads og svømning og er det ideelle rejsemål for både afslapning og eventyr. Kreta kan også prale af et væld af arkitektoniske og kulturelle skatte samt et højt ansete køkken.

De seks bedste ting at lave på Kreta:

1. Tag en rundtur til Spinalonga

En rundtur på Spinalonga er en af de mest interessante ting at lave på Kreta. Denne befæstede ø, der ligger i Elounda-bugten, har en lang og turbulent historie. Den var oprindeligt en venetiansk forpost, som senere blev besat af osmannerne. Den er dog mest berømt for at have huset en spedalskhedskoloni i det 20. århundrede. Tag på en guidet rundvisning på øen, lær om dens fortid, gå rundt i de brostensbelagte gader, se de arkæologiske ruiner af det venetianske slot og besøg skolen, hospitalet og kirken i den tidligere spedalskhedskoloni.

2. Tag på et off-road-eventyr

Kreta er en ø med rå bakker, vidtstrakte kløfter og traditionelle bjerglandsbyer, og den er en drøm for eventyrlystne. Tag off-road på et adrenalinpumpende eventyr i 4x4-køretøj for at udforske øens mest landlige dele og se masser af seværdigheder på vejen. Kør ned ad grusveje, kom gennem afsidesliggende landsbyer, se gamle templer og stop for en dukkert på strande, som kun er tilgængelige med 4x4. Vask varmen og støvet fra dagens anstrengelser af.

3. Tag færgen til en anden ø

Der er mange småøer langs ud for Kreta, som du kan besøge. På sydkysten er Koufonisi og Chrissi to ubeboede øer, hvor du kan tilbringe en vidunderlig dag med at svømme i aquamarinfarvet hav og slappe af på det bløde sand. Den berømte ø Elafonisi trækker strandgæster til det sydvestlige hjørne af Kreta, takket være det lyserøde sand og det glitrende vand. Øen Santorini, der ligger nord for Kreta, er en populær dagstur, som normalt omfatter en scenisk tur, hvor man kan se de hvidkalkede landsbyer, der ligger over den vulkanske caldera.

4. Udforsk det antikke Knossos-palads

Knossos er det vigtigste arkæologiske udgravningssted fra bronzealderen på Kreta. Det var engang det politiske centrum for den minoiske civilisation og anses for at være Europas ældste by. Knossos var beboet i flere tusinde år, begyndende med en neolitisk bosættelse i det syvende århundrede f.Kr. Stedet blev forladt i den sene bronzealder. Efter en første udgravning i 1878 blev ruinerne først fuldt ud udgravet i 1990. Blandt højdepunkterne kan nævnes de restaurerede freskoer, de antikke gårdspladser, de høje søjler og den rekonstruerede tronsal.

5. Besøg hovedstaden Heraklion

Øens hovedstad er fuld af historie og attraktioner og er et ideelt sted at udforske til fods. Heraklions gamle bydel er særlig interessant, og nogle af de mest bemærkelsesværdige vartegn omfatter Koules-fæstningen fra det 16. århundrede, Jesusporten og de venetianske bymure. Heraklions Arkæologiske Museum i byens centrum er også et must for historieinteresserede og rummer freskoer, keramik, smykker, våben og skulpturer fra den minoiske civilisation.

6. Vandring i Samaria-slugten

Den 16 km lange Samaria-kløft er en af de længste i Europa og tiltrækker vandreentusiaster til sine stier hver sommer. Vandreturen, der ligger i et UNESCO-biosfærereservat, starter fra bjerglandsbyen Omalos og skærer sig ned gennem landskabet til kystlandsbyen Agia Roumeli. Stien er et must for eventyr- og naturelskere og byder på en række forskellige landskaber og dyreliv. Vandreturen kan tage mellem 4 og 6 timer, og en organiseret udflugt anbefales på det kraftigste.