Derfor skal du bo i lejlighedshotel på Kreta

2017-03-28
Laura
Frihed til at vælge hvordan hverdagen skal struktureres. Vælge hvad, hvor og hvornår man skal spise. Opleve naturen og det lokale miljø. Når man bor i lejlighedshotel er mulighederne mange. Vi har derfor samlet lidt inspiration til, hvad man kan lave på Kreta samt tre gode lejlighedshoteller, som henvender sig til alle aldre.

Hvorfor skal man rejse til Kreta?

Med en flyvetid på 3,5 time og lune temperaturer, er Kreta at foretrække blandt mange. Ikke kun vejeret er tiltrækkend. Øen byder på et velsmagende køkken, flot natur og rig mulighed for oplevelser på egen hånd.

Lej bil

På Kreta er det anbefalelsesværdig at leje bil. Vejnettet er veludviklet, og man kommer let fra a til b. Skilte og vejvisning er synligt, og man kan let via et kort overskue, hvordan man kommer rundt på øen. Besøg f.eks. strandene Elafonissi i syd og Falarsana i vest. Følg kysten fra Chania mod øst ca. 2,5 time - så kommer man til hovedstanden Heraklion. Her findes Paladset i Knossos - som var centrum for den minoiske kultur.

Spis græsk mad

Feta, oliven, mousakka, souvlaki eller gyros - mulighederne er mange. Rejser man til Kreta, må man ikke snyde sig selv for at opleve det lokale køkken. Her har vi samlet et par tips til gode restauranter, som ligger i området omkring Agia Marina og Platanias.

Astrea:

På en bjergskråning i det centrale Platanias ligger restauranten Astrea. Den fantastiske udsigt over byen og havet må man ikke snyde sig for. Spis f.eks. aftensmad mens du nyder den flotte solnedgang. Vigtigt: Man skal gå op af en stejl bakke for at nå restauranten. Er man dårligt gående anbefaler vi at man tager en taxi op.

Nymfi:

I Agia Marina, tæt på Platanias, ligger restauranten Nymfi. De serverer lokale kretanske specialiteter samt græske og internationale retter. Især deres mousakka er rigtig god. Restauranten er velbesøgt, og derfor er det en god ide at bestille bord.

Olivi:

Tættere på centrum af Agia Marina ligger den hyggelige restaurant Olivi. Her serveres traditionelt græsk mad i en hyggelig og lokal atmosfære. Da denne restaurant også er velbesøgt er det en god ide at bestille bord.

Besøg Chania

Kør eller tag bybussen ind til havnebyen Chania. Her kan man blandt andet se det arkæologiske museeum, som rummer udstillinger fra den minoriske og romerske tid. I midten af byen ligger markedshallen. Det er her de lokale handler. Man kan købe alt fra frisk fisk, frugt og grønsager til ost,brød og krydderier. Kom gerne først på dagen, da udvalget af varer er størst her. OBS: Markedet er lukket om søndagen! Havnen er absolut også et besøg værd. Her kan man gå en tur på havnepromenaden eller nyde lidt mad og drikke på en af de mange restauranter. Der findes mange gode restauranter omkring havnen. Bevæger man sig lidt op ad sidegaderne, er der ofte mange penge at spare. I byen er der tilmed et bredt udvalg af shopping - både lokale og internationale mærker.

Hvor skal man bo?

På Kreta er der mange gode lejlighedshoteller. Herunder har vi samlet tre hotelforslag, som alle ligger tæt på gode restauranter, supermarkeder og oplevelser.
Tættest på Chania ligger hotellet Christina. Det har en voksen atmosfære og er et godt valg for de, som ønsker at bo tæt på strand og by. Det tager 20 minutter at gå ind til havnen i Chania.
Følger man kysten mod vest kommer man til Agia Marina og familiefavoritten Hotel & lejligheder Theo. Her er et godt poolområde og en legeplads til børnene.
Lidt længere mod vest, i Platanias, ligger Castle Suites. Hotellet er med sin imødekommende atmosfære og beliggenhed tæt på strand og restauranter et godt valg for alle; unge som gamle, familier som par.

Lignende indlæg

Sådan er det at rejse til Mauritius

Kridhvide strande, kokospalmer, afkobling og et turkisblåt hav. For mange er Mauritius et drømmerejsemål. Vi har mødt Emma og Johan, som var på Mauritius i januar. Her fortæller de om rejsen og giver gode råd til, hvordan du går mest ud af livlige Mauritius.
Stine Sørensen Stine Sørensen

5 vilde vandparker i Europa

Få ting her i verden kan lokke det indre legebarn frem hos både børn og voksne som vand. Kombinerer du vandet med fart, kraftige vandfald og mange højdemeter har endorfinniveauet en tendens til at stige ligeså højt som humøret. Her har vi samlet nogle af Europas vildeste vandparker med potentiale til at fremkalde ægte lykkerus.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-02-24

Klatring på Kalymnos

Googler du ordet "klatring", vil du snart sidde og læse om den græske ø Kalymnos. Blandt sportsklatrere har øen samme status, som Michelin-restauranter har for foodies. Hvorfor? Vi har forsøgt at finde svaret og har mødt en ekspert, som selv har hængt i en tynd line under de overhængende klipper.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-01-30

Kanarieøerne eller Kap Verde - vi guider dig til den rette vinterferie

Kanarieøerne og Kap Verde – to af det østlige Atlanterhavs største øgrupper – har både ligheder og forskelle. Øgrupperne har samme geografiske udformning: I vest er øerne grønne og fyldt med bjerge, og den østlige del er mere lavtliggende og har fine sandstrande. Der er dog også mange ting, som gør øgrupperne forskellige. Her er en guide, som forhåbentligt kan gøre beslutningen om vinterferiens rejsemål lidt lettere.
Laura Laura 2018-11-16