2018-06-02

Kreta eller Rhodos? Vi hjælper dig med at vælge!

Der findes flere tusinde øer i det græske øhav, så det kan være svært at vælge, hvor ferien skal gå hen. Men hvis du vil have både strande til strandleg og badning, byer til shopping og restauranter, storladen natur og traditionelle landsbyer i bjergene, så skal du vælge en af de større øer. Kreta og Rhodos er to af Grækenlands største øer og landets mest populære rejsemål. Vi hjælper dig her med at finde frem til, hvilken af øerne, der passer bedst til dig og dine ferieønsker.

Hvad vil du lave på din ferie?

Kreta har mere end 30 dybe kløfter, der er oplagte til udfordrende vandreture og betagende naturoplevelser. Samaria-kløften er den største og mest populære, men også de mindre kendte kløfter som Imbros og Agia Irini er værd at besøge.

Der er rig mulighed for en aktiv ferie på Kreta. Der arrangeres nemlig mange cykeludflugter på øen med både hårde bjergetaper til de øvede eller ture i et rolig tempo gennem grønne olivenlunde og frodige citronplantager. Sidst med ikke mindst må du ikke glemme at besøge Knossos – et næsten 4.000 år gammelt palads.

Det er ikke sikkert en enkelt uge er nok, hvis du vil rundt og opleve alt, hvad Kreta har at byde på. Hvis du har mulighed for det, skal du måske overveje, om du i stedet skal rejse to uger og kombinere to forskellige rejsemål på øen.

Rhodos er betydeligt mindre end Kreta, så her er afstandene kortere. Med en lejet bil kan du derfor let se hele øen på en dag i et tempo, der passer dig, hvor der er tid til en god frokost og et afkølende dyb i havet. Der findes nemlig masser af strande og hemmelige bugter, som bare venter på at blive opdaget.

Rhodos gamle by bør også være et udflugtsmål under ferie. Med sin maleriske bymidte og gode muligheder for shopping kan du let få en hel dag til at gå her.

Selvom Rhodos er mindre end Kreta løber du dog ikke tør for udflugtsmuligheder. Det er let at hoppe ombord på en af de daglige færger til de nærliggende små græske øer som Symi og Chalki. Eller du kan besøge to lande på samme ferie og tage færgen til naturskønne Mamaris i Tyrkiet, hvor du blandt andet kan opleve den charmende lystbådehavn.

Hvornår vil du rejse?

På grund af sin størrelse og geografiske placering er sæsonen på Kreta noget længere. Her vågner hotellerne fra deres vinterhi tidligt i forsommeren, og de holder åbent længere ind i efteråret end på Rhodos. Det er derfor ikke usædvanligt, at du i foråret kan ligge og sole på stranden samtidigt med, at der stadig er sne på toppen af de højeste bjerge.

Men Rhodos er absolut stadig et besøg værd i forårsmånederne. Her kan du besøge middelaldersfestivalen i Rhodos By. I maj og juni indtager ildslugere, riddere, musikanter og dansere nemlig gaderne. Det er en oplagt mulighed for at lære mere om øens gribende historie.

Rejser du til Rhodos i august, kan du være heldig at time ferien med et af året vigtigste højtider: Panigiri. Efter højmesse i kirken samles alle folk på byens tov, hvor der spises og festes ved langborde hele natten.

Hvordan vil du bo?

Generelt er ferieområderne lidt mindre på Rhodos, men der er sjældent langt til Rhodos By. Både Kolymbia, Kalithea og Kiotari ligger i kort afstand til byen, men med en fredfyldt atmosfære. Ixia er et af de største rejsemål på Rhodos med et stort udbud af restauranter i alle prisklasser.

På Kreta er Agia Marina og Platanias populære rejsemål. Lidt længere mod vest ligger den lille by Gerani med en af Kretas længste strande. Hvis du vil kombinere strand- og byferie, anbefaler vi Agii Apostoli, som ligger i umiddelbar forlængelse af hovedbyen Chania. Rethymnon er en traditionel og kulturel græsk by med en lang, flot strand, eller du kan vælge den hyggelige landsby Agios Nikolaos på det østlige Kreta.

Når det kommer til hoteller, så er der noget for enhver smag: Famliefavoritterne TUI Family Life og Blue Star, børnefrie hoteller TUI Sensimar og TUI Sensatori for både store og små livsnydere. Som noget helt nyt kan du nu opleve TUI Sensatori Resort Rhodes med fem restauranter, spa og all inklusive. Måske ses vi der?

Kreta

Størrelse: 8.336 km2 og dermed Grækenlands største ø

Antal turister pr. år: ca. 2 millioner

Højeste punkt: 2.456 meter

Vidste du at: Knossos på Kreta er Grækenlands mest besøgte arkæologiske område efter Akropolis i Athen. Det mytologiske væsen, Minotauros, siges at have levet i Knossos. Minotauros er et rigtigt uhyre, der er halvt menneske og halvt tyr.

Rhodos

Størrelse: 1.400 km2

Antal turister pr. år: ca. 1,5 millioner

Højeste punkt: 1.216 meter

Vidste du at: En af antikkens syv vidundere var Kolossen på Rhodos, en enorm statue af solguden Helios. Man mener, at statuen målte ca. 33 meter og stod ved udmundingen til Rhodos Bys havn.

Lignende indlæg

Svært ved at vælge? Her skal du bo på Mallorca!

Hos TUI kan du vælge mellem mere end 100 hoteller på Mallorca. Men de mange valgmuligheder kan gøre ferieplanlægning helt uoverskuelig. For hvor skal du bo, og hvilket hotel passer bedst til din ferie? Vi hjælper dig her med at vælge det helt rigtige område og hotel til netop dine behov og ønsker.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-09-17

Sommerens mest børnevenlige strande

Der findes mange forskellige slags strande. Nogle har sand andre sten. Nogle er lavvandede, på andre bliver vandet hurtigt dybt. Nogle har mange bølger andre få, og sådan adskiller de mange strande sig fra hinanden. Det kan være lidt af en jungle at finde ud af hvilken man skal vælge, hvis man rejser med børn. Derfor har vi samlet en liste med sommerens mest børnevenlige strande.
Laura Laura 2019-09-16

Rejs til Tyrkiet med børn

Hvordan er det at rejse til Tyrkiet med børn? Kan de lide maden og er strandene børnevenlige? Hvilket hotel skal du vælge? Og hvad findes der af udflugter og aktiviteter, hvor de mindste kan være med? Svarene på alle de spørgsmål finder du lige her – samlet i seks overskuelige kategorier.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-09-03

10 tips til seværdigheder i Athen

Athen er et af de hotteste weekend-rejsemål lige nu. Her er listen med alt, hvad du skal lave på din tur til Grækenlands hovedstad og lidt til. Læs vores tips til byen, og hvad du ikke må misse på din rejse.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-13