Kreta eller Rhodos? Vi hjælper dig med at vælge!

2018-06-02
Stine Sørensen
Der findes flere tusinde øer i det græske øhav, så det kan være svært at vælge, hvor ferien skal gå hen. Men hvis du vil have både strande til strandleg og badning, byer til shopping og restauranter, storladen natur og traditionelle landsbyer i bjergene, så skal du vælge en af de større øer. Kreta og Rhodos er to af Grækenlands største øer og landets mest populære rejsemål. Vi hjælper dig her med at finde frem til, hvilken af øerne, der passer bedst til dig og dine ferieønsker.

Hvad vil du lave på din ferie?

Kreta har mere end 30 dybe kløfter, der er oplagte til udfordrende vandreture og betagende naturoplevelser. Samaria-kløften er den største og mest populære, men også de mindre kendte kløfter som Imbros og Agia Irini er værd at besøge.

Der er rig mulighed for en aktiv ferie på Kreta. Der arrangeres nemlig mange cykeludflugter på øen med både hårde bjergetaper til de øvede eller ture i et rolig tempo gennem grønne olivenlunde og frodige citronplantager. Sidst med ikke mindst må du ikke glemme at besøge Knossos – et næsten 4.000 år gammelt palads.

Det er ikke sikkert en enkelt uge er nok, hvis du vil rundt og opleve alt, hvad Kreta har at byde på. Hvis du har mulighed for det, skal du måske overveje, om du i stedet skal rejse to uger og kombinere to forskellige rejsemål på øen.

Rhodos er betydeligt mindre end Kreta, så her er afstandene kortere. Med en lejet bil kan du derfor let se hele øen på en dag i et tempo, der passer dig, hvor der er tid til en god frokost og et afkølende dyb i havet. Der findes nemlig masser af strande og hemmelige bugter, som bare venter på at blive opdaget.

Rhodos gamle by bør også være et udflugtsmål under ferie. Med sin maleriske bymidte og gode muligheder for shopping kan du let få en hel dag til at gå her.

Selvom Rhodos er mindre end Kreta løber du dog ikke tør for udflugtsmuligheder. Det er let at hoppe ombord på en af de daglige færger til de nærliggende små græske øer som Symi og Chalki. Eller du kan besøge to lande på samme ferie og tage færgen til naturskønne Mamaris i Tyrkiet, hvor du blandt andet kan opleve den charmende lystbådehavn.

Hvornår vil du rejse?

På grund af sin størrelse og geografiske placering er sæsonen på Kreta noget længere. Her vågner hotellerne fra deres vinterhi tidligt i forsommeren, og de holder åbent længere ind i efteråret end på Rhodos. Det er derfor ikke usædvanligt, at du i foråret kan ligge og sole på stranden samtidigt med, at der stadig er sne på toppen af de højeste bjerge.

Men Rhodos er absolut stadig et besøg værd i forårsmånederne. Her kan du besøge middelaldersfestivalen i Rhodos By. I maj og juni indtager ildslugere, riddere, musikanter og dansere nemlig gaderne. Det er en oplagt mulighed for at lære mere om øens gribende historie.

Rejser du til Rhodos i august, kan du være heldig at time ferien med et af året vigtigste højtider: Panigiri. Efter højmesse i kirken samles alle folk på byens tov, hvor der spises og festes ved langborde hele natten.

Hvordan vil du bo?

Generelt er ferieområderne lidt mindre på Rhodos, men der er sjældent langt til Rhodos By. Både Kolymbia, Kalithea og Kiotari ligger i kort afstand til byen, men med en fredfyldt atmosfære. Ixia er et af de største rejsemål på Rhodos med et stort udbud af restauranter i alle prisklasser.

På Kreta er Agia Marina og Platanias populære rejsemål. Lidt længere mod vest ligger den lille by Gerani med en af Kretas længste strande. Hvis du vil kombinere strand- og byferie, anbefaler vi Agii Apostoli, som ligger i umiddelbar forlængelse af hovedbyen Chania. Rethymnon er en traditionel og kulturel græsk by med en lang, flot strand, eller du kan vælge den hyggelige landsby Agios Nikolaos på det østlige Kreta.

Når det kommer til hoteller, så er der noget for enhver smag: Famliefavoritterne TUI Family Life og Blue Star, børnefrie hoteller TUI Sensimar og TUI Sensatori for både store og små livsnydere. Som noget helt nyt kan du nu opleve TUI Sensatori Resort Rhodes med fem restauranter, spa og all inklusive. Måske ses vi der?

Kreta

Størrelse: 8.336 km2 og dermed Grækenlands største ø

Antal turister pr. år: ca. 2 millioner

Højeste punkt: 2.456 meter

Vidste du at: Knossos på Kreta er Grækenlands mest besøgte arkæologiske område efter Akropolis i Athen. Det mytologiske væsen, Minotauros, siges at have levet i Knossos. Minotauros er et rigtigt uhyre, der er halvt menneske og halvt tyr.

Rhodos

Størrelse: 1.400 km2

Antal turister pr. år: ca. 1,5 millioner

Højeste punkt: 1.216 meter

Vidste du at: En af antikkens syv vidundere var Kolossen på Rhodos, en enorm statue af solguden Helios. Man mener, at statuen målte ca. 33 meter og stod ved udmundingen til Rhodos Bys havn.

Lignende indlæg

5 grunde til at en ferie er bedre med TUI

Ude godt, men hjemme bedst… stemmer det virkelig altid? Absolut ikke. På TUIs familieferier kan ude være meget bedre end bare godt. Alt fra grillaftener, svømmeskole og træning til ganske enkelt at vågne om morgenen, kan være meget bedre når du er væk.
Sissi Sissi 2019-05-22

De bedste familiehoteller på Cypern

Familievenlige Cypern er et af Middelhavets mest solsikre steder. Øen har alle grundingredienser til den perfekte børneferie, med smagsoplevelser der tilfredsstiller selv de mindste og mest kræsne gæster. Her er blandt andet strande, slotte og seværdigheder fra antikken. Her er også parker, vandaktiviteter, museer, bådture og is i lange baner. Det er nok til at forkæle hvem som helst. Her kan du se nærmere på de mest familievenlige hoteller på Cypern!
Anja Jensen Anja Jensen 2019-05-14

Bestil din egen villa på Cypern

Har du overvejet at leje hus på Cypern? Med os kan du bestille hele pakken, både egen villa og fly. Vi har flere villaer at vælge mellem, nogle med fire soveværelser og plads til 8 personer! Du kan blandt andet vælge at bo i en villa med havudsigt eller med adgang til børneklub på et nærliggende hotel. Læs mere og få vores bedste tips!
Anja Jensen Anja Jensen 2019-05-12

Klimakompenserede familiehoteller – kun hos TUI

TUI Family Life hedder hotellerne til familiens bedste ferie. Der finder du alt fra store pools til børneklubber, fitnesstræning, sund mad og meget andet. Men ikke nok med det. TUI er desuden det eneste selskab i rejsebranchen, der klimakompenserer sine førende hotelkoncepter for familier. Og det gælder i øvrigt også alle vores andre koncepthoteller.
Anja Jensen Anja Jensen 2019-05-06