Sådan er det at rejse til Mauritius

Kridhvide strande, kokospalmer, afkobling og et turkisblåt hav. For mange er Mauritius et drømmerejsemål. Vi har mødt Emma og Johan, som var på Mauritius i januar. Her fortæller de om rejsen og giver gode råd til, hvordan du går mest ud af livlige Mauritius.

Artiklen er skabt i samarbejde med Mauritius Turistbureau

logomauritius

Mød vores rejsende

Navn & alder: Emma, 31 år og Johan, 33 år
Bor: Stockholm
Foretrukne rejser: Eventyr, sol, bad og en god bog.
Favoritrejsemål: Svært ikke at sige Mauritius, det var vi begge vilde med. Ellers er Italien med maden og bjergene en favorit.
Næste rejse går til: Italien for at klatre.

Hvordan bestemte I jer for Mauritius?

En kold og mørk fredag aften bestilte vi spontant en rejse fra den svenske vinter til paradiset på en anden side af jorden. Derfor faldt valget på Mauritius.

Hvornår er det bedste tidspunkt at rejse til Mauritius, og hvor længe skal man rejse?

Vi rejste i midten af januar og var væk i 10 dage. Generelt anses efteråret for at være det bedste tid at besøg Mauritius, men vi har det skønt i januar. Vi ville gerne være blevet lidt længere for at se mere af øen – for eksempel vandret oven for Le Morne og taget til småøerne uden for hovedøen. Men vil man bare sole, bade og slappe af, er 10 dage helt perfekt!

Rejs med TUI til Mauritius
Strandliv på Mauritius.

Hvordan var vejret på Mauritius i januar?

Vejret var generelt superfint! Vi havde over 30 grader i luften og omkring 25 grader i vandet hele tiden – og så betragtes januar endda for at være regnperiode på Mauritius. Og ja, der kom ganske vidst et lille regnskyl hver dag, men det var så hurtigt overstået, at vi knapt bemærke det. Men det var skønt. Der var en god varme hele tiden, og vi følte næsten aldrig, det blev for varmt og svedigt, som man ellers kan gøre ind i mellem.

Hvor boede I, og hvordan var det?

Vi boede på Mauritius’ nordvestlige kyst – et område som tilhører Balaclava, hvilket ligger midt imellem Grand Baie og hovedstaden Port Louis. Vi havde en rolig, uberørt strand neden for hotellet, og du kunne ligge i solstole mange forskellige steder – for eksempel ude på små halvøer – så du ænsede knapt de andre gæster.

Der fandtes to små pools på hotellet – hovedpoolen med poolbar og en afsides, roligere pool længere væk. De fleste hoteller på Mauritius ligger ved strandkanten, så her er der aldrig mange meter til vandet.

Rejs med TUI til Mauritius
Der er aldrig langt til et dyp i havet på Mauritius.

Anbefaler I All Inklusive på Mauritius?

Vi havde ikke All Inklusive, men vi rejse rundt og så nye steder hver dag. Kan du lide at rejse rundt, skal du ikke bestille All Inklusive. De sidste dage, hvor vi bare hang ud på hotellet, havde det nok været bekvemt med All Inklusive, da der ikke var meget andet end andre hoteller i nærheden – og der er det ganske dyrt at spise.

Hvilken strand er den bedste på Mauritius?

Vi kunne godt lide Trou aux Biches! Pudderhvid, paradisisk strand. Næste gang skal vi til østkysten, hvor strandende efter sigende er ENDNU finere. På Trou aux Biches lå R Beach Club som er enormt hyggelig – her spiste vi frokost på stranden, badede i havet og i poolen, solede, slappede af og sippede drinks. Helt perfekt!

Rejs med TUI til Mauritius
Solnedgangene på Mauritius er noget ud over det sædvanelige.

Tre steder man ikke må misse på Mauritius?

1. Mystik – en beach club med god stemning, god mad og et nice poolområde – der havde vi det ualmindeligt godt.

2. Løbe langs med Mont Choisy beach – et sted vi bemærkede at lokalbefolkningen hang meget ud i solnedgangen for at grille, bade og bare snakke.

3. Det bedste sted var alligevel i solstolen med en iskaffe og en god bog ved hånden – med udsigt over det smaragdblå vand. Der kunne man være blevet for altid.

Rejs med TUI til Mauritius
Det herlige vand på Mauritius.

Anbefaler I Mauritius og i så fald til hvem?

Ja! Det er super fint, uden at vi selv følte, vi behøvede at være ”fine”. Perfekt sted til afslapning. Det var skønt at kunne flyve direkte med Dreamlineren, og at det der ikke er så stor tidsforskel – kun 3 timer. Vi tænkte flere gange, at det var meget børnevenligt overalt. Bedst passer øen til par. Det er utroligt romantisk med smukke udsigter og fine stranden – en rigtig bryllupsrejsedestination.

3 hurtige spørgsmål

Er Mauritius dyrt?
Det er relativt dyrt at spise på hoteller og lignende, men ellers oplevede vi ikke Mauritius som usædvanligt dyrt, når vi var inde i Grand Baie og Port Louis. En drink koster nogenlunde det samme som i Sverige.

Hvilken type mad spiser man på Mauritius?
Maden er generelt meget inspireret af Indien – og den er god!

Hvordan kommer man rundt på øen?
Vi tog taxa hele tiden. Vi så aldrig noget bus alternativ.

Skal I tilbage til Mauritius?

Det skal vi definitivt! Vi snakkede præcist om at rejse dertil lidt længere tid til vinter og besøge hele øen.

Her finder du alle vores rejser til Mauritius.