Seycellerne eller Mauritius – hvilken paradisø passer til dig?

Mauritius og Seycellerne er to drømmerejsemål i Det Indiske Ocean. Men paradisøerne er meget mere end blot sandstrande og palmer, som vejer i den skønne havbrise. Her finder du en kort guide over, hvad de to øer har til fælles – og ikke mindst hvad der adskiller dem – så du forhåbentligt kan finde det rejsemål, der passer dig.

Hvis det er livet på stranden, du søger, så vil hverken Seycellerne eller Mauritius skuffe dig. Men de to paradisøer er faktisk ret forskellige.

Paradisstrande på Seycellerne

Seycellerne kan bryste sig af at have nogle af verdens smukkeste og mest spektakulære strande. Hvide sandstrande med turkist vand mod en baggrund af tæt jungle, som klatrer op af bjergene. Her og der stikker store granitblokke op. Der findes mange strande, som er et besøg værd, men særligt Anse Interdance på Mahé, bør du ikke misse, for ikke at nævne Anse Lazio på Praslin og Anse Source d’Argent på Digue.

Livelige strande på Mauritius

På Mauritius finder du naturligvis også mange flotte, hvide sandstrande. Men sandet her er ikke ligeså fint som på Seycellerne, og strandene har heller ikke den grønne ”mur”, som skille sollandet fra junglen på Seycellerne. Er du derimod ude efter fart og sjov på vandet, så falder Mauritius nok mere i din smag. På Seycellerne er vandsport som jetski ikke tilladt. På Mauritius findes der derimod mange strande med masser af aktiviteter, lystbåde og små serveringssteder.

Oplevelser på Mauritius og Seychellerne

Det moderne Mauritius’ kultur er en sammensmeltning af alle de folkeslag, som gennem tiden har boet på eller passeret forbi øen. Her ligger kirker, moskeér, indiske templer og kinesiske pagodaer side om side. Kalenderen er fuld af farverige og religiøse festivaller. Du kommer let omkring til seværdigheder og attraktioner med enten taxi eller en lejet bil. På Mauritius har du verdensberømte golfbaner, masser af vandsport og en livlig og rig kultur uden for hotellerne.

Seychellerne er perfekt til de eventyrlystne. Her kan du udforske uberørt natur, dykke ved skibsvrag, vandre i junglen og øhoppe mellem de små øer. Det er både enkelt og nemt at komme rundt mellem de tre hovedøer. Alle tre har noget spændende at byde på. På Mahé kan du udforske bjergkæden Morne Seychellois og Praslin tilbyder det afslappende liv på bare fødder med mange smukke strande. De mindre yderligere beliggende øer har uberørt natur med koraller og små atoller, og da vandsport ikke er tilladt, er det det perfekte udflugtsmål for dykkere og snorklere.

Hvornår du skal rejse til Seychellerne og Mauritius?

Seychellerne har et stabilt klima med høje temperaturer året rundt og milde vinde. Den bedste tid at besøge Seychellerne er i april-maj og november-oktober. Både Seychellerne og Mauritius har et subtropisk klima, men da Mauritius ligger længere fra ækvator, kan vejret variere i større udstrækning end på Seychellerne. I vinterhalvåret er luftfugtigheden ikke ligeså høj på Mauritius som resten af året, hvilken gør det til den bedste tid at besøge øen.

Når du rejser med børn

For familien, som elsker naturen og især dem med lidt ældre børn, er Seychellerne det bedste valg. Der findes børnevenlige og beskyttende laguner på Praslin og La Digue. Men Mauritius er måske nok det bedste valg i Det Indiske Ocean for børnefamilierne med yngre børn. Her findes nemlig flere børnevenlige hoteller med masser af aktiviteter. I løbet af vintersæsonen tilbyder Blue Star The Revenala Attitude, som ligger direkte ved stranden, all inklusive, hvor der indgår flere restauranter og aktiviteter for alle aldre.

At flyve til Mauritius og Seychellerne

Rejser du med TUI til Mauritius i vinterhalvåret, er det med charterfly uden mellemlandinger fra København, hvilket tager cirka 11 timer og 30 minutter. I sommerhalvåret er rejsen en del længere, omkring 15 til 18 timer, og der kan være en eller flere mellemlandinger. Til Seychellerne afhænger den totale flyvetid af, hvilken af øerne du lander på – det kan variere mellem 12 til 16 timer. Tidsforskellen er den samme til de to rejsemål: +3 timer.

Lynfakta om Seychellerne og Mauritius

Mauritius består af én ø, mens Seychellerne er et ørige af totalt 115 øer, de tre største øer hedder Mahé, La Digue og Praslin. Mauritius er 2.040 km2 stor, mens Seychellerne dækker over et areal på 459 km2. Begge steder har man engelsk og fransk som officielle sprog, men Seychellerne regner også seychellisk kreol som sit tredje sprog.

Afslutningsvis kan vi opsummere: Vil du have eventyr med uberørte paradisstrande, vandring i junglen, og bliver du let raskløst, så kan Seychellernes 115 øer være noget for dig. Vil du have lidt mere civilisation på ferien med golf, restauranter og livlige strande med vandsport, er Mauritius mere i din smag.